Mure: Mootorratas: Lubatust 1-2 kw suurem?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 2
Mure: Mootorratas: Lubatust 1-2 kw suurem?
Kas keegi oskab vastata või on kogemusi alljärgneval teemal:
soov osta mootorratast. Kahjuks aga olen A2 sõiduõigusega. Seega suurema kW kui 35, pean panema piiraja peale.
Olen leidnud enda jaoks ratta, mida soovin, kuid antud ratas on 72kW,ehk siis saan panna piiraja peale, kuid tema piirdeks jääks siiski 36 kW.
Kuidas ARK sellele reageeriks?
Jah, seaduse järgi on see juba A- kategooria ja ma ei või sellega tänaval liigelda, kuid kas tõesti on asi nii range ja tõesti see 1 kW on nii määrav? Või lubab siiski ARK kW-del kõikuda +/- 2 näiteks?
Oleksin tänulik vastuste ja kogemuste eest!
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 117 korda
Re: Mure: Mootorratas: Lubatust 1-2 kw suurem?
99.9% tõenäosusega ajab ametnik näpuga seadusest järge ja saadab su silma pilgutamata pikalt.
Seadustes pole inimlikust, kõik on karmilt piiritletud.
-
Teema algataja - Postitusi: 2
Tänud teile!
Täitsa kurvaks teeb. Samas on täiesti mõistlik selline seadus aga et ei vääna kuskile poole paari kW.. :/
Ju siis peab hakkama teistpidi mõtlema.. Kas mootorrattal on ka võimalik kuidagi ise mingilgi põhjusel vatte allapoole ajada?
l6vitydruk kirjutas:Tänud teile!
Täitsa kurvaks teeb. Samas on täiesti mõistlik selline seadus aga et ei vääna kuskile poole paari kW.. :/
Ju siis peab hakkama teistpidi mõtlema.. Kas mootorrattal on ka võimalik kuidagi ise mingilgi põhjusel vatte allapoole ajada?
Minu teada pandakse passi tootjapoolsed kw, ajajooksul sul võibolla need 2kw äragi kadunud aga paberil ei muuda see midagi. Mingi nipiga saab ehk isegi muuta, kuid ma pole kuulnud. Kardan, et pead muu ratta otsima.
Paraku tõesti 1+1=2.
Kuigi inimlikult võttes võiks ta võrduda ka 3 või -1 või nulliga. Sest kahju poleks sest kellelgi.
-
- Tsikkel: Suzuki RF900r
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 15 korda
Lase semul kellel täis A oma nimele teha siis. Kui kunagi ise ära teed vormistad ümber. Hea sõber peab olema muidui... Kindlustused ja asjad jne. Mõte lihtsalt... et kui väga vaja on.
Oot ma saan aru et A2 load sul olemas? Siis ei puutu ARK ju kuidagi asjasse. Kui küsimus on ratta ostmises siis lubade olemasolu ei huvita üldse kedagi. Osta kasvõi allveelaev, aga kui lube pole siis sõita sa sellega ei tohi. Eriti mitte maanteel.
Selle liigse kilowatiga hakkavad sind peedistama ikkagi meie liiklusmiilitsad kui juhtud liikluses nende tähelepanu võitma. Seadusest näpuga järge ajades peaks see +1kW sinu jaoks võrduma lubadeta sõiduga. Praktikas sõltub see siiski sinu ilusatest silmadest ja seeliku pikkusest. Samas kui sa ikka mõne p**e otsa satud, ei päästa sind miski. Lubadeta sõidu eest on trahvid üsna kopsakad.
-
- Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X
Tere
Arvele ikka saad ARKs. No problem. See on rohkem politsei teema. Need on nagu veidi rohkem inimesed kui peaksid vahele jääma ühe-kahe liigse kilovatiga. Küll aga on seegi raskendav asjaolu kui nt. lendad 120ga asulasse . Edu
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f
Aga mismoodi ta seda 72kw ratast piirab siis? Ma olen aru saand nii, et ei saa piirata rohkem kui kaks korda võimsamat ratast 35kw peale, ehk siis max kw mida piirata on 70. Ma olen asjast nii aru saand, et ARK ei võtagi seda niimoodi enam arvele, sest ei vasta ju nõuetele vms? Muidugi parandage mind kui teate kindlalt muud moodi .
Iseasi kas sellise piiraja üldse kuskilt leiab, sest euroopas vist nüüd ühine nõue see max 70kw pealt piiramine?
-
- Tsikkel: Veereb..
- Tänanud: 1 kord
Sai aaastaid sõidetud A1(kuni 11kw) lubadega 25kw rattaga ja politseinikele sobis see kuni lõpuks 2 naisMENTI raamatust näpuga järge ajades armu andmata lajatasid ja ratast taheti ka asulas hirmsasti minema viia treilaga.
