Siinkohal läks täiesti mölaks ära...
-
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 24 korda
Re: Siinkohal läks täiesti mölaks ära...
Mina ennast kalevipojaks ei pea, kuigi hetkel on minu toimetused Eestist eemal. Kadedus on illusioon, see kui kellelgi teisel on midagi rohkem või paremat, ei võta minult midagi ära. MIna teen oma asja, sest mulle sobib nii. Kalevipoeg on tegelikult niikuinii halvustav väljend inimeste kohta, kelle peale olakse tigedad või solvunud, et nad ei kannata vingudes vaid teevad midagi teisti. Vaeval kesmisest intelligentsem inimene, kuskil võõrsil allapoole oma võimeid olevat tuima tööd nühkides vaid rahast õnnelikuks saab. Need kes on läinud ja jäänud, on leidnud omale uue koha ja elu, las nad siis läksid. Olulised on need kes lähevad ja tulevad tagasi. Me elame vabas maailmas, seega on meil võimalus minna kuhu soovime ja teha mida soovime. Ma pigem tahaks panna inimeste südamele, et meil on peagi hoopis tulijaid, kelle pärast muretseda - nemad peaksime me suutma enda väärtushinnanguid ja eluviisi austama panna ja tegema neist väärilised kodanikud. Kui ned tulijad on tublid inimesed ja hindavad seda, mis meil on pakkuda ja panustavad meie väärtustesse, siis pole nende nahavärv või väljamõeldud sõber oluline. Mul kama, kui sital päeval on mu lahingpaariliseks must mees või turbanisse mähitud habemik, kes "Allahu akbar!" hüüdes minuga sama vormi, kandes meie ühisele vaenlasele tina annab. See pole ilmselt populaarne arvamus ja kui te küsite, miks ma sellest siin räägin - siis minu arvates algab hoiakute muutmine meist enestest ja neist kellega igapäevaselt suhtleme. Poliitikud püüavad seda teha teistpidi, kui vägisi - kvootide ja sunniga, eestlast ei vääna. Tiblad proovisid päris kaua aega. Seega jätke kõrvale oma "kalevipoja uss" ja mõelge, kuidas peaksime edasi elama ja kuidas suhtuda neisse, kes lähevad ja kes tulevad. Ja reimpsi jutule kirjutan ka kahe käega alla. (nimi teadlikult väikese tähega, sest sellist kirja kasutab nime omanik ise). Jutu moraal - pagulased tulevad niikuinii, tehkem seadused ja kord selliseks, et tuleks ja jääks ainult ned, kes on võimelised õppima, integreeruma ja panustama.
Kes mett teeb, see mett sööb!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.