Liikluskindlustus
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
Re: Liikluskindlustus
Mina jään endiselt selle arvamuse juurde, et kui kindlustus oleks isikupõhine, mitte sõidukipõhine, siis oleks reimpsi mure lahendatud ja vähemalt selle foorumi kasutajatel ka arved väiksemad
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
simp kirjutas:Mina jään endiselt selle arvamuse juurde, et kui kindlustus oleks isikupõhine, mitte sõidukipõhine, siis oleks reimpsi mure lahendatud ja vähemalt selle foorumi kasutajatel ka arved väiksemad
Kuidas see sinu arust toimiks näiteks reimpsi case puhul? Tüdrukul endal autot ei ole, seega ka mitte mingit kindlustuslepingut ka tema nimel. Ehk siis tahad tuttavale autot kasutada anda, lähed vutt vutt lähimasse kindlustuse kontorisse ja teed talle ajutise kindlustuse näit. 5-ks päevaks? Tüütu.
-
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 24 korda
Kohustuslik isikukindlustus kõigile, jalakäijana osaled ju niikuinii liikluses?
Kes mett teeb, see mett sööb!
mx77, tänapäeval on olemas selline asi nagu internet ja suurem osa taolisi toiminguid saaks tegelikult vägagi lihtsalt ja kiirelt ära teha. pole seal nii tüütut midagi, kui autot kasutada vaja on. või on hilisemad kohtuvaidlused ja muu selline jura vähem tüütu?
isikupõhine kindlustus meigiks igal juhul rohkem senssi, kuna avarii teeb ju lõppude lõpuks mitte auto, vaid seda juhtinud inimene.
-
- Kontakt:
will111 kirjutas:mx77, tänapäeval on olemas selline asi nagu internet ja suurem osa taolisi toiminguid saaks tegelikult vägagi lihtsalt ja kiirelt ära teha. pole seal nii tüütut midagi, kui autot kasutada vaja on. või on hilisemad kohtuvaidlused ja muu selline jura vähem tüütu?
isikupõhine kindlustus meigiks igal juhul rohkem senssi, kuna avarii teeb ju lõppude lõpuks mitte auto, vaid seda juhtinud inimene.
On sul jah see internet väljapool suuremiad asustatud punkte? Isegi helistamisega on probleeme.
mingisugune ädane internet on minul ikka igalpool siiani olnud. kui rakendus on hästi realiseeritud siis mingeid väga suuri andmemahte seal vahetama ei peagi sellise toimingu jaoks.
Oota aga miks on vaja asustamata punktis järsku kindlustust tegema hakata? või siis teine variant, et äkki kannatab lma kindlustuseta võtta see risk ja liikuda mingile punktile piisavalt palju lähemale (seal ürgmetsas selle maastikusõidukiga)
-
- Kontakt:
will111 kirjutas:mingisugune ädane internet on minul ikka igalpool siiani olnud. kui rakendus on hästi realiseeritud siis mingeid väga suuri andmemahte seal vahetama ei peagi sellise toimingu jaoks.
Oota aga miks on vaja asustamata punktis järsku kindlustust tegema hakata?või siis teine variant, et äkki kannatab lma kindlustuseta võtta see risk ja liikuda mingile punktile piisavalt palju lähemale (seal ürgmetsas selle maastikusõidukiga)
Ega see netipuudus ei ole ainult karulaanes, olin nädalavahetusel Peipsi ääres, Räpinast mingi 10km eemal. Levi oli ikka täiesti olematu. Ja mul suvila Padise ligidal, seal ka pead redeliga katusele ronima.
Huvitav, mul ei ole kaugel padisest, kuid levi on puhta põhjas ja netist tõmba kasvõi filme alla Nojah, kuigi ise pole eriti kohanud siis eks peab uskuma, et neid auke ikka on, kuid üleüldises mõttes on eesti siiski küllaltki hea koht, kus sellistlaadi netipõhist teenust turustada võiks. Eks see probleem, et kõik ei saa ja alati ei saa, jääb nagunii alati.
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
Selle leviga on üldse imelikud teemad. Mul maal on mõni koht selline, et kannatab isegi pulgaga youtubest videot vaadata aga paljudes kohtades pole levi isegi moblaga helistamiseks. Ja jutt käib meetrist paarist mitte küla eri otstest. Isegi kui kuskil on see pool pulka, et telefon helisema hakkaks siis tuleb kiirelt mõnda sweet spoti joosta, et rääkida ka saaks.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Pooldaksin ka isikipõhist kindlustust. Kui mul on nt 2 autot ja 3 mootorratast, siis korraga kasutan ma ikka neist ühte. Mille poolest on see väiksema ohu tekitaja, kes igapäevaselt ühe masinaga liikleb, kui see kes kord autoga, kord tsikliga, kord hobiautoga liikleb? Liikluses läbitud kilomeetrid olenevad ikka isikust endast, mitte tema sõidukite arvust. Jubenõme on igat aparaati eraldi kindlustada, kui mõnega neist liiklen ainult 1000km aastas, kui sedagi.
