Kiivri päring: avatav lõug, sisemine päikesevisiir
Moderaator: Moded
Kiivri päring: avatav lõug, sisemine päikesevisiir
Kuna taaskord ratta seljas, siis on mõte ka varustust uuendada. Hetkel olemas Nolan X-lite 701 Corsa kiiver.
Uuel kiivril peaks olema:
Avatav lõuaosa
Sisemine päikesevisiir
Üle keskmise tuulemüra summutus (ehk päris suvalist koorikut ei vaataks)
Esmase tuvastuse järel on nimekirjas:
Schuberth C3 Pro
Nolan N104 EVO
Ootan soovitusi kasutajatelt. Schuberth on kindlasti tore, aga hinnasilt peab ennast VÄGA hästi õigustama. Nolani hind on mõistlikuse piires. Kindlasti on ka teistel tootjatel vastavad mudelid olemas.
Lisaks plaanin tulevikus lisada sidesüsteemi, kui see määravaks on kiivri valikul. Ilmselt Sena seeriast miskit.
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Re: Kiivri päring: avatav lõug, sisemine päikesevisiir
Pane listi Sharki Evoline 3 ka. Olen temaga vast pool tundi sõitnud. Normaalne koorik.
Eriline maanteehunt pole, siis kindlasti katseta.
Schuberth on üks parimaid, aga hinda ei õigusta. Ja pole tal midagi väga head tuulesummutust - keerised hakkavad visiiri nurkadest läbi kostma.
Nolani 104 pole proovinud, aga selle eellane on suurema tuulemüraga. Mugavust ei oska öelda, pole pikalt kasutanud ning mulle pähe ei sobinud. Aga minuarust ei õigusta ka see oma letihinda.
bjorn kirjutas:Ootan soovitusi kasutajatelt. Schuberth on kindlasti tore, aga hinnasilt peab ennast VÄGA hästi õigustama.
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
Caberg Duke?
O: Sinu katkise ratta. PSi.
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
schuberti hind ei õigusta,nii kui nõks üle lubatu kiiruse,mühiseb ja vuhiseb.paar korda märja ilmaga ka uduprobleeme olnd
-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
Ma kunagi olin sama otsinguga kimpus. Lõpuks ostsin Lazer Revolutioni ja olen igati rahul. Tuulemüra on vähe, peas istub kenasti (sõitnud ca 500km ilma kiivrit peast võtmata ja ikka oli hea), visiir on topelt plastikutaolisest "klaasist", ei lähe uduseks ja viie kasutusaastaga on õrnad aimatavad kriimud peale tekkinud. Miinuspooleks võib lugeda ainult seda, et tolmusel teel kogub päiksevisiirile veidi tolmu peale ja selle puhastamiseks on vaja õhukest kätt või visiir kiivrilt ära võtta. Kuna ma just tihti tolmusel teel ei sõida, siis ei ole see minu jaoks eriline probleem. Hinnanumber jääb letihinnas umbes 250 raha juurde, mina olen ostnud kaks kiivrit sooduka ajal ca 160 eest.
-
- Tsikkel: TDM900, CRF250L
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 8 korda
Sarnaselt eelkõnelejatega arvan, et Schuberthi ja paljude teistegi kiivrite hinna ja omaduste suhe ei ole paigas. Hind on muidugi kokkuleppe küsimus ja kuna nõudlust paistab olevat, siis mis siin ikka rohkem jutustada.
Mida iganes, aga ära osta ilma 30 min. proovisõiduta nii linnas kui maanteel. Kui müüja seda ei võimalda, siis jäta kaup katki. Tarbijana ei ole meile muud võimalust jäetud kui rahakotiga hääletamine, kasutagem seda. Minnes ostma >400€ maksvat kiivrit tahaks sellega enne paar päeva sõita, mis on paras aeg, et uue asja vaimustus jõuaks maha kuluda..
--
Vallo
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Hoi!
Kas mitte Motodepool ei olnud proovisõidu diili?
Ise soovitaks HJC kiivreid, väga hea hinna ja kvaliteedi suhe aga eks iga peakolu ole erinev, seega...
edu
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 192 korda
- Tänatud: 406 korda
yeekim kirjutas:Ise soovitaks HJC kiivreid, väga hea hinna ja kvaliteedi suhe aga eks iga peakolu ole erinev, seega...
edu
Mul on avatava lõuaga odavama otsa (150€) HJC aga kui keegi vaikset kiivrit otsib, siis seda küll ei julge soovitada. Kiirustel 75+ on intercommi kasutamine juba suht tülikas. Võib-olla need uuemad ja kallimad on vaiksemad.
