Õnnetused mootorratastega [2014]
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 692 korda
- Tänatud: 455 korda
Re: Õnnetused mootorratastega [2014]
z1000 kirjutas:ma ütleks et seal on ikkagi õige tasakaal kuskil ja muidugi peas peab ka kõik õige olema. hiljuti sõitsin ühe golfiga, 1.4 mootor. ja see on ilmselt kõige ohtlikum auto millega ma siiamaani olen sõitnud. möödasõite on väga keeruline teha ja kaua sa ikka passid. lõpuks viskab üle ja teed ikkagi möödasõidu aga sellevõrra ohtlikum et lihtsalt auto ei liigu edasi. samal ajal ma ei tea ühtegi ratast mis ei oleks võimelised kiiret möödasõitu tegema. pole alla 500 kuubiku kunagi proovinud, võibolla on nendega tõesti keerulisem. aga sitem kui selle golfiga ikka olla ei saa..
OT aga saab
Mul oli 1,1l automaatkastiga Fiesta
edu
yeekim kirjutas:Mul oli 1,1l automaatkastiga Fiesta
Ja mul oli samasugune, aga manuaal. ÕUDNE, ma ütlen
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Sõitke aastakese jagu rekkaga Tallinn-Tartu maanteed. Pärast seda on isegi vana diiselmersuga möödasõidud suht ohutud.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
reimps kirjutas:yeekim kirjutas:Mul oli 1,1l automaatkastiga Fiesta
Ja mul oli samasugune, aga manuaal. ÕUDNE, ma ütlen
mul oli veel lahjem1.0 ja manuaal kah veel,kordagi teepeale ei jatnud,soidud olid pikad ja lastega, a meenub et ämm oli kah alalõpmatta kaasas talvel käis käivitamine ühest matsust-25,naabrid vahtisid suudammuli mind,omal kapotid üleval
:bsmile:sõitsin iga hommik talvel nagu puuhobusel majaeest minema tööle.
Mul jälle ei mahu pähe, mille kuradi pärast peab iga hinna eest mööda sõitma?
Me pean silmas praegu autoga liiklejaid, rattaga sõidan ise ka mööda. Kas tõesti on raske sõita eeskirjade järgi, või on see ego nii suur, et ah krt sitta kah, teised teevad ka ja miilits ei noki kui +10 lasen?
Ma autogo sõidan rahulikult 90, ja selline tunne on, et teeks ukse lahti ja kontrolliks kas ikka sõidan
Aga eks ma vist seepärast olengi hälvik teiste juhtide silmis.
Veoteenus: Eraldi üldjuhul ei teosta auto iseärasuste poolest, aga vajadusel 10t
Tõstevõime kuni 15t ning noole pikkus kuni 42m.
53420969
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
rasmus23 kirjutas:Mul jälle ei mahu pähe, mille kuradi pärast peab iga hinna eest mööda sõitma?
Me pean silmas praegu autoga liiklejaid, rattaga sõidan ise ka mööda. Kas tõesti on raske sõita eeskirjade järgi, või on see ego nii suur, et ah krt sitta kah, teised teevad ka ja miilits ei noki kui +10 lasen?![]()
Ma autogo sõidan rahulikult 90, ja selline tunne on, et teeks ukse lahti ja kontrolliks kas ikka sõidan![]()
Aga eks ma vist seepärast olengi hälvik teiste juhtide silmis.
Pigem oled hälvik kui arvad, et rattaga +10 lasta on normaalne ja autoga mitte. Miks rattaga sõitjale peaks olema kiiruse ületamine rohkem lubatud kui autoga sõitjale?
Kahju on muidugi noorest elust,elu jai elamatta siin maal..raske öelda mis viga ta sooritas..seda teab ainult ta ise..eks neid möödasõite on tehtud igasuguseid..vahest läheb õnneks..ja vahest lihtsalt ei lähenii nagu sekund tagasi plaanisid.. kurb igaljuhul.
vanalendur kirjutas:Pigem oled hälvik kui arvad, et rattaga +10 lasta on normaalne ja autoga mitte. Miks rattaga sõitjale peaks olema kiiruse ületamine rohkem lubatud kui autoga sõitjale?
