Talvine linnasoit

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Re: Talvine linnasoit

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Mul õnnestus kunagi nooremana Yamaha XT 600ga isegi liikluses osaleda. Parim oli ta selles mõttes küll, et käbarasse käies midagi katki ei läinud :D Muidugi oli ka tollal mõistust, kiilasjääga kaetud kruusateele sõitma minna, kahekesi peal ka veel :wack: Aga sai kenasti umbes 10 km lõik läbitud, Külitse kandist ratta hoiustamiskohta Tartu linnas sees. Luud-kondid jäid terveks, hoolimata paarist maauurimisest.

kurikristjan
Tsikkel: SV1000
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas kurikristjan »

Mis vaidlus see roller vs enduro on? Kes tahab, saab sõidetud ja vingujad vinguvad edasi, et alla KTM ja krossinaela ei saa.
Sõitsin paar aastat tagasi NSR125-ga talvel tavarehviga, mööda teid, kilomeetreid tuli ehk paarisaja ringis ja kukkumisi küll polnud. Sama funktsiooni on täitnud ka Kawasaki AR125, 10" ratastega roller sai ka hakkama. FJ1100 käis kogu oma kaalu ja kohmetusega sügisel metsas ära. Kes ütles, et ei saa? Eri otstarveteks on küll erinevad sõidukid, mis oma keskkonda kõige paremini sobivad, aga häda korral töötavad ka muud lahendused ja asjad saavad aetud.
Ma käin palju jala ja sõidan bussiga ka, sest nii on mõnikord mugavam ja odavam, autot mul polegi sest pole eriti vaja olnud... ah, mis ütleja ma ka olen. Kevad võiks juba tulla, oleks käsi terve, saaks sõita ja ratas oleks edasi arenenud. :P

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Lugemata postitus Postitas will111 »

roller või enduro? oled vist vähe valesti aru saanud, seal võiks samahästi olla chopper vs. enduro, või misiganes muu aparaat. vaidlus toimib selle üle, mis on ühe teatud tegevuse jaoks sobivam. ja mis krt see KTM siin kõigile ette on hakanud jääma järsku? tegemist oli ühe näitega sest KTM on põhiline tootja, kes soovitava tegevuse jaoks mõeldud tsikleid ehitab.

ütleme siis korra veel, et diskussioon ei toimu sel teemal, mille kõigega oleks võimalik lume sees vahemaad x läbida, vaid millega on seda parem teha ja millega kehvem. ja fakt on see, et ühe masinaga on seda teha parem ja teisega halvem! kui see nii ei oleks, siis kõik inimesed siin planeedil sõidakski rolleriga (või bike, või krossikaga) alati ja igalpool sest üks asi sobiks kõigeks kõige paremini.
kui aga inimene on valiku ees, mida osta (MITTE, kas olemasoleva pisiratastega punniga on võimalik tegevus x või mitte) ja mida mitte siis päris rumal on talle mingit pagana rolleri juttu ajada. pärast jääbki mulje, et tegemist on hea juhitavusega ja muidu asjaliku sõiduriistaga :lol:

Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

will111 kirjutas:

ei ole, isegi rolleriga sõitnud...aga mulle ei tuleks mõttesegi väita, et see on üks hea juhitavusega või mingil moel hirmus turvaline sõiduk :lol: ja allergia on mul rumalate väidete vastu, millel puudub igasugune loogiline seletus.

will111 kirjutas:

roller või enduro? oled vist vähe valesti aru saanud, seal võiks samahästi olla chopper vs. enduro, või misiganes muu aparaat. vaidlus toimib selle üle, mis on ühe teatud tegevuse jaoks sobivam. ja mis krt see KTM siin kõigile ette on hakanud jääma järsku? tegemist oli ühe näitega sest KTM on põhiline tootja, kes soovitava tegevuse jaoks mõeldud tsikleid ehitab.

ütleme siis korra veel, et diskussioon ei toimu sel teemal, mille kõigega oleks võimalik lume sees vahemaad x läbida, vaid millega on seda parem teha ja millega kehvem. ja fakt on see, et ühe masinaga on seda teha parem ja teisega halvem! kui see nii ei oleks, siis kõik inimesed siin planeedil sõidakski rolleriga (või bike, või krossikaga) alati ja igalpool sest üks asi sobiks kõigeks kõige paremini.
kui aga inimene on valiku ees, mida osta (MITTE, kas olemasoleva pisiratastega punniga on võimalik tegevus x või mitte) ja mida mitte siis päris rumal on talle mingit pagana rolleri juttu ajada. pärast jääbki mulje, et tegemist on hea juhitavusega ja muidu asjaliku sõiduriistaga :lol:

Minumeelest ajad sina pisut totrat juttu. Ise poile kunagi rolleriga sõitnud, aga laita oskab nii, et vähe pole.
Teeks sama välja, et ma ei ole kunagi tsopperiga sõitnud, aga ma julgen väita, et see on täielik s**t ja ei soovita kellelgi sõita. :wack:

Honda Dio 50ccm 1990a - Honda Mtx125R 1989a - Honda XL 600V Transalp 1987a - Suzuki GSF 1200 Bandit 1996a - Honda XRV 750 Africa Twin 1990a - Kawasaki zxr 750 1990a

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Lugemata postitus Postitas will111 »

kõige pullim ongi see, et mingid targad siin tulevad mulle õigekirjast rääkima, aga samas jääb selline mulje, et lugeda oskavad selles foorumis ikka loetud isikud :lol:

äkki selle asemel, et tuimalt mingeid minu üksikuid postitusi kuskilt kontekstist välja rebida ja nendest suva järgi TÄIESTI VALESID asju järeldada, püüaks natuke rohkem asjasse süveneda ja inimeste jutust aru saada? lause oli selline: ei ole, isegi rolleriga sõitnud. kui loeksid eelnevat posti teemas ka (ja paneksid tähele õigesti asetatud kirjavahemärki minu lauses) siis ehk saaksid aru mida see lause ütles. aga kuna sa sellest aru saada ei suuda siis tundub, et peab ikka nagu lapsele ära tõlkima. here you go: ei ole mul allergiat rollerite vastu. olen isegi rolleriga sõitnud.
kas nüüd on kõigi uskmatute jaoks selge see teema või on endiselt mingid arusaamatused?

ja ma annan auhinnaks 100 eurot sellele, kes näitab mulle ära, kus ma ükskõik millise sõiduki kohta ütlesin, et see on täielik s**t, pask või midagi muud samaväärset.

Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

Olgu. Minu viga. :mrgreen: Hommikune unisus pigistas silmad kinni, kui komasid nägi. :wack:

Honda Dio 50ccm 1990a - Honda Mtx125R 1989a - Honda XL 600V Transalp 1987a - Suzuki GSF 1200 Bandit 1996a - Honda XRV 750 Africa Twin 1990a - Kawasaki zxr 750 1990a
Kasutaja avatar

jkpoig
Tsikkel: ZR7

Lugemata postitus Postitas jkpoig »

Teema küll vana ja juba hääbumas aga pealkirja lugedes oli minu esimene mõte see:

http://www.kymco.com/product/overview.a ... 6E6622A31B

Argumendid:
Odav, (Remontida, kukkuda jne ..)
Kerge,
17" velg, (Peaks mõistlikult toimetama lumes)
Ilus, (peitub vaataja silmades, aga mulle meeldib)
125cc (kubatuur igati mõistlik)

Kahjuks küll kogumus puudub ja pole lähedalt näppimas käinud.
Ise olen mõtelnud talvel liiklemisele aga pigem ilmselt mitte.

Money well spent Pilt
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”