Matkaplaan 2015

Motomatk on see, kui laed mootorrtta varustust täis ja lähed ümbermaailmareisile. Või siis Võrusse. Kui plaanid motomatka ja otsid infot või kaaslast. Just tulid pikemalt tripilt ja soovid oma ägedast matkast mootorratta sadulas muljeid jagada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Raki
Tsikkel: 1200gs LC Rallye, CRF300 Rally
Tänanud: 19 korda
Tänatud: 80 korda

Matkaplaan 2015

Lugemata postitus Postitas Raki »

Hei,

Mis on pikemad ja lühemad 2015a. reisiplaanid inimestel? Ise mõtlen Aadria mere tuurile algusega ja lõpuga Milanost.
Võimalik, et liituks kellegiga kui mahub ja või otsiks kaaslasi enda tripile.

https://ragnarnakus.blogspot.com/
TDM850-->1150GS-->HD Road King-->Honda Transalp 700XL-->BMW 1200GS LC Rallye—> BMW 1300GS Trophy

lota-lota
Tsikkel: BMW R1200GSA
Tänanud: 2 korda

Re: Matkaplaan 2015

Lugemata postitus Postitas lota-lota »

Tere,

Tundub, et paanid sel aastal Poola vahele jätta ja lennata.
Millal ja kuhu täpsemalt plaan minna?
Kas Balkanimaad või Itaalia?

Kasutaja avatar

Teema algataja
Raki

Läti, Leedu, Poola, Tsehhi ei viitsi enam sõita jah.

Ring võiks olla umbes selline: https://goo.gl/maps/gJyxg

Nii detailseks ei ole plaaniga läinud et otsustada kas mööda lääne või ida itaalia rannikut.

TDM850-->1150GS-->HD Road King-->Honda Transalp 700XL-->BMW 1200GS LC Rallye—> BMW 1300GS Trophy

strt
Tsikkel: BMW G650GS Sertao

Lugemata postitus Postitas strt »

Kuidas ratta plaanid transportida? Motovedu.ee või miskit muud? Ise olen mõelnud Tuneesia ja Maroko peale.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Raki

Loodaks motovedu.ee peale jah

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Raki kirjutas:

Läti, Leedu, Poola, Tsehhi ei viitsi enam sõita jah.

Ring võiks olla umbes selline: https://goo.gl/maps/gJyxg

Nii detailseks ei ole plaaniga läinud et otsustada kas mööda lääne või ida itaalia rannikut.

Nii palju lihtsalt infoks,et see osa teest Milano-San Marino ja Trieste-Milano on sul valitud kõige ebahuvitavamad teed,mis Itaalias üldse on.Olen 2 korda sealt sõitnud ja need on igavamad kui poola.Seal pole vahet,kas lased kiirekat või tavateid mööda,üks põlluvahe kõik.Mais kasvab üle pea ja asfalt pole tavateedel ka just kiita.Kiirekad kallid nagu ikka Itaalias,selle maa läbimiseks ilmselt kuni paarsada € .
Triestest Milanosse soovitaks natuke mägedesse hoida,aga Milanost-San Marino poole ei oska nagu midagi huvitavat soovitadagi.Sul siin ebahuvitavaid teid kilometraazilt rohkem ,kui läbi Poola edasi tagasi kokku.Palju aega plaanid selle ringi jaoks?
Kui sul just see Aadria ring pole eesmärk omaette,tee pigem Itaalia ring.Itaalias nö huvitavam pool see lääne poolne osa.Firenze-Roma-Napoli on Itaalias "must be".Need küll linnad,aga need on ikka vägevad ajalooga linnad.Seal idarannikul pole küll käinud,aga ilmselt ei ole seal midagi,mis mind võluks peale ranna,aga kaua sa ikka seal rannas viitsid olla.Lääne poolt saad ühtesid teid pidi Palermosse välja teisi pidi tagasi.Kasutades neid SS.... teid läheb,sul selle ringi tegemiseks paar nädalat,kui asja rahulikult võtta ja nautida.See küll minu mõte,aga võibolla leiad ka endale mingit mõtteainet.Ise olen midagi sellist plaaninud,aga mitte sel aastal,sest sel aastal on muud plaanid ehk siis mitte tsikliga matkamise aasta.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Raki

tnx nõuande eest. Google joonistas ise tee Milanost Pulasse ja itaalia teid pole üldse vaadanud. Täiesti suvaline trass hetkel.
Aega on 2 nädalat sp ka algus ja lõpp Milanos. Läbi poola ja muud jutud oleks + 4, 5 päeva

