Palume abi - kodu põles maha
Moderaator: Moded
Palume abi - kodu põles maha
Tere foorumlased.
Pöördun teie poole kuna enda väga heal sõbral kui ka heal inimesel juhtus õnnetus.
Nimelt rentis noor paar endale vanema majakese hea pakkumisega, elada seal 20 aastat.
Kuna maja omanik läks soome pensionit ootama siis nii nad selle pakkumise saidki.
Kuid saatus pööras kõik pahupidi. Üks moment maja lihtsalt süttis põlema. Maja sees kedagi ei olnud, too moment oli noor paar ämma majas 60m kaugusel, kui ämm tossu märkas.
Helistati kohe ka hädaabisse, paraku oli mustvees ainult 1 tuletõrjemasin töös ning see ka õppustel, tuletõrje jõudis 20 min hiljem kohale,
Seega maja lihtsalt ei suudetud päästa.
Palume teilt abi kuna maja on vaja taastada, kuid paar on nii noor, et koolid on alles seljataga, seega omal jõul lihtsalt ei jõua.
Palume abi ainult nendelt kes on nõus ning suudavad abi pakkuda, ülejäänuid ei tülita.
Ise panustan niipalju kui enda jõus olemas.
Suured tänud kõigile !
http://www.upload.ee/image/4153011/1038 ... 7962_n.jpg
Konto: Ootel
-
- Tsikkel: SpeedTriple 1050
- Tänatud: 1 kord
Re: Palume abi
Natuke arusaamatu see osa, et renditud maja? Kui renditud maja siis miks üürnik seda omal kulul taastama hakkab? Kui ise just põlema ei pannud siis tuleb üürileping lõpetada.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 191 korda
- Tänatud: 395 korda
kenk kirjutas:Natuke arusaamatu see osa, et renditud maja? Kui renditud maja siis miks üürnik seda omal kulul taastama hakkab? Kui ise just põlema ei pannud siis tuleb üürileping lõpetada.
Et võtad AVIS'est Avensise, paned räigelt matsu, lased selle romu AVIS'e hoovi vedada ja lähed ise kontorisse lepingut lõpetama lootes, et ei pea sentigi juurde maksma
-
Su rendiauto on alati kindlustusega kaetud seega ei ole just nutikas võrdlus. Kui maja lihtsalt põlema süttis elektrijuhtmestikust vms siis vastutab maja omanik. Kui üüriline ise selle põlema pani siis vastutab üüriline - kas siis sellejaoks küsitakse annetusi?
Hetkel on arusaamatu kuidas põlema süttis kuna maja üürnikud ise ei viibinud majas antud hetkel vaid 60m eemal teises majas, politseis uuringud käivad.
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Maaks kirjutas:kenk kirjutas:Natuke arusaamatu see osa, et renditud maja? Kui renditud maja siis miks üürnik seda omal kulul taastama hakkab? Kui ise just põlema ei pannud siis tuleb üürileping lõpetada.
Et võtad AVIS'est Avensise, paned räigelt matsu, lased selle romu AVIS'e hoovi vedada ja lähed ise kontorisse lepingut lõpetama lootes, et ei pea sentigi juurde maksma
Rendid Avensise, piduri volla läheb ühel hetkel katki ja paned räigelt matsu, plekid siis selle raipe remondi veel ise kinni?
Me ei tea ju miks see maja maha põles, kas jättis keegi triikraua pistikusse või oli omanik alumiinium ja vaskjuhtmed seina sees kokku ühendanud. Ennem igasugust taastamist tuleks ikka selgeks teha, kes asjas tegelikult süüdi on ja siis selle põhjal edasi tegelema hakata. Ehitusvea tõttu põlema läinud maja ma küll oma kuluga ei hakkaks taastama, see on ikka omaniku mure. Igal juhul s**t lugu, tuleõnnetust ei soovi kellelegi.
stass15 kirjutas:Hetkel on arusaamatu kuidas põlema süttis kuna maja üürnikud ise ei viibinud majas antud hetkel vaid 60m eemal teises majas, politseis uuringud käivad.
Ära siis kiirusta, oota ikka politsei otsus ära ja siis pane selle maja üürniku konto, mitte enda oma, praegu võib jääda mulje nagu üritad raha välje petta mingi majapõlengu jutu ja piltidega, pane mingi usutav link ka.
-
- Tsikkel: Bastard
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 21 korda
Samariitlased, karjuge kui tahate, aga ma ütlen ausalt enda seisukoha välja - võõras mure. Ükski maja ei sütti iseenesest. Kelle lollus/hooletus, see ka vastutab. Elu õpetab.
-
- Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
- Kontakt:
Re: Palume abi - kodu põles maha
ei pea ükski üürnik taastama ise süttinud maja vaid nõuaks moraalsed ja materjaalsed kahjud maja omanikult välja. Kui ise triikrauaga pülema panid, või oma lollusest, siis on teine asi.
