Soovitage alumiiniumi ja metalli spraylakki.
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 1070
- Tsikkel: KTM 890 AdvR
- Tänatud: 40 korda
Soovitage alumiiniumi ja metalli spraylakki.
Ehk siis millisest poest tasuks vaadata ja mida. Alumiiniumi jaoks ning terase jaoks lakki. Purgist lastavat.
Kõige lihtsam muidugi miski k-rauta.. aga ehk on veidi normaalsema kvaliteediga substantse ka kuskil ning kellelegi kogemust.
Ette tähh.
-
- Tsikkel: Suzuki vx 800
Re: Soovitage alumiiniumi ja metalli spraylakki.
Kui tahad lakkida alumiiniumit mis on haljas/poleeritud, siis sellist lakki polegi olemas, sest alumiinium on metall , mis oksüdeerub mistõttu koorub ükskõikmissugune lakk sealt pealt maha. Seepärast tehaksegi alumiiniumile happekrunti kui tahetakse seda värvida. Kahjuks muudab happekrunt alumiiniumi värvi mistõttu kui tahad poleeritud alumiiniumi väljanägemist siis see sul ei õnnestu happekrundiga. Aga kui sa tahad lihtsalt lakki mida panna eelnevalt happekrunditud, krunditud, väritud alumminiumile siis sa võid kasutada ka lakki , mis sobib ka terasele. Kvaliteedi kohta ütlen ainult niipalju et võta selle margi toote, millel on hea maine või siis kui sa pole kuulnud mainest midagi siis võta lihtsalt kõige kallim variant.
-
- Tsikkel: IZ
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 6 korda
Huvitav, kui sellist lakki pole olemas, kuidas siis poleeritud veljed lakitud olla saavad
ja kas mitte laki või värvikiht mitte ei kaitsegi korrosiooni Või oksüdeerimise eest ??
Lakitakse ka tavalise uretaanlakiga. Õigem variant on muidugi mõnest metalli firmast uurida, millega nad alumiinium/vask fassaade lakivad
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Hr. Kaaru kirjutas:Huvitav, kui sellist lakki pole olemas, kuidas siis poleeritud veljed lakitud olla saavad
![]()
ja kas mitte laki või värvikiht mitte ei kaitsegi korrosiooni Või oksüdeerimise eest ??
No alumiiniumi parim kaitse ongi tema enda oksiid,mis hakkab tekkima kohe kui mehaanilise või keemilise töötlemise lõpetad.Kuidas seda tööstuslikult tehakse pole aimugi.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
keio kirjutas:Lakitakse ka tavalise uretaanlakiga. Õigem variant on muidugi mõnest metalli firmast uurida, millega nad alumiinium/vask fassaade lakivad
Pulberlakiga peaks olema. Spraylakki alumiiniumile tõesti pole, või kui saad peale, siis ei jää püsima.
-
- Tsikkel: Suzuki vx 800
Piipz kirjutas:keio kirjutas:Lakitakse ka tavalise uretaanlakiga. Õigem variant on muidugi mõnest metalli firmast uurida, millega nad alumiinium/vask fassaade lakivad
Pulberlakiga peaks olema. Spraylakki alumiiniumile tõesti pole, või kui saad peale, siis ei jää püsima.
Pulber ja uretaanlaki koha pealt sain nüüd tõesti targemaks, tänud. Ma unustasin eelnevalt mainida et ma pole selles teemas kõige pädevam, niiet ma tõesti täpselt ei tea nendest pulber-ja uretaanlakkidest. Kuid jah, spraylakkide kohapealt olin ma just alles sama küsimuse ees: et kas ma saaksin kuidagi poleeritud alumiiniumit korralikult lakkida? Niipalju kui mina siiamaani ainult teada sain oli jah see et poleeritud alumiiniumit ei lakita. Mistõttu otsustasin ka endal cafeka projekti juures alumiinium jupid haljaks jätta.
Kuid nüüd võibolla hakkan ümber mõtlema selle laki katmise/ mittekatmise osas. Niiet kui keegi viitsib siis võib keegi pädevam vend täpsemalt ka rääkida nendest pulber-ja uretaanlakkidest.
-
- Tsikkel: Suzuki RF900r
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 15 korda
Veits of aga sai eelmine aasta projektikal osa alu pindu ära poleeritud ja nö ilma mingi kaitseta jäetud. Ilusa ilmaga söites ei juhtu midagi, vahepeal lased kaltsuga üle ja kõik. Väga ettevaatlikult pead suhtuma igasugusesse keemiasse ainult. Kasutasin korra liiga ränka pesuainet survekaga pestes ja kohe tõmbas tuhmiks.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.