Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

budi
Tsikkel: TDM
Kontakt:

Re: Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850

Lugemata postitus Postitas budi »

Tere
Ma ehk oleks samast asjast huvitet - oleneb hinnast. Äkki hulgi odavam?

Old Rookie kirjutas:

Tere.

Sooviks lasta metallimehel valmistada mootori kaitseraudu (crash bars) Yamaha TDM 850 91 aasta väljalase.
Kas kellelgi oleks fotot kus see fookuses oleks? Oleks kergem asja metallimehele selgeks teha. Netis tuhlates häid pilte ei leidnud.

Tänud Lermole.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1974 korda
Tänatud: 568 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Olen ka nendest huvitatud,aga ei ole nõus tõesti 100+€ või ligilähedastki hinda maksma.Kevadeks plaanisin endale ise teha kui kuskilt ei saa.Siiani tegematta,sest pole endal painutuspinki.Muidu oleks juba ammu tehtud.Sama on ka keskhargiga,mida saab ka lihtsate vahenditega teha.
Kui keegi viitsib asja ette võtta,siis võiks teada anda,kui avalikult ei taha siis PS.Need asjad peaks vist kõigil TDM850-tel samad sobima?Nii 3VD kui 4TX.Parandage kui eksisin.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

lermo
Tsikkel: BMW R45|FT500"Krants"|XT600
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas lermo »

Keegi Tartust lasi kevadel minu raudade järgi omale keevitada, äkki osakab teemaga kokkupuutunud tegijat soovitada.

M: BMW R45 '81
M: Honda FT500 Cafe-racer '84
Tel: 53453529

viljar9
Tsikkel: TDM850´00

Lugemata postitus Postitas viljar9 »

Tere,

Oleks ka mõistliku hinna korral crash barist huvitet. Mu rattal keskhark olemas, kui tarvis malli võtta.

Viljar

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Lermo rauad on igati OK välimusega ja erinevalt SW või H&B raudadest kaitsevad natuke mootorit ka.Ei ole raketi teadus selliseid teha.Pole endal ainult painutamiseks tööriista,aga teen andale ilmselt sel talvel ära.Keskjalga on keerulisem ise välja mõelda.Kui tegemiseks läheb oleks hea kui näidis ees.Mul on väga hea metallimees,kes teeb väga ilusat tööd.Ainuke viga,et tal pole aega ise midagi välja mõelda,aga kui näidis ees teeb igasugu asju.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS

lermo
Tsikkel: BMW R45|FT500"Krants"|XT600
Tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas lermo »

Võin kinnitada, et tegemist on hea disainiga raudadega. Eelmisel sügisel sai libedaga ratas alt ära pidurdatud ja peale lühikest asfaldil lohisemist olid kahjudeks kriibitud suunatule nurk, sädemepilve tekitanud kulumisjälg laibakatel ja mõni kriim summutipütil. Ehk siis plastid ja mootor kukkudes ega lohisedes viga ei saanud.
Kuna sõitmist enam sel aastal ei ole, siis võin oma rauad järeletegmiseks välja laenata. Selle kaubaga, et osav meistrimees ka minu omadelt kukkumisjäljed likvideerib :roll:

XL1000 kirjutas:

Lermo rauad on igati OK välimusega ja erinevalt SW või H&B raudadest kaitsevad natuke mootorit ka.Ei ole raketi teadus selliseid teha.Pole endal ainult painutamiseks tööriista,aga teen andale ilmselt sel talvel ära.Keskjalga on keerulisem ise välja mõelda.Kui tegemiseks läheb oleks hea kui näidis ees.Mul on väga hea metallimees,kes teeb väga ilusat tööd.Ainuke viga,et tal pole aega ise midagi välja mõelda,aga kui näidis ees teeb igasugu asju.

