AMA Superkross 2015

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded


Teema algataja
Brabus
Postitusi: 364
Liitunud: 18 Aug 2006, 16:03

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas Brabus »

J-Lawil jah , kiirust vennal jagus , võitis ju ka 250 sx tiitli, kuid jah keeras niipalju sitta kokku,et paha hakkab :D
Paar aastat tagasi pidi comebacki ka tegema mx-is aga millegipärast jäi ära
Siin räägib pikemalt http://www.motorcycle-usa.com/907/15473 ... -2013.aspx


jalgrattur
Postitusi: 149
Liitunud: 31 Jaan 2011, 15:08
Tsikkel: chopper made in USA

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas jalgrattur »

Canard hyppäsi Reedin päälle, kilpailutilanne kyllä. Canard kertoi jälkeenpäin, että edellisellä kierroksella Reed oli ottanut toisen linjan kurviin ja hän päätti itse ottaa seuraavalla kierroksella eri linjan. Reed ei ajanutkaan samaa linjaa ja Canard hyppäsi hänen päällensä. Virhearvio, jollaisia ei ammattikuljettajalle tietysti pitäisi tulla, mutta kuuluu lajin luonteeseen. Kun kilpailu on tasaväkistä, on riskejä otettava ja tällä kertaa se kostautui. Edellä olevalla kuljettajalla on aina oikeus valita linja ja vaihtaa sitä tarvittaessa. Takana tuleva on vastuussa siitä, ettei aja edellä olevan päälle. Tilanteessa Canard teki virheen, mutta kuitenkin kyse oli kilpailutilanteesta. Joskin kaikki kuljettajat varmasti ymmärtävät edellä olevan tunteiden kuohun, kun joku hyppää päälle.

Kosto

Tämän jälkeen Reedin päässä kiehui ja hän päätti kostaa tilanteen. Canardin lähtiessä hiljaa ajamaan eteenpäin, päätti Reed antaa hänen maistaa hieman kyynärpäätä. Epäonnekseen Canardilla ei ollut kuin toinen käsi tangossa kiinni ja suhteellisen pienen kosketuksen jälkeen Canard ajautui radan reunalla olleeseen pehmusteeseen ja kaatui. Mikäli Canardilla olisi ollut molemmat kädet tangossa, kaatumista ei luultavimmin olisi tapahtunut, mutta se on jossittelua. Tosiasia on se, että Reed teki tilanteessa huomattavan ylilyönnin ja ansaitsi tilanteesta jonkinlaisen rangaistuksen.

Loppuhuipennus

Suurimman virheen teki kuitenkin FIMin virkailija John Gallagher, joka päätti noin puolen minuutin harkinnan jälkeen heiluttaa Reedille mustaa lippua. Jälkeenpäin Gallagher kertoi RacerX:lle mustan lipun syynä olleen sen, että he pelkäsivät Reedin jatkavan kostoaan ja ajavan joka kerran Canardin päälle, kun vaan tilaisuus radalla tulee. Tämä asia oli siis FIMin pelkona. Yksi asia tulee tuosta mieleeni; naurettavaa. Kuka oikeasti uskoo, että Reed olisi heti seuraavan tilaisuuden tulleen ajanut Canardin päälle jälleen?

Minkä takia yksi ihminen tekee turhan hätäisen päätöksen, sillä kilpailun oltaisiin voitu antaa jatkua ja tuomaristo olisi voinut rauhassa käsitellä asian kilpailun jälkeen ja päättää rangaistuksesta. Mustan lipun heiluttaminen hätäisellä päätöksellä oli täysin turhaa. Olipa tuomariston päätös kilpailun jälkeen sitten mikä tahansa, niin sitä oltaisiin ainakin mietitty kauemmin kuin 30 sekuntia ja päätöksen tekoon olisi osallistunut joku muukin, kuin yksi mies.

Jatko

Mustan lipun heiluttaminen asetti uuden tason sen käyttöön. Lippua on heilutettu lähihistoriassa kaksi kertaa. Kerran Jason Lawrencelle, joka ajoi kostona rajusti kanssakilpailijan kylkeen last chance -erässä, kun molempien jatkohaaveet olivat jo menneet. (tuo lippu saattoi tulla myös harjoituksissa, en muista varmaksi). Toisen kerran lippua heilutettiin 2009 Kyle Chisholmille, kun hän oli kierroksella jäänyt ja yritti ajaa Reedin kylkeen.

Muuten lippua ei ole heiluteltu, vaikka kanssakilpailija on teilattu kostona maahan kuinka rajusti tahansa.