Sama on ka rendiautoga, neil on nii kõvad kindlustused peal... tuleb tahtmine maha kandmisele sõita, siis teengi seda... pärast maksan omavastutuse kinni ja edasi vaadaku kindlustus ise, kuidas selle hüvitab.
Täpselt nii nagu ma kirjutasin, palume abi vaid inimestelt kes suudavad seda pakkuda,kes aga mitte ärge vaevake oma klaviatuuri nuppe kulutada. Teistele aga suured tänud.
Eks ma hoian teemat kursis.
no ma ei tea, taastada ei ole siin selle pildi põhjal ilmselgelt mitte midagi. põlenud pakud minema vedada ja uus maja ehitada on ainuke variant. või siis mitte midagi ehitada. kuigi ausalt öeldes nende paari pildi põhjal ei paista küll kuskilt, et tegu oleks mingi värske põlenguga ja tuletõrje pidi ka jõudma pigem 2 tunni kui 20 minuti pärast kui vaid selline tukk hunnikus järgi jäi.
aga tõesti arusaamatu, et kellele, millist abi, kelle käest konkreetselt siin üldse palutakse ja miks just sellises kohas nagu tsiklifoorum??? see on siililegi selge, et abi saavad pakkuda ainult need, kes on nõus ja suutlikud...sellist asja nagu eraldi välja ei tooda tavaliselt.
Pilt on tehtud arvatavasti järgmine päev, ja kirjutasin ma sellejaoks, et inimesed ei ajaka lollust, ala "mine sinna ja sealt küsi abi" või " pole meie mure, ära siit abi küsi" .
-
- Tsikkel: Ducatisti
- Tänanud: 2 korda
No aga miks te juba abi palute, kui üürnike süü põlengu tekkimisel pole tõestatud? Äkki läks elektririkkest põlema...
Taastada pole seal tõesti midagi. Kui vundament kannatab siis kohe uus karp peale ehitada.
P.S Igal juhul kurb lugu. Hukkunuid ei olnud vähemalt.
-
- Tsikkel: Bastard
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 21 korda
Piimanina kirjutas:No aga miks te juba abi palute, kui üürnike süü põlengu tekkimisel pole tõestatud? Äkki läks elektririkkest põlema...
Taastada pole seal tõesti midagi. Kui vundament kannatab siis kohe uus karp peale ehitada.P.S Igal juhul kurb lugu. Hukkunuid ei olnud vähemalt.
Piltidelt paistab küll sedamoodi, et isegi selle vundamendiga pole midagi peale hakata - pragunenud, ära vajunud jne. Selle peale ei kannata küll midagi enam teha.
-
Üürimaja, midagi juhtunust täpsemalt ei tea, keegi uurib mis juhtus aga raha tahaks kohe kellegile... Teen ettepaneku see teema kustutada, et lihtsameelseid kaitsta. Väga kahtlane rahaküsimine annetuse nime all. Juures mingid lavastatud pildid kus tüdruk käekott õlal haamriga (vist on haamer pildil?) keset seina naela taob. Õige asja eest toetaks ikka aga no sellisel kujul jätab väga pettuse mulje, sorry kui eksin.
Vabandan tõesti, ei soovi enam kuulda seda jonnimist täiskavanud inimese poolt, võibolla tõesti ei ole minu lausete koostamine nii haritud kui teie oma, esimene teema ikkagist kus ma üritan aidata inimest.
Internetist leidsin niipalju http://www.vooremaa.ee/news.php?nid=3928&cid=0 .
Kellel facebook siis siia ka link pildil oleva tüdruku ema kirjast
Sellejaoks, et ei paistaks nagu raha väljapetmine siis siin ka minu facebooki konto
https://www.facebook.com/kuriamaa
Kõik laekunud rahad oleksid otse sellele emale läinud, aga see oli tõesti halb mõte, parem teilt otse.
Iseenesest olid mõtted kirjutada kõikide nimed kes aitasid ja tänada neid minu ja ka kannatanute poolt.
Palun lõpetage see kritiseerimine.
Ma ka nagu ei tahaks kritiseerida otseselt, aga väga halvasti koostatud uudis ja abipalve. Kui oled koguaeg netist lugenud neid abipalveid ja mis on seotud pettustega, siis sellised need täpselt välja näevad, mingid mitte midagi ütlevad pildid ja raha summad kantakse kellegi tuttavale kes selle edasi peaks vist kandma?
Ennem las lõppeb uurimine ja vb raiskad sa siin enda aega mitte millegi peale, kui kindlustus tegeleb maja omanikega ja leiavad ise lahenduse.
Tsikkli foorumis ilmselt suuri summasid liikuma ei ole võimalik panna mingite põlenud maja piltide ja suht olematu informatsiooni eest.
Kui asi edasi läheb ja jutt konkreetsemaks, siis ehk leiad ka oma sõpradele toetajad ja luban et enda poolt panen ka midagi teele, kui on olemas kõik vajalik info, et raha õigesse kohta jõuaks.