plaan soetada esimene bike
Moderaator: Moded
plaan soetada esimene bike
ei tea küll kas postitan õigesse teemasse kui asi selles, et on plaanis soetada esimene bike mootorratas. kuulaksin hea meelega mis võimsusega see võiks olla ja ehk ka margi soovitusi jne. ette tänades.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Re: plaan soetada esimene bike
Algatuseks loe läbi allpoolt mõned teemad. Kui need loetud ja esmane arusaam kujundatud, siis tule tagsi ja esita juba täpsustavaid küsimusi.
Enne kui küsid "millist tsiklit valida" ...
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=10&t=28506
Ja siit natuke:
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=8 ... as#p628749
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=10&t=83744
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=10&t=83596
Macintosh kirjutas:Algatuseks loe läbi allpoolt mõned teemad. Kui need loetud ja esmane arusaam kujundatud, siis tule tagsi ja esita juba täpsustavaid küsimusi.
Enne kui küsid "millist tsiklit valida" ...
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=10&t=28506Ja siit natuke:
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=8 ... as#p628749
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=10&t=83744
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=10&t=83596
ok kohe tutvun:)
pikkust on endal 180 ja kaalu 74 kg..
arvan et 250-sest kasvaksin päris ruttu välja ja olen mõenud midagi kas 600-750..
selline pill on silma jäänud
http://www.soov.ee/tartumaa/Suzuki_GSX_ ... m?ca=1&w=3
-
- Tsikkel: KAWASAKI Z900 2020
- Tänanud: 2 korda
Iseenesest on gixxer igati hea valik.
Mis kategooria load on muidu?
MB W202 C250 TD 1997 > MB W210 E220 CDI 2001 > MB W211 E220 CDI 2007 > MB W204 C200 CDI 2013 > MB S205 C220 d 4Matic 2016
K1 SUZUKI GSX-R 750 2001 > KAWASAKI Z900 2020
Mina soetasin endale esimeseks rattaks 2010 Yamaha R1, kui endal mõistus peas siis ei ole vaja 600-sest alustada, aga kui 2500 vaba raha siis isegi ei oska kohe pakkuda
Rix.R1 kirjutas:Mina soetasin endale esimeseks rattaks 2010 Yamaha R1, kui endal mõistus peas siis ei ole vaja 600-sest alustada, aga kui 2500 vaba raha siis isegi ei oska kohe pakkuda
Ainus tõsine vahe on lõppkiiruses. Saab rolleriga ka kasti sõita kui loll oled.
Kägu kirjutas:Rix.R1 kirjutas:Mina soetasin endale esimeseks rattaks 2010 Yamaha R1, kui endal mõistus peas siis ei ole vaja 600-sest alustada, aga kui 2500 vaba raha siis isegi ei oska kohe pakkuda
Ainus tõsine vahe on lõppkiiruses. Saab rolleriga ka kasti sõita kui loll oled.
Olen nõus, endal peab mõistus peas olema ja kõik tip top
-
- Tsikkel: American Ironhorse Slammer
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 20 korda
aivo911 kirjutas:pikkust on endal 180 ja kaalu 74 kg..
arvan et 250-sest kasvaksin päris ruttu välja ja olen mõenud midagi kas 600-750..
selline pill on silma jäänud
http://www.soov.ee/tartumaa/Suzuki_GSX_ ... m?ca=1&w=3
Tere!
Selle tõin mina kunagi Eestisse. Lisaks on rattal veel Harrise jalarauad, mis olid palju mugavamad, kui originaalid ja lisaks veel ka seadistatavad. Sai ca 60km proovisõit tehtud, käigukast, mootor jne kõik korras, ei suitse, ega leki. Edasi käis korralikult. Praegu mu sõber müüb teda, aasta aega on lihtsalt seisnud.
Segan vahele, aga kas see on teema algataja esimene tsikkel üldse või esimene baigi tüüpi?
