Õnnetused mootorratastega [2014]

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

kaupz

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas kaupz »

Pidurdusjäljed võivad olla viimaste 3 tsikli omad ?
2 esimese puhul oleks pidanud jälje lõpus olema v..e loik?

voshod175 ->mini v-50 -> gsf600s -> 1300 ccm bokser, õhkjahutusega [vana Põrnikas]

Piux
Tsikkel: Yamaha FZS 600
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Piux »

kaupz kirjutas:

Pidurdusjäljed võivad olla viimaste 3 tsikli omad ?
2 esimese puhul oleks pidanud jälje lõpus olema v..e loik?

Tavaliselt kui auto millegagi põrkub jääb ta suht koht paigale,ratas ja rattur seevastu "lendavad" kokkupõrke kohast jupp maad eemale.

v301060
Tsikkel: HD Bobik 103
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas v301060 »

snah kirjutas:

kaubiku juht jäi ilmselt magama

Seda võimalust toetab ka kaubikujuhi jutt, et kuulis äkki kahte mütsu. Tagasõitva auto juht, kes väidetavalt tunnistas, et kaubik oli oma sõidureas...võis vabalt ka kaubikujuhi naabrimees olla, ilmselt sama praamiga tulid...

HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600

Kasutaja avatar

Divikas
Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
Tänatud: 49 korda

Lugemata postitus Postitas Divikas »

Tagasõitva auto juht, kes väidetavalt tunnistas, et kaubik oli oma sõidureas...võis vabalt ka kaubikujuhi naabrimees olla, ilmselt sama praamiga tulid...

tõeline induktiivse järelduse meistriklass. Ehk leppisid juba varem kokku, et ajavad kaks soome rattameest alla. Edasi seltsimehed, kes pakub üle.

http://motoreisid-motoreisid.blogspot.com/
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024
Kasutaja avatar

cossie
Tsikkel: B-12T
Tänanud: 136 korda
Tänatud: 71 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cossie »

Piux kirjutas:

Kas tegu võib olla sealkandis toimunud rattaürituses osalejat

mina nägin pokeril, päeva aeg kahte chopperit põllul, võimalik et neid käis seal rohkemgi. Lihtsalt mitteametlikud teelt väljasõidud, teed on seal 'huvitavad'

https://www.facebook.com/M3G-182376025137021/
Hayabusa k5 + Voshod 3M + XT660R
Kasutaja avatar

pritz
Tsikkel: k12R

Lugemata postitus Postitas pritz »

Käisin täna seal sündmuskohal, süütasin küünla....

Vaadates seda teed ja kurvi, tundus siiski väga suur tõenäosus ,et just kaubik vastasuunda ripsas. Kaubiku seisukohast - lauge parem kurv alla mäge/küngast.

Küünlaid oli palju, Kiivri intercom veel nende keskel... vilkumas... :cry:

"He who shall be last, shall be sideways and smiling"

Sülearvutid maaletooja hinnaga! priidik@notebooks.ee Küsi julgelt! Vaata http://www.notebooks.ee

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Kaubiku juhi jutt on enam, kui imelik. Mees väidab, et sõitis oma suunavööndis ja siis tundis mütsu ja siis ka teist.
No enne seda ei näinud-kuulnud midagi? Magas lahtiste silmadega? Teadvus oli kuskil pilvedes? Kaubiku järgi sõitja juttu ei saa ometi lugeda ilmeksimatuks ja lõplikult määravaks! Ta ju ei jälitanud kaubikut jälgimaks, et see sõidaks perfektselt igal ajahetkel. Kuigi, jah, ei muuda ju enam miski seda õnnetust olematuks, olgu süüdi kes iganes.
Kahju, väga kahju.

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

Ei ole ta jutt sugugi imelik, pigem üsna tavapärane. Ilmselgelt pole tegu paadunud psühhopaadist mõrvariga, kellel ei liigu ükski närv, kui paar inimest loojakarja saadab. Mehe aju tegeleb kogu olukorra eitamise ja enesekaitsega. Suht tavapärane olukord. Isegi nii teinud, aga mitte pärast laipu, vaid pärast palliga naabrimehe akna sisse löömist :mrgreen: Ma siiamaani ei mäleta, et oleks palli löönud, minu aju ütleb, et ma ei puutunudki seda.
Mõni ei tulegi kunagi inimeste sekka tagasi (meenutagem Pala lapsi).
Ma väga kahtlen, et saaremaal elab pereisa, kes teadlikult sõidab suvalised kaks mootoratturit paradiisi. Ta tegi vea ja maksis selle eest rängalt, ei taha tema nahas küll mitte olla.

