Riigikogu Motosõprade toetusrühm 25.04.2014

Kui korraldad üritust ja tahaks sellest teada anda. Tahad kiita või kiruda olemasolevaid.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Riigikogu Motosõprade toetusrühm 25.04.2014

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Edastan siinkohal ühe teate motoklubidele ning -organisatsioonidele:

Riigikogu Motosõprade toetusrühm kutsub Teid 25. aprillil 2014 kell 14.00 Riigikogu Komandandi majja (Toompea 1, Tallinn) arutelule:

teemal „Mootorrataste sõiduõigus bussiradadel – lubame olla korralikud“

Mootorrataste lubamine bussiradadele on tavapärane paljudes Euroopa linnades. Ühelt poolt tagatakse sellega paremmotojuhtide ohutus ning teiselt poolt vähendatakse oluliselt linnaliikluses kaherattaliste sõelumist autode vahel. Tulemuseks tõhusam liiklusvool ja ohutum liiklemine.

Arutelul leiavad käsitlemist järgmised teemad:

• Plussid ja miinused mootorrataste lubamisel bussiradadele?
• Kuidas suurendada mootorrattajuhtide ja teiste liiklejate ohutust?
• Mootorrataste kõnniteedel parkimine hea või halb?

Arutelule on kutsutud: Erinevate motoklubide esindajad, Politsei- ja Piirivalveameti esindaja, Tallinna Linnavalitsuse esindaja, autokooli esindaja, Majandus- ja teadusministeeriumi esindaja, Tallinna Transpordiameti esindaja, Riigikogu liikmed.

Motoklubidest palume osalema üks-kaks esindajat, kes esitaksid oma mõtteid antud teemadel.

Oma osalusest anda teada hiljemalt 24. aprillil (ehk siis täna) Riigikogu liikme Urbo Vaarmanni e-posti aadressile urbo.vaarmann ät riigikogu.ee Kohtade arv on piiratud!

Klubide liikmetele, kes tulevad oma esindajaid toetama,kuid ei saa osaleda arutelul, pakume võimaluse külastada Riigikogu.

Kõik, kes soovivad osaleda Riigikogus toimuval ekskursioonil palun teavitada oma osavõtust hiljemalt 24. aprilliks e-postile aivarkabrits ät gmail.com (nimi ja isikukood). Tuletame meelde, et Riigikogusse pääseb ainult isikut tõendava dokumendi alusel.

Ajakava

13:00 kogunemine Ülemiste kaubanduskeskuse parklas ning seejärel liigume koos Toompeale
14:00 arutelu Komandandi majas ning motoklubi liikmete Riigikogu külastus

Peatse kohumiseni,

Riigikogu Motosõprade toetusrühm
Urbo Vaarmann

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Re: Riigikogu Motosõprade toetusrühm 25.04.2014

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Piipz, sa mine bikeri foorumit esindama.

Sukusuku
Tsikkel: Viffer ja Kawa
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Sukusuku »

UK on juba jalgratta leiutanud
http://assets.dft.gov.uk/publications/t ... l-2-07.pdf

Artikkel
http://www.telegraph.co.uk/motoring/roa ... lanes.html
Väljavõte eesolevast artikklist "...net reduction in collisions involving P2Ws and p*** (tsenseeritud on inglise keeles jalakäija (46 per cent) or cyclists (44 per cent), plus a 45 per cent reduction in P2W casualties."

Teed korda Eestis.
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1097 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Ivoonu kirjutas:

Piipz, sa mine bikeri foorumit esindama.

Piipz on seal juba esindamamas.

Küll juhin tähelepanu sellele, et kõik kes tänase päeva jooksul end üles annavad saavad minna Riigikogusse ekursioonile ja on oodatud kolonnis Ülemistelt Toompeale sõitma.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Ma juba käitun korralikult bussiradadel. Ja pargin ka nii, et ei takista teisi. Case closed. Hääletan ikkagi kellegi muu poolt.

raunts
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas raunts »

Mina vabatahtlikult end üles ei anna!

aivarik
Tsikkel: Kawasaki ER-6F

Lugemata postitus Postitas aivarik »

Kulla sõbrad
Kui me tahame, et midagi meie elus muutuks - siis ilmselt ikkagi peaks muutmist alustama iseendast. E kui tahame, et oleks sõita tsikliga mugavam ja ohutum ning samas ka enam-vähem seadusekuulekas - peaksime just meie huvitatud olema selle eest, et need seadusemuudatused läbi suruda saaks.
Igasugu tshillimistel me ju käime ja sõidame - oleks igati tore kui ka sellele uritusele omapoolse osalemisega toetust avaldaksime. Keegi ei värba meid ju ei kollaseks, roheliseks ega mingiks muuks ega endale hääli ei nõuta. Pealegi - sel aastall on ju ainult eurovalimised ning häälepüüdmine praegu oleks ju mõttetu.
Ma juba eelmisel aastal püüdisn antud teemat lobeerida, et alustaks bussiradadega...
Vahet pole, kes seda läbi surub - peaasi, et tolku tuleks...
Aivar

extrafine
Tsikkel: Aprilia Shiver, Husaberg 450
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas extrafine »

