Minu esimene tsiklituur
Moderaator: Moded
Minu esimene tsiklituur

Plaan siis selline.
1.päev: start Tallinnast läände, läänerannik, Pärnu ja õhtuks Torisse.
2.päev: Lõuna Eesti, õhtuks Sangastesse kotile
3.päev: Ida Eesti, Peipsiäärne, õhtuks Narva-Jõesuhu

4.päev: Kirde Eesti suuremad linnad, Põhja Eesti, õhtuks koju tagasi
Läheme kaksi, kallis kaasa saba peal. Ratas Virago 535. Aeg 26-29 Juuli
Kogenud reisisellide nõu ootaks eelkõige sellistel teemadel:
- vaatamisväärsused ülaltoodud marsruudil
- pikema maa sõitmine kaksi, mida silmas pidada, mõni hea näpunäide nii ees kui tagaistujale
- mis kindlasti kaasas peaks olema (telki mitte pakkuda, ööbimine seekord katuse all

- turvalisus, ratas on küll suht vana ('93) kuid siiski, kas tasub vargaid karta?
- misiganes muu hea soovitus teretulnud
Tänud ette

Hans
Kas oled kaasaga üldse pikemat juppi sõitnud? kui ei, siis enne kui lähete, on mõttekas teha kodu ümbruses üks 70-100 km tiir, et vaadata, kuidas sobib.
Kuidas varustusega lood on? Kindlasti peab vihmakindel asi seljas olema. Isegi vett mittepidavad kindad või paljas kael viib igasuguse sõidutuju väga kiiresti väga nulli, kui ilm natukenegi jahedamaks-niiskemaks läheb, rääkimata siis veekindlusetust saapast-püksist.
Kas tead, mis on su paagi kilometraaž? väga kehva on kuiva paagiga pärapõrgus vedeleda. Ja pigem on mõtet kütet võtta suuremate keskuste suurematest pentslatest, seal on väiksem tõenäosus saada solki.
ma mõtlen ise sõitja-kaassõitja vahelise intercomi muretsemise peale, siis saab omavahel kah lobiseda.
ja kõrvatropid kõrva pikaotsasõidu puhul! tuulemüra tapab kõrvakuulmist märkamatult ja pöördumatult!
kohti, kus käia on oioioikuipalju sel marsruudil. abiks igasugune siseturismialane kirjandus (tänapäeval on päris palju huvitavaid teatmikke välja lastud) ja interneti sees surfamine.
-
- Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
- Tänatud: 1 kord
www.visitestonia.com on abiks vaatamisväärsuste leidmisel. Aga nendest on kaval teha enne mingi nimekiri, sest kõike selle lühikese ajaga küll vaadata ei jõua. Aega peab arvestama ka sõiduks ühest kohast teise. Ma ise sõitsin eila mööda Lääne-Viru mereäärset, peatusin vaid hetkeks mõnes kohas. Samas aega kulus kogu tripile üle 9 tunni.- vaatamisväärsused ülaltoodud marsruudil
Majutuskohad otsi enne välja ja broneeri ära. Siis ei kulu öömaja otsimisele aega.- misiganes muu hea soovitus teretulnud
Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!

Kaasaga olen proovinud ca 50 km otsi ja problasid pole olnud. Umbes nii pikkade juppidena plaanimegi sõita: 50 km ja suitsupaus või vaatamisväärsusega tutvumine.
Kõrvatropid võtan kaasa

Tehnilise poole pealt - esiamortide simmerid ja õli vaja ära vahetada, muidu tundub OK olema, sel aastal ca 2000 km sõidetud, no prob so far

