Häda koertega sest koertel on häda
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
- Tänatud: 68 korda
Re: Häda koertega sest koertel on häda
See ratta peale laskmine on puhas raiskamine, strateegiliselt õige on tsiklile kusta radikasse või õhkjahutuse puhul sil. ribide vahele, autol aga tuuleklaasi ja kapoti vahelisse salongivendi sissevõtuavasse. Kassid oskavad seda palju paremini kui koerad.
Nali naljaks. Olen isegi mõelnud, mida teeks, kui näeks peremeest tuimalt kõrval seismas, samal ajal kui paela otsas peni mu auto rattale kuseks. Tsikli puhul läheks emotsioonid ilmselt veelgi rohkem lakke. Tõenäoliselt läheks mainiks ikka ära. Kuigi mõistlikum oleks ilmselt tähelepanuta jätta - tulemuseks on tõenäoliselt krim menetlus kehalise väärkohtlemise ja/või looma julma kohtlemise punktide järgi.
Koer pole loomulikult süüdi - tema märgistab territooriumi, isegi kui tal põis juba praktiliselt tühjaks lastud on. Rihma teises otsas olija võiks aga siiski jälgida, kus lasta seda teha ja kus mitte. "Tee seda, mida soovid, et sulle endale tehakse" töötab ka siin väga hästi.
Mingi neile ebameeldiva lõhnaga aerosool ehk töötaks. Mis annaks signaali, et ratas on juba lõvi poolt märgistatud ja tõmmaku siit alalt kiirelt uttu, kui elada tahab. Peab muidugi aegajalt uuendama.
100-150a tagasi, kui igal mehel peacemaker vööl oli, ei olnud selliseid tobedaid probleeme. Toimis passiivsenagi väga hästi.
-
- Tsikkel: VTX1800R
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
Annab koerale õpetada küll, et ei kuse autorattale, mul õnnestus õpetada, juba 8a. toimib. Aga mul on tark koera ka.
Koera ja tema omanikku karistamisega peab ettevaatlik olema, juba keskmist kasvu koer kui ta asja tõsiselt võtab on uskumatult tugev jakiire.
If you want to make God laugh, tell him your future plans
Kui lahtine kiiver on siis võib juhtuda, et viskab ratta pealt kust suhu.
Kui ikka pitbull kuseb, siis ei ole teha midagi.
Mul on olnud olukord kus keegi sai minu peale väga pahaseks ja mu amstaff hoiatas teda nii, et hüppas talle täpselt kõri kõrgusele ja lõi hambad kokku. Õnneks ta ainult hoiatas.
-
Teise poole agressioon oleks selles olukorras tegelikult ainult kasuks, sel juhul saaks juba puhtalt hädakaitsele/seisundile rõhuda, kui olukord teravaks läheb (ja sellised tavaliselt lähevad) ja hiljem on vaja seletust anda. Isegi kui gaasi/kurikat/torujuppi/tulirelva tagataskust võtta pole, on ka need võitluskoerad võimalik maha murda. Külm higi on muidugi seljal ja käed verised. Kõri tuleb kaitsta. Joosta ei tasu. Samas kaukaaslane jms on tõenäoliselt juba lootusetum. Endal rotikast suuremaga sellist kogemust pole.
-
- Tsikkel: KTM 990 Adventure
- Tänatud: 3 korda
Käsi koerale suhu, lõuast kinni ja koer ei hammusta.. Teha väike krõks ja edasine on kahjuks kore magama.. See on muidugi ensekaitse..
Tundub küll kõige ebameeldivam koht kuhu kätt pista..
-
- Tsikkel: KTM 890 AdvR
- Tänatud: 40 korda
aga sa mine situ naabri uksematile.
huvitav kohe nii sisukat topikut pidevalt nii topis näha
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 196 korda
- Tänatud: 419 korda
Black kirjutas:...
100-150a tagasi, kui igal mehel peacemaker vööl oli, ei olnud selliseid tobedaid probleeme. Toimis passiivsenagi väga hästi.
Jumal lõi inimesed pikkadeks ja lühikesteks, paksudeks ja peenikesteks, aga Colt tegi nad kõik võrdseks
Aga paneme veel puid alla - kumb siis ikkagi kuuli peaks saama, kas omanik või koer ja kas emma kumma puhul oleks tegu õigustatud?