See muidugi tore on, et aruatakse ja nii, aga mõnes mõttes kõlab antud teade nagu mingi suvaline poliitjaskar+.
Et: "Arutelule on kutsutud: Erinevate motoklubide esindajad, Politsei- ja Piirivalveameti esindaja, Tallinna Linnavalitsuse esindaja, autokooli esindaja, Majandus- ja teadusministeeriumi esindaja, Tallinna Transpordiameti esindaja, Riigikogu liikmed." Oleks võinud ikka nimeliselt ära öelda, et kes just TLV-d, kes politseid ja kes majaministeeriumit esindab!
Puha ametnikud maksuraha palgal ju, mitte ESINDAJA ühikud kui sellised :wack: Autokooli esindaja, mis loom too on?
Ja riigikogu liikmetest KES? Seal palju i.....e, kellega küll midagi arutada mõtet pole, ükskõik millest siis. (togi)
nii vahepeal koogeldasin veic: et kes on need salapärased riigikogu motosõbrad!
Motosõprade toetusrühm:
Esimees:Urbo Vaarmann
Aseesimees:Peeter Võsa
Liikmed:
Lauri Laasi
Yana Toom
Viktor Vassiljev
(w)

aivarik

Tüüpiline eestlaslik suhtumine. Kui midagi ei ole - on paha. Kui midagi teha soovitakse - on ka paha. Selleks me sinna lähemegi, et MEIE eest seista. ratta sadulas vahet ei ole - mis usku või värvi või sugu või rahvust sa oled. Meid ühendab ju ühine soov ja kirg - tsikkel. ja ajame tsiklisõitjate õigusi.
Milleks tõsta kogu aeg mingit vinugu!?

Kasutaja avatar

Kats-Route 36
Tsikkel: Kawasaki VN900 Custom

Lugemata postitus Postitas Kats-Route 36 »

Aga sellest ma räägingi, et siin julgetakse vinguda ja näkku panna, sest nimed on anonüümsed ...
See lihtsalt on nii. Nagu eided. Fesskaris pannakse suu kinni sellistel vingatsitel.

Olgugi, et seal toetusrühmas on ainult KE liikmed, loodan siiski, et neid seekord ka kuulatakse.
Kuigi ... ega neid vist väga tõsiselt võeta. Edgar on kõik nö täis si..unud.
EDU !!!

Karin Peterson

Huumorisoone olemasolu peaks olema kohustuslik. Vasikatega võidu ei jookse.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Ma lähen sinna kohale, sest on huvitav teada, mida arutatakse ja mida planeeritakse.
Kui tekib küsimusi, siis küsin, kui on ideid, siis esitan, midagi ma seal Biker.ee nimel allkirjastama ega nõudma ei hakka.
Arvamusi erinevate erakondade kohta on minulgi, kuid ma ei võta neid arvamusi kaasa.

Kasutaja avatar

Kats-Route 36
Tsikkel: Kawasaki VN900 Custom

Lugemata postitus Postitas Kats-Route 36 »

Like Piipz :)

Huumorisoone olemasolu peaks olema kohustuslik. Vasikatega võidu ei jookse.

extrafine
Tsikkel: Aprilia Shiver, Husaberg 450

Lugemata postitus Postitas extrafine »

aivarik kirjutas:

Tüüpiline eestlaslik suhtumine. Kui midagi ei ole - on paha. Kui midagi teha soovitakse - on ka paha. Selleks me sinna lähemegi, et MEIE eest seista. ratta sadulas vahet ei ole - mis usku või värvi või sugu või rahvust sa oled. Meid ühendab ju ühine soov ja kirg - tsikkel. ja ajame tsiklisõitjate õigusi.
Milleks tõsta kogu aeg mingit vinugu!?

tüübiline eestlaslik suhtumine on pigem, et igasugune kriitiline positsioon üritatakse lapsiku sildistamisega vingumise kategooriaks ära nullida ning pakkuda välja osalemise väärtust kui sellist, sõltumata kas tegemist on keskerakonna mopeediklubi või Magalarajoonid Sumpavabaks liikumisega. poliitika on jah, "me kõik ühiselt ja vahet pole " :bsmile: hei-hoo
Miks iga arvamus, mis iseoma "geniaalsete" uidudega ei kattu, kohe ilmtingimata vingumine peaks olema?

