Üherattaline haagis mootorrattale? → Re: Üherattaline haagis?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1992 korda
Tänatud: 585 korda

Re: Üherattaline haagis?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

pühak kirjutas:

Soovitan torsiooni küll ära unustada. Mul võrdlusmoment auto haagistelt. Enda omad lehtvedrudega, mis pole ka nüüd kuskilt otsast sõiduomaduste etalon, aga võrreldes torsiooniga on suisa sportlikud. Viimasega hüpleb haagis tühjalt ikka koledal kombel. Kui olen mõnel korral võõra haagisega sõitnud, millel see kummipulkadega torsioonvedrustus, siis ebatasase tee peal näeb peeglist kenasti, et käru rattad rohkem õhus, kui maas.

Kummipulkadega torsioonvedrustust kasutatakse ainult tema lihtsuse ja odavuse pärast. Ehk liikuvaid osi vähe, sillatala saab haagise põhja külge kinni kruvida ja amorte pole ka vaja. Ega need vist eriti midagi parandada ka ei suudaks, kuna torsiooni käik suhteliselt lühike.

Ma olen sinuga täiesti nõus,et see torsioon ei kõlba kuskile.Kerghaagise teemas mainisin sedaa ka ja omal on lehtvedrudega haage.Lihtsalt paneb imestama,et kahel nö tootjal(üks USA ja teine UK)on haagised ilma amordita.Ilmselt seal arvestatud ikka siledamate teedega,sest teisiti ei ole see mõistetav.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”