Sõiduvarustuse vajalikkuse selgeks tegemine sõbrale?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Re: Sõiduvarustuse vajalikkuse selgeks tegemine sõbrale?

Lugemata postitus Postitas AzA »

Kaitsmete point ei ole vaid nahka päästa, vaid ka löögienergiat laiali jaotada ... ma valemeid ei otsi ....
On küll vahe, kui mantliga lenks selga lendab, siis ei naelutata kaitsme olemasolu korral seina külge, vaid vedamise korral saab lastelastele pai teha.
Nagu sa ise ütlesid ... luud kasvavad kokku ja marrastused paranevad, aga kaitsmete idu on ka luude sees, all ja vahel toimuvale väike lootus anda.
Näiteks kolju sisene tavaar, selgroos asub seljaaju (näib, et mõni kasutab antud organit mõtlemiseks, soovitan kaitsta), liigeste vahel on igast huvitavad sidemed, koed ja kõhred.

Aga muidu will sul on õigus. Tõesti, tõesti - mitte keskendunud autojuht on väga ohtlik ... eriti plätumehele.
Aga juhtumise osas eksid, esimesena juhtub alkojoobe ja kiirustajate puhul. Õnnetustes ei ole sugugi enam kosmoseülikondades vendi kui plätukaid.
Lihtsalt esimesed on üldjuhul paremini pääsenud. Muide ma niisama õlle kõrvale ei mölise, ikka ise näinud, seepärast ka soovitan aju kaitsta ... mõlemat.

Aga mulle meeldib.

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Lugemata postitus Postitas will111 »

No tegelikult ei eksi kui natuke edasi mõelda, eks põhjuseid ole erinevaid mis seda keskendumise raskust võivad põhjustada. Joove on lihtsalt üks neist põhjustest :) Kiirustamine ei ole tavaliselt keskendumise puudulikkusega kuidagi seotud. õnnetus ei juhtu alati mitte kiirustamine fakti tõttu, vaid teatud valearvestuste pärast, mis sellega seonduvalt tehakse. eks jah on ka neid olukordi, kus lihtsalt väiksema kiiruse puhul oleks jõudnud millegile paremini reageerida aga see on ikka vaid osa.

Kas nii ei või olla, et sa lihtsalt näed õnnetustes rohkem plätu kui ülikonnavendi? Need paar korda, mis ise liikluses käbarat olen pannud, pole ka mingit teenistust välja kutsutud, ma küll ei sõida ei päris plätude ega ka mitte päris kosmoseriietusega, vaid millegi vahepealsega.

Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

Ei ole statistikat teinud. Puusalt pakun, et mingit mustrit ei ole. Küll aga on see muster, et plätukatel on vastikumad vigastused. Patella põlveõndlas, hüppeliigesed tagurpidi, sõrmed ripakil jms. Pöidlapadi tavaliselt lihvitet, kui kinnastest rääkida.
Igast siukest jama kui palju.
Aga nu eks ise teate kui vinged vennad ära hüppama on. Valdav enamus siiski mõtleb. Ilmselt on ebamugav ilma, kui kord sõitma juba hakanud oled.

Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

tfr
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

Black kirjutas:

Tarbesõit ongi vast peamine kohmaka tsiklivarustuse vastuargument. Kui ma peaks tahtma näiteks Mustakalt minna mõnda vanalinna poodi läbi kammima ja seal natuke niisama jalutama. Pargin tsikli kuskile Valli tn otsa vms ära. No kuhu kurat ma selle kombeka panen? Isegi selle kaitsmevestiga oled teiste jalakäijate seas nagu Terminaator. Isegi kiiver on juba selline "lits lapsega" kogemus. No ok, mõnel mehel on kiivri jaoks pidevalt tagakohver küljes. Aga hakkad siis kombekat ka seal maha koorima või? Kuhu sa ta paned? Lisaks kohe pärast tsiklilt maha astumist vastikud umbsed kõva tallaga saapad. Pole paraku mingit garderoobi sujuvalt võtta, nagu etteplaneeritud töö-kodu sõitudel. Peavalu, parem lähen auto või trolliga.

Linnavahel liiklemiseks on sõiduteksad (libisevad kohad kevlariga polsterdatud + põlvekaitsmed sees), madalad saapad ja õhuke tekstiiljope. 30+ kraadiga läheb muidugi palavaks, aga meie keskmise hetkel väljas valitseva suveilmaga täiesti okei.