Varustus on raskem teema

Paagi ressurss on teada, 200+50 km. Tankida plaanin vaid Statoilis, kuna oman selle firma kaarti.
Kohti on kindlasti palju ja eks mitmed on juba paika ka pandud, kuid kui kellelgi meenub mõni vaffa koht, siis oleksin tänulik.
To hannes: tnx, visitestonia.ee on suht läbi kammitud, üht teist ka leitud. Kuid isiklik kogemus on ikka parem - oma silm on kuningas. Majutus on bronnitud.
Tänud,
Hans
PS. Plaan Peipsi põhjakaldalt Vasknarvast Narva sõita, kuid kaart kattega teid ei näita. Offroadi tahaks vältida, kas keegi sealkandis elav v seal sõitnu teab midagi sealsetest teeoludest?
-
- Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
- Tänatud: 1 kord
Mina, kui Vasknarva-Jõhvi maantee ligiduses elav võin öelda, et Vasknarvast Narva saab läbi Jõhvi. Minu teada on ainuke otsetee piirivalvurite käsutuses ja Viragoga mitte väga läbitav. aga kui Vasknarvast Jõhvi sõita, siis alguses on mõned kilomeetrid kruusateed ja edasi asfalt. Tee äärde jääb Kuremäe ja sealne nunnaklooster. Kui pole käinud, tasub kindlasti vaadata. Natuke edasi on Kurtna järvistu ca 40 järvega.Plaan Peipsi põhjakaldalt Vasknarvast Narva sõita, kuid kaart kattega teid ei näita. Offroadi tahaks vältida, kas keegi sealkandis elav v seal sõitnu teab midagi sealsetest teeoludest
Jõhvi ja Narva vahele jääb Sillamäe linn, mis nõuka ajal "kinnine" oli. Seal võib nautida suurepäraselt säilinud Stalinistliku arhitektuuri. Narva linnas võib vabalt terve päeva veeta. Narvast Tallinnasse sõites soovitan enne Jõhvit keerata Vokasse ja sealt läbi Toila mööda pankrannikut sõita kuni Sakani. Ilusaid vaateid ja teepeale jääb ka Valaste juga. Nii sõidad küll Jõhvist ja Kohtla-Järvest mööda aga asi on seda väärt.
Edasi võid keerata Kiviõli poole ja Sonda kaudu Sämil või veel parem Padas uuesti suurele teele tagasi keerata. Kiviõlis saab tuhamäe otsa ronida.
Edasi Lääne-Virus on minu meelest väga mõnusad teed mööda mereäärset Pada org-Kunda-Toolse-Karepa-Vainupea-Vihula-Altja-Võsu-Vihasoo-Pärispea- Purekkari neem (mandrieesi põhjapoolseim tipp)-Loksa jne.
Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!
-
- Tänatud: 3 korda
- Kontakt:
kui võtad kaardi ette ja vaatad meid marsruuti Kihelkonnalt läbi Lümanda, Kärla ja Salme Torgu valda, siis näed, et teekond oli tegelikult suhteliselt lühike. aga aega kulus tunde ja tunde.
muidugi saab ka kiiremini sõita või vähem peatuda. aga mulle jäi mulje, et sa tahad palju ringi vaadata. kõik väärsused pole suure tee ääres - keerad maha, sõidad kruusal vähe aeglasemalt... ja kui ikka iga 50 km tagant miski vaatamis- või uurimispeatus teha, nagu kirjutasid, siis ma arvan, et natuke suurelt oled ette võtnud. näed rohkem teed ja vähem asju või tulevad väga pikad päevad.
aga võibolla ma eksin kah.

to hannes: su pakutud marsruut näib üsna huvitav, Jõhvi ja Narva jätaks vaid läbisõiduks, looduslikud kaunid kohad pakuvad vast enam naudingut. Sillamäe muidugi välja arvatud, see on käimata koht mu jaoks. Tea kas mahutab need 1 päeva sisse ära?
to Mari Öö: plaanisin puhast läbisõitu max 250 km päevas, tea kas seda on palju? Kui keskmiseks kiiruseks võtta 60-70 km/h siis kulub 250 km läbimiseks 3,5 - 4 tundi (puhas sõit). Kui päeva pikkuseks võtta 12-14 tundi, siis jääb suitsule, söögile ja väärsuste vaatamisele 8-10 tundi. Kas liiga optimistlik hinnang

