Rumalad küsimused 2
-
pühak
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 223 korda
- Tänatud: 90 korda
Re: Rumalad küsimused 2
Macintosh kirjutas:laf1247 kirjutas:Mõlema suuna pluss juhtme vahele paned kontroll-lambi. Kui lülitad ühe poole suunda saab kontroll-lamp massi läbi teise poole suuna pirnide
Ma saan aru, et sina ja Isake pakute sama lahendust. Lihtsamat. Üks asi jääb mulle arusaamatuks: Kas teise poole omad siis ei sütti, kui vool peale antakse? Miks?
Sellepärast, et suunatule pirn on kordades võimsam, kui indikaatori oma. Seda "efekti" võid niiviisi katsetada, et võta kahe hõõgniidiga piduri/gabariiditule pirn ja ühenda akuklemmid pirni põhjas olevate +klemmide külge. 5W park põleb päris heledalt ja 21W pidur vaevalt hõõgub, sest minu kirjeldatud skeemiga ühendad Sa pirni hõõgniidid pirni -klemmi kaudu jadamisi. Kuna indikaatori pirn on vist 1W ja suunatuli 21W, lisaks on neid veel 2tk per pool, siis ei hõõgu seal nii väikse voolu puhul enam midagi, indikaatori pirn toimib "vale" poole suundade jaoks takistina. Kui Sa ikka arvad, et "vale" poole suunad ka vilkuma peaksid hakkama, peaksid Sa suutma näha ka igasuguse põleva pirni sabas olevate juhtmete hõõgumist.
Seal ka ju vool liigub.
siis väärib see ka väärkasutamist!"