Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Yamaha
Re: Hälvik-autojuhid
Veikosib kirjutas:kui jutt käib Paldiski maanteest (keila suund) siis see massiviisiline vaegnähtus on seda teed vaevanud nii pikalt kui mina mäletan.....(ja seda on vähemalt 12a)....
Ma pidasin silmas teed mis läbib Vääna-Jõesuu, Keila-Joa, Laulasmaa jne. Aga pm see jookseb paldiski maanteele välja Kloogaranna juures.
Kuigi Paldiski mnt'l kohtab neid ka, aga seal pigem erandina.
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
RedThunder kirjutas:Mind ajavad tohutult närvi kodanikud autojuhid kes sõidavad mööda põhjarannikut Tallinnast Läänes 90-ne alas kiirusega 60-70km/h. Mõni üksik ka kuskil 80km/h.
Mida päev edasi seda rohkem neid venivaid kulgureid sinna liiklust takistama tekib. Ei tea kas on kuum ilm neile püsiva kahjustuse teinud või lihtsalt ei märgata liiklusmärke.
Närv on igaljuhul must.
Seal on täiesti võimatu sõita viimasel ajal...
simp kirjutas:ah kogu see tee on hälvikuid täis pmst
![]()
Kuna aeg-ajalt on 50/70 märgid siis inimesed sõidavad kuni vääna jõesuuni 50/70'ga. Selle halli märgi, kust kaks diagonaalset triipu läbi jooksevad, tähendust ei mäleta enam keegi.
Alles oli ühe tegelasega vestlus kes arvas(ja mind kinni pidas), et 90 alas peaks 50'ga sõitma kuna jalgrattatee on lähedal, inimesed liiguvad ja isegi mõni laps võib mängida seal...
RedThunder kirjutas:Ma pidasin silmas teed mis läbib Vääna-Jõesuu, Keila-Joa, Laulasmaa jne. Aga pm see jookseb paldiski maanteele välja Kloogaranna juures.
Kuigi Paldiski mnt'l kohtab neid ka, aga seal pigem erandina.
Seal Haabersti-Tabasalu-Laulasmaa teel on 50-70-90 alad vaheldumisi nii ebaloogiliselt, et kohe, kui Sa teeäärsete liiklusmärkide asemel korraks ka muud liiklust jälgid, on Sul järg käest läinud. Ja siis mõtled, et mis see piirang siin nüüd on ja pigem sõidad kusagil 70-ga, sest äkki ikka oli 50 ala ja lubadest ilma jääda ei tahaks.
-
- Tsikkel: 1965 Jawa 250/559
- Tänatud: 7 korda
Muraste kandis olid seal ka 60 märgid, kuid tundub, et need on nüüdseks ära korjatud.
-
- Tsikkel: Honda Crossrunner
- Tänanud: 4 korda
Pole enne täheldanud kuid see aasta on ilmunud mingid autojuhid kellel on vist suurushullustus kallal. Viimasel ajal üsna tihti selline nali, et algab nt. piirangu ala ja seljataha ilmub mingi pereauto tüüpi masin ,kusjuures elab peaaegu seljas. Piirangu lõppedes üritab kohe mõõdasõitu alustada aga mina ju ka samal ajal kiirendan. Loomulikult pole tal ju võimalustki minuga võidu kiirendada ja jääb maha. Aga ega sellega asi veel lõpe. Mina kiirendan lubatuni ja veidi peale. Siis see idioot sõidab mööda kasvõi pimedas kurvis ja veel väga lähedalt ning lõikab ette ka. Minu pärast sõitku kui kiiresti tahab aga milleks lolli mängida.
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Selle asja nimi on kadedus. Neid on kogu aeg olnud - nüüd oleks nagu võimalus, aga baaba tahab uut vaipa ja kardinaid ja näe ikkagi ei saa. Siis rebibki luugid täiesti kinni.
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
... kui Sa vaid teaks, kui palju selliseid suuruhullustuses tüüpe vanakooli väikse kerega (aga piisavalt suure mootori ja mitmekohalise kw numbriga) rolleri peal proovivad ennast välja elada.
2001' hõbehalli MB CL500 reg. nr.-ga 500TEB juhti, kes ei tunneta oma sõiduki gabariite, iseloomustab teema pealkiri. Tervitused Pärnu maanteelt.