M: BMW R45 '81
M: Honda FT500 Cafe-racer '84
Tel: 53453529

viljar9

Tere,
Keskjalga võin näidiseks välja laenata küll. Peaks ta niikuinii mingi hetk värvimiseks alt ära võtma.
Viljar

XL1000 kirjutas:

Aivar123
Tsikkel: TDM 900

Lugemata postitus Postitas Aivar123 »

kulutasin ka päevakese ja lugesin antud teema läbi, sest sai ka omale ( ja ka kaasale) TDM-id soetatud. 900-sed. :bsmile: Kimada ega kukkuda pole veel jõudnud, jäävad ilmselt järgmist aastat ootama need ettevõtmised. Ennetavalt peaks talve ära kasutama ja rattaid tiba sihtotstarbelisemateks muutma, kuid kohe küss... kas 850 ja 900 saab kasutada samu raudu ( pean silmas kasutaja lermo raudu.

Parem kui me tööalaselt ei kohtu... mitte et minul klientide vastu midagi oleks.

Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Ei tohiks saada, sest mootori kinnituste kohad on erinevad.

Parandage, kui eksin.

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

eerikkarts
Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS

Lugemata postitus Postitas eerikkarts »

yeekim kirjutas:

Ei tohiks saada, sest mootori kinnituste kohad on erinevad.

Parandage, kui eksin.

edu

Ei eksi.
TDM850 ja 900 mootorite pealmine kinnituse erinevus on raami kinnituskoht silindrikaanel, 850'sel on sisselaske poolel kinnituskõrvad, 900'sel väljalaske poolel kinnituskõrvad, kuid mootori kaitserauad reeglina toetavad nende kinnituskohtadele.
Pead siiski leidma 900 rauad või lasta teha endale.

Ja nii see Yamaha XT900Z FI (SuperTenere) sündiski:
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi

5Okuus856üheksa

laurikaks
Tsikkel: BMW R1100GS
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas laurikaks »

viljar9 kirjutas:

Tere,
Keskjalga võin näidiseks välja laenata küll. Peaks ta niikuinii mingi hetk värvimiseks alt ära võtma.
Viljar

Ma hea meelega löön kampa TDM 3DV-le nii keskjala kui raudade tellimise kampaanias. Mul on küll mõned joonised, aga puudub oskus + masinad selleks tööks. Internetist tellitavad maksavad kokku peaaegu pool ratta hinda :(

arbs
Tsikkel: BMW R12100GS
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas arbs »

Aivar123 kirjutas:

kulutasin ka päevakese ja lugesin antud teema läbi, sest sai ka omale ( ja ka kaasale) TDM-id soetatud. 900-sed. :bsmile: Kimada ega kukkuda pole veel jõudnud, jäävad ilmselt järgmist aastat ootama need ettevõtmised. Ennetavalt peaks talve ära kasutama ja rattaid tiba sihtotstarbelisemateks muutma, kuid kohe küss... kas 850 ja 900 saab kasutada samu raudu ( pean silmas kasutaja lermo raudu.

Oli ka plaanis rauad peale panna aga otsustasin siiski kukkumispunnide kasuks 900-le
Ets meil siin valmistab neid, tahtis siklit näha ja mõõdud võtta siis saab teha!

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Ma proovin keskjala Viljari näidise abiga ära teha.Peale aastavahetust võtaks ette.Raudadega ongi see jama,et pole head väänamise pinki.Midagi on,aga peab proovima,kas jaksab käänata.Kui valmis saan saab teha mingi kalkulli,mis asi maksma läheb.Kindlasti peaks saama mitu korda odavamalt kui need poe omad.850-le vaatasin ka kukkumispunnide panemist,aga seal küll sellist kohta ei leidnud,mis ka midagi kaitseks kui panna.Lihtsalt panna pole vist mõtet.900-l peaks see asi ju suht sarnane olema.

ML-Transport AS

Aivar123

Pole omal ka erilist usku nendesse punnidesse ja ega jalgu nendepeal ei puhka ka kui pikem sõit ette võtta :)

Parem kui me tööalaselt ei kohtu... mitte et minul klientide vastu midagi oleks.

Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
Kasutaja avatar

Teema algataja
nolev
Tsikkel: Raske riisiader
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas nolev »

Kas kellegi on pakkuda või oskab öelda, kust saaks hankida seda väikest plaati, mis on Yamaha TDM tagakiige otstes ja millest käib läbi ketipinguti polt? Ratas siis ´93 TDM. Läks kunagi keti pingutamisega üks katki ja tegin kiiruga käsitöövahenditega uue. Sai liiga paks ja nüüd ei taha hästi sobida, kui uue keti ja hammaka panen. Enne kui metallimeeste juurde sammud ette võtan, küsin siit üle. Äkki kellelgi on originaal tolmu koguma jäänud.

Parem komistada uutel radadel, kui seista vanadel teedel! (crash)

Ivar99
Tsikkel: Ratastel klaver
Tänanud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Ivar99 »

Jupi kood on muutunud: 4Jh-22174-00. Sobib ka FZR600 alates v.a. 1994 ja YZF600RThundercat. Endale on 46,15euri ka raha. (togi)

Meine Ehre heißt Treue
Kasutaja avatar

Teema algataja
nolev
Tsikkel: Raske riisiader
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas nolev »

Ivar99 kirjutas:

Jupi kood on muutunud: 4Jh-22174-00. Sobib ka FZR600 alates v.a. 1994 ja YZF600RThundercat. Endale on 46,15euri ka raha. (togi)

Kui see on selle tüki hind, siis sellise hinna eest ma seda küll ostama ei kipu. Ilmselt tuttav metallimees teeb mõne korra odavamalt või siis aretan oma käsitööd põlve otsas edasi. Aga kui kellegi siiki leidub garaažinurgas selline tükk, siis võiks isegi läbirääkimisi pidada.

Parem komistada uutel radadel, kui seista vanadel teedel! (crash)

Aivar123

on keegi 900-sele tdm-ile kukkumispunnid külge pannud ja kas neist ka reaalset kasu on peale jala toetamise võimaluse?

Mihkel S
Tsikkel: Veereb..

Lugemata postitus Postitas Mihkel S »

Paar küsimust pealkirjas oleva Tenere kohta:

1. Küljekohvrid - kuskohast ja milline raam neile osta mõistliku hinnaga? Saan aru, et Givi ja Kappa kohvrid istuvad kõik ühesugusele raamile, ainult vaheplaat kohvriti erinev? Kui kellelgi midagi kuskil, võite pakkuda...Kohvrid peaksid olema 30-40L ja peenike kaasreisija peaks end mugavalt tundma ikka.

2. Küttekulu - mu omal on see päris kõrge, miski 8 vähemalt. Netist on silma jäänud, et päris palju ostetakse karpadele remondi komplekte sellele rattale, saan aru, et ühed on ainult tihendid- ujuki nõel ja teised jälle koos düüsidega. Kas keegi on düüse vahetanud ja kui on siis milliste vastu ja milline on olnud tulemus?

3. Mootori kaitserauad - ebays silma jäänud vaid 1 pakkumine miski 180euriga - kas peaks arvestama sellise summaga või saab kuskilt soodsamalt?

Tenere mehed - tulistage! Kevad pole kaugel! :bsmile:

eerikkarts

Mihkel S kirjutas:

Paar küsimust pealkirjas oleva Tenere kohta:

1. Küljekohvrid - kuskohast ja milline raam neile osta mõistliku hinnaga? Saan aru, et Givi ja Kappa kohvrid istuvad kõik ühesugusele raamile, ainult vaheplaat kohvriti erinev? Kui kellelgi midagi kuskil, võite pakkuda...Kohvrid peaksid olema 30-40L ja peenike kaasreisija peaks end mugavalt tundma ikka.