TransAlp '02
Kasutaja avatar

chadmuska
Tsikkel: z1000
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas chadmuska »

Kui kukud, kanna varustust :mrgreen: Tavalised teksad peale 90m betoonil lohisemist. Oleks võinud tossude asemel saapad panna, hüppeliiges teeb siiani valu.
Pilt
Pilt
Pilt

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Ikka veel jahute,talv ammu möödas ja varsti ka suvi ning teema kaotab aktuaalsuse. :ner:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Ma olen siin kuskil enamuse oma kukkumisi juba üles lugenud, et aga piiride asukoha selgeks tegemiseks tuleb neist aeg-ajalt ka üle käia, siis on vahepeal mõned korrad lisandunud. Seni kõige koledamad tagajärjed on kõik jäänud lapsepõlve, kui mingit kaitsevarustust ei olnud, kiirused jalgrattal vaid pisut üle 20 km/h. Iga korralikum kukkumine lõppes siis nutt-kurgus koju liipamisega ja nädal+ haavade lakkumisega. Täna tsikliga sõites on mul jalas täisnahast sõdurisaapad, tsiklipüksid või põlvekaitsed ja teksad, seljas pehmete kaitsmetega sõidujope, peas kiiver ja käes kindad. Enam kui tosin korda olen end sellises varustuses kiirustel 30-50 km/h pikali visanud. Tulemuseks mõni sinikas, marrastus ja ühel korral väljaväänatud näpp. Sõit on alati jätkunud. Mõnel korral küll kohvritäie plastdetailidega, kohver ise rihmaga aluse külge seotud, aga ikkagi.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?
Kasutaja avatar

Margusxx
Mode
Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
Tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Margusxx »

Avatari vaadates on lapsepõlve kukkumised päris karmid jäljed jätnud :) :)

Hardcore,hardcore,hardcore,hardcore. Nothing less and nothing more...
Kasutaja avatar

õemehe õemees

Mõne armi ikka leiab jah :)
Eelnevat pildiseeriat vaadates tasub vist ikka cordura'st sõidupükstesse investeerida. Minu omad on varsti kuus aastat ilusti ühes tükis püsinud. Ok - narmendavad juba usinasti, aga läbi veel ei paista.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

will111

no kukkumispunne on sul vist juba karbitäis koos 8)

aga kuidas endale tundub, kas lapsepõlves rattaga kukkumine on andnud ka mingit "kogemust" suure mehena tsikliga kukkumisel õige "asendi" valimiseks?

Kasutaja avatar

Margusxx
Mode
Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
Tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Margusxx »

Ma olen kuulnud, et nõuka ajal käidi vahel turba väljadel kukkumist harjutamas ja lihasmälu treenimas, muidu oleks hea mõte, aga tuleohutus oleks väga päevakorral

Hardcore,hardcore,hardcore,hardcore. Nothing less and nothing more...

will111

noh eks liival, mudas, kuskil kõrge rohu sees ja sedamoodi annab ka harjutada.

endale meeldib eriti seda harjutamist teha talvel. tõsi küll tsikkel on siis natuke teine kui need, millega suvel ja asfaldil sõidan :) aga kukkuda on talvel lausa lust...kui nüüd päris nii tohib öelda :lol:

Kasutaja avatar

õemehe õemees

Talvel on teistmoodi kukkumised. Talvel läheb sagedamini esimene ratas alt ära ja tuleb low-side, suvel kipub lappama ehk libisema minema, mis lõppeb ootamatu pidamise taastumise ja high-side'iga. Sellel kuni 50 km/h kiirusel ei jõua sa midagi teha - lendad sadulast nagu kott ja tõused enne püsti, kui mõistus luude korras-oleku check'i ära on jõudnud teha.

PS. Peab muidugi täpsustama, et ma olen seni kõik oma kukkumised ise põhjustanud ning millegi tahke ja statsionaarse vastu väga sattunud ei ole.

will111

oleneb, mis rehv sul talvel all on. ei pruugi nad midagi nii teistmoodi kukkumised olla. minul on ainult korra talvel esiratas alt ära läinud näiteks. seda tüüpi kukkumist ma ka kõige enam vihkan ja üritan igati vältida. low ja high-sided seevastu on üsna lihtne ära tabada ja siis tuleb vaid õigel hetkel hakata oma maandumist sättima.

