Honda CB 600 F '02 Probleem elektriga
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Honda CB 600 F '02 Probleem elektriga
Masin: Honda CB 600 F ’02
Probleem: Seistes aku tühjeneb.
Asi selline, ratas jäi paariks päevaks seisma peale hooaaja esimest sõitu. Uuesti sõitma minna soovides, keerasin süüte sisse ja märkasin, et tuled armatuuril süttisid vaevalisemalt kui varem. Seepeale mõõtsin multimeetriga aku klemmidelt pinge, mis oli 10,8 V. Siis võtsin – klemmi aku küljest lahti ja ühendasin jadamisi ampermeetri vahele, süüde oli asendis OFF. Mõõtmise tulemuseks sain 0,08 A ehk 80 mA. Kontrollides service manuali on maksimaalne lubatud „leke“ süsteemis 1,2 mA. Ampermeeter ahelas, kiskusin ükshaaval kaitsmekarbist 10 A kaitsmeid välja kuid lugem multimeetril ei muutunud. Minu mõistus ütleb, et kuskil on mingi tarbija aga mis, kus
Küsimus: Kas keegi on olnud sama probleemiga kimpus? Mida teha? Kust ma peaksin kõigepealt viga otsima hakkama?
Re: Honda CB 600 F '02 Probleem elektriga
Aaga äkki siis oskab keegi seda öelda, kas vigane süütepool võib sellist voolu ahelas tekitada?
Re: Honda CB 600 F '02 Probleem elektriga
joel kirjutas:Aftermarket signa?
Signat enam peal ei ole, küll aga on sellel masinal kunagi see seade peal olnud. Juhtmed kõik on selle jaoks veetud aga karp ise oli pistikust lahti ühendatud ja ma arvan, et need olid immo klemmid, mis on lahtise pistiku otsas sillatud. See sama koht viis mind ka selle mõtteni, et äkki on süütepoolides midagi, sest kui ma selle silla katkestan, kaob ka tarbija. Ajasin jälge ja avastasin et see juhe, mis ICM-i (süüte kontrollmoodul vms) juurest nö immoga katkestatud, on süütepoolide ahelasse kuulub juhe( vähemalt nii näitab service manual). Toide ICM-le on vist toodud juba enne peakaitset, igatahes kaitsme välja võtmisel jäi tarbija taha. Kavatsen täna neid asju seal veel lahti harutada ja äkki saab pilt ka vähe selgemaks.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.