Kõige ilusam ja parem SX krossika mark.

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
YZ 250 2t
Tsikkel: YAMAHA YZ 250

Kõige ilusam ja parem SX krossika mark.

Lugemata postitus Postitas YZ 250 2t »

Niisiis...

AMA 2014 teemas kaldusid mõningad siinolijad tsiklite ülistamise teemadele/radadele ja nüüd on selleks võimalus olemas siin lahtris, palun kõigil julgelt oma edevus ning egolikkus välja elada siinses teemas, teisi risustamata siis ja laske sulel vabalt veereda mootorrattale kohaselt palun... :)

Vaatame kuhu välja jõuame... Kas õnnestub tõde jalule seada või pole seda olemas? :wack:

Krossimees Aare :)
Kasutaja avatar

vlgu

Re: Kõige ilusam ja parem SX krossika mark.

Lugemata postitus Postitas vlgu »

Valik on siin:

No1

Pilt

No3

Pilt

No5

Pilt

No7

Pilt

No10

Pilt

teerull
Tsikkel: Dycer

Lugemata postitus Postitas teerull »

Miks teema algataja diskrimineerib teisi mudeleid? Eesti kõige kangem krossimees kihutab TM iga ja näit. lätlaste tipub Husqvarnadega! Pluss on veel Betad ja veel rida rattaid. Paluks ka need pillid nimestikku panna. Pole küll AMA SX rattad aga ikkagi..

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Ma ei lugenud otseselt välja, et siia nüüd ainult AMA rattad tulema peaksid, aga äkki tuleb see veel vindisest peast.
Aga et ikka vett segada, siis minu isiklik lemmik on hoopis see (sorry OT eest) :
Pilt

Kasutaja avatar

vlgu

Lugemata postitus Postitas vlgu »

Et see offtopicust sündinud teema veel segasemaks läheks, on siin üks joru 2014 MX tsikleid, mille vahel valida ei tohi:

no3

Pilt

no28

Pilt

Kasutaja avatar

Teema algataja
YZ 250 2t
Tsikkel: YAMAHA YZ 250

Lugemata postitus Postitas YZ 250 2t »

Peaks veel mõned asjad siia kirja panema, et asi segasem oleks. Ei ole ma öelnud, et ainult AMA rattad peavad olema siin, pigem ootaks ma rohkem arutelu ja isiklikke väiteid, miks on teine ratas teisest parem kellegi meelest, fotod on kenad mis siin sisse juhatavad teema... laske paelad valla kodanikud, muidu oskame küll viriseda tagaselja ja mitte just alati teemasse aga nüüd paluks seda teha avalikult, omi mõtteid ja läbiproovitut kirja pannes siia! Võiks veel lisada, et see teema sai alguse teises rubriigis AMA 2014 hooaeg ja sealt välja kolides algatasin uue teema siia. Kui tahtmist kurssi viia ennast varasemaga siis palun lugege viimseid postitusi seal teemas ja juttu peaks jätkuma kauemaks. :)

Pealegi arvan, et keegi pole siin kedagi veel diskrimineerinud, ärgem laskugem koheselt äärmustesse vaid avagem silmi ise aktiivsed olles eksju, teemasse süvenedes... :)

Julget pealehakkamist...

Krossimees Aare :)

teerull

Pole küll teemasse ehk aga tänavu möödub 40 aastat kui KTM võitis esimese maailmameistri tiitli ja seda tegi meie kaasmaalane G.Moissejev 250 klassis. Üldse on KTM võitnud läbi aegade erinevates klassides 33 MM tiitlit,teine on Suzuki 31 ja kolmas Honda 29 ,neljas Yamaha 27,viies Husqvarna 14 ja kuues Kawasaki 8 ja seitsmes Cz 7 MM tiitliga.

sandman1111
Tsikkel: CRF450R13

Lugemata postitus Postitas sandman1111 »

Ma ei tea, kas keegi enam tahab rääkida sellel teemal, millest see siin alguse sai, aga jäi silma, et ma pidin mingeid fakte hakkama välja tooma, et Suzukisid vähem müüakse. Ma küsisin seda küll teiste käest, et miks vähem on, aga paistab, et mõni arvab, et neid on rohkem või midagi? Igatahes tembeldati minu jutt tühijutuks.