Donn DIY @ YouTube; joonised siit: http://youshouldbuildit.blogspot.com
-
- Tsikkel: stitch 2002 gixxer750
- Tänanud: 6 korda
WSW kirjutas:Pole enne täheldanud kuid see aasta on ilmunud mingid autojuhid kellel on vist suurushullustus kallal. Viimasel ajal üsna tihti selline nali, et algab nt. piirangu ala ja seljataha ilmub mingi pereauto tüüpi masin ,kusjuures elab peaaegu seljas. Piirangu lõppedes üritab kohe mõõdasõitu alustada aga mina ju ka samal ajal kiirendan. Loomulikult pole tal ju võimalustki minuga võidu kiirendada ja jääb maha. Aga ega sellega asi veel lõpe. Mina kiirendan lubatuni ja veidi peale. Siis see idioot sõidab mööda kasvõi pimedas kurvis ja veel väga lähedalt ning lõikab ette ka. Minu pärast sõitku kui kiiresti tahab aga milleks lolli mängida.
hell jeah.
Täna üritas 1 suusaboxiga jalkavagun mind tallinna vangla juures filtri teel seal kus 2 rada 1 lähevad sodiks pressida. lõin käigu alla ja väänasin peale et terveks jääda. aga oh üllatust kurvi tagant tõstis käe politseimeister kes muidugi mõõtis ju minu kiirust.
Meelidivat suve kõigile.
-
- Tsikkel: SuzukiMarauder/YamahaWildstar
Täna Treffilt oma pundiga tagasi sõites tekitas üks hälvik Aegviidu kandis mulle toreda üllatuse.
Olin just kahest autost möödasõidul, vastu ei tulnud kedagi....kui üks auto järsku risti üle tee sõitis- nende kahe auto vahelt, kellest möödasõitu tegin...lahe!
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 192 korda
- Tänatud: 406 korda
Hanna kirjutas:Täna Treffilt oma pundiga tagasi sõites tekitas üks hälvik Aegviidu kandis mulle toreda üllatuse.
Olin just kahest autost möödasõidul, vastu ei tulnud kedagi....kui üks auto järsku risti üle tee sõitis- nende kahe auto vahelt, kellest möödasõitu tegin...lahe!
Sul oli äkki endal "hälvik" roolis? Ristmikel ju enda tervisest lugupidavad inimesed üldiselt möödasõite ei tee!
-
- Tsikkel: Freewind
WSW kirjutas:Pole enne täheldanud kuid see aasta on ilmunud mingid autojuhid kellel on vist suurushullustus kallal. Viimasel ajal üsna tihti selline nali, et algab nt. piirangu ala ja seljataha ilmub mingi pereauto tüüpi masin ,kusjuures elab peaaegu seljas. Piirangu lõppedes üritab kohe mõõdasõitu alustada aga mina ju ka samal ajal kiirendan. Loomulikult pole tal ju võimalustki minuga võidu kiirendada ja jääb maha. Aga ega sellega asi veel lõpe. Mina kiirendan lubatuni ja veidi peale. Siis see idioot sõidab mööda kasvõi pimedas kurvis ja veel väga lähedalt ning lõikab ette ka. Minu pärast sõitku kui kiiresti tahab aga milleks lolli mängida.
Eilne analoogiline kokkupuude ühe vene numbritega maasturiga Tartus. Ringtee tänavalt alla vangla poole sõites oli vaja kindlasti minust mööda saada. Pärast foori kiirendas mingi 80ni, et järgi jõuda, minul kellal alla 60ne, eks muidugi saigi minu ette, Turu tänava ring aga vist tema jaoks võõras koht, jäi peaaegu seisma. Ma painutasin end sealt läbi nagu ikka. Mingi Sepa turu juures vist jõudis mulle jälle järgi ja lasi nii 80nega mööda, et raudteeülesõidul jälle peaaegu seisma jääda. Et seal rada jälle kaheks hargneb, siis mul muidugi ruumi omas tempos mööda minna. Viimane mis ma tast nägin, oli see et ta ponnistas jälle minust mööda sõita, enne kui üles Rebase Rimi juurde pöörasin. Naljakas oli see, et tal oli kiire täpselt nii palju, et minust mööda saada. Pärast võttis hoo normaalseks maha.
