Hälvik- Mootorratturid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Palm.
Tänanud: 11 korda

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas Palm. »

Tervitaks neid ca 10 "ägedat" ratturit, kes täna umbes 2130 paiku külastasid Muraste vaateplatvormi. Tundub, et põhikoolis jäid numbrid õppimata, kui 30 alas sobis sõita ca 50-60 km/h ning mõni tarkpea pidas õigeks just rahulikus elurajoonus oma raudratsu tagarattale ajada. Sõitsite minust mööda kui koeraga jalutasin ja vedas, et koer lühikese rihma otsas oli.
Kas tõesti ei võta peakolu välja, et elurajoonis jalutavad inimesed koertega, lapsekärudega, lapsed rullitavad jms. :wack:

Mihkel555
Tsikkel: Gsx-r

Lugemata postitus Postitas Mihkel555 »

Palm. kirjutas:

Tervitaks neid ca 10 "ägedat" ratturit, kes täna umbes 2130 paiku külastasid Muraste vaateplatvormi. Tundub, et põhikoolis jäid numbrid õppimata, kui 30 alas sobis sõita ca 50-60 km/h ning mõni tarkpea pidas õigeks just rahulikus elurajoonus oma raudratsu tagarattale ajada. Sõitsite minust mööda kui koeraga jalutasin ja vedas, et koer lühikese rihma otsas oli.
Kas tõesti ei võta peakolu välja, et elurajoonis jalutavad inimesed koertega, lapsekärudega, lapsed rullitavad jms. :wack:

See on ju vana tõde, et ratas ei salli koera ja koerad ei salli rattaid. Tsikkel oli vaja vb kurjaks ajada et kutsu klähvima ei tuleks. Aga noja tglt suht kaheotsaga asi. Ratta seljas oleks tahtmine rannet väänata aga jalakäijana ja last magama pannes tõesti ajab suht närvi see vales kohas valitud sõidustiil.

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

Ma päris lõpuni ei nõustu tõega ratta ja koera kohta. Minu koer kas ei vaata rataste poolegi või siis üsna ükskõikselt. Ja seda niikaua kuni pole saanud korraldust ratas kinni võtta. Ratturi poolt aga oma käitumist õigustada stiilis et kutsu klähvima ei tuleks, on ennatlik ja väär. Sellisel juhul võikisn ma ju kah suvalisele vastutulijale pitsati vajutada ja öelda, et tegin seda selleks, et ta ei tuleks tüli norima.
Palm kirjutas elurajoonis paugutamisest. Eeldan, et tegu oli õuealaga ja sellisel juhul ei ole tsiklijuhi käitumisele vabandust.

Kasutaja avatar

ermicas
Tsikkel: XJR1300 Racer 6oth Anniversary
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas ermicas »

Kui 30 alas 50ga sõitmine tembeldab su hälvikuks siis minu arvates peaks 95% Eesti autojuhtidest hälvikuteks nimetama, rääkimata ratturitest (mina kaasa arvatud). Vahet pole oled sa maanteel või magalas, kiirust valin mina vastavalt kaasliiklejate ohutusele, teeoludele ja oma võimetele ning mitte alati selles järjestuses. Jah, kusagil laste vahel tagarattasse ajada on ilmselgelt vale ja seda heaks ei kiida kuid kas Härra Tembeldaja suudab pakkuda tõestust, et sel hetkel kui see kamp stuntridereid tagarattal rämedalt mööda paugutas, et siis ka kogu see orkester, koerad lapsekärude ja rullikatega, seal keset sõiduteed (mis on mõeldud autodele liiklemiseks, ning mitte pole laste mänguväljak) ringi lasid? Või on see lihtsalt spekulatsioon, et väidetavalt elab sealkandis väikseid lapsi koos koertega ja eks nad vahest käivad õues ka? Ise elan Nõmmel ja siin, valdavalt 40 alas pole mina veel oma silmaga näinud tsiklit mis lubatud kiirusega sõidaks (va. õppesõitjad), rääkimata rikastest kes oma Lexustega üksteisest tänaval mööda ei mahu. Meil siin Nõmmel on asjad nii, et autod ja tsiklid sõidavad sõiduteel, lapsed ja koerad aga käivad ikka parkides jooksmas ja mängimas. Kõlab loogiliselt?