Demokraatia töötab paraku ikka nii, et vähemusel tuleb ohata ja joonduda enamuse järgi. Milliseid leibkondi on Eestis rohkem, kas selliseid, kus peres on mitme peale üks auto või selliseid, kus ühel inimesel on 5 sõiduvahendit?
mulle hakkab vaikselt tunduma, et kõige rohkem on selliseid, kus auto on kas igal liikmel või siis vähemalt iga täisealise pereliikme kohta üks. julgen tõsiselt kahelda, et täna enam on enamuses see variant, kus mitme pereliikme kohta üks auto. enne on üks hambahari
või on sul mingi konkreetne ametlik statistika selle kohta?
aga kui peres ongi 2 liikme kohta üks auto siis miks ei võiks kindlustus sellegipoolest isikupõhine olla? variante kuidas sellist lahendust mõistlikult tööle panna, oleks võimalik leida küll.
-
- Tsikkel: oli Hornet, nüüd on köök
tfr kirjutas:Demokraatia töötab paraku ikka nii, et vähemusel tuleb ohata ja joonduda enamuse järgi. Milliseid leibkondi on Eestis rohkem, kas selliseid, kus peres on mitme peale üks auto või selliseid, kus ühel inimesel on 5 sõiduvahendit?
Olenemata sellest, palju on peres sõiduvahendeid, osaleb enamus pereliikmed liikluses vähemalt jalakäijana. Vaevalt selliseid väga palju on, kes kodust ei välju või keda sõidutatakse uksest ukseni.
Keegi ei keela Sul eraisikuna ka omale vastutuskindlustust sõlmida, aga seaduse tasemel seda eeldada ja nõuda siiski ei saa.
Auto valdamise puhul ei teki Sul ka automaatselt liikluskindlustuse tegemise kohustust, see tekib alles siis, kui sa ta liiklusregistris arvele võtad, millega Sa kinnitad oma soovi/plaani sellega liikluses osaleda.
sama võiks siis kohaldada tänavale astumisele jalakäijana, ehk et siis muutub asi kohustuslikuks kui liikluses osaled jalakäijana
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
will111 kirjutas:sama võiks siis kohaldada tänavale astumisele jalakäijana, ehk et siis muutub asi kohustuslikuks kui liikluses osaled jalakäijana
See on sellesmõttes keeruline, et kui inimesel rahad otsas on ja kindlustust teha ei jaksa, siis ei saa enam tööle ka jalutada, et teenida raha.
sama on ka praegu auto kindlustusega...või kütusega. kui inimesel rahad otsas ja autole enam kindlust teha ei saa või bensu osta ei jõua siis võib tööle jõudmine suht võimatuks osutuda kui marsruut on selline, et jala just käima ei hakka ning ühistransport ka ei vii.
aga noh tegelikult, ega siis keegi tööle jalutamist keelama ei tule..või ka pregu autoga tööle sõitmist ilma kehtiva kindlustuseta. lihtsalt valele ei saa jääda
reaalselt muidugi peaks selline asi nagu jalakäija kindlustus ikka üsna minimaalne summa olema ja selle võiks võtta näiteks palgast automaatselt, mõne muu jura asemel, mida sealt praegu võetakse
See jalakäija teema on jah suht teostamatu, aga sõidukijuhipõhine kindlustus toimiks vägagi hästi. Load on ja sõidad autoga? Siis teed endale kindlustuse. Load on, aga ei sõida? No siis pole vaja kindlustust teha, aga vot rooli ka istuda ei saa. Samas kui sa pidevalt ennast ei kindlusta, siis koef ei kuku ka, aga kui pidevalt sõidad autode/tsiklite/vokatega jms vastavalt loakategooriatele, siis pääsed puhta registri puhul suht odava maksega. Sunniks lubadeomanikke oskusi üleval hoidma tegelikult, st sõitma regulaarselt või vähemalt maksma. Ja eestlane on nii ihne küll, et kui juba maksab, siis ka kasutab, sest õhu eest maksta ei taha meist ju keegi. Win-win ju
Jalakäijad võiks oma korraldatud jamade korral lihtsalt rõvedalt ületrahvima või vangi panema. Koos kahjude hüvitamisega kasvõi SMS-laenu kaudu. Mõni mees lõpetab joomise päevapealt.
