mootori õli imelikult vahune?
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
mootori õli imelikult vahune?
ostsin kukkunud bike väikse laksuga,enamus õli välja jooksnud,vahetasin õli ära,aga veidi peale mootori soojenemist,vaatasin pisikesest kontrollaknast,et õli veidike vahune,kas peaksin igaks juhuks uuesti õli vahetama,või on see normaalne?
-
- Tänatud: 1 kord
Re: mootori õli imelikult vahune?
Kui õli vahune(valge), siis mootoriõlis on vesi või niiskus sees. Kui rattas pole kaua normaalselt töödanud, siis on arvatavasti lihtsalt mootorisse niiskus kogunenud. Ei sa välistada ka, et jahutusvedelik lekkib, aga seda ma ei usu. Lase mootor korralikult töö temp-il töödada ja vaheta õli uuesti ära, peaks aitama.
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Mul viskas üli vahuseks kevadel esimest korda käima pannes. Ilmselt oli niiskus mootorisse pääsenud. Lasin masinal kohapeal ca 30 minutit käia ja peale sellist soojendamist ja lõhikest sõitu polnud enam sarnast nähtust. Ma arvan, et pole põhjust muretsemiseks. Nuusuta heitgaasi, jahutusvedelikul on iseloomulik lõhn mis peaks kohe tunda andma.
-
- Tsikkel: M750,FE650E,NX650,WRE125,YZ80
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
Kuidas see loogika on - kas jahutusvedelik aurab pika peale karterituulutuse kaudu välja? Mis sidur jahutusvedelikust arvab?
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
vähene veekogus, mis kondensist tekib, aurab välja, kui aga on tegu glükooli baasil jahutusvedelikuga, siis see enam ei aura välja, sidur, mida sellest õlis olevast jahutusvedelikust arvab - kes seda teab, kuid vända ja kepsusaaltele see küll kindlasti ei meeldi
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
on olnud ka kogemus kus tegu oli lihtsalt nö s..a õliga ja ka väga odava tootega. Peale mida sai vahetatud korraliku õli vastu ja probleemi enam polnud.
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Tsikkel on pikalt seisnud ja niiskus võis sattuda küll veidi.lasen mootoril veidi käia ja vaatan siis kas vahutab veel.samas jahutusvedelik pole kadunud.
no ega see vesi sealt õli seest enam iseenesest kuskile ära ei kao nüüd. ma küll julgeksin kahelda selles, et suletud mootorisse ajaga väga palju seda niiskust koguneb aga mine sa tea...eks oleneb ka, mis tingimustes seisnud, kui kaua jne.
heitgaas tundub norm olevat,enne järjekordset käivitamist vaatasin kontrollaknast,et õli täitsa samasugune nagu uus.lasin tükk aega tiksuda ja uuesti vaadates,siis tundus,et akna küljes nagu on veidi vahune ,aga kallutades paistab õli nagu uus.Lohutan ikkagi ennast sellega,et kondents on sees ,kuna üks kaas oli katki ja enamus õli oli väljas ning tsikkel pikalt seisnud nii.Õli ja filter sai ostetud motohoovist ja 4L maksis 56 euri,eriti ei usu,et kehva õli on.Aga kuna pole veel tsiklitega kaua tegelenud,siis küsingi siin nõu,et kas peaksin väiksed sõidud veel tegema ja jälgima,kas kaob ära või on soovitav kohe uuesti õli vahetada?Tänud!
oot ma ei tea nüüd, et kui mootor töötab ja õli pidevalt ringi ajab siis mingil määral "mullitab" ka ju nagunii. mulle tundub, et sa teed sellest vahutamisest liiga suurt numbrit lihtsalt
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
"Kui õlu vaadis vahutab siis hõissa ja hõissa..."
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Pole praegu midagi vaja vahetada, vahetad siis, kui õli vahetuse välp (kilomeetrid) täis. See on norm, kui vahetult peale mootori seiskamist natuke vahutab, see ei ole enam vesi vaid lihtsalt õli, mis surve all on läbi kanalite, torude ja voolikute käinud. Kui peale paarikümmet minutit seismist on "vaht" kadunud, on kõik korras.
Päikest!
-
- Tsikkel: Freewind|Bandit 1250 SA|B-King
- Tänatud: 5 korda
Kui ülemise õlikorgi all valget vedelikku pole siis kondentsi ei ole suure tõenäosusega. Soe õli ikka natuke "vahutab", kui just kuuma ja töötava mootori seisma jätad, see peaks suht minutitega kaduma. Isegi kui on mingi niiskus mootoris siis ainuke vahend on sõita, sõita ja sõita.
Ohverdan bensiini !
