GPS live tracker DIY...e. teeme ise GPS träkkeri → Re: GPS live tracker DIY...
Re: GPS live tracker DIY...
simp kirjutas:Mul on, vaikselt küpsemas, mõte teha üks "moto-pc".
...
Mõte on hea, aga oled sa juba mõelnud kas monitori hakkaksid iga kord koju tassima? Arvan millegi pärast, et sulidele või vähe debiilsemale purjus kambale oleks täitsa meeltmööda see telefoni/GPSi väljanägemisega ekraan lenksu vahelt kaasa rebida. Siis üks probleem on muidugi elektri tarbimisega. Kuigi Pi võtab vähem elektrit, kui moodsamad telefonid (Pi võtab idles 2W. Samsung galaxy S3 võtab laadimisel 6W), siis ikkagi pead talle leidma mingi sisse-väljalülitamise meetodi. Ma mõtlesin ise oma Pi-st teha autole multimeediasüsteem, kuid üheks negatiivseks faktoriks sellise maki juures on see, et boot-up time on minut-kaks. Nii et lühematel linnaotsadel jõuaks ma muusikani alles poole tee peal. Muidugi annab optimeerida, aga lihtsalt sulle heads up.
Mis mu jaoks aga kõige suuremaks dealbreakeriks oli kogu kupatuse kohmakus. Kuna ise sõidan Monsteriga, siis juba alarmi paigaldamisel oli kõige suuremaks probleemiks moodulile koha leidmisega. Pi-d ja lisamooduleid enam küll kuhugi ei mahutaks. Seega tundus lihtsam minna telefoni teed. Hankisin omale Samsung Galaxy Ace. Telefoni softipoolega on enamvähem korras, pean vaid mõned Taskeri profiilid juurde tegema. Lisaks oli plaanis teha liigutamisandur, mis väiksemagi tsikli (+telefoni) liigutamise peale mulle SMSi saadab (tuule filtreeriks välja). Trackimiseks kasutan hetkel MyCarTracks appi, mis ilusti teekonna kaardile joonistab ja võimaldab ka viimast positsiooni küsida. Android device manager annab positsiooni ka siis, kui muud appid crashivad. Hetkel testin veel erinevaid appe ja setup-e ning uurin mis meetodiga ma ta tsikli külge ühendatud saaksin, et ta võimalikult vähe energiat tarbiks (idle-s tarbib alla 1W) ning samas ka säilitaks oma funktsionaalsuse ja ei tõmbaks akut tühjaks.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.