-
Maaks kirjutas:Hanna kirjutas:Täna Treffilt oma pundiga tagasi sõites tekitas üks hälvik Aegviidu kandis mulle toreda üllatuse.
Olin just kahest autost möödasõidul, vastu ei tulnud kedagi....kui üks auto järsku risti üle tee sõitis- nende kahe auto vahelt, kellest möödasõitu tegin...lahe!Sul oli äkki endal "hälvik" roolis? Ristmikel ju enda tervisest lugupidavad inimesed üldiselt möödasõite ei tee!
Tänan. Ma ei ole hälvik ja see polnud ka ristmik...metsa alla tõmbas auto
Maaks kirjutas:Sul oli äkki endal "hälvik" roolis? Ristmikel ju enda tervisest lugupidavad inimesed üldiselt möödasõite ei tee!
LS sellist manöövrit ei keela. Sinu loogikat jätkates võiks väita, et enda tervisest lugupidavad inimesed üldiselt tsiklitega ei sõida ...
-
- Mode
- Tsikkel: KTM
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 24 korda
Tarts kirjutas:Maaks kirjutas:Sul oli äkki endal "hälvik" roolis? Ristmikel ju enda tervisest lugupidavad inimesed üldiselt möödasõite ei tee!
LS sellist manöövrit ei keela. Sinu loogikat jätkates võiks väita, et enda tervisest lugupidavad inimesed üldiselt tsiklitega ei sõida ...
Tarts oskab kindlasti täpsemalt rääkida, aga selles olukorras ilmselt oli tee ületajal see nö "õigustatud ootus" et maanteel sõidavad kõik lubatud kiiruse piires ja kui ta seda teed risti ületades kedagi pidurdama ei sundinud, siis möödasõitja, kes kiirust ületab on selles olukorras ikka veidi ise ka süüdi. Samas olukorra täpsema kirjelduseta on raske mingit hinnangut anda. Üldiselt kehtib ikka seesama tsiklisõidu loogika, et "eelda alati halvimat ja ootmatusteks ole alati valmis." Tsikliga sõites on äärmiselt mõistlik oma möödasõit edasi lõkata, kui näed ristuval teel mingit autot seismas/ristmikule lähenemas, iial ei tea kuhupoole ta tahab keerata ja kas ta oma arvates jõuab või jääb ikka teeandmise kohustust täitma. Esimese asjana meenub praegu see aastatetagune Tulika tn juhtum, kus mingi kiirendaja ennast vastu kaubikut teise ilma sõitis ja hiljem minu meelest ka tuli see välja, et autojuht ei suutnud eeldada, et keegi mitmekordse lubatud kiirusega mööda ristuvat teed sõidab.
Kes mett teeb, see mett sööb!
Su jutus on palju õiget. Aga teeandmise kohustust ei muuda miski. Ka peateel sõitnu poolt reeglite rikkumine (kui selline aset leidis). Jah, on õigusteoreetilisi käsitlusi teemal õigustatud ootus ja muu selline. Kuid veelkord, see ei muuda olematuks kohustust teed anda. Küll aga muudab süü jagunemise proportsioone.
-
efendi kirjutas:Tarts kirjutas:Maaks kirjutas:Sul oli äkki endal "hälvik" roolis? Ristmikel ju enda tervisest lugupidavad inimesed üldiselt möödasõite ei tee!
Tarts oskab kindlasti täpsemalt rääkida, aga selles olukorras ilmselt oli tee ületajal see nö "õigustatud ootus" et maanteel sõidavad kõik lubatud kiiruse piires ja kui ta seda teed risti ületades kedagi pidurdama ei sundinud, siis möödasõitja, kes kiirust ületab on selles olukorras ikka veidi ise ka süüdi. Samas olukorra täpsema kirjelduseta on raske mingit hinnangut anda. Üldiselt kehtib ikka seesama tsiklisõidu loogika, et "eelda alati halvimat ja ootmatusteks ole alati valmis." Tsikliga sõites on äärmiselt mõistlik oma möödasõit edasi lõkata, kui näed ristuval teel mingit autot seismas/ristmikule lähenemas, iial ei tea kuhupoole ta tahab keerata ja kas ta oma arvates jõuab või jääb ikka teeandmise kohustust täitma. Esimese asjana meenub praegu see aastatetagune Tulika tn juhtum, kus mingi kiirendaja ennast vastu kaubikut teise ilma sõitis ja hiljem minu meelest ka tuli see välja, et autojuht ei suutnud eeldada, et keegi mitmekordse lubatud kiirusega mööda ristuvat teed sõidab.
