Horvaatia 2015 mai

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1992 korda
Tänatud: 585 korda

Re: Horvaatia 2015 mai

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

sepprait kirjutas:

Kasutaja XL1000 poolt jagatud lingil olev rehviparandus komplekt on juba mul ostetud, nii et probleemi ei tohiks olla. :D Rehvi remondivahu kohta ei oska seisukohta võtta.
See Autoabi teema on päris huvitav. Väga kasulikuks osutub see siis kui tsikel täiesti liikumis võimetuks muutub mingi tehnilise probleemi tõttu. Muidugi mina loodan ikka heale tehnikale mis loodetavasti veab mind terve selle tee ilma probleemiteta. Hooldused värgid tehtud nagu nõutud ;) ning põhilised tüüpvead ka teada. Õnneks on ka rattal küllatki väike läbisõit mis paneb mind natuke positiivsemalt tundma. Rehvid vahetan uute vastu nädal ennem sõitu, kuigi vanadel on mustri jääki veel küllaga.

Vihmariided kavatsen sisiki ehituspoest osta ja mitme osalised. Ei karda ei nende välimuse pärast ega ka sõidu ajal laperdamise pärast.

Reisi olengi selliseks ajaks plaanitud, et vältida turismi hooaega ja et oleks vabamalt valida ööbimist.

Kui palju pagasi ruumi peaks arvestama? Minu ratal on praegust külje kottide ja taga kohvriga umbes 90l pagasi mahtu. Muidugi lisandub ka Paagikott, aga sinna läheks põhliselt kiiresti vaja minevad asjad ja värgid mida tihedalt kasutan. Et kui palju on keegi kola kaasa tassinud kahe inimese kohta kaheks nädalaks?

Mis sa kola all silmas pead?Kuna mul on väga pikk kogemus rekkaga,siis tean,mida kodust eemal vajan ning mida vaja võib minna.Samas võibolla minu soovid ja vajadused vähe teistsugused.Riitega pead vaatama,et oleks nii sooja kui kuuma ilma jaoks.Need samad vihmakad on ka väga head lihtsalt jaheda ilma korral peale tõmmata.
Kuna oleme sõbraga kahekesi või veel kellegagi liikunud,siis oleme paljud asjad nö ära jaganud.Meil on nö telgis ööbimine alati sees olnud ja seoses sellega, söögitegemise ja söömise jaoks tarvilik.Süüa pole peale mõne üksiku erandi,mis endale väga meeldib vaja kaasa võtta,sest kõike saab osta ja kohati odavamalt ,kui meilt.Kui,aga telkimist ei tule,siis nagu ikka reisile minnes.Sel juhul jääb kolme kohvri ja paagikotiga ikka väga lahedalt ruumi.Elu näitab,et väga palju asju tsiklimatkal vaja ei lähe.
Mis rehvivahtu puutub,siis see on lihtsalt väga väikese lekke puhul kiirem ja mugavam viis auk kinni saada.Samas kui see komlekt sul olemas,siis saab sellega ka alati hakkama.Mingid tööriistad väiks ju olla.
Mul näiteks hakkas eelmisel reisl GPS-i laadija jamama,aga ühel kaaslasel oli see sigareti süütajasse käiv USB pesa +kaabel USB-miniUSB,mis aitas hädast välja.Oleks võinud ka omal olla,aga polnud.Mõni paber kaart või tõmba tahvlisse oma reisi erinevate etappide kaardid,et meid saaks ka ilma netti kasutamatta vaadata.Telefonis on kehv vaada,kui vaja paika panna,et kuhu edasi.
Rull macgyveri teipi on alati abiks(maksab mujal jupp maad rohkem kui meil,prantsusmaal oli 12€).Rull prügikotte on ka universaalne asi,saad midagi niiskuse eest kaitsa ja samas ka oma sodi peale peatust kokku korjata ning kuskile prügikasti hiljem ära visata.
Nipukaid saab ka igasugu asjade kinnitamiseks kasutada.Võiksid olla tugevad ja pikad,sest lühemaks saab neid alati lõigata.
Pesu ainet oma asjade pesemiseks(nt pesuseep) ja pesunöör on alati vajalik olnud,ka näiteks hotelli toas riideid kuivatades.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”