Tämän tapauksen johdosta lipun tulisi heilua huomattavan usein. Jos itse asiassa mietitään suoraan Gallagherin perustetta siitä, että pelkäsi Reedin ajavan uudelleen Canardin päälle, ei Canardin tiimikaveria Cole Seelya voisi päästää seuraavaan kilpailuun. Hän nimittäin kertoi julkisesti Anahemin jälkeen, että Justin Barcia saa pitää varansa jatkossa Barcian ajettua Seelya päin Anaheimissa. Josh Hansen myönsi avoimesti Twitterissä kisan jälkeen, että ajoi kostoksi Shane McElrathin päälle pikkuluokan finaalissa. Hansen tosin poisti tweetin myöhemmin seinältään tajuttuaan tilanteen. Kauden avauksessa Tyler Bowers teilasi kostoksi Zach Osbournen, jonka peukalo murtui. Bowers myönsi tilanteen olleen kosto jälkeen päin. Viime vuonna Mike Alessi tyrmäsi kostona totaalisesti Broc Ticklen, eikä lippu liehunut. Tämä lista jatkuu ja jatkuu..

Nyt kun Reedille heilutettiin mustaa lippua kyseisen tapahtuman jälkeen on lipun pakko heilua jatkossa useammin, tai päätökseltä menee pohja.

Muiden mielipiteet

Luonnollisesti myös monilla muilla kuljettajilla ja lajin parissa olevilla henkilöillä oli sanansa sanottavana asiasta. Tässä poimintoja niistä:

Trey Canard
Olin Reedin perässä ja hän ajoi edellisen kurvin ulkolinjaa ja kuvittelin hänen menevän seuraavaankin kurviin ulos. Minulla oli liikaa vauhtia ja laskeuduin hänen päälleen. Nousin ylös ja jatkoin matkaa, säädin lasejani ja joku aikoi minun päälle ja kaaduin taas.
Lähde: Honda tiedotus

Chad Reed
Mielestäni Treyn teko minulle ei ollut hieno, eikä minun olisi pitänyt tietenkään kostaa sitä. Mutta tein ja me molemmat teimme niin. Mutta se, että minulle näytettiin mustaa lippua heti puolen kierroksen päästä, en ymmärrä sitä. En sano, että oma tekoni oli oikea, mutta musta lippu oli turha. Taso lipun heiluttamiselle on nyt asetettu. Alkavatko he nyt liputtaa mustaa lippua kuljettajille?
Lähde: PulpMX haastattelu

Mitch Payton
Mielestäni FIMin ei olisi pitänyt heiluttaa mustaa lippua ja hylätä Reediä. Heidän olisi pitänyt antaa kilpailun mennä loppuun, keskustella molempien kanssa asiasta, jonka jälkeen tehdä päätöksiä.
Lähde: PulpMX haastattelu

Joey Savatgy
Kaikki jotka sanovat, ettei musta lippu ollut aiheellinen, huijaatte itseänne. Hän tarkoituksella ajoi Canardin nurin. Ei hyvä.
Lähde: Twitter

Tyler Bowers
Entäpä Reedin musta lippu??? #bullshiz
Lähde: Twitter

David Pingree
Chad päästi tunteet valloilleen. Hän ei luultavasti yrittänyt teilata Treyta maahan, vaan töytäistä ohi mennessä. Valitettavasti asia eivät menneet niin. Musta lippu Reedille oli hätäinen väärä ratkaisu.
Lähde: RacerX

Kyle Chisholm
En voi uskoa että Reedille näytettiin mustaa lippua. Jos ajat toisen kylkeen peli on pelattu? Miksi Webbille ja Hansenille ei sitten näytetty mustaa lippua
Lähde: Twitter

Ricky Carmichael
Se ei ollut edes kunnon osuma, vaan ennemmin tökkäisy
Lähde: Twitter

Jake Weimer
Oikein tai väärin, ei kiinnosta. Mutta minulla on yksi kysymys. Kuinka jollekin voidaan näyttää mustaa lippua tuosta tilanteesta? Sarjan TV-mainoksissa mainostetaan kaatumisia ja törmäilyjä. Häpeilemättä Bam Bamin ajotyyliä hypetetään. Kuinka asioita voidaan ensin promota ja sitten jakaa niistä rangaistuksia?
Lähde: Instagram

Carey Hart
Tällä postauksella en ota kantaa Reedin ja Canardin tilanteeseen. Tällä postauksella otan kantaa siihen faktaan, ettei rangaistuksissa ole mitään tasoa ja pohjaa. Muistaako joku Mike Alessin tempun Broc Ticklelle? Mustia lippuja ei silloin heiluteltu.
Lähde: Instagram

