Kõige mõtekam on sõita mingi vana ja väsinud tsikliga
Re: Kõige mõtekam on sõita mingi vana ja väsinud tsikliga
Mitme otsaga asi.
Ma olen mõneti nõus, et vana on hea ja uus on parem. Ratta ostsin vanakese, et ei oleks kahju kukkuda. I ratas ikkagi ja teada oli, et kukkumine tuleb. Tuli, kahjud väiksed ja purunenud jupid odavad. kokku c 4 Euri - Suunatule klaas ja pirn.
Auto ostsin tutika, liisinguga. Eelmine auto oli 2001a. Võrdluseks on huvitav, et uus- VS vana auto kulud erinevad ca +/- 2% (koos liisingu hoolduse ja juttudega) uue auto kasuks.
Samas ajaliselt olen viimase kahe aastaga kokku hoidnud ca 10 päeva jagu remondi aega, sinna juurde kuluva peavalu jne. Uue auto puhul on ka garantii ennast õigustanud.
Tsiklit tahaks uuemat aga hetkel prioriteedid teised.
Mõned argumendid mis räägivad uue asja kasuks. Garantiid, mugavused. Ntx kindlustus on tihi liisingu andja poolt korraldatud.
Hind on sama, mis välja ostes. - Kui liisingu intress on 7% inflatsioon on 4% protsenti siis tegelikuses maksad sa 3% liisngut. Esimene sissemaks 30% ja oledki juba võitnud. Tsikli puhul eriti kuna reeglina hoiavad nad oma jääk väärtust põhjendamatult kõrgel.
Firmale on jällegi kasulikum osta. - KM 20% saad tagasi. seega auto hind juba 20% soodsam. Kui vähegi majandada oskad jne..
Eks siin on asi natuke võimalustes jne.. Minu jaoks ei ole vahet, kas liising v mitte. Sest selle raha pead sa teenima ikkagi.
Kas siis paned ntx iga kuu 200 euri kõrvale ja ostad omale meeldiva ratta v maksad iga kuu 200 euri liisngule ja saavutad sama.
Kokku võttes: omades uut autot olen kokku hoidnud ennekõike aega ja peavalu remondi mõttes kuid ka õige väheke raha (auto on püsikulu anyway).
Omades vana ratast ei hakka ma selle pärast nutma kui ta peaks kohapeal külili kukkuma v kui sõites kukub. Kui keegi peaks ta ära varastama siis oma ustava sõbra pärast oleksin ma vähemalt sama kurb kui oma uue auto pärast. Ilmselt isegi natuke kurvem.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.