Millist õlut sina jood?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1991 korda
- Tänatud: 585 korda
Re: Millist õlut sina jood?
Spoiler
oldmoped kirjutas:XL1000 kirjutas:Õllenaut, Lehe, Põhjala ...
Ma ei suuda aru saada,millest neid õllesid tehakse,et nad peavad nii palju maksma...
Millest tehakse osasid mootorrattaid, et nad niipalju maksavad - metalli (ja ka kõiki muid materjale) kulub umbes 5-8x vähem, kui keskklassi sõiduauto puhul, hind aga samas kategoorias ja osadel mudelitel millegipärast ka kordades suurem? Eluskaalu kg hinda ei julge isegi võrdlema hakata ja igasugustest limited editionitest ja customitest parem ei räägigi.
Miks maksab rätsepaülikond mitu kord rohkem kui hiinas altöövõtuna õmmelda lastud baltika oma - ometi on ju rätsepatöökojas ainult üks töötaja, kes selle valmis õmbleb, tehases aga tuhandeid väikeseid osavnäppe ja lisaks puuduvad rätsepatöökojal ka igasugused ümber maakera transpordikulud?
Miks on praad a'la carte restoranis kallim kui sööklas päevapraad, kuigi köögis tööl olevate kokkade arv on enamvähem sama ja prae suurus on tihti sööklas suurem?
Õnneks on hinnatundlike, maitsemeeli mitteomavate (või neid oluliseks mitte pidavate) ja elamuste liitrihinnaks taandavate inimeste jaoks olemas Walter, Säästu Pilsner jms.
Jutt ei ole hinnatundlikusest vaid võrdlusest muu maailma(seal hulgas väikeriikide nagu näiteks Tšehhi ja Sloveenia) palju paremate õlledega.Või sa tahad väita,et meil on väga suur valik häid ja odavaid käsitöö(pigem ikka väike tootja,sest käsitööd seal eriti pole) õllesid?
Ma olen nõus meil müügis olevate inglise,austraalia või usa õllede eest ka rohkem maksma,sest tore,et keegi tõi need mulle nö koju kätte(ja see on kallis).
Võrdlused mida kirjeldad ei ole nagu väga pädevad ning midagi neist võrreldavatest asjadest ei toodeta Eestis.Ma olen üsna lähedalt seotud, ühe meil pea kõigis poodises(kõigis kettides+väikepoed) ja siin toodetud, joodava pudelisse villitud tootega ning seoses sellega ka tean mis meil midagi maksab.Jutt,et kõik väiketootjate õlled meil poodides ära lähevad ei ole ka 100% täpne.Paljud neist ei saagi kõigisse poodidesse püsivalt sisse,sest hind on liiga kõrge.Võetakse pigem lihtsalt kampaania korras ja siis kui kampaania läbi viib tootja müümata jäänud pudelid oma kulu ja kirjadega oma lattu tagasi.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.