Ken Roczen
Mielestäni tilanne ei ollut niin paha kuin monet luulee. En olisi itse missään nimessä heiluttanut mustaa lippua.
Lähde: PulpMX show

Kasutaja avatar

Pira
Postitusi: 255
Liitunud: 07 Juul 2005, 12:10
Tsikkel: Yamaha YZ250F
Asukoht: Läänemaa
Tänatud: 7 korda

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas Pira »

racerx kirjutas:

Kuulge Pira ja MX277. Ausalt poleks uskunud, et midagi nii lolli võib lugeda. Eessõitja ei hoidnud oma trajektoori!!!??? !!
Eessõitja sõidab nii nagu sõidab. Kui eksib reeglite vastu, leitakse vastav punkt määrustikust või püksitaskust.
Kuid tagasõitja valib alati trajektoore nii, et eessõitjaga kokku ei põrka. Kui teeb seda, on tema viga.
Ja professionaalses spordis kahtlemata selline lapsikus, otse kümpi tagant panna, pole aksepteeritav. See pole harrastuskross kus on miljon vabandust alates sellest, et saatus juhib sõitu ja lõpetades pehmete käppadega.
Ja ka seal, harrastuspordis pole tagant kümppi panemine lubatud. Ükskõik mis vabandus on.

Kahtlemata oleks Reed võinud professionaalsem olla, erutusest üle olla ja edasi sõita. Selle eest sai ka kohe vastava karistuse.
Loodetavasti saame ka vestlust edaspidi jätkata professionaalsemal tasemel ning saite reeglitest veidi aimu.

Jutt käib pigem kiiremast trektoorist mitte omast.
Sa oled see vend kes sõidaks või kõik vigaseks kuna määrustikus pole se reguleeritud. Mine sõida liikluses edasi seal kõik reguleeritud määrustikuga ja ajusid vaja pole. :wack:
Antud hetkel ikkagi koorub välja see, et Reed kattis ja Canard ei osanud seda ette ennustada...just ennustada..

Kasutaja avatar

YZ 250 2t
Postitusi: 322
Liitunud: 17 Veebr 2008, 18:19
Tsikkel: YAMAHA YZ 250
Asukoht: Eesti

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas YZ 250 2t »

Pira kirjutas:

Jutt käib pigem kiiremast trektoorist mitte omast.
Sa oled see vend kes sõidaks või kõik vigaseks kuna määrustikus pole se reguleeritud. Mine sõida liikluses edasi seal kõik reguleeritud määrustikuga ja ajusid vaja pole. :wack:
Antud hetkel ikkagi koorub välja see, et Reed kattis ja Canard ei osanud seda ette ennustada...just ennustada..

Kahjuks peab RacerX seisukohaga nõus olema, kuna teisiti oleks sõidukultuur just selline, nagu eesti liikluses ongi hetkel, sellist kultuuri ei sooviks kindlasti motoradadele...
Ja tema on just see vend, kes sedasi ei sõida, nagu siin kirjutad...

Krossimees Aare :)

racerx
Postitusi: 955
Liitunud: 13 Okt 2004, 15:56

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas racerx »

Tänud Aare abistamast asja selgitamast. Imelik, et suht lihtsast tekstist ja mõttest arusaamine nii palju energiat võib võtta, et inimene poole pealt mõtlemisest loobub ning kergema vastupanu teed minnes mingi vastuse toksib.
Härra Pira, pean silmas just seda, et üksteisele otsa ei tohi sõita. Ja kui kasutate veidi loogilist mõtlemist siis näete isegi, et variant eesõitja sõidab tagant sisse tema taga sõitvale sõitjale on võimalik ühel juhul,ehk siis kui tegu on ringiga mahajäänuga. Ja sellises juhul on reeglites punkt, tuleb teed anda. Kuid isegi juhul kui on sinised lipud jne, ei tohi taganttulija ringimeest pikali sõita.

Liikluses muideks on veidike vastupidi, enne reavahetust tuleb veenduda ohutuses, kasutada suunatulesid ja tahavaatepeegleid-kaameraid jne.