Tarts

Kõlab loogiliselt, kuni pole probleeme. Kui aga midagi juhtub, siis

1. kas juht suudab enesega ära leppida
  2. seadus ei tunne mõistet "Meil Kükametsas". Seadus räägib liiklemiskorrast õuealal. (minu jutt oli eeldusel, et tegemist on õuealaga).

Samas isiklikult mul on pohlad, mida juhid teevad. Kuniks on liikluses lambaid on mul leib laual ja elu nagu lill :D Ja pole vahet, kas nad nimetavad ennast hälvikuteks või headeks sõitjateks või karmideks tsiklimeesteks või loogiliselt käitujateks või ... või ...

Kasutaja avatar

stev666
Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas stev666 »

Kui saladus pole, siis millega kodanik Tarts leiba teenib

dr800 2x
Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

stev666 kirjutas:

Kui saladus pole, siis millega kodanik Tarts leiba teenib

Siin oli aegu tagasi sellest mammut-teema, millega ta leiba teenib. Sa ei taha seda teada ja tõenäoliselt ei taha seda teada ka enam ükski tsiklimüüja. :wack:

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

nimetu12345
Tsikkel: R1

Lugemata postitus Postitas nimetu12345 »

Tundub et igasugune liiklemine õuealal tuleks ära keelata. Mind eriti häirivad need rulavennad ja tõuksid. Muudkui trikitavad keset teed,iial ei tea millal rulaga pihta saad. Koerad ka muidugi,need ju hammustavad,on siis vaja nendega tänavale tulla,aed teil ju olemas,las jookseb seal. Laste mänguväljak ei ole õueala!!!!! Järgmine kord kui peaks ise sinna sattuma kas pean tsikli sinna tare ette parkima ja ülejäänud tee jala tulema?

Tarts

Kas kahe äärmuse vahele - rikkuda liikluskorda või emotsioonilaine harjal purjetades jätta liikluses osalemata - mõistlikku käitumist ei jätku?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Koht millest Palm kirjutas ei ole vist õueala(on 30-ne ala),aga seal on tõeliselt kitsad teed ja see on elurajoon,kus läbivaid teid ei ole.Õhtusel ajal on seal palju lapsi ja ka kõike muud.Käin seal tihti ,sest sõber elab seal. 50-60 on seal tõesti liiga suur kiirus,sest sa ei jõua reageerida,kui sulle keegi nurga tagant ette sõidab(perama käe reegel)

Ma ei soovi,et keegi minu väravataga paugutab ja ei tee seda ka ise kunagi.Kahjuks elan tee ääres mis tsikli rahva poolt üsna armastatud.90% suudavad normaalselt sõita,aga 10% on ikka hälvikuid ka.Seda muidugi nii autode,kui tsiklitega.

Nõmmel liigun mina küll ikka lubatu piires ja seda nii auto kui rattaga.40 ala on seal väga vähe, enamus ju nüüd 30-ne ja paremakäe reegli ala.Mul närvid korras ja suudan selle aeglase alla välja kannatada,kuigi sõidan Nõmmel praktiliselt iga päev.Eks see ikka koduses kasvatuses kinni,kuidas inimene ennast üleval peab.Ega liiklus pole mingi selline olukord,kus inimesed muutuvad.Kes on loomult juhm,on seda ka liikluses.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

z1000

Lugemata postitus Postitas z1000 »

XL1000 kirjutas:

Ega liiklus pole mingi selline olukord,kus inimesed muutuvad.Kes on loomult juhm,on seda ka liikluses.

vaidleks vastu natukene. kuigi ma olen nõus et kasvatus tuleb kodunt ja on kõige alus, siis ma arvan et liikluskultuur muudab sind, nagu ka kõik muu mis sind igapäevaselt ümbritseb. kas vähesel või rohkemal määral on kinni juba individuaalselt inimeses ja muutjaid on palju, aga olen kindel, et muudab. olen seda enda puhul täheldanud ja ma arvan et on seda täheldanud teisedki, kui endaga aus olla.

.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

z1000 kirjutas:
XL1000 kirjutas:

Ega liiklus pole mingi selline olukord,kus inimesed muutuvad.Kes on loomult juhm,on seda ka liikluses.

vaidleks vastu natukene. kuigi ma olen nõus et kasvatus tuleb kodunt ja on kõige alus, siis ma arvan et liikluskultuur muudab sind, nagu ka kõik muu mis sind igapäevaselt ümbritseb. kas vähesel või rohkemal määral on kinni juba individuaalselt inimeses ja muutjaid on palju, aga olen kindel, et muudab. olen seda enda puhul täheldanud ja ma arvan et on seda täheldanud teisedki, kui endaga aus olla.