2. Küttekulu - mu omal on see päris kõrge, miski 8 vähemalt. Netist on silma jäänud, et päris palju ostetakse karpadele remondi komplekte sellele rattale, saan aru, et ühed on ainult tihendid- ujuki nõel ja teised jälle koos düüsidega. Kas keegi on düüse vahetanud ja kui on siis milliste vastu ja milline on olnud tulemus?

3. Mootori kaitserauad - ebays silma jäänud vaid 1 pakkumine miski 180euriga - kas peaks arvestama sellise summaga või saab kuskilt soodsamalt?

Tenere mehed - tulistage! Kevad pole kaugel! :bsmile:

Nu eks ma puristan!

1. Tenere'le on praktiliselt lootusetu leida Kapa või Givi kohvriraame, neid lihtsalt ei toodeta, ja kui liigub siis järelturuna maru harva, pealegi givi terasraam ei pidanud kvaliteediga hiilgama. Sul 2 võimalust kas osta mingi teise ratta raamid ja lasta kohendada nad sinu rattale või osta näit HeavyDuties toode koos kohvritega...

2. Kõrge kütusekulu süüdlasteks on tenerel reeglina: Kulunud kaevud, lekkiv ujukikambri juurdevoolu nõel, kulunud ja peale jääv toore klapp ja umbes õhufiltrid. Kui need asjad joonde ajada peaksid kütusekulu normi saama ja norm kulu peaks sinna 6.5L kanti olema. Asi selles kui keegi pole iialgi seal karpades midagi teinud siis kõik tihendid on reeglina kiivikõvad ja äravajunud, ja kui karpad lahti võtad avastad, et krt vaja seda ja tood tihendid jne. Seega soovitav oleks kohe osta REM komplekt see maksab suurusjärgus 57EUR per karpa. See sisaldab kõiki tihendeid tähtsamaid düüse ja nõelasid. Osta saab http://www.kedo.de'st
    Seal on neil päris palju asju müüa aga krt transa hind olenemata kogusest oli miski 30euri vms
    Saab osta ka jupikaupa Saksamaalt otse mikuni-topham.de esindusest, kuid odavam ei tule.

3 Kautserauad osta samuti Heavy Dutys'st
http://www.heavyduties.ro/yamaha/st/xtz ... enere.html

Neil pidavat hind ja kvaliteet üsna paigas olema! kuid 1 miinus on see et transa hind on üsna kirves! Just üks tellis sealt pakkus mulle kah kampa lüüa transaga, keeldusin. polnud põlevat vajadust

5Okuus856üheksa

Mihkel S

Tänud kirjutamast! Sattusin just vahetult ka ise sinna Heavy Duties lehele ja leidsin palju väärt kraami. Saatsin neile kohe päringu kaitseraua ja keskhargi postikulu suhtes. Kui see eelpool mainitud vend pole kraami veel ära tellinud, võiksid ta kontakti jätta. Või kui keegi veel soovib sealt midagi tellida ühiselt - andke märku ja teeb ühise hinnapäringu! :)

viljar9

nolev kirjutas:

Kas kellegi on pakkuda või oskab öelda, kust saaks hankida seda väikest plaati, mis on Yamaha TDM tagakiige otstes ja millest käib läbi ketipinguti polt? Ratas siis ´93 TDM. Läks kunagi keti pingutamisega üks katki ja tegin kiiruga käsitöövahenditega uue. Sai liiga paks ja nüüd ei taha hästi sobida, kui uue keti ja hammaka panen. Enne kui metallimeeste juurde sammud ette võtan, küsin siit üle. Äkki kellelgi on originaal tolmu koguma jäänud.

Tere
Juhtus endalgi eelmisel aastal sama asi... Lasin kokku keevitada ja kestab, silma ka ei kriibi. Maksma läks alla 10 euri.
Viljar

Kasutaja avatar

Martinez
Tsikkel: DL1000 / KTM 690 / Beta 125
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Martinez »

lermo kirjutas:

Keegi Tartust lasi kevadel minu raudade järgi omale keevitada, äkki osakab teemaga kokkupuutunud tegijat soovitada.