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Midagi nii sealt Milano-Trieste.See on ümber Garda järve ja ikka mägesid ka.ma tegelikult nii umbes tõstsin seda joont sinna mägedele lähemale.
https://www.google.ee/maps/dir/Milano,+ ... !3e0?hl=et

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Raki kirjutas:

Hei,
Mis on pikemad ja lühemad 2015a. reisiplaanid inimestel? Ise mõtlen Aadria mere tuurile algusega ja lõpuga Milanost.

Mul on plaan alguspunktiga Milano (võimalusel Bergamo) aga teekond pisut erinev. Ideaalis see võiks juhtuda augusti tesies pooles.
Ca 2 nädalat. Hea aeg alustada on näiteks 13. august.
Minu esialgne (täpsustub) teekond näeb välja umbes nii: https://trips.furkot.com/ts/9VPUMr
Päevateekonna pikkused ja ööbimiskohad kaardile kantud atomaatselt kaarditarkvara poolt vastavalt valitud kiirusele ja teekonnale.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Macintosh kirjutas:
Raki kirjutas:

Hei,

Mul on plaan alguspunktiga Milano (võimalusel Bergamo) aga teekond pisut erinev. Ideaalis see võiks juhtuda augusti tesies pooles.
Minu esialgne (täpsustub) teekond näeb välja umbes nii: https://trips.furkot.com/ts/9VPUMr
Päevateekonna pikkused ja ööbimiskohad kaardile kantud atomaatselt kaarditarkvara poolt vastavalt valitud kiirusele ja teekonnale.

Väga huvitav trip.

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

skriimsilm
Tsikkel: Yamaha FZS 600 Fazer

Lugemata postitus Postitas skriimsilm »

Planeerin ka hetkel Horvaatia reisi mai algusesse ehk siis kohe peale hooaja avamist. Põhiline eesmärk oleks läbi käia Horvaatia rannik/mõned saared Pulast kuni alla Dubrovniku ja Kotorini. Sinna vahepeale peaks jääma ka plitvice järved.
Tagasiteel põikaks Rumeeniasse, et läbida Transfagarasani maantee ja sealt läbi Slovakkia koduteele. Mineku osas eelistaks ratta ette saata aga eks see veel selgub. Kahjuks on hetkel mitmeid tegureid, mille tõttu pole minek veel 100% kindel, aga uurin maad, kas samal ajal võiks veel liitujaid olla. Hetkel oleks tulijaid peale minu veel 1-2 ratast.

Sverre
Tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas Sverre »

Kui mai alguses oma matka alustad ja tahad ka Transfagarasani mägiteed läbida, võib sul õige pika kestvusega sõit tulla.
Eelmisel aastal avati Transfagarasan ametlikult 1. juulil, enne seda oli keelumärk ees ja tee kõrgemad osad lume all...

Kasutaja avatar

skriimsilm

Sverre kirjutas:

Kui mai alguses oma matka alustad ja tahad ka Transfagarasani mägiteed läbida, võib sul õige pika kestvusega sõit tulla.
Eelmisel aastal avati Transfagarasan ametlikult 1. juulil, enne seda oli keelumärk ees ja tee kõrgemad osad lume all...

Sellisel juhu jääb siis seekord reisiplaanidest välja :wack:

Kasutaja avatar

AnTyx
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 60 korda

Lugemata postitus Postitas AnTyx »

Planeerin vaikselt Saksamaale ring peale teha: https://goo.gl/maps/0aPwS

See nüüd küll põhineb ideel, et külastada sõpru ja näha ära kohti, kus pole muidu veel käinud. 3 nädalat, augusti lõpp-septembri algus. Teesoovitused teretulnud :)

Aitäh Furkoti lingi eest, otsisingi googlist mugavama planeerimisriista...

SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

AnTyx kirjutas:

See nüüd küll põhineb ideel, et külastada sõpru ja näha ära kohti, kus pole muidu veel käinud. 3 nädalat, augusti lõpp-septembri algus. Teesoovitused teretulnud :)

Šveitsi osas soovitaks nii,kui sul just seal oma joone peaal mõni sõber ei asu.Albupass oli sel aastal remondis pea terve suve ja võiks nüüd äkki hea uue asfaaldiga olla.Olen sealkandis kaks korda käinud ja läheks iga kell uuesti.
https://www.google.ee/maps/dir/Stockhol ... !3e0?hl=et
Kas alustad Stocist või lähed laevaga sinna?Kui see just eesmärk omaette pole mööda E4 lasta,siis mine parem pikki rannikut E22 mööda,vähemalt uni ei tule peale.Mööda E4 minnes võib GPS näidata,et järgmine pööre 300+´km ja siis peale seda pööret jälle sama jutt ning oledki Malmös.See rannik selline natuke Saaremaa sarnane ja vähe kõveramate teedega.

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

coupriit
Tsikkel: Savage 650
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas coupriit »

XL1000 kirjutas:
AnTyx kirjutas:

Šveitsi osas soovitaks nii,kui sul just seal oma joone peaal mõni sõber ei asu.Albupass oli sel aastal remondis pea terve suve ja võiks nüüd äkki hea uue asfaaldiga olla.Olen sealkandis kaks korda käinud ja läheks iga kell uuesti.
Kas alustad Stocist või lähed laevaga sinna?Kui see just eesmärk omaette pole mööda E4 lasta,siis mine parem pikki rannikut E22 mööda,vähemalt uni ei tule peale.Mööda E4 minnes võib GPS näidata,et järgmine pööre 300+´km ja siis peale seda pööret jälle sama jutt ning oledki Malmös.See rannik selline natuke Saaremaa sarnane ja vähe kõveramate teedega.

Passo Dello Stelvio - selline lahe koht on tee ääres!

Kiiresti aga madalalt...
Savage
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

AnTyx kirjutas:

Võta heaks. Seni parim riist, mis ma kohandu olen. Kui veel vead ka välja saavad triigitud, siis on tulemus üsna äge.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Unt
Tsikkel: HD

Lugemata postitus Postitas Unt »

Ma alati imetlen teid motomatkajaid kes viitsivad teha endale mingid hullumeelsed plaanid valmis ja siis liigelda kindlat rada. Eriti imetlusväärsed on need kes suuremosa hotellidest enne reisi ära bronnivad. Minu üldine reisi plaanimine näeb välja, et reis võiks kesta näiteks 3 nädalat ja tore oleks selleajaga sõita horvaatia ja sealt kuidagi tagasi. Kõik hotellid sai bronnitud vastavalt tujule alles vahetult enne mingit linna. Reisil vaatasin kaarti ja tänu sellele sai avastatud uusi kohti või siis mõne vihjepeale sõidetud mingit huvitavat rada. Ei meeldi minule selline üle planeerimine. Parem sõita seni kuni tuju ja juhtud sinna kuhu juhtud.

oh aegu ammuseid!
Kasutaja avatar

Teema algataja
Raki

Unt kirjutas:

Ma alati imetlen teid motomatkajaid kes viitsivad teha endale mingid hullumeelsed plaanid valmis ja siis liigelda kindlat rada. Eriti imetlusväärsed on need kes suuremosa hotellidest enne reisi ära bronnivad. Minu üldine reisi plaanimine näeb välja, et reis võiks kesta näiteks 3 nädalat ja tore oleks selleajaga sõita horvaatia ja sealt kuidagi tagasi. Kõik hotellid sai bronnitud vastavalt tujule alles vahetult enne mingit linna. Reisil vaatasin kaarti ja tänu sellele sai avastatud uusi kohti või siis mõne vihjepeale sõidetud mingit huvitavat rada. Ei meeldi minule selline üle planeerimine. Parem sõita seni kuni tuju ja juhtud sinna kuhu juhtud.