Aruteluks paar fakti hammustamiseks:
Koer ei hooma olukorda, ei ole teadlik omandi väärtustest, objektiivselt vaadates peab saama pissida mingi objekti peale (häda leevendamine siledal pinnal välistatud), seega pani toime "rikkumise" süüdimatus olukorras. Samas valides "koera" hoiad ära järgnevad "rikkumised" sama indiviidi poolt.
Inimene hoomab olukorda, on eeldatavasti teadlik omandi väärtustest, samas ei tee ta midagi - on vaid tunnistaja/ kõrvalseisja. Tõenäoliselt (98%) ei ole mitte üheski loomapidamise eeskirjas/ hea tava dokumendis kirjas, et loomal ei tohi lasta roojata kaaskodaniku või tema mobiilse/ või kinnisvara peale. Tõenäoliselt ei ole kusagil ka kirjas, et inimene ei või kaaskodaniku peale roojata (va avalikus kohas muidugi)
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
Burn7 kirjutas:Sulle ilmselt meeldib kui koerad ja inimesed su VFR800 peale kusevad. Ma saan tõesti aru, et kui inimesel on oma rattast või autost suva nagu sinul vist. Ma hooldan ja pesen oma autot ja rattast tihti ja mulle oleks selline tegevus väga vastukarva.
Mingi kusepervert ma pole ja naudingut ei saa kui mulle kuuluva tehnika peale kustakse aga selle pärast teisele inimesele selga kusema minemine on ju veel haigem. Silm silma, hammas hamba vastu suhtumisega eriti kaugele ei jõua. Muidugi on õige olukorrale reageerida aga päris debiilseks pole ju mõtet minna. Ja kui aus olla siis ega ma sellest ära ei sure küll kui pitsu rehvi peale lasnud on. Rattaid keelega ei laku ja tehnikat voodisse ka ei vea.
-
- Tsikkel: crf 450r, Varadero
Mina pissisin ükskord naabri koerale pähe ja koer ei teinud teist nägugi! Olge ikka leebemad, koer on inimese parim sõber
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 699 korda
- Tänatud: 458 korda
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2006 korda
- Tänatud: 596 korda
Burn7 kirjutas:........Mul on olnud olukord kus keegi sai minu peale väga pahaseks ja mu amstaff hoiatas teda nii, et hüppas talle täpselt kõri kõrgusele ja lõi hambad kokku. Õnneks ta ainult hoiatas.
Koer ei tohi ilma peremehe käsuta ,midagi teha.Kui teeb,siis sa ei ole teda õigesti koolitanud või koer on lihtsalt sinust üle-otsustab ise.Ründajale võib kallale minna alles siis kui peremeest reaalselt rünnatakse.Koer ei tohi kedagi ise hoiatada või mida iganes sellist teha.Eriti veel selline koer nagu amstaff või teised seda tüüpi koerad peavad olema väga hästi kuulekaks treenitud.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Üdiselt on päris hirmus lugeda, et väikese rattale kusemise eest hakatakse lõualuid koeral purustama või torujuppidega peksma või veel hullem kedagi tulistama. See artikkel mille jeekim pani on ju kõik ok ja õige, igati õigustatud käitumine, ise teeks samuti. Suured lahtiselt jooksvad koerad on probleem. Aga kusemise puhul koera tulistades tasub ikkagi arvestada asjaolu, et koeraomanikul võib ka relv olla ja mida võiks küll tema asjast arvata kui ta koer (tõenäoliselt üks ta parimatest sõpradest) nii otsa saab...
-
Loe palun kõik postid mõttega läbi, mitte selektiivselt!
Sa ei tohi mingil juhul kohe tulistada su auto rattale laskvat koera, kes on paela otsas ja kellel on omanik kõrval. Sa panid hetkel valed asjad kokku. Jutt jõudis lihtsalt selleni, mida teha siis, kui läheb vaidluse ja sealt edasi füüsilise kontaktini kas siis koera või selle omaniku algatusel. Omanik, kes oma koeral nii teha laseb, olgu ta siis mutike või täismees, on alati oma õigust täis ja 95% kindlusega läheb asi teravaks, kui sellele tähelepanu juhtima minna. Sest tegelikult tunneb ta sel hetkel teravalt oma süüd ja parim kaitse on ju rünnak.
