Käekõrval mootorratta lükkamisest
-
Teema algataja - Postitusi: 1754
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Re: Käekõrval mootorratta lükkamisest
MAAKS - tegemist ON kohtulahendiga, 4-14-5205, Tartu Maakohtus. Minu eesmärk oli luua pretsedent, et asi oleks kõigile ühemõtteliselt selge. Sest see küsimus pole esimest korda üleval ja inimestele tehakse liiga.
VÄLEJAAN - Sina võid arvata, mis Sina tahad. Mina esitasin kohtu tõlgenduse. Enne seda võtsin Sirk'i büroost tõlgenduse (et pigem on tegu jalakäijaga). Ja igaks juhuks, kui vastus tulnuks eitav, oli mul ka kõrgema astme kohtu mitteametlik (rangelt) seisukoht, kes muide täiesti elutervelt leidsid, et kui napsine kodanik mitte ei sõida vaid veeretab ratast käekõrval, on see pigem just kiiduväärt käitumine. Ma ei läinud kohtusse kaotama. Ja tegelikult pole ka päris loll juriidikas, see on osa mu leivast, st ma OSKAN eesti keelt lugeda. Mainin ka, et "jalakäija", nagu ka "juht" ja muide, nagu ka "mootorsõiduk" on MÕISTED. Kusjuures mitte kattuvad mõisted. Jalakäija ei saa olla samal ajal juht. Seega juht ei saa olla samal ajal jalakäija. Ja kui on öeldud, mootorratast lükkav jalakäija, siis kuidas oleks üldse võimalik veel selgemalt väljenduda????
Teisaldamist puudutav info: https://www.riigiteataja.ee/akt/121062011004
Heinamaast - vaata, ei mina ise ega ükski teine normaalne inimene ei lähe mootorratast lükkama võõrale heinamaale. Sest teise kodaniku vara kahjustamine ise on seadusevastane tegevus, on ju nii? Seega selline tegevus oleks juba iseenesest pahatahtlik. Ja mina peaksin seda vaikselt pealt vaatama? Pigem loe, mis ma tegelikult ütlesin - "Kui meie õiguste ülemäärane kasutamine riivab teiste õigusi, keeratakse kraan varsti kinni ja jäävad õigusest ilma nii mõistlikud kodanikud kui oinad." Mitte mingeid reegleid ja karistusi poleks vajagi, kui kõik oleks mõistlikud. Ebamõistlikke inimesi on ehk 5% üldarvust. Ja nende pärast kannatavad kõik 100%.
Ka mina olen noorukina lükanud mootorratast üle suletud raudteeülesõidu, sest ei viitsinud oodata ja kasutades võimalust olla jalakäija. Aga täna ma seda ju ei tee, sest see ei ole mõistlik ega ka seaduslik.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.