Loll õpib enda vigadest, tark teiste omadest, rumal mitte kunagi .... peab valvel olema igal ajal ja igas olukorras.

Aga mulle meeldib.

oil
Tänanud: 30 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas oil »

Olles ise ka tsiklimees, näen sellist varianti, et mootorratturile lendab kärbes või mõni suurem putukas silma. See sunnib momentaaslelt tegema tõrjuva liigutuse, korraks teed tsikliga jõnksu ning kui seejuures riivata lähedalasuvat tsiklit, ongi (mõlema) tasakaal häiritud.

Hanereas või kõrvuti sõites pole ju palju vaja, pool meetrit ja oledki üle telgjoone. Kaubikujuht võis ka sõita telgjoone lähedal, nagu nad tihti teevad, ning tuligi üllatusena.

Interneedusest avariide videosid vaadates on täitsa tavaline, et kui hoitakse lühikest pikivahet ning eesolija ootamatult pidurdab või midagi muud juhtub, siis tagaolija pöörab eesolijaga kokkupõrke vältimiseks kas või vastassuunda... mis siis vahel päädib laupkokkupõrkega. Kõige halvem stsenaarium.

Jutu mõte on, et ei ole mõtet kedagi üles puua enne, kui on õnnetuse põhjus välja selgitatud. Võib-olla kaubikumees pillaski suitsukoni põrandale, võib-olla tsikli kehvasti kinnitatud pagas kiilus end kodarate vahele...

Viimati muutis oil, 19 Mai 2014, 22:44, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

claw
Tsikkel: pilusilm ja venelane
Tänanud: 83 korda
Tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas claw »

Kuskil oli nagu mainitud et kahe ratturi vahe oli 100 m?

oil
Tänanud: 30 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas oil »

claw kirjutas:

Kuskil oli nagu mainitud et kahe ratturi vahe oli 100 m?

Kuna tsiklimehi polevat ametlikult üle kuulatud, siis igasugu mainimisi ei kuula.

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Keegi pole kedagi pooma hakanud, aga tundub, et paar kaubikujuhti on küll odad püsti tõstnud! Ainult õigustused, üks ulmelisem teisest.

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

Black
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Tänatud: 68 korda

Lugemata postitus Postitas Black »

Mingilt tuttava tuttavalt, kes autoga sealt mälestussõidult mööda sõitis, tuli kurja tagasisidet, et 90 alas oli sõiduvöönd lambist mingeid seisvaid ja askeldavaid tsikleid ja tsikliste täis, et kas soovisid hukkunutele järele minna? Olevat vastusõitjatega ohtlik olukord tekkinud.

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Black kirjutas:

Mingilt tuttava tuttavalt, kes autoga sealt mälestussõidult mööda sõitis, tuli kurja tagasisidet, et 90 alas oli sõiduvöönd lambist mingeid seisvaid ja askeldavaid tsikleid ja tsikliste täis, et kas soovisid hukkunutele järele minna? Olevat vastusõitjatega ohtlik olukord tekkinud.

No kui mina sealt kogunemise ajal autoga mööda sõitsin polnud seal hullu midagi, no eks ma võtsin muidugi hoo maha ka kui kampa nägin. Rattad olid teeservas ja inimesed samuti, keegi ei olnud sõiduteel ees. No mine muidugi tea, eks olukord võis ka vahepeal teistsugune olla.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/

Piux
Tsikkel: Yamaha FZS 600

Lugemata postitus Postitas Piux »

Black kirjutas:

Kohapeal viibinuna võin kinnitada,et mingeid ohtlikke olukordi ei tekkinud,rattad olid kõik korralikult teepervel ja ratturid ise jälgisid hoolega mööduvaid sõidukeid ning teavitati lähenevatest sõidukitest ka kaaslasi.Keegi ei tuterdanud meelega ja pahatahtlikult liiklust segades keset teed.Kellele tegi hetkeks hoo maha võtmine probleeme...siis arvan,et tegu on sügavalt isikliku probleemiga. :wack:

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 192 korda
Tänatud: 406 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Black kirjutas:

Mis müstiline koht see selline on? Võib olla mõni eesti tuntud ufouurija peaks asja üle vaatama! Delfis piltidelt vaadates vaadates oleks justkui suur lage väli ja õrn kurv ainult, aga "lambist" hüppavad teedele ratturid ja "mitte kuskilt" ilmuvad äkki kolonnis sõittvad ratturid kaubiku ette :shock:
Alljärgnevad soovitused ei ole motikaspetsiifilised!
Äkki peaks sõites ikka ettepoole vaatma - ehk siis "vaata kuhu sõidad" (ehk "sõida kuhu vaatad"). Ja kui teele "ilmub lambist" takistus, siis 1. reegel ütleb, et tuleb kiirust (lennukõrgus) vähendada ja alles siis vaadata kuidas takistusest mööduda. Ja minu loogika ütleb, et kui ei mahu mööda (tuleb auto vastu) siis tuleb seisma jääda - või olen mina millestki väga valesti aru saanud :wack:

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA

Begemot
Tsikkel: suzuki Bandit
Tänatud: 7 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas Begemot »

Keegi teab mis juhtus slovakkia ringil?Mõtlen õnnetust rattaga.

Ma ei karda kuradit, olen põrgu Jüriga juttu rääkinud.
Kasutaja avatar

Black
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Tänatud: 68 korda

Lugemata postitus Postitas Black »

Maaks kirjutas:

Mis müstiline koht see selline on? Võib olla mõni eesti tuntud ufouurija peaks asja üle vaatama! Delfis piltidelt vaadates vaadates oleks justkui suur lage väli ja õrn kurv ainult, aga "lambist" hüppavad teedele ratturid ja "mitte kuskilt" ilmuvad äkki kolonnis sõittvad ratturid kaubiku ette :shock:
Alljärgnevad soovitused ei ole motikaspetsiifilised!
Äkki peaks sõites ikka ettepoole vaatma - ehk siis "vaata kuhu sõidad" (ehk "sõida kuhu vaatad"). Ja kui teele "ilmub lambist" takistus, siis 1. reegel ütleb, et tuleb kiirust (lennukõrgus) vähendada ja alles siis vaadata kuidas takistusest mööduda. Ja minu loogika ütleb, et kui ei mahu mööda (tuleb auto vastu) siis tuleb seisma jääda - või olen mina millestki väga valesti aru saanud :wack:

Aga kust, kurat, mina tean? Polnud isegi minu tuttav ja vaevalt tal siinsest foorumist mingit aimu on. Mina andsin lihtsalt kuuldud tagasiside edasi. Pole erilist pointi seda rohkem arutada. Igaüks, kes ise ka vahel tsikliga sõidab, oskab vast liiklust paadunud autojuhist erinevalt vaadata.

madjs
Kontakt:

Sellel lõigul on läbi aegade palju avariisid olnud, hukkunuid on ka omajagu. Penijõe rist on põhi koht olnud. Aga ka seal suht sirgel lõigul viimaste aastatega 3 hukkunut. Ei puutu küll teemasse aga täpselt sama koha peal kus viimane laks viskas mu Golf VR5 3 kepsu välja, timmisin konet ja paugu hetkel oli mingi 180 ja neljas käik, sain vaba hooga lihulasse välja :wack: Mõned aastad tagasi tahtis mingi rekka minust seal üle sõita, õnneks olin endurokaga ja põllule putkamine päästis. Sain veits raputada aga jäin ratastele ja sõit võis suht värisevate kätega jätkuda.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

Pikad, siledad sirged ongi sellised salakavalad lõigud kui vähegi väsinud oled, monotoonne masinamüra, parajalt soe keskkond salongis ja nii see silm kinni vajubki. Kui on ikka käänuline metsavahe, kitsas siis on ikka tükk tegemist selle baranka väänamisega, ei siis uni peale tiku. (togi)

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

madjs kirjutas:

Ei puutu küll teemasse aga täpselt sama koha peal kus viimane laks viskas mu Golf VR5 3 kepsu välja, timmisin konet ja paugu hetkel oli mingi 180 ja neljas käik, sain vaba hooga lihulasse välja :wack:

Kas seal on siis 180 lubatud v? :shock:

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...

madjs
Kontakt:

Mis Sa ise arvad?

