Hälvik- Mootorratturid
Re: Hälvik- Mootorratturid
Üsna tüüpiline viga siin foorumis. Ilma kaasa mõtlemata muututakse isiklikuks ning hakatakse andma hinnanguid.
Tegelikult on yeekimil õigus. Mootorrattaga sõitmine ei anna eesõigust. Pealegi ei tule autojuhid tihti selle pealegi, et kuskilt võib liiklusreegleid eirates tulles oma eelise kasutaja ning seetõttu võib ratturile jääda mulje, et autojuht on hälvik. Olen ka ise niimoodi "hälvikuks" osutunud, kus linnas enne foori pidurdades vaatan peeglitesse (harjumus veenduda, et keegi tagant selga ei tuleks) ning aeglustan. Põikan veel ühest august mööda ning juba vahibki mulle kurja näoga tsiklimees otsa. Aga kus kurat ta tuli, kui ma just enne põiget vaatasin peeglitesse ja teda ei olnud? Seega olen hälvik, sest sõidan oma sõiduraja piirides ja ei osanud just sel hetkel arvata, et ei kuskilt tuleb eelise kasutaja? Ilmselt siis olen. Ja tõtt öelda - mul on pohlad. Eelise (väär)kasutaja saab haiget, mitte mina. Olles tsikli seljas, ei kasuta ma aga eeliseid mitte kunagi ennem kui olen veendundu, et mind on nähtud, mu eelisest on aru saadud ja minu eelist lastakse kasutada. Siinkohal olgu öeldud, et olen sangas istunud üle 30 aasta ja olen avariisse sattunud vaid korra - autojuhi süül. Mitte kordagi ei ole mu all tsikkel põlema läinud, sõiduvarustust olen vahetanud mitte seepärast, et seda asfaldil riivitud on, vaid selle pärast, et kehakaal muutunud on või siis lihtsalt on asi vanaks jäänud. Tõde, ma ei ole ringrajal võistelnud. Aga igale poole kah ei jõua. Kui ma selle pärast olen padjaklubi liige, siis on mul jätkuvalt pohlad. Olen siiani igal õhtul ühes tükis koju jõudnud ja tsikli taastamisarveid pole ma tasuma pidanud. Kes minuga koos sõitnud on, teavad, et ma ei ole ka niinimetatud 40-ga töristaja. Trikk ongi selles, et ka eeliste kasutamiseks peab olema ajusid. Simple like that.
Veelkord - päris palju on liikluses autojuhte, kes ei tunne isegi elementaarseid liiklusreegleid. Miks eeldada, et ta oskab arvestada tsikli eelistega? On rumal luua omale illusioon, et teised liikluses osalejad on samavõrd kursis sinu sõidukavatsustega, kui sa ise oled. Seda enam, et tsikliga sõites muutuvad teinekord kavatsused murdosa sekundiga ja tsikli kiirendus on reeglina autojuhile üllatus. Alati kannatab ka seda arvestada, et sinu vaatenurk ei ole mitte kunagi sama, mis on ümbritsevate vaatenurk.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.