Tänud,
Hans
-
- Tsikkel: MotoGuzzi
- Kontakt:
trüki välja ja võta kaasa ka see
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=8092
Loo moraal selline:ma kah maru kindel et mis ikka juhtuda saab ...pole ju teab-mis-ajast maanteel naela pärast ratast vahetanud aga näe üles leidsin:
Eile õnnestus Viljandi ja Nuia metsavahel tagarehvi nael saada...läks õige kiirelt tühjaks...u 100 kmh ja kahekesi peal:et nagu reegel on :ära tee midagi...gaas maha ja ole liikumatult kuni mootor maha pidurdab...
muud varianti pähe ei karanud...1888 autoabi lendas kohale...konstateerisime fakti et kodaratega ei saa tubeless olla (muidu oleks saanud alt võtmata ära parandada),tagaratas alt ära ja Opelisse (luukpära astra jajah) tagant sisse (minu oma auto tuli taga)
nu ütle kes ikka autos...veelvähem mootorrattal nr 24 võtit kaasas veab...ja sisekuuskante...
kogu lugu läks 460 EEKi
oleks too info mul kaasas olnud...jne jne tagantjärele tarkus

Tänud,
Hans
abix
lisavarustuseks GSR600
Re: abix
100 eek/kombe tuleb kõne alla ja kui pood on ilusa naisenimega, leian kindlasti ülesHitchiker kirjutas:muide laki tänaval on miskine ehitusriiete kauplus-ladu..ilusa naisenimega oli muud ei mäleta. Seal on vihma vastu kombesid müüa, ca 100 eeq laks, igatahes on abix

Tnx,
Hans
Osta endale ja soovita sõpradele ka.
Soovin Teile siiski vihmavaba reisiilma!
Tõenäoliselt mõtled AS Becky, Laki 30A?Hitchiker kirjutas:muide laki tänaval on miskine ehitusriiete kauplus-ladu..ilusa naisenimega oli muud ei mäleta. Seal on vihma vastu kombesid müüa, ca 100 eeq laks, igatahes on abix
Tõenäoliselt mõtled AS Becky, Laki 30A?Hitchiker kirjutas:muide laki tänaval on miskine ehitusriiete kauplus-ladu..ilusa naisenimega oli muud ei mäleta. Seal on vihma vastu kombesid müüa, ca 100 eeq laks, igatahes on abix
Muud ei oska öelda, aga talveks tühjemaks lastud rehvidega (~0,6 at sees) oli suht s*tt lähima pumbajaamani (~300m) sõita. Ausõna, ma enam ei proovi, järgmisel aastal tuleb pump ratta juurde. Esirehvil ilmselt suurem osa asja juures jah. Kallutamine ja kurvivõtmine on selliselt suht välistatud tegevused, mis seal muud kui püsti üritada hoida ja samuti nagu autoga, vaikselt maha pidurdada.Virago535 kirjutas:Kindlasti võtan kaasaKas tsikliga on nagu autoga, et tagarehvi purunemine suht ohutu(=ohutum), samas kui esirehvi purunemine võib kaasa tuua raskeid tagajärgi? Mida peaks tegema ja kuidas käituma, kui esirehv juhtub äkitselt tühjenema? Autoga pole muud, kui mõlema käe ja hammastega roolist kinni et teel püsida ja aeglaselt hoog maha.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
ma endale ostsin sellise:
http://www.louis.de/...
Streetmoto'st ostsin, väga normaalne, 100% jääd kuivaks ning lisaks peab vastu ka paremini, kui lihtsad nailonist kondoomid.
500 - 600 eek maksis
jeeh
jama jutt, et kummardad ja puru, terve eelmise hooaja lasin sellisega, igati normaljokk selle raha eest.Piipz kirjutas:need sotased kombed on täpselt selline, et kummardad või lased kõvema kärtsu peeru ja on ribad taga.
ma endale ostsin sellise:
http://www.louis.de/...
Streetmoto'st ostsin, väga normaalne, 100% jääd kuivaks ning lisaks peab vastu ka paremini, kui lihtsad nailonist kondoomid.
500 - 600 eek maksis
ainus häda on see, et pykstel on ees põielkäimiseks auk, kust siis paagilt tulev vesi kõik lahinal sisse sajab, see tuleb kinni teipida.
Whooooh! Jumal tänatud, et ma endale tööriiete poest 150.- kroonise ostsinneed sotased kombed on täpselt selline, et kummardad või lased kõvema kärtsu peeru ja on ribad taga.

Ilus tibukollane, nii et sügisel/kevadel sõidangi ringi nagu mingi suur tibutohlakas

Tõsi üks sügis ja üks kevad on pruugitud, ning laperdavate püksiotste küljest on kumm kanga seest kadunud. Aga selle sügise peab veel raudselt üle. Teibitud õmblused jne...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.