Hulkuvale koerale ei pane suvalistesse kohtadesse sirtsutamist ilmselt ükski enamvähem normaalse närvikavaga inimene pahaks. Kui ta ei ole agressiivne, ei tohi sa ka teda lasta. Rääkimata lõualuu murdmisest ja toruga peksmisest.
BTW, tulirelva omav koeraomanik ei tohi sulle mingil juhul sellega kätte maksma hakata, kui sa tema koera kui võimaliku ohu allika maha lasid, teda ennast aga ei ähvarda. See oleks puhas omakohus. Ainus temapoolne õiguspärane tegevus on anda politseisse avaldus ja küll seal siis juba uuritakse, kas laskmine oli põhjendatud või mitte.
-
- Tsikkel: Yamaha YZ250F
- Tänatud: 7 korda
pea kirjutas:Üdiselt on päris hirmus lugeda, et väikese rattale kusemise eest hakatakse lõualuid koeral purustama või torujuppidega peksma või veel hullem kedagi tulistama. See artikkel mille jeekim pani on ju kõik ok ja õige, igati õigustatud käitumine, ise teeks samuti. Suured lahtiselt jooksvad koerad on probleem. Aga kusemise puhul koera tulistades tasub ikkagi arvestada asjaolu, et koeraomanikul võib ka relv olla ja mida võiks küll tema asjast arvata kui ta koer (tõenäoliselt üks ta parimatest sõpradest) nii otsa saab...
Õnneks ametlikud relavaomanikud on 99% mõistuse juures ja ei hakka keegi selle jama pärast isegi kabuuri lukku avama.
Kellel on relvaluba see teab milline kammajaa pärast sellele järgneb.
Mina muidugi pole veel kohanud koeraomaniku kes lubaks rihmaotsas oleval koeral lasta kuhu pähe tuleb.
XL1000 kirjutas:Burn7 kirjutas:........Mul on olnud olukord kus keegi sai minu peale väga pahaseks ja mu amstaff hoiatas teda nii, et hüppas talle täpselt kõri kõrgusele ja lõi hambad kokku. Õnneks ta ainult hoiatas.
Koer ei tohi ilma peremehe käsuta ,midagi teha.Kui teeb,siis sa ei ole teda õigesti koolitanud või koer on lihtsalt sinust üle-otsustab ise.Ründajale võib kallale minna alles siis kui peremeest reaalselt rünnatakse.Koer ei tohi kedagi ise hoiatada või mida iganes sellist teha.Eriti veel selline koer nagu amstaff või teised seda tüüpi koerad peavad olema väga hästi kuulekaks treenitud.
Vabandust aga kuidas sa nii loll oled? Sa ei ole maailma naba ja sinu põhimõtted koolitatud koerast ei pruugi ühtida teiste arvamustega. Sinu koerad ilmselt laseksid su kodu tühjaks varastada kui sind kodus pole.
Minu koer on piisavalt hästi treenitud. Koer võib rünnata või hoiatada ja ta peab kaitsema oma territooriumit. Ta on targem kui sina.
Võtke rahulikult nüüd.
Koera kusi ei mädanda teie tehnikat kuskilt otsast. Või kui mädandab, siis on see tehnika juba niivõinaa vihma käes hukule määratud.
Ja üldse - kui te oma tehnika kõrval kogu aeg ei seisa ega passi, kes garanteerib, et mitte ükski koer teie äraoleku ajal pole tehnika kallal trikke tegemas käinud.
Asi on põhimõttes. Näide oli selline siiski, et peremees vaatab rõõmsa näoga pealt kuidas tema koer rihmaotsas teise vara peale kuseb. Ega selle inimese püksisäär ka puruks ei lähe kui tsiklimees talle peale kuseb. Milles probleem siis?
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
Burn7 kirjutas:Asi on põhimõttes. Näide oli selline siiski, et peremees vaatab rõõmsa näoga pealt kuidas tema koer rihmaotsas teise vara peale kuseb. Ega selle inimese püksisäär ka puruks ei lähe ju kui kusega kokku saab. Milles probleem siis?
Probleem on selles, et kui keegi teine hälvik on, ei pea tema tasemele laskuma.
