Siinkohal läks täiesti mölaks ära...

reimps

Re: Siinkohal läks täiesti mölaks ära...

Lugemata postitus Postitas reimps »

claw kirjutas:

Eks see kalevipoegade teema teeb kadedaks paljusid, sellest ka teravus seda teemat puudutades.

Ei tee kadedaks, sest ma tegelikult olen veendunud, et 98% välismaale tööle läinutest on suhteliselt tühja kassetiga printerid, kes kujutavad ette, et nad on erilised ja tahavad kohe "mitu tonni" kuus kätte saada mõnd teist rahvast/riiki sõna otseses mõttes orjates. Tunnen isiklikult ka paari-kolme, kes on ennast Soomes, Rootsis ja Inglismaal üles töötanud, aga põhimass on mõttetu prügi minu raamatus.
Eestis on tegelikult tööd küllaga, lihtsalt tahetakse kohe rikkaks saada. Umbes nagu värsked firmad siinamail - esimese aastaga peab firmarahade eest millise masina persse alla saama, turu sissetöötamisest ja kliendibaasi loomisest on pohlad.

Minu vimm kalevipoegade vastu on pigem sellest, et mu jaoks on nad jooksikud, kes tunnevad uhkustki, et kodumaa maha jätsid. Meesterahvastest on paljud ka väejooksikud (loe: kohustuslkust ajateenistusest kõrvalehoidjad). Silma vaadates paistab aga kukal ja põhjendamatu üleolek, sest tal on lihtsalt rohkem klotsi. Mina saan oma sissetulekuga hakkama ka siin ja mul on vähemalt enda jaoks tehtavast rahulolu olemas. Ma usun, et minust on rohkem kasu siin (nii Eestis oma elukutses kui ka foorumis kindlaid asju "peedistades"). Eks seda, kuda ma tegelikult riigiteenistujana (ehk siis maksuraharaiskaja ja muidusööjana) hakkama saan, peavad praegused ja endised minion'id ütlema :)
Olen muideks töötanud välismaal tsiviilina, 6 kuud, aga minu mõte sinna minna oli saada silmaringi juurde, koguda veidi raha ja 100% tagasi tulla. Tegingi nii. Seega tean ikka veidi, millest räägin.

Kade ei ole, ausõna :)
Kadedus on mõttetu emotsioon, mis ussitab vaid sinu enda sees.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”