Hälvik olen juba seepärast, et teenin igapäevast leiba veoka peal Alati olen teistel jalus.
See rattaga möödasõitmine käis tegelikult eelmiste kükkisasendigarattakohta. Hetkel enduroga sõidan samamoodi 90 nagu LE ja LS ette näevad.
plastikrattaga kipub parema käe ranne juba iseenesest peale keerama
E: ja miskipärast satuvad mulle ette just eriti hoolsad/arvestavad juhid, kes tõmbavad paremale ja hakkavad veel hoogu ka maha laskma, et mine ainult mööda , kohati aga lastakse hoog maha just siis kui on ka vastutulev auto ja siis kipubki kiirus üle lubatu minema.
Veoteenus: Eraldi üldjuhul ei teosta auto iseärasuste poolest, aga vajadusel 10t
Tõstevõime kuni 15t ning noole pikkus kuni 42m.
53420969
Ma vihkan siin elus kõige rohkem suviti sääski,parme,ja rekkaid,kui rekkad näen olen ma siis autoga voi rattaga pean raisast kohe mööda saama
-
- Tsikkel: otsimisel...
- Kontakt:
rasmus23 kirjutas:Alati olen teistel jalus.
Ei ole jalus, Vahel hea tiksuda taga aga vaade on kehv
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
rasmus23 kirjutas:E: ja miskipärast satuvad mulle ette just eriti hoolsad/arvestavad juhid, kes tõmbavad paremale ja hakkavad veel hoogu ka maha laskma, et mine ainult mööda
, kohati aga lastakse hoog maha just siis kui on ka vastutulev auto ja siis kipubki kiirus üle lubatu minema.
On ka selliseid ette tulnud. Istud taga nagu mingi torbik või sõidad mööda nagu hälvik:D Mõlemad sitad variandid.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1992 korda
- Tänatud: 585 korda
ssxs kirjutas:Ma vihkan siin elus kõige rohkem suviti sääski,parme,ja rekkaid,kui rekkad näen olen ma siis autoga voi rattaga pean raisast kohe mööda saama
Mõttetu asi mida stressata.Paljud rekkad ,kes piirajas lasevad ,ei sega mind küll)sõiduka spido näitab siis 98-100) ,aga need,kes mingi 80-ga lasevad ei tekita ju probleemi st ,et on kergesti mööda sõidetavad.Aga kui tee on silmapiirini autosid täis ja just 1000km pole vaja veel minna,siis on lihtsam piloodiga seal rivis 80-ga tiksuda.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
XL1000 kirjutas:ssxs kirjutas:Ma vihkan siin elus kõige rohkem suviti sääski,parme,ja rekkaid,kui rekkad näen olen ma siis autoga voi rattaga pean raisast kohe mööda saama
Mõttetu asi mida stressata.Paljud rekkad ,kes piirajas lasevad ,ei sega mind küll)sõiduka spido näitab siis 98-100) ,aga need,kes mingi 80-ga lasevad ei tekita ju probleemi st ,et on kergesti mööda sõidetavad.Aga kui tee on silmapiirini autosid täis ja just 1000km pole vaja veel minna,siis on lihtsam piloodiga seal rivis 80-ga tiksuda.
Ega ma ei stressagi ma räägin siin üldisest liiklusest maanteel,tallinn.tartu maante se on stressi koht,kus rekkad ei tohikski liigelda,arvestades tänapäeval autode koormusega,igal inimesel on paar autod
siis arvan et see maante jaab juba väikseks sellele koormusele,palju inimesi veel hukub me ei tea,aga sügis ja talv on veel tulemas,siis on jalle laibad taga,riigil paistab et on pohui,niikaua kui üks riigikogu ahv surma ei saa ei muutu midagi,mäletan aastaid tagasi oli jutt mingist miljardist kroonist,et saada neljarealine tee valmis,krt votku laenu kui raha pole,ja need brüsseli ahvid kes sinna meie poolt läksid tõstaku probleem ülesse,saaks ehitada kiiremini küll kui tahetakse,mul näiteks naine sõidab tallinnast tartusse nii et ei julge üldse rekkast mööda minna eriti talvel kus sitta pritsib tagant,ja nii ta siis tiksub koguaeg sabas kojamehed tiksumas,ega isegi ei julge mööda minna kui eriline püss perse all pole.