Ma olen ka ilmselt mõne silmis halb inimene siis või kaldun veidi sinna poole
Eks meil kõigil ole omad head ja vead.
-
Teema algataja - Postitusi: 120
- Tsikkel: Aprilia RSV R-Factory
- Tänanud: 3 korda
vanalendur kirjutas:Burn7 kirjutas:Asi on põhimõttes. Näide oli selline siiski, et peremees vaatab rõõmsa näoga pealt kuidas tema koer rihmaotsas teise vara peale kuseb. Ega selle inimese püksisäär ka puruks ei lähe ju kui kusega kokku saab. Milles probleem siis?
Tahaks ka nüüd midagi öelda kui teema algataja.
Tõesti,ei pea tema tema(hälviku) tasemele laskuma aga minu küsimuse mõte ongi see et mida siis teha???
Nagu ma ühes eelnevas postituses kirjutasin et kui on hulkuv koer(peremeheta) siis mina isiklikult ei hakka teda ei tulistama ega midagi taolist tegema sest ta ongi rumal loom ja nii ongi.
Peremehe juuresolekul(heakskiidul) selline tegevus ajab närvi küll sest inimene peaks aru saama et selline tegevus ei pruugi meeldida asja või objekti omanikule aga kuidas lahendada olukord??? Ilma et asi läheks vägivaldseks.
Vott see on küsimus.
Küsi sümboolne tasu käimla kasutamise eest või tee pilti ja kutsu kohale politsei. Küsi milline on koeraomaniku auto ja lase põis kortsu. Siis saab teada, mida tundsid.
saintgeorge kirjutas:vanalendur kirjutas:Burn7 kirjutas:Asi on põhimõttes. Näide oli selline siiski, et peremees vaatab rõõmsa näoga pealt kuidas tema koer rihmaotsas teise vara peale kuseb. Ega selle inimese püksisäär ka puruks ei lähe ju kui kusega kokku saab. Milles probleem siis?
Tahaks ka nüüd midagi öelda kui teema algataja.
Tõesti,ei pea tema tema(hälviku) tasemele laskuma aga minu küsimuse mõte ongi see et mida siis teha???
Nagu ma ühes eelnevas postituses kirjutasin et kui on hulkuv koer(peremeheta) siis mina isiklikult ei hakka teda ei tulistama ega midagi taolist tegema sest ta ongi rumal loom ja nii ongi.Peremehe juuresolekul(heakskiidul) selline tegevus ajab närvi küll sest inimene peaks aru saama et selline tegevus ei pruugi meeldida asja või objekti omanikule aga kuidas lahendada olukord??? Ilma et asi läheks vägivaldseks.
Vott see on küsimus.
Aga reaalselt pole ju mingit "olukorda", mis Su vara ohustaks.
Kodustatud koera kusi on samasugune nagu hulkuva koera oma. Ja see, kui peremees ükskõikselt pealt vaatab, näitab ära mis masti mehega tegu on ( mees on koera kusega samast mastist ). Ja teda ei paranda ei vandumine, jumalasõna ega haud. Raudpolt kusetab oma koera süüdimatult järgmise tehnika najal edasi ja loodab vargsi et keegi pealt ei näe.
Mõtled lihtsalt asja üle minu meelest. Pole mõtet ärrituda mingi jama ja jahupea peale, kes seda jama süüdimatult pealt vaatab.
-
Seda sa räägid seni, kuni mõni rääbakas krants su uhke Bulldog'i täis kuseb ja memmeke tagant utsitab, et situks ka veel ventiilikorgile.
Black kirjutas:Seda sa räägid seni, kuni mõni rääbakas krants su uhke Bulldog'i täis kuseb ja memmeke tagant utsitab, et situks ka veel ventiilikorgile.
Kunagi ammu korterielanik olin, siis mu Herne tn pargitud CBR1000F lasti ikka vahest täis koerte poolt. Tõenäoliselt öiste Tommi grilli poolt tulijate poolt ka, aga seda mu silm õnneks pealt ei näinud.
Aga mis sellest enam ikka. Igatahes roostetama tsikkel ei hakanud. Kuuldavasti jooksis järgmise ostja käes lihtsalt mootor kotti ära mingi aeg. Vaevalt et koerad süüdi olid.