-
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
Eks see 1-2 kw võni mõni juurde saab määravaks sellega millega liikluses silma torkad.
See maksimaalselt 2x piiramise piirang tekkis mingist ajast mõned aastad tagasi, täpset kuupäeva ma enam ei mäleta. Kui konkreetne ratas hirmsasti meeldib ja tegu pole tutika ratta ostmisega, siis variant on katsuda leida selline, mis on enne selle 2x piirangu rakendamist ARK-is 25kw-sena arvele võetud.
tfr kirjutas:See maksimaalselt 2x piiramise piirang tekkis mingist ajast mõned aastad tagasi, täpset kuupäeva ma enam ei mäleta. Kui konkreetne ratas hirmsasti meeldib ja tegu pole tutika ratta ostmisega, siis variant on katsuda leida selline, mis on enne selle 2x piirangu rakendamist ARK-is 25kw-sena arvele võetud.
Need 25kw passis, aga masin ise krt teab kui palju on suht hinda läinud just selle pärast
Tänu erivõimsusele ei või sõita?
Mul 37 kw aga läheb ikka A2 alla.
Erivõimsus = KW / tühimass
Mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 35 kw või erivõimsus ei ületa 0,2 kw/kg ning mis ei ole ümber ehitatud sõidukist, mille võimsus on vähemalt kaks korda nii suur.
Ehk siis kui piirad 36kw ja tühimass pole väiksem, kui 180 kg võib sõita.
//"ning mis ei ole ümber ehitatud sõidukist, mille võimsus on vähemalt kaks korda nii suur."
Ühesõnaga kui piiramine läheb ümberehitamise alla sa ikka sõita ei tohi. Samas see on juba selline natuke hägune asi millega äkki saab läbi.
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
Mille alusel nad keelavad mul ratast rohkem kui 35kw piirata? A2 lubadega ei tohi sellise rattaga sõita mis on ümber ehitatud (piiratud) võimsamast kui 2x35kw aga kui mul on täis A aga lihtsalt tahan sõita busaga millel on 29,145 (29 koma 145) kw või mida iganes?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 692 korda
- Tänatud: 454 korda
vanalendur kirjutas:Mille alusel nad keelavad mul ratast rohkem kui 35kw piirata? A2 lubadega ei tohi sellise rattaga sõita mis on ümber ehitatud (piiratud) võimsamast kui 2x35kw aga kui mul on täis A aga lihtsalt tahan sõita busaga millel on 29,145 kw või mida iganes?
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
yeekim, nooooh, kindlustuse pealt hoiab kokku
AzA kirjutas:yeekim, nooooh, kindlustuse pealt hoiab kokku
Kas tsikli kindlustuselt saab veel kokku ka hoida?
Kuidas see välja näeb? Kindlustus hakkab sulle regulaarselt ülekandeid tegema?
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Oksi võib iga summa juures laiali ajada. Nagu öeldakse .... 50 tonni pole mingi raha.
Timmin rediseid.
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
Küsimus ei olnud tegelikult ajendatud kindlustuse pealt säästmisest. 35kw ja kaks korda võimsamast on juttu lauses kus on kirjas millise rattaga võib A2 lubadega sõita. Kas on olemas kuskil kirjatükk mis välistab 80kw rattal vastavate piirajate paigaldamisel passi 25kw saada? Omaniku lubadel ei tohiks sellega ju mingit pistmist olla. Oletame, et omab piiranguteta A kat. Kui nüüd selle rattaga sõidab keegi A2 lubadega siis kust kohast politsei teab kas see on piiratud selle seaduse millega A2 loodi kehtima hakkamist või pärast seda?
Maanteeameti tabel kategooriate ja nende nõuete kohta: http://www.mnt.ee/public/Mootorsoiduki_ ... _tabel.pdf
Seal on kirjas millist ratast võib A2 lubadega juhtida. Selleks et ratta passi märget saada, pead ARK'i minema koos piiraja paigaldaja poolt välja antud dokustaadiga. See välistabki selle et sa 80 kW rattaga ARK'ist läbi nihverdad. Nii olen mina asjast aru saanud.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Siim kirjutas:tfr kirjutas:See maksimaalselt 2x piiramise piirang tekkis mingist ajast mõned aastad tagasi, täpset kuupäeva ma enam ei mäleta. Kui konkreetne ratas hirmsasti meeldib ja tegu pole tutika ratta ostmisega, siis variant on katsuda leida selline, mis on enne selle 2x piirangu rakendamist ARK-is 25kw-sena arvele võetud.
Need 25kw passis, aga masin ise krt teab kui palju on suht hinda läinud just selle pärast
Pole ühti. Täitsa okei hind minuarust. http://www.auto24.ee/844469
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.