Ei hakanud mingisuguseid müüginumbreid välja võluma, samas ei näe ka põhjust, miks peaks :D. Mitut Suzukit te kokku lugesite viimasel 250 main eventi vaadates? Mina sain igatahes 0. Mitut suzukit ma nägin nädalavahetusel Kundas ja Maardus kokku? 7 või 8. See on ikka väga väike number, võrreldes teiste markidega. Nende seas oli, kas 1 või 2 uut, vabalt võis sama tüüp olla, sellepärast ei tea mitu. Ega seal väljamaal neid ka palju pole, ikka vähe. Kuna ma Hondaga sõidan, siis tekkis mingi vimm Honda vastu ma märkasin, siis võite näiteks mingi suvalise foorumi CRF ja RMZ alafoorumi teemade arvu vaadata, mis on u. 7-8x Honda kasuks. Ega see number ka niisama niipalju suurem pole. Mida rohkem masinaid, seda rohkem juttu. Selliseid teemasid ennegi lugenud. Ei pea ju eriline geenius olema, et öelda Suzukit müüakse vähem kui teisi Jaapani masinaid. Küsisin kõigest, miks neid vähem müüakse, aga siis tuli välja, et on tühijutt, et kollast vähem müüakse. Keegi tahab väita vastupidist?

teerull

Teema on väga tõsine ja muret tekitav Suzuki seisukohalt , kindlasti vajaks Emori uuringut. Olin ise ka nädalavahetusel Mikitamäe krossirajal ja kohapeal oli ainult üks Husqvarna ja kohe tekkis küsimus mis toimub? Mis teie foorumlased arvate? Millega seda põhjendate?

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

teerull kirjutas:

Teema on väga tõsine ja muret tekitav Suzuki seisukohalt , kindlasti vajaks Emori uuringut. Olin ise ka nädalavahetusel Mikitamäe krossirajal ja kohapeal oli ainult üks Husqvarna ja kohe tekkis küsimus mis toimub? Mis teie foorumlased arvate? Millega seda põhjendate?

:mrgreen: ma arvan, et Võrumaa on juba võetud.

Pilt

Kasutaja avatar

EnErGi
Tsikkel: KTM 640 & K-750m

Lugemata postitus Postitas EnErGi »

Mis ajast Mikitamäel krossirada on? :shock:

teerull kirjutas:

Egas krossisõitmine pole viinavõtmine mida saab päeva pealt maha jätta!
Kasutaja avatar

2stroketaliban
Tsikkel: Suzuki RM250K8
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 2stroketaliban »

Huvitav, samas rajal polnud ka Hondasid 7x rohkem kui suzut, mingi jama siin Eestis ikka (lol) küll aga oli kawasaki uputus, ilmselgelt on kõige ilusam ja parem tsikkel praegusel ajal 8) . Samas rääkides kollasest siis tegu väikseima tehasega jaapani tootjate seas seega suht loogiline, et ka toodangu hulk kõige väiksem. Samuti Eestimaal ei tehta suzule sellist nö. sundmüüki juurde kuuluvate legendide taustal nagu mõnel teisel margil, tahad siis osta ei taha ära osta ja nii ongi. Hoolduse/kestvuse kohapealt on tegu väga hea rattaga ja ainuke asi miks meil skeptiliselt suhtutakse on ilmselt kogemuse puudumine skeptikute poolt. Ma eiole omanud Husqvarnat näiteks aga kindlasti ei kuku ma tembeldama seda kohe maailma halvimaks rattaks, eelkõige usaldage ikka reaalset kogemust ja proovige rattaid kui, et foorumi tarkuste järgi neid soetada. Täna pole enam ühtki uut sellist marki krossiratast, vähemalt peamiste tootjate seas, kelle ratas õige hoolduse korral kohe ära laguneks, reeglina on suurem osa vigu tingitud ikkagi lohakast hooldamisest või teadmatust kasutamisest (togi)

http://www.ehkk.ee
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne

sandman1111

Testipäevi ka Suzukile meeldib teha? Pole nagu silma jäänud. 1-2 a. pärast on plaan uuemat otsida.