Ja autode tehnoülevaatus peaks tagama ka masinate legaalsuse, mida praegune masinapõhine kindlustus tegelikult ju niikuinii ei taga.
Ma peaks muidugi juhiloal oleva tähestiku jaoks end kindlustama, aga kui 6 kuu kaupa koef langeks, oleks ju motti ka avariivabalt sõita, st eeskujulikumalt kui praegune loogika enamusel rondijuhtidel - ah, sõidan kortsu, ostan uue peldiku ja sõidan selle ka kortsu, tagajärgi ju nagu väga polegi..
reimps kirjutas:Jalakäijad võiks oma korraldatud jamade korral lihtsalt rõvedalt ületrahvima või vangi panema. Koos kahjude hüvitamisega kasvõi SMS-laenu kaudu. Mõni mees lõpetab joomise päevapealt.
Jalakäija peabki oma korraldatud jama korral kahju hüvitama, lihtsalt see protsess on meeletult pikk - aasta-kaks tsiviilkohut (esimest istungit ootad 7-8 kuud, siis ütleb kohtunik et "katsuge ikka esialgu omavahel kokku leppida" ja paneb järgmise istungi järgmise 7-8 kuu pärast), peale seda jupp ootamist ja siis kohtutäituri kätte, kes seda eurokaupa välja imema hakkab.
kuskohast liiklus kindlustuse kehvivust kodus arvutiga kontrollida saab,mulle tuli email salvast et kindlustus saab otsa ja käisin olerexis ja öeldi ,et kindlustus on olemas novembrini
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tänanud: 28 korda
- Tänatud: 36 korda
426f kirjutas:kuskohast liiklus kindlustuse kehvivust kodus arvutiga kontrollida saab,mulle tuli email salvast et kindlustus saab otsa ja käisin olerexis ja öeldi ,et kindlustus on olemas novembrini
Keegi oskab öelda, kas/kus saab teha liikluskindlustust ainult üheks päevaks? Nii palju kui ma olen vaadanud internetist, on miinimum aeg olnud 1 kuu.
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
See üks päev lähebki sulle samapalju maksma kui 1 kuu
Kas nii ei anna skeemitada – teed kindlustuse kuuks ajaks ja kui vajalik sõit tehtud, kirjutad avalduse, et tahad poliisi enne tähtaega lõpetada. Üle jäänud päevade eest makstakse raha tagasi.
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
Saab ikka, aga siis pead juba kindlustust sõlmides selle ära märkima.
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Kontakt:
Lauri-R kirjutas:Kas nii ei anna skeemitada – teed kindlustuse kuuks ajaks ja kui vajalik sõit tehtud, kirjutad avalduse, et tahad poliisi enne tähtaega lõpetada. Üle jäänud päevade eest makstakse raha tagasi.
Raha saad tagasi ainut täiskuude eest, seega midagi ei saa tagasi.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
davidsoniharald kirjutas:Lauri-R kirjutas:Kas nii ei anna skeemitada – teed kindlustuse kuuks ajaks ja kui vajalik sõit tehtud, kirjutad avalduse, et tahad poliisi enne tähtaega lõpetada. Üle jäänud päevade eest makstakse raha tagasi.
Raha saad tagasi ainut täiskuude eest, seega midagi ei saa tagasi.
Mulle küll maksti tagasi justnimelt päevade arvestuses, kui kindlustuse ennetähtaegselt lõpetasin. Aga see oli aasta tagasi, suvel midagi seadusandluses muutus.
xetacion kirjutas:Keegi oskab öelda, kas/kus saab teha liikluskindlustust ainult üheks päevaks? Nii palju kui ma olen vaadanud internetist, on miinimum aeg olnud 1 kuu.
Tsikli kindlustus üheks kuuks on HALVEMAL juhul 5€/kuu. On see tõesti niiiiiiiii oluline et kindlustus ülejäänud kuu jooksul mingil juhul ei kehtiks?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1992 korda
- Tänatud: 585 korda
xetacion kirjutas:Keegi oskab öelda, kas/kus saab teha liikluskindlustust ainult üheks päevaks? Nii palju kui ma olen vaadanud internetist, on miinimum aeg olnud 1 kuu.
Suvel sai igaljuhul kohapeal esinduses teha min 3 päeva.Sama sai teha ka maakler.Tegin muidu seisvale autole mida oli vaja liigutada ühest linnast teise remonti, 5päevaks.Netis oli jah min 1kuu.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.