Kasutaja avatar

mx77
Postitusi: 8387
Liitunud: 25 Okt 2004, 16:50
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 320 korda
Tänatud: 420 korda
Kontakt:

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Ah, kuule Aix, mis sa jaurad. Vaatasin eile ajaviiteks Stewarti paremaiad crashe (tegelikult otsisin seda kus ta hakkas peale käna kolmiku maandumisnõlval risti üle raja sõitma ja vist Short talle otsa maandus) ja see mees on ikka nii palju vendi üle raja lasknud ja nii jõhkralt, et kui talle igakord oleks tagasi tegema hakatud ei oleks see mees enam elus vist.
Nagu asjatundjad ütlesid, see et Canard Reediga kokku põrkas oli rumalus, see et Reed tagasi hakkas tegema on lollus ja see et Reed lipuga maha võeti on debiilsus

Kasutaja avatar

YZ 250 2t
Postitusi: 322
Liitunud: 17 Veebr 2008, 18:19
Tsikkel: YAMAHA YZ 250
Asukoht: Eesti

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas YZ 250 2t »

mx77 kirjutas:

Ah, kuule Aix, mis sa jaurad. Vaatasin eile ajaviiteks Stewarti paremaiad crashe (tegelikult otsisin seda kus ta hakkas peale käna kolmiku maandumisnõlval risti üle raja sõitma ja vist Short talle otsa maandus) ja see mees on ikka nii palju vendi üle raja lasknud ja nii jõhkralt, et kui talle igakord oleks tagasi tegema hakatud ei oleks see mees enam elus vist.
Nagu asjatundjad ütlesid, see et Canard Reediga kokku põrkas oli rumalus, see et Reed tagasi hakkas tegema on lollus ja see et Reed lipuga maha võeti on debiilsus

Täitsa nõus Sinuga aga ühele asjale juhiks tähelepanu, et mitmekordne meister on meil Stewart? Äkki ilma nende trikkidetta olnuks tal neil tiitleid rohkem? Rohkem on mõelda vaja sõidu ajal ja sellele vastavalt tegutseda...
Aix räägib jummala õiget juttu, kuda teisiti veel siis oleks võimalik?

Krossimees Aare :)

Teema algataja
Brabus
Postitusi: 364
Liitunud: 18 Aug 2006, 16:03

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas Brabus »

Kui Stewartist juba juttu tuli siis jah , vend oli vaieldamatult kiirem mees rajal , kahjuks pole vend oma kiirust tiitliteks realiseerida suutnud. Tema arvel ju kõigest 2 lites tiitlit,2 450sx tiitlit ja ainult 1 mx tiitel ( seda siis 24 sõidu võiduga 24st :D ) Kahju-kahju,et mehel sõita ei lasta, ole Stewarti fänn või mitte, fakt on see,et Stewarti osalemine teeb kindlasti sõidu põnevamaks, see vend kellegi taha passima ei jää võimalust ootama nagu näiteks Dungey.

Jah tegu pole AMA sõitjaga kuid Ryan Villopotost väike klipp kus räägib natuke mis toimunud on ja näeb mehe kiirust mis tundub,et pole kuhugi kadunud.
, on põhjust 2015 mxgp-d ka jälgida, saab huvitav olema :bsmile:

Kasutaja avatar

pitprolite
Postitusi: 22
Liitunud: 03 Okt 2011, 19:38

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas pitprolite »

Stewart on ka minu lemmik sõitja ja jääb ka selleks! :) aga Villo paneb ikka väga peenelt ja ega poleks ime kui ta ka GP-d kinni lükkas... THIS GUY IS ON FIRE!! :D


Rauno
Postitusi: 73
Liitunud: 24 Juul 2011, 18:46
Tsikkel: CRF450R
Asukoht: Tartu

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas Rauno »

RD4

250-

450-

Kasutaja avatar

mx77
Postitusi: 8387
Liitunud: 25 Okt 2004, 16:50
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 320 korda
Tänatud: 420 korda
Kontakt:

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Webb tegi ilusa sõidu, päris raske rada oli seekord

Kasutaja avatar

pitprolite
Postitusi: 22
Liitunud: 03 Okt 2011, 19:38

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas pitprolite »

Ma pole veel jõudnud vaadata, prst vaatan läbi mis see kord toimus ja kellele nüüd lippe näidati :ner: :ner:

Kasutaja avatar

zaazk
Postitusi: 71
Liitunud: 21 Apr 2008, 23:47
Tsikkel: Suzuki RM-Z 250 K12

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas zaazk »

Vaatasin siis kah üle pika aja mõlemad sõidud otsast lõpuni läbi.
250 klassis tuli Cooper Webb tagant uskumatu hooga ja lõpuks teisele kohale. Ja näha oli, et mees oli pärast seda maruvihane, kui kurvis pikali sõideti.
450 klassis tegi vanameister Chad Reed ilusat sõitu. Kahju, et lõpu poole ühel hüppel natuke eksis ja pidi selle pärast rajalt välja sõitma ning kaotas tänu sellele oma teise koha.
Kuna Roczen kohe alguses kukkus väga valusalt ja pidi sõidu lõpetama koos mahajääjatega, siis on uus liider enne järgmist etappi Dungey, kellel on kokku 82p. teine Roczen 78p. ja kolmas Canard 68.