Tervitused!

Ei olnud mahti seda teemat vahepeal lugeda.
Mina olin see kes laenas eelmine talv lermo't raudu. Kuna meister, kes rauad tegi ei saanud ratta juures tööd teha tegi laibakad üks ühele ümber.
Minu TDM'l aga radikas teise kujuga kui lermo rattal ja ei mahtunud ära. Jahutusvedeliku voolik on otse alla, lermol külje pealt, ehk siis temal läksid rauad radika alt läbi, mina pidin radika ette tooma..
Teine meistrimees tegi rauad ratta juures ümber, et mahuks külge ja viis natuke radikast kaugemale, et avarii korral kohe radikat puruks ei lööks. See lüke viis aga laibakaid liiga palju ette poole.
Proovisõidul lõi pidurdades esiporika raudadesse ja rehv näris end porikast läbi.
Lumi jõuds selle aja peale ära sulada ja viisin ratta uuesti esimesse kohta. Meistrimees nr1 oli haiglas ja asendajad tegid uued rauad tõstes 4cm kompoti kõrgemale. Esimene proovisõit ja esimesel pidurdusel käis ikka porikas vastu raudu.
Võeti vahelt jupp maha ja viidi torupõlvedega üles poole. Suuremast agust läbi sõites või väga äkilisel pidurdusel käib ikka õrn kolks aga ei midagi hullu. Võib-olla mul amordikäik liiga pikk.

Lõpptulemus siis selline:

Pilt

Pilt

Pole küll 100% see tulem mida soovisin aga abiks ikka - kaitseb jalgu ja radikat.

PS! Sai veidi tummisemat materjali kasutatud ka kui lermol

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Tahtsin ka lermo käest laenata,aga sattusin sama probleemi peale,et radikas erinev tema omast.Õnneks nägin seda juba piltidelt,et on erinev.Tegin siis ise nö prooviversiooni vasktorust(jäägid)valmis ja viisin selle ülemise toru lihtsalt kõrgemalt jooksama,et porikas taha ei jääks.Küljed tegin samad.Tundub,et tuleb vist päris hea.Lõppversiooni teen roostevabast ilmselt.

ML-Transport AS
Kasutaja avatar

Martinez
Tsikkel: DL1000 / KTM 690 / Beta 125
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Martinez »

Kui ma uued teeks siis arvatavasti alumise otsa veidi laiema, et saabas vahele mahuks. Hetkel saan sõidu ajal vaid ülemise kaare peale jalgu toetada ja säärde putukaid püüda :wack:

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Ma mõtlesin selle peale ka :D ,aga sa pane mingid kokkuklapitavad jalarauad sinna.Mul tuttaval oli,mingul zuzul ja ei riivanud silma.

ML-Transport AS

eerikkarts

Sry aga ausaltöeldes matkal suht suva ka kuidas see ratas välja näeb :) Peaasi et oleks funktsionaalne ja toimiv...

5Okuus856üheksa

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Kas TDMi puhul on ohutu sidurita käike vahetada? Olen nagu tähele pannud, et iseloomulikud kolksud käiguvahetusel on siis väiksemad või puuduvad sootuks.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Ei usu,et oleks ohutum-vähem hammakaid kulutavam.Minu omal ei olegi erilist kolksu peale 1käigu sisselülitamise koha peal,mis on vist kõigil ratastel.Kui normaalselt pöördesse lased ja siis vahetad on see üsna väike kõks ainult.See sõltub,muidugi mõlema käe ja vasaku jala koostööst ka.

ML-Transport AS

Mihkel S

Ei oska mujale seda küsimust postitada, aga kas keegi on midagi tellimas kohast http://www.heavyduties.ro ? Plaanin järgmine nädal tellimuse anda ja saaks jagada postikulu, mis tuleb ilmselt kuskil 50euri ümber.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”