Kõige mõtekam on sõita mingi vana ja väsinud tsikliga

Teema algataja
will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: Kõige mõtekam on sõita mingi vana ja väsinud tsikliga

Lugemata postitus Postitas will111 »

M.T, kui sa soovid väga üldfilosoofiliseks minna siis ma lisaks siia omapoolse, majanduslikult on kõige mõttekam omale üldse ots peale teha, pole kulusid pole tulusid, pole muresid, kõik on nullis ja kulm on rullis.
Natuke vähem üldfilosoofiliselt võiks aga näiteks väita, et majanduslikult mõttekas on ka autot mitte omada, vaata kui palju kulutusi siis tegemata jääb? On veel igasuguseid lolle asju, mida majanduslikult on mõttekas mitte omada ja mitte teha.

Kogu minu jutu mõte, õigemini selle konkreetse meie vahelise vaidluse mõte, oli konkreetne võrdlus kahe alternatiivi vahel minu olukorras. Ma tõin sulle väga selgelt välja need numbrid, mis asjasse puutuvad. Seal ei ole absoluutselt mitte midagi reastatud mingisugusele "hobide reale" või arvesse mitte võetud. Kui minu välja toodud nimekiri on sinu meelest mittetäielik siis paranda seda, aga sellist ümmargust mulli ajada pole mõtet.
Kes maksab kinni selle 35 eurot per hooaeg? MINA maksan selle kinni, good enough või tahad konto väljavõtet tõestuseks näha? Räägi nüüd sellest, kes maksab kinni sinu autosõidud, kütuse, kindlustuse, remondid ja hooldused...jõuluvana?

Mulle tundub, et tegelikult sa võtad seda mulle "iga hinna eest ära panemist" siin tegelikult juba natuke liiga tõsiselt ja üritad kõikvõimalikke põhjendusi välja tuues luua illusiooni nagu sinu algne väide tsikli majandusliku mõttekuse kohta oleks kindlasti tõsi igal juhul, igas olukorras ja igaühe jaoks. Jah, ma saan aru, et suurem osa inimesi kasutab tsiklit vaid lõbusõidu vahendina ja seetõttu loomulikult maksab selle lõbu eest peale, mitte ei hoia midagi kokku. Mis on ka igati loogiline. Aga sul pole vaja sellele üldistusele tuginedes mulle kui ühele isikule iga hinna eest selgeks teha, et ka mina maksan tsikli omamisele kohe päris kindlasti peale. Usu, ma oskan selliseid asju arvutada hirmus hästi, oskan vaadata oma tulusid/kulusid ja teha analüüsi. See on minu igapäevane töö nii ehk naa ja ma arvan, et ma ei teeks seda tööd juba nii pikka aega kui samas niivõrd lihtsa analüüsi juures sedavõrd suurelt eksiksin nagu sulle siin tundub.
Aga kui see tagab sinu hingerahu siis võin ju lõpetuseks öelda, et jah, ma olen omadega praegusel hetkel KORRALIKULT miinuses, kuna ma kulutasin tsikli ostule kunagi kõvasti suurema summa kui ma praeguseks hetkeks kokkuvõttes säästnud olen seda auto asemel kasutades. Kui sedasi saab ja tulebki sinu arvates arvutada majanduslikku mõttekust siis there you have it ja lõpetame selle vaidluse ära :wink:

Aga ma loodan, et seisukohtade selgitamist kohvipausi ajal mõtlesid ikka verbaalsel moel, mitte jõu meetodil? :D See rusikatega argumenteerimine pole ikka päris see :lol: Muidu idee on täitsa hea!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”