Palksi Vendade Krossirada http://www.palksimoto.com
Kasutaja avatar

2stroketaliban
Postitusi: 809
Liitunud: 25 Jaan 2008, 21:50
Tsikkel: Suzuki RM250K8
Kontakt:

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas 2stroketaliban »

https://www.youtube.com/watch?v=X3tuaIjVwUo

kuhu küll must lipp jäi kas toda kohtunikku ei lastud enam raja äärde?! 8)

http://www.ehkk.ee
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Kasutaja avatar

FaceOff
Postitusi: 116
Liitunud: 01 Nov 2009, 18:06
Tsikkel: Kawasaki Kx250f
Asukoht: Tallinn/Rakvere

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas FaceOff »

2stroketaliban kirjutas:

https://www.youtube.com/watch?v=X3tuaIjVwUo

kuhu küll must lipp jäi kas toda kohtunikku ei lastud enam raja äärde?! 8)

Minu jaoks on see isegi musta lipu rohkem väärt kui Reedi tõukamine! :bsmile:
Nii vale arvestus kui vähegi olla saab.

Webbi poolt super sõit, loodame ,et see kiirus mille ta sisse on saanud püsib kaua :)
Teises sõidus oli suureks üllatajaks minu jaoks Canard kes näitas samuti head sõitu.

Kõik BMW omanikud ei ole idioodid, aga igal idioodil on BMW-e.

Teema algataja
Brabus
Postitusi: 364
Liitunud: 18 Aug 2006, 16:03

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas Brabus »

Bowersile thumbs up, nice move , kahju ,et kiirust ei jagunud ainult. roczeni ebaonnestumisest isegi hea meel, oligi liiga eest ära juba. Tomaci kiiruses pettunud ja Andersonil viimased voistlused taielik ebaònn :wack:


jalgrattur
Postitusi: 149
Liitunud: 31 Jaan 2011, 15:08
Tsikkel: chopper made in USA

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas jalgrattur »

Osuttuasi Cooperiin (Webb) finaalissa, tiesit että se saisi toiset ihmiset hermostumaan

Tiesin, että se synnyttäsi jälleen melkoisen myrskyn. Menin kurviin aivan Cooperin perässä ja hän lähes pysähtyi keskelle kurvia, leikaten sisälle. Katsoin stadionin näytöltä hidastusta tilanteesta sillä välin, kun hän puhui minusta roskaa palkintokorokkeella. Videolta näki selvästi, että hän yritti ohittaa edellä olevaa kuljettajaa ja muutti linjaansa. Tulin lujaa tilanteeseen, enkä pystynyt enää pysähtymään vaan osuin häneen kovaa. Tarkoitukseni ei ollut teilata häntä, mutta en voinut tilanteelle mitään. Kyynärpääni osui häneen ja tiesin sen jälkeen, että tilanteesta tulee sanomista.

Monet varmasti luulivat, että kostit Webbille viime viikonlopun tilanteen. (Webb ohitti Bowersin viimeisellä kierroksella ja samalla ajoi hänet ulos radalta)

En todellakaan tarkoittanut ajaa hänen päällensä, niin vaan tapahtui. En kuitenkaan aio vaan kuunnella, kun hän haukkuu minua palkintokorokehaastattelussa. Kyseessä oli täysin kilpailutilanne. Webb itse kaatoi Malcolm Stewartin alkuerissä ja yritti teilata Nelsonin harjoituksissa. Hän ei todellakaan yritä hankkia ystäviä radalta. Jos hän jatkaa roskan puhumista, niin voin ajaa hänen päälle tarkoituksella huomattavasti kovempaa. Nyt hän sai kyynärpäästä vahingossa, odottakaa vaan kun se tapahtuu tarkoituksella.

Elämme nyt kuitenkin maailmassa, jossa heilutetaan mustia lippuja ja kostaminen on kielletty

Luuletko ettei minua ole ennen pudotettu tuloksissa taaksepäin tai minulle ole heilutettu mustaa lippua? Montako kertaa Cooper on ollut hankaluuksissa? Nyt hän ajaa kilpaa aikuisia miehiä vastaan.