Viimati muutis extrafine, 24 Apr 2014, 22:57, muudetud 1 kord kokku.

reimps

Kui mingi Eesti poliitikaga seotud tegelane viskab taolise üleskutse, ütlen mina, et selle tagamõte on enda upitamine, mitte ühiskondlik kasu. Kas antud probleem on terav? Ei ole. Seega on sel mingi muu ajend. Tõestage vastupidist.

Senikaua kui pole tõestatud, siis mingu need erakondalsed lihtsalt perse. Piipz võib minna ja mu poolt sellesama sõnumi neile edasi anda. Piips, küsi neilt ka, paljud neist rattaga sõidavad ja miks üldse selline põnev teemapüstitus? Tühja koha pealt see tulla ei saa, kellegi huvid (ja kardetavasti mitte puhtsüdamlikud) on mängus. Ja nii lihtne see ongi.

PS. Piipz teab mu pärisnime ka, võib rahulikult selle mu sõnumile alla kirjutada. Mu mõtted on rangelt vaid eraisikuna väljamõeldud-öeldud.

Kust üldse ujus välja mingi täiesti senikuulmatu "motosõprade toetusrühm"? Kes sinna kuuluvad ja mida nad tahavad oma tegevusega saavutada? Saavutagu esimese asjana see, et tsikliga tankides on tanklates -40 senti liitri pealt, sest ma võtan linnas sitaks vähem ruumi ja muudan liikluse sujuvamaks. Samuti suudan ma parkida nii, et minuga samale parkimiskohale mahub veel 2-3 ratast. Ehk siis olen ma raudpolt juba praegu rohkem kasulik kui need raudpolt ainult ja igal pool autoga liiklevad "toetusrühmlased"... (Rõvedad üldistused, aga elu on näidanud, et mul kipub lõpuks õigus olema.)

Kasutaja avatar

VahurLE
Tsikkel: Triumph Tiger 1050

Lugemata postitus Postitas VahurLE »

Ütle, kes on sinu sõbrad ja ma ütlen kes oled sina? :) http://www.riigikogu.ee/?op=ems&page=vi ... 107518ff0d& Eriti sõber ma just ei ole nendega...

Kasutaja avatar

kaval
Tsikkel: rattatuu
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaval »

VahurLE kirjutas:

Ütle, kes on sinu sõbrad ja ma ütlen kes oled sina? :) http://www.riigikogu.ee/?op=ems&page=vi ... 107518ff0d& Eriti sõber ma just ei ole nendega...

klounaad on kokku pandud,et meie hoolime motomeestest,mida krdit teab yana toom mootorrattast,sama palju kui siga hapukurgist,või see vaarmann,anna kannatust :wack: eks mine piipz kuula ära mis rahva esindajad pajatavad,vaata,et sa seal kallale neile ei lähe :bsmile:

http://www.arcar.eu odavad rendiautod al.5 euri päev
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis
Kasutaja avatar

leko
Tsikkel: väike RR

Lugemata postitus Postitas leko »

aivarik kirjutas:

ratta sadulas vahet ei ole - mis usku või värvi või sugu või rahvust sa oled.

Nii päris ka ei ole aga see selleks :D

Kasutaja avatar

Marx
Tsikkel: Gixxer

Lugemata postitus Postitas Marx »

Kas mitte see vaarmann ei old kunagise piraatika koosseisus? Kui jah siis ta peaks ju vägagi kursis mootorratastega olema :idea:

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Jah, Urbo oli Piraticas, peaks mootorratastest ja sõitmisest ühtteist ja rohkemgi teadma.

Tänane ümarlaud oli rahulik ja ei olnud keskerakonna ega selle tegemisega kuidagi seotud, vaid on lihtsalt pisike projekt, natuke riigikogu lehel surfates on selliseid toetusrühmaasid väga palju ning enamus ei ole mingite promoeesmärkidega loodud. Algatajad on tõepoolest Keskerakonna liikmed aga päris otsustajad ja traatide tõmbajad on igal pool mujal ning kõige olulisem seltskond kogu selle teema juures oleme me, mootorratturid, ise.

Kindlasti tuleb siia antud teema kohta infot, arutelu ja võib-olla ka küsitlusi.
Soovitan jätta poliitika mängust välja ning rääkida kaasa meid otseselt puudutavatel teemadel ja kui järgmine kord selline sõit tuleb, siis püüan info varem üles panna, et ka meie poolt rohkem inimesi kaasas oleks.