Mingit püssi pole vaja vaid oskusi on vaja, milleks autol käigud on, vaheta vastav/sobiv madal käik ja asi klaar, ma tsikliga panin alles 140+ pealt 6-nda, 80 alas lasin pidevalt 4-5, et kui vaja siis keerates kohe liigub
Tuono kirjutas:Mingit püssi pole vaja vaid oskusi on vaja, milleks autol käigud on, vaheta vastav/sobiv madal käik ja asi klaar, ma tsikliga panin alles 140+ pealt 6-nda, 80 alas lasin pidevalt 4-5, et kui vaja siis keerates kohe liigub
No tsikliga on jh hoopis teine teema,see sein mis rekka tagant ja eest tuleb on tugev,eriti kui on veel tuuline ilm,sellega peab arvestama igal juhul möödasõidul,aga veel tagasi minnes autode juurde,eks ma stressan jh vähe,mul tütar ei tahagi pikki otsi sõita,jumal tänatud mõtlen ise,kunagi kui ta lube soovis olin mina vastu kartes meie liiklust,nüüd saab kuuajapärast poeg load kätte..ma loen tallegi igakord liikluse kohta moraale aga jh kätt ette ei pane ju
Ostke ühe korra distantspüsika ja automaatkastiga auto, pange comfort režiim ja pikivahe piisavaks. Ei saa arugi, et keegi pendeldab või ette jääb
KuldarA kirjutas:Ostke ühe korra distantspüsika ja automaatkastiga auto, pange comfort režiim ja pikivahe piisavaks. Ei saa arugi, et keegi pendeldab või ette jääb
Anna raha siis ostavad
KuldarA kirjutas:Ostke ühe korra distantspüsika ja automaatkastiga auto, pange comfort režiim ja pikivahe piisavaks. Ei saa arugi, et keegi pendeldab või ette jääb
Tallinn-tartu maantel pole püsikal erilist mötted,jargi proovitud teema,kui sa just jalgu ei taha teistele jaada ja tekitada vee ohtlikumaid liiklusolukordi
Mõlemad on juba aastaid olemas distansid ja püsikad,ja automaadid
kuidas see automaatkastiga auto,talvel auto akent täis sittuv rekka ja comfort režiim seostub teemaga õnnetused mootorratastega
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
ssxs kirjutas:KuldarA kirjutas:Ostke ühe korra distantspüsika ja automaatkastiga auto, pange comfort režiim ja pikivahe piisavaks. Ei saa arugi, et keegi pendeldab või ette jääb
Tallinn-tartu maantel pole püsikal erilist mötted,jargi proovitud teema,kui sa just jalgu ei taha teistele jaada ja tekitada vee ohtlikumaid liiklusolukordi
Tavapüsikal jh ei ole
Ah ma siin trükin niigi elu eest
olle auru tuleb juba
426f kirjutas:kuidas see automaatkastiga auto,talvel auto akent täis sittuv rekka ja comfort režiim seostub teemaga õnnetused mootorratastega
Võrrikuningas sa oled ikka veel siin foorumis, marss võrrifoorumisse
426f kirjutas:kuidas see automaatkastiga auto,talvel auto akent täis sittuv rekka ja comfort režiim seostub teemaga õnnetused mootorratastega
Nojah sina tahaksid muidugi et kõik ainult risu paneks,näed su tahtmine läkski seekord täide
Pole midagi teha, läksin OT-ga kaasa
//edit: Ise üldiselt väldin Tallinn-Tartu maanteed. Need mõned korrad, kui olude sunnil seal ikka sõidan, siis mõtlen, et "miks???" ise püüad sõita normaalselt ja kulgeda ilma suurema närvikuluta punktist a punkti b, aga siis tõmblevad mingid pesumasina mootoriga pereautod sul p*rses ja süstivad ühelt küljelt ja teiselt küljelt.