Miten kilpailusi muuten meni? Kierrosaikasi olivat tasaisia, mutta et ollut itse tyytyväinen kilpailuun.

Koko päivän ajoin huonosti. En löytänyt hyviä linjoja ja joka kierroksella hypin rytmisuorat eri tavalla. Olin hieman hukassa radalla finaalissa. Katselin vaan eturenkaaseeni ja sen vuoksi ajoi Cooperinkin päälle. Menen kotiin ja keskityn paremmin, jonka jälkeen otan voiton ensi viikonloppuna.

Steve Matthes / PulpMX

---

Alla Cooper Webbin haastattelu, jossa hän kertoo mielipiteensä asiaan.

Lisäksi alla koostevideo 250 –luokan finaalista, jossa tilanne tapahtui. Törmäily videolla ajassa 1:40

Kasutaja avatar

mx77
Postitusi: 8387
Liitunud: 25 Okt 2004, 16:50
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 320 korda
Tänatud: 420 korda
Kontakt:

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas mx77 »

jalgrattur kirjutas:

Osuttuasi Cooperiin (Webb) finaalissa, tiesit että se saisi toiset ihmiset hermostumaan

Tiesin, että se synnyttäsi jälleen melkoisen myrskyn. Menin kurviin aivan Cooperin perässä ja hän lähes pysähtyi keskelle kurvia, leikaten sisälle. Katsoin stadionin näytöltä hidastusta tilanteesta sillä välin, kun hän puhui minusta roskaa palkintokorokkeella. Videolta näki selvästi, että hän yritti ohittaa edellä olevaa kuljettajaa ja muutti linjaansa. Tulin lujaa tilanteeseen, enkä pystynyt enää pysähtymään vaan osuin häneen kovaa. Tarkoitukseni ei ollut teilata häntä, mutta en voinut tilanteelle mitään. Kyynärpääni osui häneen ja tiesin sen jälkeen, että tilanteesta tulee sanomista.

Monet varmasti luulivat, että kostit Webbille viime viikonlopun tilanteen. (Webb ohitti Bowersin viimeisellä kierroksella ja samalla ajoi hänet ulos radalta)

En todellakaan tarkoittanut ajaa hänen päällensä, niin vaan tapahtui. En kuitenkaan aio vaan kuunnella, kun hän haukkuu minua palkintokorokehaastattelussa. Kyseessä oli täysin kilpailutilanne. Webb itse kaatoi Malcolm Stewartin alkuerissä ja yritti teilata Nelsonin harjoituksissa. Hän ei todellakaan yritä hankkia ystäviä radalta. Jos hän jatkaa roskan puhumista, niin voin ajaa hänen päälle tarkoituksella huomattavasti kovempaa. Nyt hän sai kyynärpäästä vahingossa, odottakaa vaan kun se tapahtuu tarkoituksella.

Elämme nyt kuitenkin maailmassa, jossa heilutetaan mustia lippuja ja kostaminen on kielletty

Luuletko ettei minua ole ennen pudotettu tuloksissa taaksepäin tai minulle ole heilutettu mustaa lippua? Montako kertaa Cooper on ollut hankaluuksissa? Nyt hän ajaa kilpaa aikuisia miehiä vastaan.

Miten kilpailusi muuten meni? Kierrosaikasi olivat tasaisia, mutta et ollut itse tyytyväinen kilpailuun.

Koko päivän ajoin huonosti. En löytänyt hyviä linjoja ja joka kierroksella hypin rytmisuorat eri tavalla. Olin hieman hukassa radalla finaalissa. Katselin vaan eturenkaaseeni ja sen vuoksi ajoi Cooperinkin päälle. Menen kotiin ja keskityn paremmin, jonka jälkeen otan voiton ensi viikonloppuna.

Steve Matthes / PulpMX

---

Alla Cooper Webbin haastattelu, jossa hän kertoo mielipiteensä asiaan.

Lisäksi alla koostevideo 250 –luokan finaalista, jossa tilanne tapahtui. Törmäily videolla ajassa 1:40

En ymmärrää yhtään mitään.
Kas on mõtet mingit põdrakasvataja murret siia postitada? Mis järgmiseks? Portugali ja prantsuse keeles uudised?

