Teeninduskultuurist klient vs kaupmees
-
- Tänatud: 12 korda
Re: Teeninduskultuurist klient vs kaupmees
Uhh. Oli alles lugemine
Kuigi keegi otseselt pole küsinud, lisan siiski paar sõna ka enda poolt. Julgen arvata, et kui mitte kõik, siis raudselt enamus motopoode siin maal on endal läbi käidud. Kusagil 10-15 aastat tagasi ehk põdesid tollased uustulnukad veidi lastehaigusi klienditeeninduse osas, aga praegu ma ei oska eriti kurta millegi üle. Kuigi olen nii masinate, kui varustuse poole pealt hinnaklassi osas ikka seda alumist otsa enamasti nillinud, pole märganud suhtumist, et mida sa sendiveeretaja, käid siin meid tüütamas. Samas usun, et see on ka inimese psüühikas kinni. Kui motopoes müüja läheb oma jutukaga sina-peale üle, siis näiteks mina tunnen, et olen seal poes "oma poiss" ja vana tuttav. Samas mõni peenetundeline (äge nüüd keegi solvuge) saab kultuurishoki, et kuidas ta julgeb mind esimesel kohtumisel sinatada, et me pole koos seakarjas käinud. Et siis suhteline, mina näiteks sellise asja peale solvuda ei oska.
Biker24 - meeldivad kokkupuuted. Nii poes, kui rehvivahetuse poolel. Sai Louis´ist tellitud. Kaup kohal, anti viisakalt teada, kaup käes. Kuna esimesel korral tegi Louis ise Biker24le külma, siis kordustellimusel ei võetud minult isegi ettemaksu kauba eest. Positiivne. Mina uue kotiga rahul, loodetavasti Tramm tehinguga ka. Bronnimata rehvivahetus võeti ka kohe ette ja tehti ootetööna. Ei oska kurta.
Velt Motocenter - Pärnu Härma Kaubahoovi filiaali juhtusin aastaid tagasi. Sai samuti probleemideta kaupa tehtud. Kunagi vist astusin Tondi Selveri juures olevasse poodi ka sisse, aga sealt sai vist vaid ketimääret hangitud. Keegi selle eest sõimama ei hakanud, et nii vähe ostsin
Motodepoo - personal seal vahetunud, kui enne pausi seal käisin, kuid praegu Kadaka tee poes käies ei saanud ka kurta. Leti taga olev noormees oli oma jutu järgi esimest päeva tööl, kuid kutsus kohe ühe tüdruku tagant ruumidest, kes leidis kohe sobiva suuruse, tootja ja värvitooniga kiivri mulle. Lühidalt - taas positiivne.
Kuna teistest poodidest nii palju juttu ei olnud, siis neid ei hakka siin eraldi välja tooma.
Üks lõbusam seik ka. Oli ka see nüüdseks juba aastaid (>13) tagasi, kui sattusin Motokeskusesse sõbraga. Siis oli see pood veel Paldiski maanteel. Tollane preparaat, ehk IZ oli siis amordiprobleemidega ja oli amordiõli vaja. Leti kõrval riiulis oligi Castroli amordiõli. Sõber seletamas, et see on hea õli, aga kallis ka. Kuna hinnasilti peal olnud, küsisin müügimehelt, et mis selle väärtus võiks olla. Kuuldes, et ma tahan seda õli IZi tarbeks, muheles, et kui selle jaoks, siis võta 15 krooniga see pudel Kuigi mõni siin teemas kirjutanu ilmselt oleks solvunud sellise teguviisi peale, siis meil jätkus sõbraga lõbusat tuju terveks õhtuks, et mees tegi IZimeestele heateo.
Mis sellesse puutub, et poodides varustust proovitakse, siis ise teen sama. Aga selle vahega, et ühest poest ostan lõpuks ikka ära. Põhjus lihtne - ma ei usalda netipoodide suurusi. Paar korda alt läinud (viimati kindad) ja enam ei taha. Kui poes proovin ära, et sobivad, siis olgu seal peal kirjas mis suurus tahes.
Olen ka ise mõned aastad klienditeenindaja leti taga olnud, ning kellegi suunas näpuga näitamata, tuleb tunnistada, et klientide osas on loomaaed ikka väga suur. Paljudel juhtudel on nii, et teatud kliendi sisenemisel oled juba ette sina müüjana süüdi. Nagunii ärid mingi saastaga ja tahad temalt viimase sendi välja petta.
Ma olen enam, kui kindel, et siinsed motokaupmehed ei pannud oma äri selleks püsti, et rahvast petta, sõimata, alandada jne.
Lühidalt - rahu
see kartmatus on kasvanud väsimatus töös,
läbi kurvide ja piki sirgeid,
meid sadu kordi kandnud on mootorite sööst.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.