-
- Tsikkel: B-12T
- Tänanud: 136 korda
- Tänatud: 71 korda
- Kontakt:
kuradi vahva on lugeda teemasid kus keegi algaja küsib nõu, et millist ratast valida esimesed paar posti on asjalikud ja edasi läheb ''vanade kalade'' vahel vaidluseks. Las ostab 600, las ostab 1000, kui mõistust pole siis kukub sama valusasti. Lihtsalt lahjema 600'sega ei jõua alati õnneks nende kiirusteni, et kukkuda (oma kogemused)
Hayabusa k5 + Voshod 3M + XT660R
-
- Tsikkel: RIP-Suzuki GSX600,´Thunderace´
- Kontakt:
600-ne on õige mehe käes kiirem, kui 1000-ne ( ei räägi nüüd sirgetest, kus pole üldse lõbus sõita). Omal peab lihtsalt mõistus peas olema. Ratta peaks valima sellise, et end selle peal mugavalt tunned, ja punkt! Väga ebameeldiv sõita, kui pooled lihastest hakkavad krampi kiskuma....
-
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
No päris nii see nüüd ka pole, aga sain su mõttest aru.
600 ne on küll kiirem oskaja käes kui 1K oskamatu käes
tynys kirjutas:Segan vahele, aga kas see on teema algataja esimene tsikkel üldse või esimene baigi tüüpi?
esimene bike tüüpi tsikkel oleks see.... kunagi saiyks suvi cz 125 sõidetud ja ka 650 uraliga
Kui sa omale tsikli ostmiseks 2500 euri eraldanud oled, siis üle 2000-st ratast ma küll ei vaataks. Minu esimese ratta ostule läks otsa ümberregistreerimiseks 150 euri, esimene hooldus 180 euri + kui rehvid kehvakesed, arvesta juurde 200 euri. Igasugused tsiklikatted (kui plaanid seda väljas hoida), ketiõlid jada-jada.. Kuskil 500 euri võiks ikka reservis olla.. Nii et soovitan arvestada seda, kas remondid tsiklit ise või lased remontida ja sellest lähtuvalt planeerida ka kõrvalkulusid. Ratta kohapealt, mu arust pole vahet. Eriti kui oled juba varem sõitnud. Mu tutvusringkonnas on enamus alustanud küll 600-stega, kuid seda enamasti finantsilistel kaalutlustel ja tollaste võimaluste pärast. Mitu sõpra olnud sellised, kes pole rollerigagi varem sõitnud ja otse autokoolist istusid 1000-se selga. Kõik on õnneks elus ja ka tõsisemaid kukkumisi pole olnud. Kui mõistust peas pole, siis käi jala või sõida tõukerattaga. Ka sellega võib end surnuks sõita. Mine tee proovisõitu ja kui meeldib siis osta ära. Ära mõtle selle üle liiga palju ega liialt teiste arvamusse kinnistu. Ratas peab meeldima endale, siis pakub ta sulle ka sõidurõõmu.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R750,Suzuki GSX600F
puna kirjutas:aivo911 kirjutas:puna kirjutas:Palju sul vaba raha on?
tsikli jaoks 2500 vaba raha
no seda on ikka vähe küll.
Kurat mõni on ikka siuke rahaboss et paha hakkab. 2500 ei ole algatuseks vähe, seda on parasjagu! Osta omale odav gixxer, aga arvesta, et varustus võiks olla prioriteet! Olen näinud lühikeste pükste, plätude ja t-särgiga debiilikut tutika gixxeriga majadevahel kiiruseid arendamas, minusilmis täielik idioot. Sõidurõõmu saab ka 2000 eurose tsikliga, ei pea olema kohe viimane mudel. Asja mõistusega võttes saab sõidukogemust ja siis järgmistel hooaegadel sõidurõõm kasvab koos tsiklitega. Edu!
MarekM kirjutas:Mina võtaks gixxeri igatahes.
Ma võtaks RSV4, aga alguseks kõlbab gixxer küll jah.
See lisakuludega arvestamine on nii ja naa tegelikult. Parem soodne ratas kohe ära osta ja järgmine kuu varustusemudru võtta. Algajal on muidugi valus ratast hoovil vaadata senikaua, sest sõita ju täisvarustuseta kohe üldse mitte ei saa ega tohi, aga samas võin ma talle oma kasutatud kiivri+kaitsmed anda, et veidikenegi sõita saaks.