Tegemist polnud ristmikuga...pole ju nii keeruline aru saada, kui ma seda juba eespool kirjutasin.
Auto seisis maanteel ühel pool teed ja otsustas kahe auto vahelt teisele poole sõita, kui ma möödasõidul olin...
-
Teema algataja
Hanna kirjutas:Täna Treffilt oma pundiga tagasi sõites tekitas üks hälvik Aegviidu kandis mulle toreda üllatuse.
Jäid ehk kuidagi auto varju ja/või olid üleni mustas hõõguva või kustunud esitulega, selliseid on ikka liikluses halb märgata ja kahjuks selliseid on palju.
-
Esituli siras korralikult, aga kahe auto vahelt ikka nii läbi ei küta maanteel....aga see selleks, eks ma siis olen ise hälvik, et üldse mööda julgesin sõita ja siin veel sellest rääkida....
Hanna kirjutas:Esituli siras korralikult, aga kahe auto vahelt ikka nii läbi ei küta maanteel....aga see selleks, eks ma siis olen ise hälvik, et üldse mööda julgesin sõita ja siin veel sellest rääkida....
hmm, minu silmis on ikka autojuht hälvik. su jutust tundub, et autojuht ei viinud ennast üldse kurssi sellega mis liikluses toimus vaid lihtsalt vajutas gaasi ja läks.
-
- Tsikkel: Kawasaki ER-6n
- Tänanud: 5 korda
Hanna kirjutas:eks ma siis olen ise hälvik, et üldse mööda julgesin sõita ..
Poleks mööda sõitnud, oleksid ka hälvik. Vahet pole, mida me liikluses teeme või tegemata jätame, ikka leidub keegi, kes meid hälvikuks peab. Võta rahulikult, kõigile ei saagi meeldida.
-
- Mode
- Tsikkel: LadyInRed
- Tänanud: 188 korda
- Tänatud: 140 korda
- Kontakt:
Eile õhtul tipptunni ajal Haabersti ringil sai kuulda signaali, kui üks tsikkel kasutas ära rataste parimaid omadusi ja möödus autost, autojuhile see ei meeldinud väga, andis signaali
TransEuroTrail Estonia https://transeurotrail.org/estonia
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 192 korda
- Tänatud: 406 korda
Tarts kirjutas:Maaks kirjutas:Sul oli äkki endal "hälvik" roolis? Ristmikel ju enda tervisest lugupidavad inimesed üldiselt möödasõite ei tee!
Väga paljudel ristmikel on see lahendatud teemärgistusega ("pidev joon" u nõu!).
Jah, LS seda ei keela, samuti ei keele endale ka kirvega jalga lüüa muideks , aga sa ju ei tee seda, sest see on sitaks valus.
Ehk siis hakkab toimima looduslik vali, et kes mõtlevad sõidavad kaugemale ja kes ei, need sõidavad kiiremini
Sellega olen muidugi 110% nõus, et "enda tervisest lugupidavad inimesed üldiselt tsiklitega ei sõida"
Aga see kõik ei ole nüüd mõeldud selle "teed ületanud autojuhi" õigustamiseks, sest avarii korral oleks ta 100% süüdi jäänud liiklusõnnetuse põhjustamises. Samas tuleb temast kah aru saada, auto taga möödasõidul olevat mootorratturit ei olnud tal ilmselt võimalik kuidagi näha.
Kuid pidanuks ette nägema. Meie liiklus ja suve aeg ja tsiklid teedel ja keskmise autojuhi kogemus jne, ju nõu
Ära ole kindel, et ma kirvega ei äsa. Jah, LS seda otsesõnu ei keela kuid teised õigusnormid keelavad. Sa ju ei lähtu liikluses üksnes LS nõuetest?
eile tallinn-tartu maanteel üks subaru tahtis nii kangesti et ma tast mööda läheks et lausa poole autoga teepervele sõitis ja tolmu üles keerutas... see siin juba teemaks olnud ka sada korda aga mul pole enne nii juhtunud et lausa teepeenrale sõidetakse. alati mõtlen et no me ei ole ju ummikus ja liiklus on hõre.. ära sa minu pärast muretse mul võtab see möödumine 2 sekundit. aga nad ikka muretsevad väga.