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Postitusi: 809
Liitunud: 25 Jaan 2008, 21:50
Tsikkel: Suzuki RM250K8
Kontakt:

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas 2stroketaliban »

Tyler Bowers puso de nuevo, y ninguna bandera negro, que era FIM bandera negro de mierda, vaaene Webb cayó boca abajo y oh tan accidente. Después del paseo, incluso Holley dijo que ahora era la cosa que meterse con su bandera negro polla. La última vez que se haga algo, y el culo y se envía al monstruo FIM referirse área de Energía AMA Supercross y el poder de prohibir jueces FIM i cerebros de sexo

http://www.ehkk.ee
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne

Teema algataja
Brabus
Postitusi: 364
Liitunud: 18 Aug 2006, 16:03

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas Brabus »

Webbi poodiumi kõnet vaadata ja nüüd Bowersi intervjuud peale sõitu lugeda , tundub ,et nende kahe kuti vahel läheb asi ikka vääääga tuliseks :bsmile:
http://www.pulpmx.com/stories/reed-bowe ... interviews "But if he’s going to talk trash, I can definitely do it on purpose a lot harder. He got that elbow right then on accident, wait until he gets an elbow on purpose." :bsmile: :bsmile:


jalgrattur
Postitusi: 149
Liitunud: 31 Jaan 2011, 15:08
Tsikkel: chopper made in USA

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas jalgrattur »

Ei saa ka mina aru kohalike ajuhiiglaste arvamustest. Enne lugege,vahet pole kuskohast,mida räägivad osapooled,mida arvavad oma ala profid . Ja ärge unustage,et tegemist on maailma tippudega. Lihtsalt rumalus on vōrrelda ka seda mida teevad nemad ja meie lōbusōitjad.
Mōni härrake tehku oma sarjas asjad söödavaks siis hakaku arvustama teiste tegemisi.

Kasutaja avatar

Pira
Postitusi: 255
Liitunud: 07 Juul 2005, 12:10
Tsikkel: Yamaha YZ250F
Asukoht: Läänemaa
Tänatud: 7 korda

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas Pira »

jalgrattur kirjutas:

Ei saa ka mina aru kohalike ajuhiiglaste arvamustest. Enne lugege,vahet pole kuskohast,mida räägivad osapooled,mida arvavad oma ala profid . Ja ärge unustage,et tegemist on maailma tippudega. Lihtsalt rumalus on vōrrelda ka seda mida teevad nemad ja meie lōbusōitjad.
Mōni härrake tehku oma sarjas asjad söödavaks siis hakaku arvustama teiste tegemisi.

Joppen puhh...Kuule rattur see siin on Biker.ee foorum ja siin käivad koos foorumialased profid ja avaldavad oma arvamust mida nemad sellest arvavad. :wack:
Siis võiks selle foorumi kinni panna ja kõik käiksidki mujalt lugemas ja kõik mis mujal kirjas on puhas kuld.
Katsu ennast kokku võtta ja leppida sellega, et nii palju kui on inimesi siis samapalju on ka arvamusi.

Vaata see härra on loonud sarja kus parematel päevadel käib koos 200-300 osalejat, on miinuseid ja on plusse aga osalejate arvu vaadates siis järelikult plussid kaaluvad üle.

Teemasse veidi.... rada oli tõesti raske vist, kuna päris paljudel ja korduvalt tulid mingid imelikud tuikamised sisse. See, et Roczen pole enam liider teeb asja ainult huvitavamaks.

Parimat
:bsmile:


jalgrattur
Postitusi: 149
Liitunud: 31 Jaan 2011, 15:08
Tsikkel: chopper made in USA

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas jalgrattur »

Puhh jopen,foorumialased profid ,ōige ,kes panustavad laiapōhjaliselt taristutesse. Härra vastu on mul suur austus ,kuid pole tal erilist pōhjust arvustada Fimi onu otsust kui endal raskusi isegi kollaste lippudega. Aga samas ,vaba ühiskond ,plära mida tahad nagu minagi. Lust ja lillepidu lugeda spetside arvamusi,öek,proozit.

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Postitusi: 809
Liitunud: 25 Jaan 2008, 21:50
Tsikkel: Suzuki RM250K8
Kontakt:

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas 2stroketaliban »

Kas tasub foorumi tarkusi ka väga tõsiselt võtta 8) ja samas oleks ka ilmelik kui supercross meis emotsioone ei tekitaks ja pärast vajadust diskussiooni järele ei tekiks. Kuigi paljudel juhtudel on hakatud rääkima, et mis te kommenteerite jne aga kas mitte foorum selleks polegi loodud?!