(saan kohe ämbriga ilmselt, et "propageerin jälle enesetapjalikke asju" )
EDIT Ma muidugi ei teagi ausalt öeldes, kes teemaalgataja valik on soodne või turu keskmise hinnaga. Soodne roller tasub kohe ära võtta, muu kama hiljem muretseda. Keskmise hinnaga ratta puhul ostku kohe varustus ära, siis vaadaku, mis pilli jaoks pappi veel on.
Mõtekam on siis tüübil kohe varustus sebida ja vaadata, mis roller taskukohane on. Tundub loogiline ja läbinämmutatud vastus algsele küsimusele
Selle raha eest esimeseks tsikliks valikut küll. Käi mõnda vaatamas ja ära selle kubatuuri pärast väga mureste - vahet pole kas 600 või 1000. Kui eelarve on piiratud, siis vaata parem selle pilguga, et millise sisse ei peaks kohe raha matma - rehvid, ketijooks, millal hooldus tehtud. Edu ja muretuid kilomeetreid...
Kusagil oli selline jutt, et osta kõigepealt sõiduvarustus ja kui raha üle jääb, siis osta ka ratas.
Esimene "paik" võib maksta ka mitte 2500, vaid 1000-1500 eurot. Peaasi, et oleks tehniliselt korras - eriti tähtsad oleks rehvid, pidurid, rattalaagrid jne, mille "feilimise" korral võib avarii/kukkumine üsna tõenäoline olla. Ja küsimus ei ole, et kas kukud - vaid millal see juhtub. Odavama ratta puhul pole emotsionaalne kahju nii suur, et iga kriimu pärast meele nukraks teeb.
Valikut on küll ja veel sellise raha eest, ei pea kohe alguses uut ja läikivat ostma. Sõidad natuke, õpid ratast ja sõitu tunnetama. Võib ka nii juhtuda, et see jääb sulle viimaseks baigiliseks rattaks, kuna avastad, et palju muhedam on sõita enduuroka/chopperi/nakediga.
-
- Tsikkel: Yamaha R1 track only
Kõik oleneb sinust endast:
- Kui suudad ennast hästi kontrollida siis võid südame rahuga uurida 750 ja 1000cc rattaid ilma statistikasse pääsemata
- Kui suudad ennast hästi kontrollida aga tahaks kõrgemaid pöördeid ja agresiivsemat sõitu (legaalsele lähemal, kui 1000cc puhul) siis võta 600cc aga fakt on see, et ka 600ne on õige kasutuse juures suht korralik püss. Isegi sinu hinnaklassi jäävad 2000/2001 mudelid.
- Kui ei suuda ennast kontrollida siis pole vahet mis ostad, kuna tulemus on loodetavasti ainult valus, mitte saatuslik.
ca 2000 euri eest saad täiesti asise bike (esimeseks rattaks), kuid nagu ennemgi mainitud - kontrolli tehniline poole korralikult üle!! Vanemad rattad on paratamatult elu näinud ja vajavad omaniku poolt rohkem hoolt. Mis puudutab aga seda, et esimeseks ära uut osta - nii ja naa. Kui tead, et hoiad ratast hästi ja kohtled hoolikalt/austusega siis võid julget osta (kui rahakott lubab). Ka vanema ratta kukutamine on mõnele kurb nähtus - kes siis tahaks endale kallist ratast lõhkuda.
Ise valiks sinu hinnaklassi juures 2001 aasta Suzuki GSXR600 või siis 750se, suht pommikindlad aparaadid mõlemad. Näiteks see 750, mille link siingi ennem oli (regullitavad jalarauad on super asi ka tänavarattal!).
DGAF kirjutas:Ise valiks sinu hinnaklassi juures 2001 aasta Suzuki GSXR600 või siis 750se, suht pommikindlad aparaadid mõlemad. Näiteks see 750, mille link siingi ennem oli (regullitavad jalarauad on super asi ka tänavarattal!).
Lisaks sellele on tegemist üsna levinud rattaga, millel kuluosad taskukohased ja leidub piisavalt ka remondialast oskusteavet.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.