Kasutaja avatar

Nõmmik
Tsikkel: Yamaha V-Star
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nõmmik »

T.r.!
Täna külitasin jälle ja seekord koos naisega! Loomulikult idiootlik Tondi ülesõit ja ehitajad ei kasutanud mingeid reguleerijaid manööverdamisel. Nina pikkus jäi kirstust puudu. Põlved-taskud-küünarnukid puru ja naine lubas sõiduga mõningase pausi pidada. Peale objekti järelvalvega arutelemist telefoni teel, lubati korraldust järgida ja sõit jätkus.

Argipäevas on vähe värvi - ole vähemalt ise nähtav !
Motoratturi diagonaalse helkur tähelepanu rihmade tootmine ja müük ...
Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

:shock: Oot mis siis juhtus? :shock:

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

"Idiootlik" Tondi ülesõit peaks Tallinnas liiklejal ikka pääääris tuttav olema. Ehitustööde piirkond hetkel ka.. Oled kindel, et süü on vaid ehitajatel? Ma ei tea küll olukorda, aga kaasreisijaga tuntud kahtlastes kohtades ei tohiks tekkida selliseid üllatusi, mis küljega lõpevad. Tagantjärgi tarkus on ikka täppisteadus, lapi end terveks ja pane midagi kõrva taha :bsmile:

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

ma tondi ülesõidul küll midagi ohtlikku pole viimasel ajal täheldanud. Erinevalt päris mitmetest ristmikest, kus soontest risti üle sõites tahab lappama minna. Näiteks tehnika-endla rist tehnikast suunaga järvevana poole on isegi püsti suht ebakindel tunne. Ja Kunderi kanalisse keeramise koht on eriti huvitav, kui vähegi hoogu on.

Kasutaja avatar

andriano

Lugemata postitus Postitas andriano »

Sellest linnast saab terve kaarti täie hoiatusmaterjali. Vaata, tuleb keegi teisest Eestist pealinna külla ja kohe hea ennetustööd teha kodus. (crash)

Kõik sai alguse siit... kaherattalised!

pisimy
Tsikkel: Kawasaki ER-6n
Tänanud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas pisimy »

mella kirjutas:

ma tondi ülesõidul küll midagi ohtlikku pole viimasel ajal täheldanud.

Oled Sa seal liigelnud eile- üleeile? Soovitan pilgu peale visata.

Kasutaja avatar

Nõmmik
Tsikkel: Yamaha V-Star
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nõmmik »

Seal on pool teed ehituse tõttu suletud ja piiretega ümbritsetud, mis on normaalne! Kõik toimus ehitus tsoonist väljapool ja kitsal liiklemiseks jäetud alal. Kui ülesõidule läheneda on tänu raudtee tammile piiratud nähtavus ja kohe tammi taga oli allalastud portedega veoauto risti ees. Selliste manööverdamise ajal peab reguleerija tammipeal seisma ja lähenevaid liiklejaid hoiatama. Kiivriga reguleerija oli küll olemas, aga teisel pool autojuhile juhtnööre andmas. Minu taga sõitnud Toyota RAV maasturile oli see samasugune üllatus ja oleks meist nibin-nabin omakorda üle rullinud.

Argipäevas on vähe värvi - ole vähemalt ise nähtav !
Motoratturi diagonaalse helkur tähelepanu rihmade tootmine ja müük ...

keegimuu
Tsikkel: xjr 1300
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas keegimuu »

Nõmmik kirjutas:

Seal on pool teed ehituse tõttu suletud ja piiretega ümbritsetud, mis on normaalne! Kõik toimus ehitus tsoonist väljapool ja kitsal liiklemiseks jäetud alal. Kui ülesõidule läheneda on tänu raudtee tammile piiratud nähtavus ja kohe tammi taga oli allalastud portedega veoauto risti ees. Selliste manööverdamise ajal peab reguleerija tammipeal seisma ja lähenevaid liiklejaid hoiatama. Kiivriga reguleerija oli küll olemas, aga teisel pool autojuhile juhtnööre andmas. Minu taga sõitnud Toyota RAV maasturile oli see samasugune üllatus ja oleks meist nibin-nabin omakorda üle rullinud.

Mis kiirusega üle sõitsid? Tee oli mingit läbu täis ja esiratas läks loha? Huvitaks situatsioon täpsemalt, kui raatsid kirjeldada (hariduse mõttes, mitte peale targutamiseks).

Suletud

Mine “Vaba teema”