BMW f800gs vs r1200gs

Kasutaja avatar

KIBU
Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 79 korda

Re: BMW f800gs vs r1200gs

Lugemata postitus Postitas KIBU »

tere

kuna olen isegi neid rattaid piilunud juba jupimat aega ja vaagind mitme külje pealt, siis avaldan oma arvamuse ehk on sellest abi.

esiteks need rattad tegelt väga erinevad. laias laastus 1200 on pigem korraliku tee ratas mõningase maastikusuutlikusega ja 800 pigem halvema ja pinnaskattega tee ratas millega samas ka väga ok manteed lasta. (muidugi tuleb arvestada et kui kohvrid ja kotid hunnikus ümber tsikli ripuvad ei ole ükski teab mis enduurokas) mitte et 800 maanteel väga hea ei oleks vaid pigem 1200 on viletsal pinnal/pinnasel algajale mitte nii käepärane. matkamehed on rääkind et rasketes oludes eriti vihma ja plägaga või kividel on väiksema gessu mehed rõõmsama näoga. (suurt kasvu, oskajad ja tugevad mehed olla 1200 ga sama rõõmsad olnd)

teiseks: kui palju kola kaasas tassid. 1200 kannatab ja mahutab kraami rohkem. näiteks daam. kui kaassõitjaga reisid siis ainult 1200.

kolmandaks see igikestev keppiveto teema. paigaldad 800 automaatse ketiõlitaja ja polegi vahe enam nii kohutav.

neljandaks: sõidutesti olen teinud vähe uuema 800-sega a arvan et väga vahet ei ole ka vanemaga võrreldes. 800 käib mõnusamalt! oleneb millise rattaga sa enne sõitnud ja harjund oled. kaalu ja võimsuse suhe on 800 ja 1200 suht samasse auku. 800 veab ühtlasemalt ja kuni piirajani ja vägagi hästi. 1200 seevastu on nagu vana ilma turbota diisel auto. korra tõmbab ja vägevalt a edasi ainult karjub. käiguvahetusest ei maksa rääkidagi mu meelest. 800 vahetab nagu mootorratas ikka a 1200 on pigem nagu T40. samas kui ära harjud siis saab ka normaalselt käiku vahetada ja kui enne üle 100kw-se rattaga harjund ei ole siis ei ole väga aeglane kah. minule tundus 800 tiba käbedam. (olen sõitnud ainult tühja rattaga e. ilma matkakolata)

viiendaks: palju räägitakse et 1200 on suur ja raske. VALE. 1200 ehk paistab eemalt suur ja raske a toimetada sellega pole miskit erilist. 800 on ja ka tundub lihtsalt kergem. väga suur erinevus on kui proovida madaldussadulaga.

üks minujaoks tiba oluline nüanss on veel. olen täheldanud, et selleks, et perse ära ei sureks sadulas on hea kui saab kasutada erinevaid jala asendeid ehk toetuspunkte. seepärast meeldivad mulle ette paigaldatud lisa jalatoed. Treffil rääkisin ühe vist oli austriast pärit motomatkajaga kes 800-sega sõitis ja mootorikaitse raudadele paigaldatud lisa jalatugesid kasutas ja väga kiitis. 1200-sel jäävad silindrid ette. osad hoidvat jalgu silindrite peal a suvel soojaga ilmselt siiski mitte.
kokkuvõtvalt arvan et kui üksi sõidad siis 800 on parem valik eriti 800 adventure. 1200 on ägedam!

5248653

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”