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 196 korda
Tänatud: 407 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

will111 kirjutas:

... kui sa paned pea ees 50ga pidurdamata otse puusse siis pole mingit vahet kui kallis mantel sul seljas oli, sel pole ka vahet, mis energia keegi sealt välja arvutas.

Tegelikult on vahet! Läga peab koristama palju väiksemalt pinnalt kui head varustust kasutada :mrgreen:

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

võll

Lugemata postitus Postitas võll »

Kuidagi jõle mõttetuks aruteluks on see siin kujunenud. Kui laksu paned, siis niikuinii improviseerid, kui jõuad üldse. Rattast irdud kah pikemalt mõtlemata, kui olukord seda nõuab. Kiiver ja saapad on minu puhul AjaO ning tänu nendele on mul jalad siiani küljes ning aju veel kolba sees. Plätudega sõitmine on lihtsalt debiilsus, aga eks see on iga ühe enda valik. Eks sinisilmsus kaob, kui suvaline kivikene esiratta alt vastu varbaid lendab ja need heal juhul ainult purustab.
Varustus ei hoia vigastusi ära, aga leevendab neid. Tervis tuleb ikka aeglasemalt tagasi, kui see raha mis sa varustuse jaoks kulutasid.

will111 kirjutas:

... ja kasutatud tsiklit mitte eriti suure kahjumiga edasi müüa on ikka meeletult palju lihtsam kui juba kasutatud varustust. kusjuures otseselt raha taga asi kordagi ei olnud, küll aga oleks päris pläff tunne kui ilgelt kalli raha eest ostetud varustuse vast mõnikümmend korda selga paned ja siis pead üritama kunagi seda vähemalt poole odavamalt maha parseldada.

Aga võrdle siis uue tsikli edasimüümist samamoodi nagu sa uut varustust võrdled. Kui rahakott ega mõistus ei kannata, äri omale kasutatud varustus. Näiteks see foorum kubiseb siin ässadest diilidest ja kui leiad, et see kõik on ainult nöörimiseks ja tagumiku lohku tõmbamiseks, siis nii on tegelikult iga asjaga. Eeldan, et tsikli ostsid samuti rohkema papi eest kui vanarauda viimise eest saaks- jälle said petta.

Siin ei tohiks üldse mingit vaidlust minu meelest tekkida. Varustusega on tingimata parem kukkuda kui ilma... ja kukud niikuinii.

Cul
Tsikkel: Honda CBR1000RR 2004
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Cul »

Eks sinisilmsus kaob, kui suvaline kivikene esiratta alt vastu varbaid lendab ja need heal juhul ainult purustab.

:bsmile: Kusjuures, mul kunagi lendas velo (kokukaks kutsuti, Aist vist oli pärisnimi) esiratta alt kivi vastu varvast ja nii õnnetult, et sain oma elu esimese luu mõra. Peale seda pole kunagi enam lahtiste plätudega isegi velo selga roninud. Päris ratta selga ei roniks muidugi nagunii.

will111

Mõttetuks kisub jah kui liiga palju kellegi sõnu väänama hakatakse. Ma ei tea kuskohast täpsemalt see plätude jutt siin üldse alguse sai aga nüüd juba pikemat aega keerutatakse mingi plätudega sõitmise ümber. Isiklikult ei meeldi mulle niisamagi plätudega ringi kooserdada, iga väiksemgi takistus kuhu otsa kinni jääd siis on valu täie raha eest. Aga on plätusõitu siin tegelikult ka kasvõi korra keegi propageerinud? Minuteada küll mitte.
Mina pole küll kordagi väitnud, et varustusest ei oleks kasu või et sõitma peab lühkarite ja plätudega, vaid et igaüks peaks oskama ja suutma ise otsustada kui karmi varustust ja kui suures mahus TEMAL parasjagu vaja on, mitte ei peaks seda dikteerima tema sõbrad ja sugulased...veel vähem suvalised foorumionud!