Minu meelest on asjale võimalik läheneda kahel moel - emotsionaalsel ja ratsionaalsel ehk õiguslikul.
Emotsionaalne pool on koeraomanikule pasunasse andmine ja koera maha laskmine. Mõlemad päädivad karistusseadustiku ühe või teise sättega.
Ratsionaalne pool on asja käsitleda õiguslikust vaatevinklist. See, et koer kuses rattale, ei ole õigusrikkumine (puudub paragrahv - kodulooma poolt asjale roojamine vms.). Seega ei saa tulemuslikult pöörduda politsei poole. Sest süüteo kooseis puudub.
Oleks võib olla võimalik tekitada tsiviilhagi (õigusvastaselt) kahju tekitamise sätete alusel. Siin on aga aktsent kahju tekkimisel. Kuidas tõendada kahju tekkimine? Kuidas tõendada, et just selle omaniku just see koer on rattale kusnud ja just selle tagajärjel on tekkinud just see kahju? Ma ei ole õigusteadlane ega muidu kõva kärbes õiguse maailmas ja ma ei suuda kujutada ette mil moel ma teeksin kohtu jaoks arusaadavaks kahju tekkimise ja selle põhjusliku seose just selle koeraomanikuga (koer ei vastuta oma tegude eest). Seega on selline hagi perspektiivitu.
Mis jääb üle? Õppida elama teadmisega, et tänaval seisev ja tänaval kasutatav asi määrdub. Pesulad on sellise määrdumise vastu abiks.
Kui koeraomanik on otse teolt tabatud, võib proovida juhtida tema tähelepanu sellele, et sulle ei ole see käitumine meelepärane. Kui see ei mõju, loe eelmist lõiku.
Igasugune aktsioon koeraomaniku vastu stiilis raudkang ja relv ja kurikas ja muud "kõvade meeste" atribuutika võib tähendada aga seda, et kuni kannad karistust, käib kannatanust koeraomanik oma fustratsiooni välja elamas sellega, et kusetab oma koera su rattale.
Võib ka ühendada kere elektrikarjusega. Sama koer jätab selle auto märgistamise järgmisel korral vahele. Ja ise tuleb ka hoolikas olla.
Jättes kõrvale autosse elektri juhtimise võimalikud negatiivsed tagajärjed olen seda meelt, et sellel pole palju tulemust. Sest näiteks minu autol on ainsad võib olla elektrit juhtivad detailid, mida koer võiks tabada, veljed. Samas ma pole üldse kindel, et lakk millega veljed kaetud on särtsu juhib. Ülejäänu on värvi-laki ja kaitsekile kihi all. Dielektriline, teisisõnu.
Aga ma pole väitnudki, et see kõige mõttekam tulemus on.
Odavaim lahendus on ilmselt vestlus koeraomanikuga ja pesula külastamine.
Üldiselt koer ratta peale ei sirista lihtsalt seetõttu, et see ilus ümmargune ratas on. Koer märgistab oma territooriumi ja kui leiab võõrad lõhnad, märgib need üle. Eriti võõra koera lõhnad. Seega suurendab ratta täis laskmise tõenäosust see, kui teine koer on eelnevalt samasse lasknud.
Tarts kirjutas:Jättes kõrvale autosse elektri juhtimise võimalikud negatiivsed tagajärjed olen seda meelt, et sellel pole palju tulemust. Sest näiteks minu autol on ainsad võib olla elektrit juhtivad detailid, mida koer võiks tabada, veljed. Samas ma pole üldse kindel, et lakk millega veljed kaetud on särtsu juhib. Ülejäänu on värvi-laki ja kaitsekile kihi all. Dielektriline, teisisõnu.
-
Tarts kirjutas:Jättes kõrvale autosse elektri juhtimise võimalikud negatiivsed tagajärjed olen seda meelt, et sellel pole palju tulemust. Sest näiteks minu autol on ainsad võib olla elektrit juhtivad detailid, mida koer võiks tabada, veljed. Samas ma pole üldse kindel, et lakk millega veljed kaetud on särtsu juhib. Ülejäänu on värvi-laki ja kaitsekile kihi all. Dielektriline, teisisõnu.
Jättes kõrvale elektrikarjuse autosse installimise otstarbekuse julgen arvata, et ei värv ega lakk ole kõrgepingele eriliseks takistuseks.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.