Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 8 korda
Re: Rumalad küsimused 2
reimps kirjutas:Palun igasugu kõlakaid mitte levitada, ma olen hoopis rikkis veits
Olulisem probleem on see, et tahan kevadel RSV4-ga sõita. Kes mulle kuskilt Euroopast sellise imevidina tooks? Keda usaldada? Bikepointist ma ei karda võtta, aga on ehk alternatiive, keda talve jooksul moosida?
Bikepoindist on võtta sellist? Endalgi kipub süda sinnapoole tuksuma - järgmisena ilmselt RSV4 või Tuono V4.
-
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 177 korda
mx77 kirjutas:stev666 kirjutas:Kas mootorsaani amort (gaas,õli)võib olla nii pehme, et teda jõuab kätega kokku suruda. Tegu foxi amordiga.
Hmm. kui vedru ei ole siis ei tohiks olla probleem, amordi eesmärk on reguleerida kokku- ja väljatuleku kiirust, mitte seda kas see üldse võimalik on.
Dominatori amorti ei suru mingi valemiga kokku. Krossika oma jällegi surub ilusti.
-
- Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 25 korda
mx77 kirjutas:stev666 kirjutas:Kas mootorsaani amort (gaas,õli)võib olla nii pehme, et teda jõuab kätega kokku suruda. Tegu foxi amordiga.
Hmm. kui vedru ei ole siis ei tohiks olla probleem, amordi eesmärk on reguleerida kokku- ja väljatuleku kiirust, mitte seda kas see üldse võimalik on.
Aga tal ei olegi vedru. Ma saan aru et ta gaasiga toimetab kui vedru ja óliga kui amort. Vói....?
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
Vabalt, kui on 4taktiline.
Mul jääb alati motika õlivahetusest õli üle ning kallan sinna punast castrolit. Võimalik, et tänu sellele on pill aastast 2006 ka hästi toiminud.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Kunagi muruniidukite hoolduses seletati, et muruniitjal tohib kasutada ainult nn "single-grade" õli. Ostsingi siis nende juurest seda, aga ei viitsinud süveneda, miks ainult see siis hea oli. Auto- ja tsikliõlid on tänapäeval reeglina "multi-grade" õlid. Praegu pole muruniitja õli teema minu jaoks oluline, kuna niidan traktori ja trimmeriga, vastavalt vajadusele, aga huvi tärkas jälle, et miks seda "single-grade" õli kasutada kästi?
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
mis vahet seal on, mis õli seal sees käib? Tänapäeva niidukitel ei pea seda üldse vahetqama, sees on ilmselt samasugune odav tökat, nagu igalpool ehituspoes müüakse. Ilmselt on suvaline automootori õli parem (ja ka kallim loomulikult), kui 5 aastat ilma õlivahetuseta lasta.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 192 korda
- Tänatud: 406 korda
Ivoonu kirjutas:Kas muruniiduki mootoris võib kasutada automootori õli?
Pane mida iganes, peaasi et midagi sees on. Ise olen kasutanud alates kõige prostamast 10W-40 kuni poolsündi 5W-30-ni - sõltub mis kanister kodus on juhtunud olema kevadel. Ja kindlasti sureb enne ära see raam/kere kui et mootor otsad annab
-
- Tsikkel: Suzuki DR-Z
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 63 korda
tazavi kirjutas:mis vahet seal on, mis õli seal sees käib? Tänapäeva niidukitel ei pea seda üldse vahetqama, sees on ilmselt samasugune odav tökat, nagu igalpool ehituspoes müüakse. Ilmselt on suvaline automootori õli parem (ja ka kallim loomulikult), kui 5 aastat ilma õlivahetuseta lasta.
No ma ei tea, kui aastas 5 ( tavalise briggsi käraka kõhtu mahub 600 ml õli, castroli 4t niidukiõli maksab 7 euri kopikatega liiter) euri õlile ja teist sama paljut küünlale raisata ei jõua ,siis mõistlikum on ilmselt lammas varastada
Kas muruniiduki mootoris võib kasutada automootori õli?
Jah, võib küll.
Muruniiduki mootor töötab niivõrd väikeste pöörete ja koormusega, et kasutatakse odavat monoviskoosset suveõli.
Automootori õli on lihtsalt multiviskoosne ja madalamatel temperatuuridel kõvasti vedelam.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Nüüd hakkan mõtlema, et võibolla sellepärast kästigi seda single-grade õli kasutada, et madalamatel temperatuuridel paksem on. Ega see muruniitja mootor vist eriti kuumaks ei lähe. Ei mäleta, et peale sumpa seal midagi kuumust eritanud oleks. Briggsi mootor ju lihtlabane paiskõlitusega kärakas, mingit õlipumpa pole. Seal äkki ongi vaja vaadata, et õli lihtsalt piisavalt paks oleks ja kogu moos.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Muruniitjal kord aastas küünalt vahetada ... mitu ha see murulapp küll olema peab Tüüpilise mõnesaja m2 muru korral ma ei näe sellel küll mõtet. Umbes 5 aastat olen oma jagu kasutanud, käivitub 1. tõmbest, no kas tõesti muud teha pole kui oma niidukit niimoodi küünlavõtmega kiusama minna? Ma isegi ei tea, kus see küünal seal asub
. Õli on täissünt, mis auto tagant üle jäi.
-
- Tsikkel: Freewind|Bandit 1250 SA|B-King
- Tänatud: 5 korda
Kui hooaeg läbi saab tuleb hakata muru niitma, või tuleb muru ära niita mis suvel niitmata jäi
Ohverdan bensiini !
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 117 korda
pühak kirjutas:Ega see muruniitja mootor vist eriti kuumaks ei lähe. Ei mäleta, et peale sumpa seal midagi kuumust eritanud oleks.
