2003 gsxr 1000 turborull RaulK → Re: 98a. suzuki rf 900 projekt Vikiii

eerikkarts
Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS

Re: 98a. suzuki rf 900 projekt Vikiii

Lugemata postitus Postitas eerikkarts »

Oehh pahtel on jah saatanast! Isegi sellegi otsa komistanud. Oma kogemustest räägin:
Mudel on kõige õigem üle värvida, ja kehtib selline reegel et palju vaha pole olemas! Üks asi et vaha peab peale kandma mõne tunniste vahedega (vaha kuivab tund) ja viimane kiht võib ka pikemalt olla. 4-5 kihti vaha tunni jooksul ei võrdu 4-5 vaha kihiga vaid võrdub 1'e kihiga :) Mudelile olen kandnud 4-5 kihti vaha ja peale viimast kihti olen lasknud mudelil seista öö otsa, kuna poleerides mudel saab staatilise laengu ja pärast kandes PVA'd peale kippus see kokku tõmbuma. Seistes staatiline laeng kaob ja PVA katab vormi paremini.
PVA'd olen kandnud pehme imava kaltsu tükiga ja seda ca 10 kihti peale igat kihti lasknud kuivada aidates kaasa fööniga. PVA jätab imepeene kihi vahele mille külge ei kleepu vaik. Ja isegi siis pahteldud pinnad võivad kleepuda. Pahtel on maru poorne ja kipub PVAd kuidagi sisse imama, sest PVA on alkoholi baasil.
PVA'd saab kanda värvipüstoliga kuid ta on üsna paks, sulatatud mee konsistensi sarnane, mida saab lahustada veega
Üldiselt mida kärsitum oled, seda kindlam, et asi perse läheb :)

Ma pildilt nägin justkui olid kasutanud Gelcoat'i immutades riidega kuid su kirjast aru ei saanud.

Vormi puhul kindlasti katta mudel gelcoatiga, lasta tal mõne tunni kivistuda ja siis võib lamineerima hakkata. Ei pea ilmtingimatta ootama ööpäev, isegi pole soovitav lasta täielikult kuivada sest Gelcoat peab kokkusulama lamineeritava polüester vaiguga
Valmis vormil lasta kuivada soojas vähemalt 48h ja siis alles vahatada, muidu võib kleepuda vorm detaili külge sulades kokku...

Krt samas Youtube vidosid täis õpetustest, pilt ütleb rohkem kui 100 sõna

Oleksid kasutanud PVA'd ehk oleks saanud detaili kätte...

Veelkord PVA on poyvinyl alcohol mitte PVA liim ärge sassi ajage, mine tea mõni hakkab liimiga mökerdama rikub veel detaili ära
http://en.wikipedia.org/wiki/Polyvinyl_alcohol

Mis siis ikka, koolitusraha ja mis sitasti see uuesti.

Viimati muutis eerikkarts, 05 Mär 2015, 19:57, muudetud 2 korda kokku.
Ja nii see Yamaha XT900Z FI (SuperTenere) sündiski:
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi

5Okuus856üheksa

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”