.......Et siis liiklus muudab sind eriti tolerantseks ja hoolivaks kõigi muude liiklejate ja liikluskorraldajete(politsei ja MUPO) suhtes. :mrgreen: Kui kodus seadustest lugu ei pea,siis sukeldudes liiklus keerisesse hakkad seda kohe automaatselt tegema??????
Või käib asi hoopis vastupidi?Et kodus oled suss või sisegi sussialune ja liiklusesse sukeldudes oleks nagu lõvipasteeti söönud?Kahjuks jah selliseid on ja mitte vähe.Siit ka meie liikluse üle keskmine skisofreensus.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

indumen
Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 44 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas indumen »

Z1000 pidas selle muutuse all ehk silmas seda, et vähemal või rohkemal määral peab inimene kohanema ennast ümbritseva keskkonnaga, olgu see siis töö ja kolleegid või kaasliiklejad, kes suuremad kes väiksemad (seda nii mõistuselt kui liiklusvahendi suuruselt)

äärmused pole samuti välistatud a'la sussist saab lõvi ja vastupidi
ehk siis point vast selles, et keegi ei saa jääda lõplikult puutumata enda ümbritsevast olustikust.

isiklikult peab tõdema et mis puudutab liiklust ja enese muutust siis aeg annab arutlust siinkohal. (reaalne liikluses osalemise aeg siis)
on kehvemaid ja paremaid päevi, kui ikka kõht on tühi ja autos väga palav ajab kiiremini kettasse küll igasugune idiootsus tänavatel, samas teine päev ei kõiguta mitte miski (w)

98% of the teenage population does or has tried smoking pot. If you're one of the 2% put this in your signature

kontakt nr. +372 52 58 244
Kasutaja avatar

z1000

indumen kirjutas:

keegi ei saa jääda lõplikult puutumata enda ümbritsevast olustikust.

jah

.
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

z1000 kirjutas:
indumen kirjutas:

keegi ei saa jääda lõplikult puutumata enda ümbritsevast olustikust.

jah

Te ajate mõlemad imelikku juttu.Murastes(juhtum mille kohta mina kirjutasin)ei saa kohe kindlasti olustik(idülliline eramajade rajoon 30-ne ala) sundida inimest hulluks minema ja hakata kihutama laste ning jalakäijate vahel.
Ma saan aru kui tekib hasart kuskil rajal...,aga igal täiskasvanud inimesel peaks olema niipalju mõistust,et endas need tungid maha sundida.Sa ei hakka ju ilusat naist ka tänaval põrutama või üritama seda teha,kuigi ta tekitab sinus vajadust selle järele.

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

XL1000 kirjutas:

Sa ei hakka ju ilusat naist ka tänaval põrutama või üritama seda teha,kuigi ta tekitab sinus vajadust selle järele.

Praeguse alkoholi vabatarbimise seaduse valguses pole see mingi ime, et mõni mehepoeg-neandertaal seda teha proovib, olles enne julgust võtnud (togi)

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kasutaja avatar

z1000

XL1000 kirjutas:

Murastes(juhtum mille kohta mina kirjutasin)ei saa kohe kindlasti olustik(idülliline eramajade rajoon 30-ne ala) sundida inimest hulluks minema ja hakata kihutama laste ning jalakäijate vahel.

ma ei kaitsegi neid peenestajaid, lihtsalt ütlesin vastuargumendi, et keskkond mõjutab sind. ja ma ei usu et rahulik maakoht sind keema ajab, pigem vastupidi.

.
Kasutaja avatar

Loff

z1000 kirjutas:
XL1000 kirjutas:

Murastes(juhtum mille kohta mina kirjutasin)ei saa kohe kindlasti olustik(idülliline eramajade rajoon 30-ne ala) sundida inimest hulluks minema ja hakata kihutama laste ning jalakäijate vahel.

ma ei kaitsegi neid peenestajaid, lihtsalt ütlesin vastuargumendi, et keskkond mõjutab sind. ja ma ei usu et rahulik maakoht sind keema ajab, pigem vastupidi.