See teeb reisi ootamise huvitavamaks. Vähemalt minul. Eelmine aasta plaanisin ka palju aga kokkuvõttes sõitsimegi horvaatiasse ja tagasi.
Ehk jah, Planeerimine on ka omamoodi lahe tegevus. Alati ei pea plaani jälgima

Kasutaja avatar

sepprait
Tsikkel: Suzuki DR750S

Lugemata postitus Postitas sepprait »

Minulgi plaan see aasta jõuda Horvaatiasse :)
Minu jaoks oleks see muidugi ka esimne pikk retk tsikli seljas.
Mõttes on minna peale hooaja avamist, mai kuus, ning ööbida hotellides ja muudes majutus asutustes põhiliselt.
Ei kasuta minigt ette vedamis teenust ega muud asja kuna mule meeldib sõita :bsmile:

Viimati muutis sepprait, 07 Jaan 2015, 23:11, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Unt kirjutas:

Nii ilma plaanita ongi kõige mugavam,aga mõnes kohas on tipphooajal lihtsalt võimatu hotelli leida, vahel aga tahaks mõnda sellisesse kohta ka minna.Ma olen bronninud näiteks reisi kolmandaks ja ükskord ka neljandaks päevaks hotelli ja sinna ka rahulikult jõudnud.Kindlasti on raske leida hotelli ja isegi kämpat augustis Austria,Lõuna-Saksa(baierimaa).Lõuna-Prantsusmaa ja Itaalia mõnes piirkonnas.Saad küll,aga mingi 200-300€ öö.Samas kui ette planeerid saad selle raha eest 4-5 päeva seal elada.Ei saa ka ida poolseid maid lääne poolsetega võrrelda.
Nagu öeldakse,et raha eest saab kõike,aga kui seda niipalju oleks,et lugema ei pea,siis ma vist sõidakski kahel rattal aastaringselt kuskil.

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

AnTyx
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 60 korda

Lugemata postitus Postitas AnTyx »

XL1000 kirjutas:

Yep, Stocki laevaga, ja mööda rannikut minna on tõesti hea idee. :bsmile:

SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner

Kasutaja avatar

MotoGabriel
Tsikkel: VS800
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas MotoGabriel »

Kindlasti see hooaeg teoks teha mis eelmine aasta pooleli jäi - Itaaliasse ja tagasi. Ning siis mõned lühemad reisid juurde mida veel nii täpselt ei tea.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Macintosh kirjutas:
Raki kirjutas:

Hei,

Kui Nizza kandis ööbida kavatsed,siis julgen soojalt soovitada.http://www.camassade.com/
Ööpäev kahele+ratas+telk oli umbes 17-20€.Seal sees wc ja dušš piiramatu soojavee hulgaga ja vatud 24h.Kohapeal väike pood kust saab toidupoolist ja veini.Hommikul varakult tuuakse ahjusoojasid croissante ja muid saiasid.Õhtul on hea oma kogus nö kinni panna,siis ei pea 6.30 neid ostma minema,muidu ei pruugi jätkuda.Asub mäeküljel suurte põlispuude all umbes 400m kõrgusel ja sellega seoses kuuma ilmaga normaalne magada.Randa sõit umbes 20min.
Oleme seal 2 korda olnud ja ette bronnimist pole vaja läinud.Mingi koha on nad meile ikka leidnud.Viimati olime 3 rattaga.

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

linnakas
Tsikkel: Buell 1125R

Lugemata postitus Postitas linnakas »

Sai ka lõpuks kinnitatud Norra reisiplaan. Kokku ca 3000 km, kui laevaga Stokki ja sealt Oslosse. Edasi ca 2000 km ring lõuna- ja kesknorras, külastades enam-vähem kõiki põnevamaid kive kalju serval :) (Trolltunga, Sky-Bridge, Brekestolen jne..) Ajaks 01-12 juuni 2015.