Viimane kord kui kulgesin järjekordse kolonni taga, siis oli mõnel nii kiire, et 300m enne Mäo 4realise algust pidi Kükita burksi ees torud tühjaks laskma, veel võimalikult paljudest autodest mööda saama , et kolonnis paar autot ette poole saada. Sest ega 4realisel ja 110 alas enam seda teha ei saa
KuldarA kirjutas:Sest ega 4realisel ja 110 alas enam seda teha ei saa
![]()
Aga ei pruugigi saada, sest need esimesed m....d kes maanteel muidu mööda ei saa ja kolonni tekkimisele alguse panevad, need leiavad et nüüd on nende hetk. Peeglisse ei vaadata ega märgata, et keegi on juba möödasóitu alustanud ning neil praktiliselt kórval. Tuimalt tómmatakse vasakusse ritta ja hakatakse 110-ga möödasóitu tegema. Samas esimene auto pani ka 110 rauda ja nii nad vahest tiksuvad kuni see 110 ala läbi hakkab saama ning siis läheb tómblemiseks. Real life, korduvalt seal seda näinud.
-
- Tsikkel: honda st 1100
mingil kiirusel hakkavad aerodünaamiliste elementide puudumine ilma gondliteta rattal tundma andma ,ehksiis esiratas hakkab vibama jne . eks iga rattur peaks tundma oma ratta võimeid ja piire ,et mitte jääda möödumisel hätta . ratas on küll kiirem kui auto aga peaks prognoosima paar sammu ettetekkivaid olukordi . ohutuid kilomeetreid kõigile
Kui sa tuono nalja tegid, siis ma ei saanud naljast aru ja sorry. Kui aga mitte, siis eksid. Sa ei kujuta ette kui palju on liikluses autosid, kus oskus käiku alla vahetada ei anna tulemust. Kui see ikka ei lähe siis see ei lähe ja oskusega pole siin miskit pistmist. Mis puutub püsikiiruse hoidjasse, siis maanteedel ma ainult sellega sõidangi. Kaasa arvatud Tartu maantee. Ja väga edukalt saab terve tee ära sõita. Võtmeks on rahulikkus ja õigel ajal tehtud möödasõidud. Tunnistan, et minu eeliseks on keskmisest jämedama mootoriga ja neliveoline. Ehk siis ka talvel ja lumesajus ei pea vaeva nägema. Kui mu abikaasal oli 1.2l manuaal ja kui terve perega selles autos olime, siis oskustele vaatamata möödasõidule ei kippunud. Selle autoga oli hea kui teepeal sõitnud taburetist ohutult mööda sai.
Liiklusõnnetustes said viga kaks mootorratturit
Mõlemad sama tuttava skeemi järgi - vasakpöördel auto ja sellest möödasõidul mootorratas.
Eile 15.00 paiku tõmbas üks noor naga Saabiga Haabersti ringil maha maxirollu venna. Meesterahvas ei olnud poisike. Ise ta kannatada õnneks ei saanud. Roller sai ikka päris korralikult räsida. Selles ei oleks midagi ebatavalist kui mehe ümber ei oleks koondunud 15 räuskavat noort naga. Kes kiskusid seljast särgid ja üritasid teda oma musklitega hirmutada! Sõitsin alguses mööda. Siis hakkas südametunnistus piinama ja keerasin ennast ringi ja sõitsin meest vaatama 10 mintsa hiljem, kas ta viga ei saanud ja äkki vaja noorte vastu abi. Selleks ajaks jahmatus kui suur. Kamp oli minema läinud ja avarii põhjustaja kes sõidutas meest ka veidi oma kapotil oli lihtsalt Jeehat tõmmanud. Hiljem andsin ka oma tunnistuse politseile. Kõige rumalam selle juures on see, et mees oli üles kirjutanud teise osalise numbri. Ja mina ka mäletan seda Saabi väga hästi! Loodetavasti saab see noor naga mis ta ära teenis!
Mees oli shokeeritud kogu sellest olukorrast. Ja kõik sõitsid mööda ja ei jäänud seisma.
Eelmise nädala TLL-TRT õnnetuse kohta on selgunud nii palju, et juht alustas möödasõitu, esialgu pimestava päikese tõttu vastutulevat rekkat ei näinud, kuid kui nägi, siis tegi äkkpidurduse, mis võttis ratta vibama ja juhtis ta otse vastutuleva rekka ette/alla. Kiirused olid normi piires olnud. Seega väga õnnetu lugu
Tegu oli olnud ca 8a sõitnud ratturiga, kes oli rahuliku sõiduviisiga.