PS. nii kaua kui kollaseid lippe liputavad inimesed nii kaua on seal lehvitamistes ka vigu olgu tegu ükskõik kui "kõva" võistlusega, oleme ka emv l lipumehele raja kõrvalt karjunud, et tõsta lipp üles 8) kui mõelda siis isegi mm il on vigu tehtud aga samas usun, et iga korraldaja annab endast parima, et vigu välistada.

http://www.ehkk.ee
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Kasutaja avatar

YZ 250 2t
Postitusi: 322
Liitunud: 17 Veebr 2008, 18:19
Tsikkel: YAMAHA YZ 250
Asukoht: Eesti

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas YZ 250 2t »

Proovime ikka teemas püsida, muidu oleme jah kõvad mehed kõik, kuid prooviks siin omavahel ikka läbi saada, eksju... keele mitteoskajatele niipalju, et väike õppimine ja pusimine ei tee paha arengule, lisab vürtsi minuarust...
Väga kõva etapp oli ikka seekord... põnevust kuipalju, kokkuvõttes ikkagi positiivset minuarust ja lahe kui mehed on võrdsemast võrdsemad... :) Sama paistab ka siinsete jorssidega olevat... :)

Küsimus suurele ringile... kuidas te suhtute mxmania leheküljel automaatselt käimajooksvatest playeritest? Parem kui neid poleks minuarust, et saad ise otsustada, mida sisse lülitad, kas pole?

Krossimees Aare :)

jalgrattur
Postitusi: 149
Liitunud: 31 Jaan 2011, 15:08
Tsikkel: chopper made in USA

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas jalgrattur »

Ise ei ole selle lehekülje külastaja,kuna mujalt saab info kiiremini kätte,mis sest,et vööramaa keeltes. Kas ta sellisena vajalik on,kindlasti on. Paljudel hea omas keeles lugeda,vaadata. Eestis ju krossi,enduro,rinka oma taoline leht puudub. Siinne leht on niisama kōksimiseks. Tublid kutid,kes seda veavad.

Kasutaja avatar

YZ 250 2t
Postitusi: 322
Liitunud: 17 Veebr 2008, 18:19
Tsikkel: YAMAHA YZ 250
Asukoht: Eesti

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas YZ 250 2t »

jalgrattur kirjutas:

Ise ei ole selle lehekülje külastaja,kuna mujalt saab info kiiremini kätte,mis sest,et vööramaa keeltes. Kas ta sellisena vajalik on,kindlasti on. Paljudel hea omas keeles lugeda,vaadata. Eestis ju krossi,enduro,rinka oma taoline leht puudub. Siinne leht on niisama kōksimiseks. Tublid kutid,kes seda veavad.

Kas sa mõne näite ka tooksid, kust kiiremini kätte saad info? Tean jah, et amasupercross.com on kiire ülesse panema ajad ja muud staffi aga kust veel? Proovi linke lisada...
Ja loomulikult, kes siis omas keeles lugeda ei tahaks, ikka ju... aga on ka teiste keelte oskajaid ja ju siis ka loetaks arvan aga ei oska eriti otsida ehk...
Entusiaste on alati olnud mõningate asjade vedamisel, kui nad just väga koormavaks ei muutu ja sama ka siin...

Krossimees Aare :)

Teema algataja
Brabus
Postitusi: 364
Liitunud: 18 Aug 2006, 16:03

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas Brabus »

RacerXonline
Vurbmoto
Transworld Motocross

need siis 3 suuremat,lisaks mis meelde tuleb on veel supercross.com , vitalmx.com , pulpmx

Kasutaja avatar

mx77
Postitusi: 8387
Liitunud: 25 Okt 2004, 16:50
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 320 korda
Tänatud: 420 korda
Kontakt:

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas mx77 »

jalgrattur kirjutas:

Ise ei ole selle lehekülje külastaja,kuna mujalt saab info kiiremini kätte,mis sest,et vööramaa keeltes. Kas ta sellisena vajalik on,kindlasti on. Paljudel hea omas keeles lugeda,vaadata. Eestis ju krossi,enduro,rinka oma taoline leht puudub. Siinne leht on niisama kōksimiseks. Tublid kutid,kes seda veavad.

sa oskad välismaa keelt, deem, sa oled ikka tark ja tubli :mrgreen:


jalgrattur
Postitusi: 149
Liitunud: 31 Jaan 2011, 15:08
Tsikkel: chopper made in USA

Re: AMA Superkross 2015

Lugemata postitus Postitas jalgrattur »

parim leht üldse mootorataste kohta on motorcycle-usa.com
fullnoise.com.au austraalaste oma
mxlarge.com
moto.mpora.com

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”