Valesid ja veidraid eeldusi teed, võll. Tsikleid oled siiani ostnud selliste rahade eest, et ostumüügi erinevus protsentides jääb umbes 10% sisse. Varustus on hoopis teistlaadi asi, kasutatud sõidukeid on müüdud ja müüakse väga edukalt edasi juba ilgelt pikka aega. Kasutatud varustuse turg esiteks on palju väiksem, teiseks on inimestel siiski enamasti vähe imelik panna selga või jalga kellegi teise kantud pükse või saapaid. Lisaks muidugi peab ju veel leidma täpselt omale sobivad suurused. Üheseõnaga suht võrreldamatud asjad, mida sa soovitad mul võrrelda. Fakt on aga see, et kui inimene ostab eestist poest omale varustuse täishinnaga, kasutab seda mõnda aega, siis reeglina tuleb edasi müümiseks hinda langetada päris kõvasti kui ei taha just pool aastat müügiga tegeleda. See oli muidugi lihtsalt üks asi, mille peale ka mõelda minu poolt, mitte otsene argument varustuse ostmise vastu. Pigem argument selle poolt, et mõnikord on mõistlik osta varustust järkudena ja enne teha selgeks, kas üldse oled tsiklimees või mitte

Kasutaja avatar

Black
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Tänatud: 68 korda

Lugemata postitus Postitas Black »

Praeguste ilmadega saab vast igaüks aru, miks nad seal lõunas spets varustuse kandmisse suurema tolerantsiga suhtuvad... Meil ka linn kohe t-särgi, lühikeste ruuduliste pükste ja plätudega (heal juhul tossude või madalate kingadega) sõitjaid täis. Eks kuum asfalt ole muidugi pehmem ka.

will111

jah, ei näe isegi põhjust varjata...sõitsin eile terve day long tripi t-särgi ja õhukeste dressipükstega, mitte ühtainsat kaitset peale kiivri. väga mõnus oli, sellisel päeval ongi vaid 2 asja mida kanntab teha, tsikliga kulgeda või vees liguneda :lol: täna vist samad plaanid.

omalt poolt soovin jõudu ja jaksu kõigile paksu (eriti musta värvi) varustusse topitutele, olge ettevaatlikud, et pilt eest ära ei läheks :bsmile:

Kasutaja avatar

Maku
Tsikkel: Kawa ZX-6R '04
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Maku »

Vaatan külmavärinatega neid t-särgi kulgejaid... ise juba 2 kuud karkudel ja üks kuu veel ees ootamas. Kuradi halb ja ei soovita kellelegi. Samuti linnas ja kiirus praktiliselt olematu... ometi parema jala sääreluu ja pindluu korralikult sodid ja rauda täis pandud. Õnneks krossisaapad ja varustus päästsid hüppeliigese ja ülejäänud keha.
Praeguste soojadega on inimestel pead laiali otsas ja mõtted hajevil, endal ei olegi viga vaja teha, et midagi juhtuks. Lolle manöövreid näeb igal nurgal.

Väikesed inimesed räägivad teistest, keskmised inimesed räägivad sündmustest, ülejäänud räägivad ideedest.
MikMak Trade - Magusast marjast maitsva suupisteni

will111

ka jalakäijana ebasoodsal hetkel, ebasoodsas kohas teele astudes võib eluks ajaks vigaseks jääda või surma saada...näiteid on piisavalt (lihtsalt nendest ei ole siin foorumis kedagi kirjutamas!). võiks samuti öelda, et ei soovita kellelegi...noh jah, ma küll eluks ajaks vigaseks ei jäänud aga päris masendav ju kui sulle VANALINNAS jalutades sõidab takso otsa, kelle juht pööret tehes vahib tagaistmele ja jahub kliendiga.
lolle manöövreid näeb tõesti igal nurgal, ja neid tulebki näha, juba kaugelt ning hoida lollide manöövrite tegijatest eemale. kuid eks sel teemal jahuda või lõputult - lõpuks võib juhtuda alati, kus iganes...ja võib mitte juhtuda, mitte kuskil, mitte kunagi. igaühe enda risk.

aga tõsiselt, aja omale täna täisvarustus vammuseid, kaitsmeid ja muid imelisi asju selga ja mine proovi teha üks tiir linnavahel, praktiliselt olematu kiirusega. siis tee kuskil kohvikus väike paus ka, võta natuke päikest ja vaata kuidas enesetunne on.

Kasutaja avatar

Maku
Tsikkel: Kawa ZX-6R '04
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Maku »

Ega see kõik on valikute küsimus. Will, sul nagunii savi nagu näha. Kirjutasin oma jutu neile, kes veel kahtlevad, kas higistada või mitte.
Ei ole miski moraalilugeja ega taha ka olla. Ja su viimase lause kohta ütlen ainult, et kuradi piin oleks olla täisvarustuses, aga õnneks kaitsmesärk aitab palavaga hädast välja.