Avastasin täna endas ande mitte eriti hästi intervjuusid anda, seega kui ma midagi kokku soperdasin, siis see ei olnud see, mida ma ennen pikalt planeerisin, et välja öelda :)

Millest siis rääkisime?
Arutasime, et kas võiks mootorrattaid bussiradadele lubada, rääkisime välismaalt toodud rataste registreerimise võimalusest, ridade vahel sõitmisest ning üleüldisest liiklusohutusest, teemasse kaasati vahepeal ka rollereid ja jalgrattaid.
Lisaks veel - Tallinnas puudub korralik tsikliharjutuste plats ja kuna tsikliga sõidetakse vaid pood aastat ja tsikliomanikud reeglina hooldamata rattaga välja ei lähe, siis ehk saaks ülevaatusepikkuse viia kaheaastaseks. Ja et mujal maailmas lubatakse rattaid a la Raekoja platsile kohvikute ette, aga miks meil ei lubata. Ja et Pärnu maanteele on tulemas esimesed nn kolme rajaga teed ehk kus vahepealne tee on kord ühe suuna ja siis teise suuna möödasõidurajaks ning et tsiklistide huve silmas pidades peaks sinna võimalikult mootorrattasõbralikud piirded panema (et out on terav plekk ning traat)."

Seega väga asjalik väike algatus ning kuigi mõnel võib olla algatajate suhtes eelarvamusi, on kogu asja mõte teretulnud. Midagi sellist pole varem tehtud ja kui pole eestvedajaid, siis ei tehta ka.

Mida rohkem meie (loe: mootorratturid) häält teeme, seda rohkem meid kuulatakse, siis olgu eestvedajaks kasvõi see tädi siin:
http://valimised.err.ee/v/euro_2014/kan ... 0005515ebf

Tänan omalt poolt eriti Macintoshi ja Snowwhite'i, kes ümarlauas rääkimistööd tegid, mina olin tõepoolest rohkem kuulaja rollis, noogutamine ja "jah" ütlemine ei lähe vist päris arvesse :) mingites situatsioonides olen ma ikka päris uje ka.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Edastan tänud ka Urbo poolt, suured tänud kõigile, kes kohale ilmusid ning kaasa rääkisid.

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Ma olen täitsa kindel, et Urbs ajab seda asja südamega. On ise olnud aktiivne mootorrattur ja hinges kindlasti edasi. Selge on ka see, et üks mees seadust ei muuda, selleks on vaja ka teisi tegelasi. Kui eesmärk on selge ja sobiv, tuleks koostööd teha. Edu Piips ja Mäkk ja teised!

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 341 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Urbsi karjääri tulevik RK-s saab vist suht lühike olema? Saadikupuutumatuse äravõtmise protsess vist käima lükatud.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1097 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

PÄEVAKÜSIMUS: KAS MOOTORRATTURITELE PEAKS ANDMA EELISE SÕITA BUSSIRAJAL?
http://www.seitsmesed.ee/paevakusimus/

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Jätame Urbsi isiklikud probleemid siit mängust välja ja mõtleme sellele, et millest meil veel rääkida võiks vaja olla, see ei jäänud kindlasti viimaseks kokkusaamiseks.

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Ei no tere hommikust, on ikka osatud küsimusele suunatud sõnastus panna ... tahame me jah kellegile eeliseid anda :evil:

terv
Kris.

Macintosh kirjutas:

PÄEVAKÜSIMUS: KAS MOOTORRATTURITELE PEAKS ANDMA EELISE SÕITA BUSSIRAJAL?
http://www.seitsmesed.ee/paevakusimus/

aivarik

Omalt poolt tahaksin sammuti tänada kõiki kohale veerenuid. Usun, et suudame selle algatuse käima lükata ja edasi arendada. Eriti rõõmu valmistas Politseiameti esindaja - kes oli ihu ja hingega meie poolel.
Püüame asja korralikult käima tõmmata ja kui ürituse stenogramm on kokku võetud - organiseerin selle ka meile kõigile lugemiseks.
Ega oma õiguste eest peame ikka ise hea seisma - kes siis veel kui mitte meie!
Tänudega, Aivar
PS: Erilised tänud WIMA tüdrukutele, kes üritusele naiselikku sära ja särtsu andsid.

reimps

Well, miks ma meedias mingitki uudisnuppu pole trehvanud? Analüüsitakse kohutmise tulemusi ikka veel või?
Suvi on meil lühike, tagumine aeg avalikkust pommitada "probleemide" lahendustega. Mingi tähtaeg ka maha öeldi või jäigi asi lihtsalt kohvitamise tasemele? Uus liiklusrikkumiste hinnakiri lõi plaanid uppi?

Toetusrühm võiks foorumisse kasvõi kasutajagi teha, näitaks tõelist ja ehedat huvi teema vastu. Ja saaks vähe vahetumalt ka suhelda. Ehk. Või mis?

(Hala suunatud siis konkreetselt riigivõimuesindajatele, mitte rohujuuretasendimeestele-kokkusaamiselkäinutele, aga kel vähegi rohkem infot, võiks ju pritsida.)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Üritused”