Kus asub rolleritel õlipump?
Moderaator: Moded
Kus asub rolleritel õlipump?
Tahaks siis teada kus asub tavaliselt rolleritel õlipump?
Viimati muutis malone322, 30 Juun 2005, 23:05, muudetud 1 kord kokku.
Praegu siis rollerita
tekkis veel küsimus, et kas see õlipaak on ainult selleks, et seal olev õli läheb edasi karpasse kus ta segatakse bentsuga? Kui on, siis kas tohib nii teha, et õli sinna ei pane ja segad bentsu õliga varem valmis!
Viimati muutis malone322, 30 Juun 2005, 23:08, muudetud 1 kord kokku.
Praegu siis rollerita
Ei saa midagi aru.malone322 kirjutas:tekkis veel küsimus, et kas see õlipaak on ainult selleks, et see õli ja bentsu segu segatakse ise karpas valmis. Kui on ainult selleks siis kas tasub õli sinna mitte panna ja lisada õli hoopis bentsule(segada bents õliga valmis)
Aga õlipump asub variaatori taga.
Mudakoll
aga ma pean siis eemaldama terve variaatori süsteemi? et nagu võtan selle täiesti küljest, et alles jääb ainult mootor? ma nagu pole varem üldse seda süsteemi lahti võtnud
muidu tahtsin veel küsida seda, et mul roller tahab jõhkralt pöördeid et kohapealt minema saada, tal on vist sidur seatud nii, et suurematel pööretel alles minema hakkaks kuna siis on see kiirenduse hetk parem ja jõudu rohkem. mina aga tahaks, et roller hakkaks väiksematel pööretel kohapealt minema. mida ma siis peaksin tegema?

Praegu siis rollerita
Kui sa pole variaatorit näinutki siis parem ära näpi, lase mõnel targemal teha, vaata pealt ja järgminekord võid juba proovida ise, muidu keerad lihtsalt asja perse.malone322 kirjutas:aga ma pean siis eemaldama terve variaatori süsteemi? et nagu võtan selle täiesti küljest, et alles jääb ainult mootor? ma nagu pole varem üldse seda süsteemi lahti võtnudmuidu tahtsin veel küsida seda, et mul roller tahab jõhkralt pöördeid et kohapealt minema saada, tal on vist sidur seatud nii, et suurematel pööretel alles minema hakkaks kuna siis on see kiirenduse hetk parem ja jõudu rohkem. mina aga tahaks, et roller hakkaks väiksematel pööretel kohapealt minema. mida ma siis peaksin tegema?
Mudakoll
sa võid bensu sisse ka segada õli...aga õlipaagis peab kah õli olema...sest kõik see õli ei lähe aind bensuga segamiseksmalone322 kirjutas:tekkis veel küsimus, et kas see õlipaak on ainult selleks, et seal olev õli läheb edasi karpasse kus ta segatakse bentsuga? Kui on, siis kas tohib nii teha, et õli sinna ei pane ja segad bentsu õliga varem valmis!
???
Ja mida siis veel selle õliga õlitatakse, või - kuhu teda siis veel, (peale karburaatori ja sealt kaudu koos seguga mootorisse) satub?Kiku kirjutas:...sa võid bensu sisse ka segada õli...aga õlipaagis peab kah õli olema...sest kõik see õli ei lähe aind bensuga segamiseks
Ja ma ei pea silmas õlipumpa ennast...
sul on rolleril all 3g ised rullid kui tahad et asi hakkaks madalatel pööretel juba taha võtma sis kaob sul pool tõmbe tugevusest ära aga kui tahad sis tahad selleks pane kuskil 5 esed rullid alla.malone322 kirjutas:aga ma pean siis eemaldama terve variaatori süsteemi? et nagu võtan selle täiesti küljest, et alles jääb ainult mootor? ma nagu pole varem üldse seda süsteemi lahti võtnudmuidu tahtsin veel küsida seda, et mul roller tahab jõhkralt pöördeid et kohapealt minema saada, tal on vist sidur seatud nii, et suurematel pööretel alles minema hakkaks kuna siis on see kiirenduse hetk parem ja jõudu rohkem. mina aga tahaks, et roller hakkaks väiksematel pööretel kohapealt minema. mida ma siis peaksin tegema?
Elu algab 50ccm
http://www.pilt.ee/photo/102150/1765425/
müün rollerit: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?p=46871#46871

müün rollerit: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?p=46871#46871
Väga õige! Kuid - SEE pole ju põhjus, miks kod. Kiku kirjutas, et õli peab kindlasti ka õlipaagis olema, sest õlitatakse ka midagi muud.contra kirjutas:õli läheb veel väntvõlli laagritele
OK! Norisin sellepärast, selle "õlipaagi" kallal, et tegelikult ei ole kohustuslik sinna õli valada kui õli on segatud otse bensiinisse. Täpselt (no pea-aegu täpselt!) sama moodi saavad õlitatud kõik need 2T mootori osad, mille pärast seda õli üldse kasutataksegi. On need siis väntvõlli raamlaagrid, kepsulaagrid või silindrisein. Lisaks saab seguõlituse korral õlikile peale ka karburaatori segusiiber.
Ainult, kuna enam ei doseerita õli etteandmist vastavalt mootori pööretele/koormusele, siis kipub väikestel pööretel ja koormustel õli "üle jääma" ja seda satub siis rohkem tossutamiseks põlemiskambrisse ja suureneb ka selle õli hulk, mis kasutust leidmata lendab otse sumpasse.
Armatuuris läheb õli siis põlema kui õli hakkab otsa saama, kui õlipump katki siis ei lähe ükski tuluke põlema.malone322 kirjutas:aga kui õlipump on katki ja enam ei tööta, kas siis ei peaks minema amatuuris see õlituli põlema, või on see armatuuris ainult õli andur, et näitab palju õli sees on.
Mudakoll
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.