Rumalad küsimused 2

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas pühak »

Olin ise krooniaja lõpus natuke sarnase küsimuse ees. Nimelt umbes 12 aastat ustavalt teeninud Stihl 025 korraldas tõsisema streigi. Remondimees piilus järgi, mis tal kõhus on ja konstateeris, et mootor lihtsalt hõredaks kulunud. Remondi maksumus 2000-2500 eeku, olenevalt sellest, mis veel välja võib tulla. :evil: Viis mind sujuvalt uute saagide riiuli juurde, kus tuntud brändide odavmudelite hinnad algasid 3000 eegu juurest.

Vaatasin neid ja küsisin siis, et kui nüüd see 025 tema nimetatud hinnakirja järgi korda teha, siis kumb saab viieaastases perspektiivis parem, kas uus odavsaag või remonditud vana. Mees pikalt ei mõelnud, ütles, et remonditud vana. Nii sai tehtud ja sain nädal ja 2300 eeku hiljem oma remonditud sae kätte. Paar aastat tagasi tuli 80 euro eest veel karpa vahetada, muus osas on kenasti kestnud, anna ainult juua ja vaheta ketti, mõnikord ka plaati. Põhitöö on paarkümmend ruumi küttepuid hooaja peale, aga sellele lisaks käin temaga vahest veel metsas müttamas ka.

Eks see on individuaalne, mida saelt ootad. Tunnistan ausalt, et koos karpa vahetusega on tänaseks uue tuntud brändi odavsae raha remondi peale huugama pandud. Samas pole mul teada, kas uus odavsaag, olgugi et Stihl või Husqvarna oleks olnud, oleks need (vist) 4 aastat minu kasutuses ilma remondita vastu pidanud. Ja kas tal üldse piisavalt jõudu oleks olnud, et 30-40cm läbimõõduga nottidest läbi närida.

Jutu lõpuks soovitan kasutatud saagidega kauplejailt ka pakkumisi küsida. Mõtlen siin remonditöökodasid, kes neile garantiid ka pakuvad, mitte mustlast turul või kaubanduskeskuse parklas. Ja kindlasti tasub hoiduda aegajalt samuti kaubanduskeskuste parklates odavalt pakutava uue Sthil-i eest. :mrgreen:

Viimati muutis pühak, 20 Okt 2014, 11:55, muudetud 1 kord kokku.
"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

Mine “Ajaviiteks...”