kust saada elektrilist tahomeetrit
Kahjuks ei ole ma elektrik ega elektroonik, aga ühte ma tean raudselt ( sõna raudselt tagasi võetud, loe täiendust): peaaegu kõigil tänapäevastel tahhokatel võetakse signaal "W"tähisega klemmilt generaatori pealt. Meie elektrik ütleb selle peale "mähiste keskelt". Veel tean sellist juhust, kus tuli see ots ise tekitada, sest seda geneka küljes olemas ei olnud. Selle juhuse käigus sain teada tõe, et "w"otsa saab praktiliselt igal vahelduvvoolu genekal tekitada.
Just tänu kõigele sellele, ei eristatagi enam kataloogides tahhomeetreid kahte gruppi : bensiinimootoritele ja diiselmootoritele. Üsna tihti võib aga lugeda pisikest selgitavat teksti " bensiini- ja diiselmootoritele"
Aga erinevaid standarmõõtudega tahhokaid, koos ühendusskeemidega leiate näiteks eesti KG Knutssoni kodulehelt VDO kataloogides tuhnides.
Ja kui väga täpselt ise ei oska, siis tehke nagu mina : võtke mõnel tuttaval elektrikul nööbist kinni ja küsige nõu või abi, kui asi juba konkreetseks muutub.
EDIT -> tegelikult on W signaaliga tegu ikka diiselmootorite juures. Bensakatel , tuleb välja on päris mitu erinevat võimalust, seal hulgas süütevoolude tekitamise lugemine. Selle info leiate kah VDO ja KAHA mõõteriistade ja andurite kataloogist
spinna@põhiliselt vaatab kuidas teised diislite ümber askeldavad, endal käed puhtad.
Just tänu kõigele sellele, ei eristatagi enam kataloogides tahhomeetreid kahte gruppi : bensiinimootoritele ja diiselmootoritele. Üsna tihti võib aga lugeda pisikest selgitavat teksti " bensiini- ja diiselmootoritele"
Aga erinevaid standarmõõtudega tahhokaid, koos ühendusskeemidega leiate näiteks eesti KG Knutssoni kodulehelt VDO kataloogides tuhnides.
Ja kui väga täpselt ise ei oska, siis tehke nagu mina : võtke mõnel tuttaval elektrikul nööbist kinni ja küsige nõu või abi, kui asi juba konkreetseks muutub.
EDIT -> tegelikult on W signaaliga tegu ikka diiselmootorite juures. Bensakatel , tuleb välja on päris mitu erinevat võimalust, seal hulgas süütevoolude tekitamise lugemine. Selle info leiate kah VDO ja KAHA mõõteriistade ja andurite kataloogist
spinna@põhiliselt vaatab kuidas teised diislite ümber askeldavad, endal käed puhtad.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.