Jätavad killustiku vedelema pärast pindamist...
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
Re: Jätavad killustiku vedelema pärast pindamist...
madjs kirjutas:Uuematel kitsastel ristmikel on seda kiviklibu alati, autodega sõidetakse sisekurvist ja kistakse kivid asfaldile. Endal peavad silmad peas olema, ei tasu selles jamas kogu maailma süüdistada. Jah mulle ka ei meeldi need klibused kohad aga ega midagi teha ka pole, sõita tahad siis saab sõidetud. Maantee pole ringrada mis harjaga puhtaks küüritud.
Ringrada ringrajaks, aga sellise ilmse ohuallika võiks ju ometi tee pealt ära koristada. Ohtlik võib ta olla ka autole äkkpidurduse korral vähenenud haardeteguri tõttu jne. Üks asi on tee ekspluatatsiooni käigus siin-seal tekkivad sodised kohad, teine asi on teadlikult poolikult tehtud töö. Ma ei ürita väita, et kõik asulasisesed teed peaks olema kinnisilmi 50-ga läbitavad ja asulavälised 90-ga. Loomulikult peab sõites silmi lahti hoidma ja teeoludega arvestama. Aga see asfaldi värvi peenike lahtine kild on igal juhul ohtlik, hoiad sa silmi lahti või ei. Ja seda arvan ma hoolimata sellest, et ise kvalifitseerun oma sõidustiili poolest 100% padjaklubi liikmeks ja ühtegi reaalselt ohtlikku momenti sel aastal veel lahtise killu tõttu ette tulnud ei ole.
Sellesama lehe pealt, kust auto pildi siia teemasse lisasin (paksu kirjaga on minu poolt esiletõstetud):
Kindlasti ei ole tellija rahul kui pärast lappimist on teedel ja tänavatel lahtist killustikku. Sellest tulenevalt pakume alati oma tellijatele ka võimalust killustiku järelkoristusele, milleks oleme kasutanud vaakumimurit, et vältida liigset tolmu lendumist asulates ja linnades. Loomulikult ei ole võimalik killustiku järelkoristust teostada koheselt pärast auguremondi teostamist. Killustik ja bituumenemulsioon vajavad formeerumiseks aega. Seetõttu sõltuvalt ilmast võib formeerumisaeg ulatuda kahest kuni seitsme päevani.
Ehk siis nagu tavaliselt, pole tegelikult süüdi mitte teemehed vaid koonrid tellijad, kes ei raatsi killu koristamise eest maksta. Samas, oleks ise linnaviletsuses eelarve koostaja ning sõidaks ainult autoga, siis küllap teeks sama otsuse, et pigem remondiks rohkem kilomeetreid teid selle arvelt, et lahtist kildi kokku korjata. Ilmselt nad lihtsalt ei oskagi sellele asjale tsiklisõitja pilguga vaadata.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.