Räägiks mootorratta navidest
-
Snowhite
- Mode
- Tsikkel: 1260MS-e, 500EXC
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 41 korda
- Kontakt:
Re: Räägiks mootorratta navidest
Macintosh kirjutas:kalju1 kirjutas:TT "kaitseks" niipalju, et Tallinna ümbruse metsateedel näitas ka sellised radu, kuhu Transalpiga muidu ei oleks julenudki keerata. Aga näitas, et tee on - ja oligi.
Kaaeagsete kaartidega näitavad mõlemad (Garmin, TomTom) ikka enam-vähem kõiki sõidetavaid teid. GPS-i kaardid tulevad üldse enam-vähjem kahest allikast: Navetq (Garmin) ja TeleAtlas (TomTom). Garmini kasuks räägib asjaolu, et Regio teeb sinna väga detailseid Eesti kaarte, kus olemas kõik suuremad ja ka väiksemad lehmarajad. Kui teeliiklusega rahulduda, siis peaks tulemus olema üsna sama sõltumata tootjast.
Pisut pahandaks selle "Regio teeb sinna väga detailseid eesti kaarte" kohapealt. Just sellepärast, et see Regio kaart on väga petlik.
Tihti ja tõesti päris tihti, ei suuda see vahet teha normaalsel kruusateel ja täiesti kadunud endise eesti vabariigi ajal selle kohapeal olnud karjarajal.
Samas - uhkustada võib küll, et kõik "triibud" on tõmmatud.
Tomtom on minu jaoks õigustanud ennast kui sellise agregaadina, et ka täiesti tehnikavõõrad inimesed saavad temaga hästi hakkama.
(loe: laenasin vahepeal vanematele pikema reisi jaoks).
Garminiga olen näinud aga ka täitsa proffessionaalseid tegelasi vahel hädas, sest seadistusvõimalused ja vajadused ajavad pea segamini.
Piipzu näidatud käsikas on ka siiski jälle selline "spetsialisti" tööriist. See agregaat ja tema sisemine interface ja ka kasutajakogemus jääb aga kõvasti alla sellest, mida pakuvad tänapäeval näiteks isegi telefonigepsud. Täiesti arusaamatu on minu jaoks eriti see, miks gps-i tootjad siiani ei suuda oma ekraani tihedust korralikuks teha. Kõik telefonid suudavad gepsu juhtida juba korralikult hea resolutsiooniga, kus teeääred ja ristmikud ei ole enam graanulitest koosnevad. Uuel nokial lausa HD navi ja minu meelest viimane Igo ka juba sellise tihedusega.
Lisaks veel see kasutusomapära - Mina olen alati kasutanud või soovinud püstipidi suunal gepsu - Sa näed rohkem ees tulevat teekonda. Mida sa seal laiupidi ikka vahtida tahad?
Millegipärast aga ei garmin ega tomtom seda eriti ei paku. (V.a. montana).

Reisirataste ettevalmistus, vedrustuse seadistus ja ümberehitus, hooldus ja tehniline tugi/koolitus.
http://www.vugtec.com
Porganditele tehnilist abi ja hooldust saab ka!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.