Kawa ZZR600, Yamaha TDM 850, Suzuki RF600, Buell 1125R
Kasutaja avatar

skriimsilm

Kes sellel hooajal oma matkaga Milanosse satub, siis on võimalus külastada ka Milano Expot, kus ka eesti maja üleval. Maailmanäitus avatakse juba 1.Mai ja kestab kuni oktoobri lõpuni. :wink:
http://www.expo2015.org/

Loadära
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas Loadära »

Milano jääb vist see aasta tee peale küll, aga vaevalt ma mingi eriline Expo-mees olen...kui just keegi tasuta kutseid ei jaga vms :D

Aga nali naljaks, endal siis lõpeks selleks aastaks sellised (maantee)matka plaanid paika loksunud:
6.märts-16.märts Tallinn-Barcelona, siis olulisem just Genovast mööda rannaäärset Barca välja, ja kui ilm/aeg soosib, siis korra ka Andorrasse piiluda.
Siis ratas jääb sinna, ise lennukiga tagasi, saab vahepeal tööd ka teha, et siis 16.mai-30.mai jätkata ning nende kahe nädalaga Hispaania ja Portugal põhjalikult läbi võtta ja Milanosse tagasi jõuda. Sealt uuesti veidiks tööle ja enne jaanipäeva jälle lend Milanosse. Lõpp nüüd on veel veidi lahti, eks siis juba paistab, kas on siiber ja tuleb nädalaga, Horvaatia põikega Eesti tagasi... või kui tuju ja raha jätkub ja eestis ikka lund sajab vms, siis äkki jätab veel ratta kuukeseks kuhugi vedelema, kuhu odavalt ja tihedalt lennatakse.

Ehk et need märtsi ja maikuu sõidud ja kuupäevad siis kindlad, kui just force majeure käru ei keera..lennupiletid ostetud ja ratta hoidmine kokku lepitud. Seega, kui keegi arvab samal ja ajal samas kandis ratastel olema, võib ju märku anda. Aga kindlasti ei otsi kaaslast pikemaks/kogu sõiduks, meeldibki pigem üksi hulkuda...aga samas kaua ja kaugemal olles, päevaks või paariks kellegagi kopereeruda võib ikka :)

Suzuki DR350- metsa all mähib küll...Triumph Street Trippe"R"- tsivilisatsioonis käimiseks :)

Loadära
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas Loadära »

Krt seda Eesti ilma küll...kunagi ei saa kindel olla, kas 6.märts läeb tsiklisõiduks, või on hoopis mõistlikum väiksed schnapsid teha...

Aga, kuna õigel ajal keegi lähet ei andnud, siis naistepäeva puhul ( kui nüüd ilmaennustus peab?) siis ausõna, minu naistepäeva kingitus ongi selline, et vean oma maise keha siit jalust kuhugi vennasvabariiki vms... :mrgreen:

Suzuki DR350- metsa all mähib küll...Triumph Street Trippe"R"- tsivilisatsioonis käimiseks :)

Mihkel S
Tsikkel: Veereb..

Lugemata postitus Postitas Mihkel S »

Ammune plaan minna gruusiasse saab ilmselt teostatud algusega juuli l6pp-august. Kui on v6imalus, liigun edasi ka Tyrki ning tagasi BG ja RO kaudu. Rattaks Super Tenere ja armastan ka tehnilisemaid radu. Mingid l2bitavad punktid vaatan enne v2lja kuid palju selgub jooksvalt ja ei tahaks ajaga ennast kammitseda. Kui kellelgi samuti plaan nendes suundades liikuda suve teises pooles, v6ib anda m2rku..

Kasutaja avatar

Fredza
Tsikkel: R1200gs, CBR1100XX, VFR800Fi

Lugemata postitus Postitas Fredza »

Panen ka oma mõttevälgatuse kuidas mõnusalt Alpidesse saada kui Poolat ei viitsi. Stokholmist päris mõnus rannikuäärne tee alla, Malmo sild jne Hamburgi välja.
Õhtul rattaga rongile
Hamburg-Altona We 01.07.15 22:01
hommikul Sveitsi piiri ääres.
Lörrach Gbf Th 02.07.15 07:51

2inimest+ratas 336eur, ok paha kuupäeva näide oli aga varem olen näinud ka 150eur, peab kuupäevi mängima läbi.

http://www.dbautozug.de/autozug-en/destinations/

The Passo dello Stelvio 2010, Grossglockner 2011, Hiiumaa 2012, Grand Alpine Road 2013, Ümber Läänemere 2014, Transfăgărășan(DN7C), Transalpina (DN67C) 2015, Valgevene-Ukraina-Odessa-Transnistria-Moldova 2016, Balkan 2017
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”