Juulis Norra
-
- Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 60 korda
Re: Juulis Norra
kumar kirjutas:Trollstigen.Atlenterhavsveien
Sai paar suve tagasi tehtud. Kusjuures vales suunas, soovitaks teha mitte nii nagu mina tegin, vaid nö vastupäeva. Stockholmist või Kappelskärist läbi Uppsala, tee number 70 üle mägede. Mina jõudsin Kristiansundist Rätvikini, oleksin päevaga ka Stocki jõudnud, aga mitte praami peale, seega tuli üks lisa päev Sigtuna vaatamiseks... Igatahes, tee 70 mööda Siljan järve ning üle mägede, selline natuke kulunud asfaldiga aga jumala ilus tee, eriti Norra poolel, läbi Tynseti minnes. Oppdal-Sunndalsöra lõik on jumala ilus, head kiired kurvised teed, sai ka lindistatud:
[youtube][/youtube]
Sealt edasi Kristiansundi juba suht lühike maa. Linn ise suht mõttetu, väga kallis ööbimine (linnaäärne hostel läks 70 euri maksma), teha polnud pühapäeva õhtul midagi. Natuke ilusaid vaateid.
Atlandi teele viib tollitunnel, ei oska täpselt öelda kas väljasõidul võetakse ka tolli, sissesõidul ehk Kristiansundi suunas sõites oli see päris krõbe. Aga teisel pool, tee nr 64 peal, ei pidanud tsikkel tolli maksma. Sealt edasi siis ilus fjordiäärne sõit, mingi hetk jõuad Trollstigenisse, mida on PALJU parem teha põhjapoolt lõunapoole: kurvine tee läheb sul siis ülesmäge (sealt vihmaga alla sõites oli päris hirmus), ning teisel pool mäge läheb tee edasi laugelt. Kui võtad ainult väikese praami ja lähed Geirangerisse üle Kotkatee, siis on väga ilus, tee oli heas korras, vaaded on super - kindlasti peatu mäel ja naudi Geirangerfjordi.
Teisel pool Geirangerist on tee üle mägesid küll läbitav, aga väga s**t. Kurvine ja väga katkise asfaldiga. Jällegi, alla minnes oli väga ebameeldiv, eriti kuna jäin matkaauto taga toppama. Aga sealt edasi saab läbi Lomi ilusti Lillehammerisse, mis on suurepärane koht ööbimiseks - kesklinnas on mida teha, ja mina sain augustis vägagi viisaka ühese toa raudteejaama hostelis mingi 30 euro eest öö. Seal soovitaks ka kohalikku väikepruulikoda, mis pakub nii head õlut kui head burksi. Sealt edasi oleks sõit Stocki läbi Kongsvingeri ja Charlottenbergi, Rootsi poolel siis kiire, mugav, ja igav. Pmst hommikul sain praamilt maale, päevaga 760 km nakediga sõidetud, ja õhtul Lillehammerisse jõudes olin veel täitsa värske.
SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.