Väikesed inimesed räägivad teistest, keskmised inimesed räägivad sündmustest, ülejäänud räägivad ideedest.
MikMak Trade - Magusast marjast maitsva suupisteni

will111

ei, mul ei ole savi, nagu näha, näed sa valesti :) sõidan ikka kuskil 90% oma kõikidest sõitmistest kokkuvõttes üsna korralikku varustusega. aga ma tunnen sellist terminit nagu tõenäosus, koolis õpetati. tuleb kasuks. ei ole väga keeruline asi tegelikult...tõenäosus, et ma nende paari sõiduga nendel paaril eriti palaval päeval just ennast vigaseks sõidan (varustuse puudumise tõttu) on suhteliselt väike.

mina kirjutaks neile, kes mõtlevad kas higistada või mitte, et ärge parem higistage. jätke sõidud mingitele teistele aegadele. st. siis juhul kui olete sellised põhimõtte vennad, et ilma täisvarustuseta ratta selga ei istu

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2004 korda
Tänatud: 596 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Maku kirjutas:

Ega see kõik on valikute küsimus. Will, sul nagunii savi nagu näha. Kirjutasin oma jutu neile, kes veel kahtlevad, kas higistada või mitte.
Ei ole miski moraalilugeja ega taha ka olla. Ja su viimase lause kohta ütlen ainult, et kuradi piin oleks olla täisvarustuses, aga õnneks kaitsmesärk aitab palavaga hädast välja.

Miks peab higistama?Õige varustus peab lihtsalt olema.Tänase ilmaga on näiteks Rev`it Turbine riided ilmselt lahedamad ,kui turvise särk.Mul on ja kiidan.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

kristjan128
Tsikkel: American Ironhorse Slammer
Tänanud: 54 korda
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas kristjan128 »

Muidu ise alati korraliku varustusega sõitnud, aga see nädal on t-särk ja lühikesed püksid, tossud --- muud moodi ei kannata. Kaitsmetest on põlvekaitsmed, kindad ja kiiver kasutuses ainult. Sõidustiili tõmbab rahulikumaks küll kõvasti selline combo, oma nahk on ikka kallis,,, :mrgreen:

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2004 korda
Tänatud: 596 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

kristjan128 kirjutas:

Muidu ise alati korraliku varustusega sõitnud, aga see nädal on t-särk ja lühikesed püksid, tossud --- muud moodi ei kannata. Kaitsmetest on põlvekaitsmed, kindad ja kiiver kasutuses ainult. Sõidustiili tõmbab rahulikumaks küll kõvasti selline combo, oma nahk on ikka kallis,,, :mrgreen:

Lõuna euroopas on selline combo täiesti tavaline.Mujalt tulnud matkajad on varustuses ja piinlevad.Ise lasime ka Nizzas-Monacos ja mujal seal kandis sortsude ja T-särgiga.Muu kola peale tagakohvri oli kämpas.Kohvris oli kätekas ja veepudel.Me ei olnud kohe kindlasti mingi silmatorkav erand,sest kõik olid nii riides.Põlvekaitsmed on sealkandis ka pigem erand.
Meil on linnast väljas sellises vormis kehv sõita,sest igasugu satikaid on palju,seal neid pole.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

kristjan128
Tsikkel: American Ironhorse Slammer
Tänanud: 54 korda
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas kristjan128 »

Lõuna-Euroopas ja vahemereriikides tavaline jah, just kevadel Kreetal käies sai jälle nähtud, kuidas kitsastel tänavatel plätumehed autode vahel ringi lasid nii, et sahises, polnud häda midagi. Seal on linnas kiivri kandmine minuteada soovituslik, mitte kohustuslik, kiirteedel peab kiivrit kandma, mujal jumala savi kogu kaitsmemajandusest. Mitte, et ma seda propageeriks, aga selliste 25+ kraadidega lihtsalt ei ole võimalik mingeid koorikuid selga ajada, ilma, et kuumarabandust saaks.

Kasutaja avatar

tfr

Lugemata postitus Postitas tfr »

Selline uudisepealkiri vast paneb jälle mõneks ajaks mõtlema:
Veoauto lohistas mootorratturit 100 meetrit mööda teed

TransAlp '02
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 698 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Mis need riided sinna puutuvad :roll:

Enne peatumist lohises mootorratas kabiini parema külje all 100 meetrit mööda sõiduteed, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”