Siin foorumis vist ei tohi ühegi margi kvaliteedi koha pealt sõna võtta, kuna ikka leidub keegi, kes tulihingeliselt hakkab kaitsma. Samas ei näe ma põhjust, miks peaks? Seda, et masin halvasti sõidab pole ju keegi maininud (v.a amordid, mida saab ju parandada). Kvaliteet on ju lihtsalt kehvemapoolsem. Nagu ennegi mainitud kõikidel markidel omad vead ja head, lihtsalt mõni paistab silma rohkemate/suuremate probleemidega. Kui esmatähtis on vastupidavus, siis ei soovita keegi Suzukit (vb.peale kellegi, kes neid müüb). Samas kui esmatähtis on kurve hästi kiiresti võtta, siis ju paremat valikut pole. Minu silmis kõige suurem probleem, miks mind just ei kutsu ostma, on käigukast. Kas ta minul ei töötaks korralikult ei oska öelda, aga foorumites on seda hala väga palju. Ja mitte keegi ei tea, kuidas seda korda teha. Vaatad sisse, midagi viga pole, vahetad juppe tugevamate vastu ja ikka need käigud tulevad välja. Ühelgi teisel margil pole sellist probleemi ja see on päris suur probleem. Siin vastatakse kindlasti, et pole kuuldudki selliset probleemist. Kvaliteedikontroll on halb, et osadel on probleemid ja teistel pole? ÄRge lugege minupostitusi, nagu ma oleksin hirmus vihane :bsmile:

Miks peab iga lause pärast meeletult tähte närima hakkama? Teate ju küll, et Suzukisisd vähem on, selles ju oli küsimus. Need numbrid, mis ma välja tõin olid suvalised näited, et siin mõni aru saaks, et jutt ei ole BS. Samas see sama mees pole oma suuri teadmisi meiega jaganud, ainult oma sõitmisnälga või mingit muud nälga minu peal välja elanud (crash) . Mingi tüüpilise Estlase värk. Aaa ja US ja A-s käis kah.

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Kontakt:

Kvaliteet on ju lihtsalt kehvemapoolsem.

See väide peab olema tõesti foorumite põhine sest Eestis on täna sisuliselt vaid 1-2 inimest kes võivad ja oskavad sõna võtta sel teemal kuna omavad reaalset kogemust ja mingit arusaama asjast.(ei pea siin silmas ennast ega müüjat :D

Vaatad sisse, midagi viga pole, vahetad juppe tugevamate vastu ja ikka need käigud tulevad välja

Sa oled paar aastat hiljaks jäänud, 2013 alates uuendatud käigukast ja käigu välja viskamine on tingitud vaid juhul kui külghambumine kulunud, mille raviks on mõne hammaka vahetus või külghambumise nö kaldenurga muutmine mida muide tehakse ka muudel markidel.

Kaitsmiste kohapealt nii palju, et alati käib foorumiruumis teatud kahe margi kiidulaul inimeste poolt kel puudub reaalne kogemus teiste markidega. Samuti pole mõtet rääkida, et 10aasta eest oli see ratas halb ja teine hea sest kui vaadata minevikku siis kõik tootjad on läbi käinud parema ja halvema toodangu valmistamisest. Olles ise sõitnud ktm ga olin väga rahul, vaid tagaratta laagrid jooksid metsa alla laiali, hiljem yamaha peal sõidetud 6aastat, väga hea ratas polnud ühtegi asja mis lambist ära lagunenuks ja hiljem pool kogematta ostes esimese suzu nagu "põrsa kotis" ja tänaseks võin julgelt öelda, et sõidab ja kestab üllatavalt hästi. Samuti on tänaseks tutvusringkonnas a la 10 kollast ja mitte ühegi rattaga ei ole olnud sellist mingit "imeviga" millele lahendus puuduks või mis raja äärde jätaks, muidugi kõik on ka korralikud ratta hooldajad. Et võin kiita küll ja samuti kiidan ka eelmisi marke ning leian, et seltsimehed kellele tegelikkuses ka 85cc üle jõu käib ehk siis enamus harrastajaid nagu me oleme, pole mõtet küll pikalt põdeda pseudoprobleemide käes ja osta ratas mis meeldib olgu kriteeriumiks siis värv või foorumihala.

CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 432 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Kallid kaasfoorumlased, ärge nüüd seda teemat nii tõsiselt ikka ka võtke, teema loodi ikka pigem selleks, et asjalikud teemad puhtad hoida :D

romka12
Tsikkel: Jawa; KTM EXC250

Lugemata postitus Postitas romka12 »

mida mõtlete sundmüügi all? kuidas saab keegi mulle mootorratta pähe määrida? loll oleks arvata et testipäevad on sundmüük.

teerull

Mõni on sündinud lolliks ja kui selline veel krossirajale satub siis peaksid teised sealt lahkuma,ohtlik elule. Kui kuskil radadel näete punast Hondat siis olge ettevaatlikud. Ehk teab keegi ,mis numbri all liigub tüüp ?

Mis puutub aga Suzukide müüki Eestis siis peab mainima,et Ramo on ainuke aus mootorataste müüja . Ei ole seal mingit,sõbrahinda, silmapilgutust, mingit käibekapettust ja muid keerutisi. Ja varuosade tarnimine on kiire ja korralik.
Suzukil oli käigukasti probleem kuni 12 aasta mudelitel ,alates 13 täiesti uus käigukasti ja mis puutub amortidesse siis on suurepärased ja vaadates ratta kvaliteeti ei jää ta ühelegi konkurendile alla, küll mootori hp pole nii võimsad kui teistel ,see peaks muretsema panema ehk tippe,tavalist harrastajat ei tohiks see üldse morjendada.

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Kontakt:

testipäevad on sundmüük.

Kindlasti mitte, testipäevad võiks olla kõigil markidel mis oleks kindlasti hea tegeliku ülevaate saamiseks. "sundmüügi" mõtestas suht hästi lahti foorumlane teerull 8)

sandman1111

Eks ma olen siis lolliks sündinud. Saingi midagi uut teada härra kirjutisest. Minu identiteedi selgekstegemine ei ole just maailma kõige raskem tegevus. Iga loll peaks hakkama saama :D. Tead siis millal ära minna kui ma raja äärde tulen.

Ja nende 13 ja 14 aasta 250 masinate puhul on ikka kuulda sama juttu, et see käigukast ei funka. Mina ei julgeks väita, et see päris korras on. Väljamaal ilmselt on saamatud mehaanikud kui paljud ei leia kedagi, kes nende kasti oskaks korda teha. See mõne hammaka vahetamine on jamps. Tänan vähemalt, et mõistlikult võtad seda juttu siin.

Kuna siin suured isad hakkavad teisi lolliks kutsuma ja mina sinuga liivakastis ei mängi juttu ajama, on aeg lõpetada.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 432 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Sandman, aitab küll. See teoreetiline targutamine ei vii eriti kuskile. Pea neid rattaid ikka üks peotäis läbi koos ise tehtud täisremontidega, kui sa vaatad ka karu kõhtu ja räägi siis edasi.

romka12
Tsikkel: Jawa; KTM EXC250

Lugemata postitus Postitas romka12 »

Gert"the Sandman"Krestinov" ? Anyway, käigukasti hammasrataste kalasabasse freesimine aitab peaaegu alati, ühte või teist marki käiguapsude pärast ostmata pole mõtet jätta :)

Kasutaja avatar

KolvidKepsud
Tsikkel: Riga 5

Lugemata postitus Postitas KolvidKepsud »

Tõepoolest KAWASAKI läbi ajaloo ülimalt ilus värv ja rahulik disain. 2007 aastal sõitis Ryan Villipoto KAWASAKI'ga Rahvuste krossil 250cc tsikliga kaks sõitu ja need mõlemad ta võitis !

Kasutaja avatar

KolvidKepsud

Tahtsin veel öelda, et Tanel Leok sai ka kõige esimesel "suurte poiste" aastal MM'il KAWASAKI'ga kokkuvõttes 5.koha....

Kasutaja avatar

KolvidKepsud

Tahtsin öelda "suurte poiste" klassis....

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”