Sõiduvarustuse kiitmine/kirumine.

Kasutaja avatar

rzz
Tänatud: 11 korda

Re: Sõiduvarustuse kiitmine/kirumine.

Lugemata postitus Postitas rzz »

Eelmisel suvel sai Nordkappi külastatud, sealses reisikirjas kirjutasin põgusalt ka oma varustusest (kiitmised-laitmised). Reisikiri täies mahus on nähtav siin: http://www.geoape.com/tracklogs/teekond-nordkappi-4369 . Kopeerin sealt varustust puudutava siia lugemiseks.

Jutt ei ole mõeldud reklaamiks, kindlasti ei pretendeeri ma ka ülimale tõele. Räägin sellest, mis minul on ning miks ma sellega rahul olen. Äkki on kellelegi kasuks.

Pesu
Tsiklikesta all kasutan X-Bionicu energy accumulator pesu (http://www.x-bionic.com/men/energy-accu ... 076/detail ja http://www.x-bionic.com/men/energy-accu ... 156/detail ). Kasutan sama asja ka talvel suusatades ja pean tõdema, et reklaamitud 'soojendav ja jahutav' omadus on asjal täiesti olemas: kui higistama hakkad, jahutab keha ning kui külm hakkab, hoiab väga hästi sooja. Tsikliga sõites on need omadused väga abiks.

Kiiver
Asendasin oma vana Shuberthi C3 kiivri uuema, C3 Pro vastu. Peab ütlema, et edasiminek on märgatav. Ehki vana C3 kohta ei ole mul ühtegi halba sõna öelda ei helisummutuse kui kasutusmugavuse kohta, võib uuele kiidusõnu julgelt otsa laduda: vaiksem, kergem, mugavam, väiksem. Igati asjalik ja hea matkakiiver. Kiirteedel muusikat kiivri kõlaritest kuulata oli täiesti OK, seda ka paduvihmaga ja rekkamürinaga.

Kindad
Seekord olid kaasas vaid matkakindad, ei hakanud õhukestega üldse vaeva nägema. Kinnasteks olid Rev'it Contra GTX. Koos tsiklil oleva lenksusoojendusega täitsid need kindad igati oma eesmärki. Käed olid kuivad, soojad ja sõidumugavus oli täielik. Ilmselt aitasid ka lenksukaitsmed veepritsmete vastu, ent õhutemperatuur ja paduvihm oleks mu eelmised kindad ikkagi läbi leotanud.

Saapad
Saabasteks olid reisul Daytona burdit XCR isendid, mis samuti väärivad kiidusõnu. Jalad püsisid kuivad terve reisi vältel. Samuti oli nendega väga mugav niisama jalutada. Isegi lompides käies säilisid jalad kenasti kuivad ja soojad, justkui kummikutes oleks lobistanud.

Jakk ja püksid
Jaki-pükste komplektiks on Frank Thomase XTi + sama frima Raptor komplektist püksid. Siin võib natuke nuriseda: kuna pükstel ei ole väga tuulutusavasid, on soojema ilmaga sõites ikka kohati umbne. Tuul ei puhu sisse ja sisemise kile peale kondenseerub vesi, mis omakorda niisutab sooja pesu. Jakk on aga igati kiiduväärt oma taskute ja õhutusavadega. Sõidan sellega ka igapäevaselt ning olen väga rahul. Samas ma väga ei rõhutaks pükse-jakki, need ei mänginud tuules ja vihmas kile all liiga suurt rolli :)

Vihmakeep
Üks parimaid asju mu matkakomplektis on siiski Difi Safir vihmakombe. Ka neil päevadel mil vihma ei lubatud, panin selle selga ning see aitas igati nii tuulte kui igasugu temperatuurikõikumiste vastu. Sisuliselt sain sõidetud ka 7-kraadise soojaga ilma ühegi alusvoodrita: pealmine kile päästis päeva. Veekindluse testi läbis see kombe samuti paduvihmas eeskujulikult.

Rehvid
Ees ja taga on mul all Heidenau K60 Scout. Esimene rehv sai alla pandud eelmisel sügisel, tagumine on juba eelmisest kevadest all. Enne starti oli veel hirm, et kas peab vastu. Käisin Depoos uurimas kus jooksin kokku sõber Tõnuga. Tema avaldas arvamust, et paartuhat km ikka kannatab veel. Uskusin ja sõitsin rehvi vahetamata minema. Koju jõudes vaatasin veel korra ning mõtlesin, et tõesti-tõesti: kui sõidul kulub rehv samas proportsioonis nagu eelmise hooaja 10k + selle hooaja juba sõidetud 6k km, võiks reisi lõpuni kenasti nulli jõuda. Peab ütlema, et läks veel paremini: Tallinna jõudes oli jäägist ainult pool kulunud, kulumismärkideni on veel aega. Seega umbes 3k võiks saada veel sõita. Vihmas sõites tundusid nad samuti head ja stabiilsed (eriti muidugi kurvides).

Kokkuvõtvalt võin kirjeldada konkreetse seigaga kogu oma arvamust varustuse kohta: Sõitsin Soomes kiirteel 120km/h alas, taevast sadas alla paduvihma. Kiivri klaas puhastus tuules tänu water-repellentile ise-enesest. Sõita oli kuiv ja soe, kõrvus mängis Soome raadio ning sõita oli igati mõnus ja stabiilne. Mina jäin oma varustusega väga rahule!

Pesu (Eestis müüb Hawaii)

Kiiver (Eestis müüb motomarket)

Kindad (Eestis müüb motomarket)

Saapad (Eestis müüb motodepoo)

• Saapad Daytona burdit XCR

Vihmatõrje (Eestis müüb motodepoo)

• Vihmakombe Difi Safir

Rehvid (Eestis müüb motodepoo)

• Rehvid Heidenau K60 Scout
I had a life once. Then I bought my first bike.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”