Korgi all pole valget vahtu ainuke kus veel paistis oligi see kontrollaken ja peale käima panekut,aga tundub et jääb siiski vähemaks,kuna tsikkel on kaua seisnud,siis lähen teen nv mingid tiirud ja sõidan veidi ja vaatan siis mis toimub.Parem karta kui kahetseda,seepärast küsisingi nõu,et mitte väga liiga teha motole.Suurimad tänud abi eest ja
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
See on õhk, mis Sul seal vahutab.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Mul peale õlivahetust alati sama asi, et aknakesest paistab veitsa vahtu aga see ainult korraks nii et ära üleliia muretse. Paar tiiru ja asi kombes.
miki kirjutas:Mul peale õlivahetust alati sama asi, et aknakesest paistab veitsa vahtu aga see ainult korraks nii et ära üleliia muretse. Paar tiiru ja asi kombes.
fairit pole mõtet mootorisse valada, tänapäeva õlidel on endal pesuained sees, soovitan uurida erinevaid marke, kasutades eelnevalt ebakvaliteetset õli ja hiljem kvaliteetset pesuainega mootoriõli võib mootor kokku joosta, paradoksaalne
-
- Mode
- Tsikkel: sporta 1200
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 12 korda
krõps kirjutas:miki kirjutas:Mul peale õlivahetust alati sama asi, et aknakesest paistab veitsa vahtu aga see ainult korraks nii et ära üleliia muretse. Paar tiiru ja asi kombes.
fairit pole mõtet mootorisse valada, tänapäeva õlidel on endal pesuained sees, soovitan uurida erinevaid marke, kasutades eelnevalt ebakvaliteetset õli ja hiljem kvaliteetset pesuainega mootoriõli võib mootor kokku joosta, paradoksaalne
no kui enne lausa aftooli või kamassi õliga mootor ei töödanud, siis ei jookse ka värskema õliga kokku
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
krõps kirjutas:.....
Rumal küsimus:
"Milline on ebakvaliteetne õli?"
Kas see on sama nagu: "Tavaline pesupulber"
edu
yeekim kirjutas:krõps kirjutas:.....
Rumal küsimus:
"Milline on ebakvaliteetne õli?"Kas see on sama nagu: "Tavaline pesupulber"
edu
õlid mis ei vasta tänap2eva standarditele nagu n2iteks API, JASO, ACEA jne. Eestiski laialt levinud skeem on see kus lätlased pakuvad veokite remonditöökodadele ja omanikele tuntud kaubamärki meenutavas vaadis õli aga sees on täielik solk. Pesupulbrist ma ei tea midagi.
Ebakvalikteetne on õli, mis peale hooaega/vahetusvälppa mootorist välja lastes on "nagu uus". Ei tea küll kui palju ja milliste kaubamärkide all seda liigub. Eelpool mainitud lühenditest - palju neid kodanikke ikka on kes nende tähendust teab. Siit tekkis endal küsimus: kas õli on seda parem (kvalikteetsem), mida rohkem on neid lühendeid ära nimetatud?
Päikest!
Hetkel on vahutamine kadunud,lasin pikalt tiksuda mootoril.Õli sai ostetud Motohoovist ja oli vist Motuli oma.Loodan,et sellega on nüüd kõik ok.
tarmoel kirjutas:Ebakvalikteetne on õli, mis peale hooaega/vahetusvälppa mootorist välja lastes on "nagu uus". Ei tea küll kui palju ja milliste kaubamärkide all seda liigub. Eelpool mainitud lühenditest - palju neid kodanikke ikka on kes nende tähendust teab. Siit tekkis endal küsimus: kas õli on seda parem (kvalikteetsem), mida rohkem on neid lühendeid ära nimetatud?
Päikest!
tänapäeval on õlid suhteliselt margipõhised ehk siis pea iga mootoritüübi jaoks on olemas see õige asi, näiteks kui sul on moorratas märgsiduriga siis tuleks j2lgida et õli sees oleks spets sidurilisand JASO MA, näiteks JASO MA 2 on kõige kaasaegsema litsentsiga õli, mida suurem number seda etem. Näiteks laialt müüdaval ja populaarsel motokrossi ratastes kasutataval Valvolise 10w60 ei sisalda ühtegi sidurilisandit ega pole uuenenud minu teada üle kümne aasta
Ei saa sellest Fairy jutust eriti aru aga aastast aastasse kasutanud ühte Castroli õli, mis näitajate poolest rattale ette nähtud ja alati viskab korraks klaasi vahuseks. Ei ole mootorisse mingit muud paska pannudki.
krõps kirjutas:miki kirjutas:Mul peale õlivahetust alati sama asi, et aknakesest paistab veitsa vahtu aga see ainult korraks nii et ära üleliia muretse. Paar tiiru ja asi kombes.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.