-
- Tänatud: 2 korda
Shoei Neotec peaks ka valiku alla minema: http://www.shoei-europe.com/uk/products/neotec/, http://www.revzilla.com/shoei-neotec-helmet. Omaette küsimus on küll 500+€ hinnaklass. Ilma päikesevisiirita avatava lõuaga Shoei Multitec-i peaks saama oluliselt odavamalt ja vähemalt osadel Multitec-idel toonitud ülaosaga visiir kaasas, mis põhimõtteliselt ka oma ülesannet täidab. Pimedas on see toonitud ülaosa küll miinuseks. Eks kõige olulisem on see kuidas üks või teine kiiver konkreetse peakujuga ja ka tsikli õhuvooludega sobib.
Givi kohvritootja pakub ka mõningast avatava lõuaga kiivrite valikut: http://www.givi.it/products/helmets.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX1100G
- Tänanud: 1 kord
boob kirjutas:Lõpuks ostsin Lazer Revolutioni ja olen igati rahul.
Minupoolt ka pluss sellele kiivrile. head ja vead on eelevalt üles täheldatud.
Mida arvata Marushini toodangust?
Poolteist aastat nüüd Depoost ostetud Scorpion EXO900-ga sõitnud:
Avatava lõuaga - check.
Päikesevisiir - check.
Väga okei ventilatsiooniga. Tuulemüra üle ka absoluutselt ei kurda, 160-170 pealt sai rahus BT handsfreega ülejäänud bandega lobiseda. Hind Depoos mingi 270 ühikut.
-
- Tsikkel: Bensiinilõhnaga
Ei ole küll avatava lõuaga kui on prill sees olemas...
Kohapeal olemas RPHA 10 pluss kiiver mis on ka omakorda testivõitja, kuid puudub prill)
Testitulemus
Kel huvi see saab mu käest neid kiivreid...
Tundub, et kevad on käes ning teema läks kümnesse. Palju häid vastuseid.
Avatav lõug ja sisemine päikesevisiir on minu jaoks must have ning kummaski ei hakka loobuma. Siis võin juba olemasolevaga edasi ka kärutada. Seda kartsingi, et Schuberth oma hinda päriselt ei õigusta. Hea meelega ootaks mõned kommentaarid ja kogemused veel ära kasutajatelt enne kui poodi sammud sean proovima ja ostma. Pigem valik toojaid/mudeleid, mida ka reaalselt keegi Eestis pakub (mõistliku hinna juures).
-
Veidi tutkisin ja leidsin sellise asja kui huvi siis anna tuld, Pilt küll kehva kvaliteediga.
ja saaksin ka sellist asja pakkuda, küll ei leidnud ühtegi testi tulemust...
Tervitades
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:
Depoos olemas selline mudel, nagu HJC RPHA-MAX - sellel on lisaks pinlock ka olemas - hinnaklass oli vist 300-400 vahel.
Lisaks sai proovitud Motomarketis mingit Held-i avatavat kiivrit (vist oli see: http://motomarket.ee/product/held-7281-travel-champ ), mis oma soodsa hinnaga üsna hea mulje jättis.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
HJC RPHA-MAX ülevaadet loe siit. Annab positiivse hinnangu.
http://goo.gl/0DCC9r
-
- Tänanud: 92 korda
- Tänatud: 243 korda
Võin ütelda oma kogemusest et kiivri mugavus on otseselt seotud hinnaga. Omal olemas Shoei Multitec peamiselt tsiklisõiduks ja Scorpion Exo 900 (ostsin selle puhtalt saanisõiduks kuna sellele sai köetava visiiri juurde osta)
Kasutusmugavuselt tee mis tahad on Shoei igat oma eurot väärt... istub ilusti peas, kõik liikuvad osad toimivad ilusti, tuulemüra ei häiri, visiire on kaasas 2 millele lisaks udukaitse.
Scorpion istub ebameeldivalt otsaesise peal ja see häirib.. Visiiri üles tõstes koliseb see sõiduajal aegajalt ja kipub alla vajuma.. ehitust vaadates paistab igal sammul välja selle odavus...
Täna olen olen oma Multiteciga rahul kuna kannan enamuse ajast päikseprille ja need mahuvad ilusti ka kiivri sisse kasutamiseks. Kiivriga millel on päikseprillid sees langeb see vajadus ära aga siis tuleb hakata päikseprille eraldi ikka kaasas vedama..
arvan et järgmine kiiver saab olema Shoei Neotec.
lõpuks on muidugi kõik maitseasi...
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Endal on IXS 300 seeria, üsna vaikne, visiir on hea, lahti käib lihtsa süsteemiga, pähe istub ok- Yamahakeskus müüb,
Naisel Scorpion, ka ei kurda.
Jaluta mööda poode ja küsi aga pähe proovida.