-
Mina tervitan 186MHT range rover evoque juhti.
Täna(ca kolme ajal) tehnika ja endla tänava ristis võtsin esimesse ritta ja härrasmees hakkas koos oma käruga mulle peale tulema, õnneks märkas ja tõmbas tagasi.
vasakpöördel mustamäe poole aga tahtis uuesti mulle otsa sõita(trügis minu ritta). Siis otsustasin, et peaks härrale ennast tutvustama ja näitama, et mootorrattur on ka inimene.
Näitasin talle käega, et tõmba serva ja peatu. Sellepeale otsustas vana sõeludes põgenema hakata(käru taga, üritas veel kahele autole peale keerata).
Siis otsustasin, et selle tegelasega tuleb kohe kindlasti vestelda, sõitsin talle ette - panin ohutuled peale ja hakkasin aeglaselt kiirust vähendama. Tegelane pendeldas mööda.
Endla ja paldiski mnt ristis jäi ta foori taga seisma ja sain talle kõrvale võtta. Esimene asi mis ma kuulsin oli, et ma lendasin talle sajaga ette. Ütlesin, et jääme seisma ja arutame seda asja.
Nii jätkus kuni haabersti ringini.
Haabersti ringilt võttis suuna kakumäe peale. Jälle üritas kahele autole peale reastuda(teise ritta).
võtsin ka teise ritta ja näitasin jällegi - et jääme seisma. Kuna ta tahtis ka mulle väga peale reastuda(minu lenksu vahe tema autost oli ca 50cm, kui mitte vähem) siis kiirendasin ette, panin parema suuna sisse ja hakkasin vaikselt hoogu maha võtma. Seekord jäi tegelane seisma.
Alguses kuulsin ainult karjumist. Otsustasin, et helistan politseisse.
Kõne alustatud, seisin auto ees ja rääkisin üheaegselt nii mehe kui ka politseiga. Andsin ka talle teada, et vestlen politseiga - kui me omavahel rääkides asja selgeks ei saa siis tulevad kohale.
Mingi hetk kobis tegelane autosse ja sõitis mulle vaikselt otsa, siis tuli välja - karjus veel natuke - tõukas. (Minul jätkus vestlus politseiga)
Ütlesin talle, et politsei tuleb ja seni ootame siin. Tegelane ronis autosse tagasi - ütlesin politseile, et ta hakkab minema sõitma.
Jalutasin tagasi ratta juurde mõttega, et las läheb siis kui tahab, kõne on fikseeritud ja enamus tema räusklemisest ka(kiivri mikrofon võtab kõrvalolevat heli päris hästi).
Tegelane rahunes autos 30sek ja tuli autost välja.
Tundus nagu autosse oleks läinud üks mees ja välja tuli teine. Ilmselt mõtles natuke järele. Lõpetasin kõne politseiga.
Selgitasin talle rahulikult oma vaatepunkti:
pärast esimest pealekeeramist oleks ta võinud vabandada ja et alles teisega tekkis mul mingi reaalne probleem.
Tema rääkis, et tal on liikluses koguaeg probleem nende kuradi mootorratturitega kes kihutavad jnejnejne...
Selgitasin talle, et ju ma olin pimenurgas vms(vana rahunes veelgi) ja rääkisime veel natuke situatsioonist.
Tegelane väitis, et teise pealekeeramise hetkel polnud mind kuskil.
Leidsime ka sellele loogilise seletuse(A-piilar-pimenurk vms...).
Lahku läksime käepigistuse ja sõnadega, et proovime mõlemad teinekord tublimad olla.
ps: ta ütles vahepeal ka seda, et ainult Harleyd ei kihuta
-
Teema algataja
Misasja, peegli jätsid külge vä?????????????????????????????????????????????????
-
reimps kirjutas:Misasja, peegli jätsid külge vä?????????????????????????????????????????????????
Muidugi mitte, kõik tagusin küljest ära. Kõigepealt vasakpoolse, siis parempoolse, siis võtsin salongipeegli ette ja lõpuks lõpetasin tiki treila küljes olevate peeglite tagumisega.
Kusjuures ei käinud isegi mõtetest läbi. Võimalusi oli küll küllaga.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.