Miks suured V2 mootorid vähe võimsust välja annavad?
Re: Miks suured V2 mootorid vähe võimsust välja annavad?
Sadness kirjutas:Sihuke rumal küsimus, et miks või kuidas suured V2 mootorid kuidagi ebaproportsionaalselt vähe kilovatte ja hobuseid välja annavad? Vaatan, et näiteks 1340 cm3 HD-l on 42 kW, 1400 cm3 Intruderil 45 kW ja 1500 cm3 Vulcanil 47 kW. Võrdluseks: mul oli 500 cm3 väike Vulcan, millel 37 kW ja 750 cm3 Super Tenere vist 51 kilovatiga. Kindlasti on suurel mootoril hea vääne ja liikuma hakkamiseks polegi gaasi vaja keerata jne, aga siiski - kas neil ei peaks rohkem särtsu nagu sees olema?
Ma just hiljaaegu omandasin tsikli millel 1100 cm3 V2. Ning "vaid" 48 kW. Siklil niisama oli mõnus peal istuda, mõtlesin et ah tühja, teen siis proovisõidu ka. Mis siis, et kWsid 48.
Aga proovisõiduga tekkis väga lai naeratus suule. Ning see tsikkel saigi ära kodustatud üsna koheselt. Rohkem ma enam kWsid väga ei vaatagi.
Ühesõnaga, selle minu targutuse mõte oli selline, et kui see edasiliikumise särts on juba 2k rpm juures olemas, siis on see igati mõnus. Ja rohkem särtsu polegi nagu vaja.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.