Vaata selle kohta ma ütlen kohe, et paljud linnainimesed, kui neid üldse inimesteks võib nimetada, loomastuvad kui maale/maapiirkonda satuvad. Lällavad ja lagastavad, röögivad ja läbustavad. Vahet ei ole, millises keskkonnas oled, kõik taandub ikkagi lastetuppa! See on fakt!

Impa Kulli Lohikäärme!
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kasutaja avatar

z1000

Loff kirjutas:

See on fakt!

ilmselt ikkagi üldlevinud arvamus, mitte fakt.

.

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Loff kirjutas:

Vaata selle kohta ma ütlen kohe, et paljud linnainimesed, kui neid üldse inimesteks võib nimetada, loomastuvad kui maale/maapiirkonda satuvad. Lällavad ja lagastavad, röögivad ja läbustavad. Vahet ei ole, millises keskkonnas oled, kõik taandub ikkagi lastetuppa! See on fakt!

...ja veel milline pilvepiirideni ulatuv omanikutunne tekib, kui on suutnud omale maale tükikese kinnisvara soetada :twisted:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Loff kirjutas:
z1000 kirjutas:
XL1000 kirjutas:

Nii on ja seda ma ka eespool üritasin selgitada.

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

Loff

piloot kirjutas:
Loff kirjutas:

...ja veel milline pilvepiirideni ulatuv omanikutunne tekib, kui on suutnud omale maale tükikese kinnisvara soetada :twisted:

Ooojaaa, isa on jahimees ja selliste lõvidega kokku puutunud küll (togi)

Impa Kulli Lohikäärme!
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kasutaja avatar

wicked
Tsikkel: Bastard
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas wicked »

Kummalised probleemid teil.

Kasutaja avatar

Margusxx
Mode
Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
Tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Margusxx »

Asi ei ole enam ammu linnainimestes, loomastunud redneck-e on peale palgapäeva pooled maapoodide ümbrused täis, lällavad ja jorisevad seal karjas. Torgivad seal teineteist nugadega ja nahutavad saekettidega. ;)

Hardcore,hardcore,hardcore,hardcore. Nothing less and nothing more...

Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

Minu jaoks on hälvikud need, kes sõidavad tumeda tsikliga tumedas riietuses ning ilma tuledeta/parkidega/hõõguva pooltulega, teid ei ole üldse näha, kontrollige ikka tulede korrasolekut ja ärge näppige tuledelülitit, parem keerake süüde välja :bsmile:
Ülejäänud on tublid, vahest juhtub ikka "lollusi" :bsmile:

Kasutaja avatar

Loff

Margusxx kirjutas:

Asi ei ole enam ammu linnainimestes, loomastunud redneck-e on peale palgapäeva pooled maapoodide ümbrused täis, lällavad ja jorisevad seal karjas. Torgivad seal teineteist nugadega ja nahutavad saekettidega. ;)

Eks maakohal ja maakohal on vahe ka! 10km linnapiirist ei pruugi veel maakoht olla (togi) Mul siin ei ole poodigi, mille ümber saeketiga vehkida. :wack:

Impa Kulli Lohikäärme!
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kasutaja avatar

Margusxx
Mode
Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
Tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Margusxx »

Loff kirjutas:
Margusxx kirjutas:

Eks maakohal ja maakohal on vahe ka! 10km linnapiirist ei pruugi veel maakoht olla (togi) Mul siin ei ole poodigi, mille ümber saeketiga vehkida. :wack:

Redneckid on andekad, leiavad võimaluse ka siis kui poodi pole. Kontrolli piimapukkide ümbrust, saekaatri puhkeruumi ja hrustsofkade keldreid, aegajalt on neid nähtud ka veekogude ääres.

Hardcore,hardcore,hardcore,hardcore. Nothing less and nothing more...
Kasutaja avatar

tfr
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

Keerasin veerand tundi tagasi Ehituskooli juures Pärnu maanteele välja sõites vist ühele chopperimehele veidi ette, eeldades, et ta vasak-, mitte tagasipööret teeb. Sorry :)

TransAlp '02
Kasutaja avatar

Mart
Tsikkel: Aprilia Pegaso Trail 650
Tänanud: 56 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Mart »

Sealt ei tohigi tagasipööret teha..

56271134
Kasutaja avatar

tali
Tsikkel: 650cc V2
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

z1000 kirjutas:
Loff kirjutas:

See on fakt!

ilmselt ikkagi üldlevinud arvamus, mitte fakt.

Ei, see on fakt!

18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”