-
- Tsikkel: SuzukiMarauder/YamahaWildstar
tfr kirjutas:Poolteist aastat nüüd Depoost ostetud Scorpion EXO900-ga sõitnud
Avatava lõuaga - check.
Päikesevisiir - check.Väga okei ventilatsiooniga. Tuulemüra üle ka absoluutselt ei kurda, 160-170 pealt sai rahus BT handsfreega ülejäänud bandega lobiseda. Hind Depoos mingi 270 ühikut.
Mul sama.
Probleeme ega kolisemisi-logisemisi pole olnud.
Olen rahul.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1992 korda
- Tänatud: 585 korda
Vali ikka oma peakuju järgi,see mis ühel rõhub otsmikule ei pruugi seda teisele teha.Tuulemüra,aga on paljuski kinni rattas,kui sul just puhas naked pole.Minu rattal näiteks on mingis asendis istudes iga kiiver lärmakas ja mingis asendis on täielik vaikus,ainult mootori hääl on kuulda.Püsti tõustes on ka minu odavama otsa kiiver vaikne.Olen ka tähele pannud,et päikese visiirid on odavamatel(held näiteks oli kunagi) kiivritel kerge moonutusega või peegeldavad külje päikest vastikult.Sõbra Shubertil on,aga päikese visiir väga selge.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Mul olnud mingi vanem Nolan mis oli väääääga mürarikas ja Schuberthi C1 mis pikemal sõidul kõrva pitsitama hakkas. Praegu on Schuberthi C3 ja sellega olen rahul. Proovisin ka Shoeid aga kui pea kuju on ikka vale, siis tuleb maksta mis Schuberthi eest küsitakse. Kõikidest seni proovitutest on Schuberth olnud ainus mille saab pähe ja peast ära nii et prille ära võtma ei pea.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Hoi!
Veelkord-kiivrit valitakse peakolu, mitte hinna ja testivõitude järgi
Praegu sõidan omamoodi GIVI kiivriga ringi, mille lõuaosa tõuseb koos klaasiga ülesse( sisse-ehitatud päiksekad!)- müra ja kohin on suht hullud praeguse tsikliga aga vahetama ei hakka mitte mingil juhul- lihtsalt liiiiiiiga mõnusasti istub peas
edu
Mainiksin ka ära, et Schuberthi C3 on seni ainus, minu minu peakoluga on ühtinud. Lausa niihästi istus, et tegelikult poodi minnes olin 100% kindel, et ei osta vaid vaatan niisama ja proovin korra pähe. Nüüdseks 1,5 hooaega juba keeldun vana Nolanit pähe panemast.
-
Aga kui sulle sobivad pähe köik eelpool nimetatid kiivrid, mille järgi siis otsustada ?
Tervitades!
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Pärnu Motopood kirjutas:Aga kui sulle sobivad pähe köik eelpool nimetatid kiivrid, mille järgi siis otsustada ?
Ilma järgi. Tänase ilmaga schubertiga linnas ringi vuristada ..... ei tänan.
Minu arvates tuleks esmane valik teha sõitude pikkuse, kiiruse, ilma jne. järgi.
Seejärel minna valikuid pähe istutama. Universaalset pole ju nii ehk naa olemas.
-
- Tsikkel: Suzuki Intruder aka. Icebird
- Tänanud: 1 kord
Aza'l on õigus - "universaalset" ei ole olemas. Isiklikult oman nii linnasõiduks kui ka maanteesõiduks erinevaid kiivreid.
Maantesõiduks on Nolan N43 air, mis sai esimesena soetatud, kuna on nö "kombineeritav"... aeg on aga näidanud, et pigem kasutan teda maanteesõiduks kinnisena (lõukaitse ja visiirklaasiga) sest alatasa selline "kokku-lahti" lappamine tüütab ära.
-
Mina arvan, et tuleks teha siiski enda kõhutunde järgi ja muidugi ka rahakoti järgi, mitte teiste arvustuse järgi, selge see, et uurida kõigepealt mida soovitatakse ja pakutakse, ning siis minna proovima.
Tervitades
Väike minupoolne kommentaar. Kunagi kasutasin Nolan N-102. http://www.webbikeworld.com/r2/motorcyc ... olan-n102/ See on see vanem mudel,väljaspoolse päikesevisiiriga. Päris raske kiiver, kaalunud ei ole aga andemetes olen leidnud, et kaalub 1820...1850 g. Probleem tekkis treppisõidetud kruusateedel, ju jäid kaelalihased nõrgaks, pildi raputas täiesti eest ära. Praegu BMW Enduro, kaal koos visiiriga 1380 g. Erinevus ligi 1/2 kg.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.