Niiduki õhkjahutusega mootor läheb siiski päris korralikult kuumaks.
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
tito kirjutas:tazavi kirjutas:mis vahet seal on, mis õli seal sees käib? Tänapäeva niidukitel ei pea seda üldse vahetqama, sees on ilmselt samasugune odav tökat, nagu igalpool ehituspoes müüakse. Ilmselt on suvaline automootori õli parem (ja ka kallim loomulikult), kui 5 aastat ilma õlivahetuseta lasta.
No ma ei tea, kui aastas 5 ( tavalise briggsi käraka kõhtu mahub 600 ml õli, castroli 4t niidukiõli maksab 7 euri kopikatega liiter) euri õlile ja teist sama paljut küünlale raisata ei jõua ,siis mõistlikum on ilmselt lammas varastada
asi pole mitte viitsimises (mul omal on niiduk aastast 1998, korpus sai otsa, leidsin vanarauast uue korpuse, mis tehtud 80ndatel ja kaalub umbes 4x rohkem, õli vahetan kord aastas, õlipunni külge kleepisin magneti, et ta korjaks kokku rauapuru õli seest), vaid mine vaata poes uusi niidukeid, neil lihtsalt pole kohta, kus õli välja lasta, samuti ei räägita õlivahetusest manuaalis. Töötavad täpselt niikaua, kui nad töötavad ja siis ostad 100 euro eest uue niiduki. Majandust peab ju tarbimisega elavdama
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Oi PLJÄÄD
Minge sõitma, ilusad ilmad on!
Paneks ühe küsimuse ka:
Mis mõõtudega ja palju kaalub Vene VÄIKE eterniitplaat?
edu
-
- Tsikkel: old oilboiler
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
Mul ka küsimus. Miks kogunevad ühed molekulid ajuks ja mõtlevad, ning teised sokkideks ja haisevad?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 192 korda
- Tänatud: 406 korda
yeekim kirjutas:Paneks ühe küsimuse ka:
Mis mõõtudega ja palju kaalub Vene VÄIKE eterniitplaat?
Размер листа-1200Х680 мм и масса 9 кг
MarekM kirjutas:Mul ka küsimus. Miks kogunevad ühed molekulid ajuks ja mõtlevad, ning teised sokkideks ja haisevad?
Kus kohast ajuks kogunenud molekulid võtavad, et need on sokid ja haisevad?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Maaks kirjutas:yeekim kirjutas:Paneks ühe küsimuse ka:
Mis mõõtudega ja palju kaalub Vene VÄIKE eterniitplaat?Размер листа-1200Х680 мм и масса 9 кг
Tänud
Tahaks osta alpinestars toucan saapaid. Kellel võiks laoseisus olla ? Heameelega toetaks kohalikku kaupmeest.
Nii Kuskohast ma saan kardi tagumisi velgi koos rehvidega. Soovitavalt kasutatud ja ulme odavalt.
-
- Tsikkel: Intruder1500
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 5 korda
Raits66 kirjutas:Nii
Kuskohast ma saan kardi tagumisi velgi koos rehvidega. Soovitavalt kasutatud ja ulme odavalt.
Tunda on driftiprojekti hõngu?!
https://saunakuut6.webnode.com/trip-advisor/
Parimad Järvamaa saunad,kümblustünnid rendiks.
Viis8172566
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
- Eraldi on esmalt ja algselt ajaloolistel põhjustel, sest oli keeruline teha trummelpidurit, mis rakenduks ees ja taga korraga kuskilt ühest kohast vajutades. Lisaks on teemaks veel juhitavus ja tsikli dünaamika pidurdamisel. Kui tahad aga aktiivset ja efektiivset sõitu (sport), siis paraku teeb korragarakendumine karuteene, sest puudub võimalus hoida juhitavat ja vedavat telge eraldi piduriga kontrollitavana.
- Turvalisuse mõttes ei ole halb kui korraga pidurdaks, oleneb ainult kumb pidur palju peaks pidurdama. Osad tootjad rakendavad seda juba ammu
- ABS-i puhul sõltub taas tootjast ja süsteemist. Kohati on ABS eraldi esi- ja tagakontuurile. Osadel (mida uuem, seda vingem ja arusaamatum) mudelitel jagatakse pidurdusjõudu esi- ja tagapiduri vahel. Ilmselt tuntuimad on ajaloolised "pioneerid" Honda Dual CBS (Combined Brake System) ja BMW oma kohati täitsa arusaamatu pidurivõimu ja jagamisloogikaga.
Spordis kasutatakse ka autodel pidurdusjõu jagamist aga see kuipalju kuhu ja millisele rattale sõltub juba konkreetsest võistlusest ja rajast.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Kui honda varaderoga vaja kruusal kurvi mahtumiseks taga pidurit kasutada siis võtab ka esi pidur ja ropendamine kostab lähimasse külasse
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Ai... ma kujutlesin praegu sellist pidurikombot lahtisel kruusal ja valus hakkas... bad, ära esita nii haige[ttegeva]id küsimusi...

-
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
Ilmselt selle suunitlusega ratastel see ABS nii ei toimeta muidu oleks sellest külast sealt seda juba kosta olnud.
Sport ratastel jälle asi teisiti.
millised on Eestis kvaliteetset tööd tegevad mootorratta ümberehituse töökojad.tulemus võiks jääda selline nagu äsja tehasest välja tulnud.kruvid ja mutrid võiks ka välja näha nagu uued ja masinal kõik toimiks ilusti
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Eks iga ümberehitusega tegelev töökoda on suuteline sellise apastraadi Sulle tegema aga kas Sa selle eest maksta jõuad, on juba teine teema.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02