Yamaha tdm 850 -97 Jargo
Moderaator: Moded
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Re: Yamaha tdm 850 -97 Jargo
sinilind123 kirjutas:Kuidas ma kõige lihtsamini saan kolvid sellesse seisu keerata, kus klapid suletud on?
Paned jämeda (kordan: jämeda!!!) kruvikeeraja küünlaaugust sisse ja keerad mootorit kas magneeto otsast ÕIGETPIDI ringi või viimane käik sees ja tagarattast. Kõik klapid on kinni siis kui kolb on kõige kõrgemas asendis - selle nimi on surnud seis. See hetk on esimese silindri korral märgitud ka magneetole või süütepoolel kirjas. Teiste silindrite surnud seisu pead ikka kruvikaga tuvastama.
PS! kontrolli, et kolvi ülesliikumisel kruvikas vabalt liigub ja ära murra kruvikat silindrisse pooleks !
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Aga ma saan siis ühte silindrit korraga likku jätta ainult, nagu ma aru saan?
Aga mis seal ikka, tuleb proovida, järsku saab parem.
te siin vahepeal jubadalt juttu puhunud.
kirjutan siis enda masina käekõigust ka natuke.
nimelt avastasin karteri põhjast võikese mõra.ei tea kas seda saab ka kuidagi muud moodi kui karterit vahetades pidama.peale sõitu seisma jäädes on hommikuks ratta all üks kümmekond piiska.
keegi teab,ehk kedagi,kellel oleks sellist põhja pakkuda?või mingit superliimi,millega tasuks enne põhja vahetust proovida liimida.liimida saab edukalt ka seestpoolt.mõra õlifiltrikopsiku kaane lähedal.
ratas muidu päris hea.natuke suitseb ka,aga kui palju konkreetselt õli võtab näitab aeg.
terv j.
BMW R1150R
KepsKotti
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 442 korda
Küsi selle käest: http://www.mototehnika.ee/products/deta ... ?id=709675
edu
-
- Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS
Mul karteripõhi olemas 20eur ja vii minema
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi
5Okuus856üheksa
enne kui eerikkartsi käest uue põhja õra toon,tahtsin vana alt õra võtta ja uurida probleemi.
nii saigi tehtud.
no ku**t on ikka väike mõra,aga ega seda vist kuidagi pidama ei saa!
peab ikka uue panema.
tuleb ka uus tihend panna.talvel alles käis see põhi alles alt ära.siis arvasin et lekke põhjuseks ongi see tihend,kuid tegelikult oli ikkagi kaanes mõra.tihend sai ka tihendiliimiga kokku tehtud,et saaks 100% asja pidama.
võike pildike ka mõrast.ei tea kas seda ka näha on,kuid ülesvõtte ma sellest tegin.
seestpoolt ka.
väga kehva oli seda pildistada.aga kes oskeb otsida see leiab.mõra pikkus ca 10mm.ja ei lähe servani välja.see ongi huvitav,kuidas see tekkida sai.kellegi oskamatusest lihtsalt poldiga puruks keeratud
võibolla eelmise omaniku müstiline õlikadu oli ka mingil määral siia maetud!
vahepeal tehtud asjadest ka väike list:
vahetatud:01.01.2013-01.04.2013
kett
keti hammakad
õlifilter
õli
termostaadi tihend
paigaldatud küljekohvrite kinnitused
kollektorite tihendid
aku
lenksu kõrgendused
küünlad
jahutusvedelik
karteripõhja tihend
- suunatuli
tervitades j.
mõned pildid siis ka meie rattahoidlast:
minu oma siis see hall,millel paberid all.
BMW R1150R
KepsKotti
Kuda lenksukõrgendustega sõita tundub, kust said ja palju maksid. Pildil paistab, et kollasel on ka. Tore seltskond teil seal koos
lenksukõrgendused sai ostetud motodepoost.hinda ei mäleta,kuid ei olnud midagi hullu.2tk oli vist mingi 20-25€
sõitmine läks minu meelest ikka paremaks.kuna mul muidu tihti mingid seljahädad,siis niipalju kui ma see aasta oma rattaga sõitnud olen,pole kordagi selg kangeks jäänud.
minu jaoks täiesti ok asi.
kollasel,ka jah kõrgendused vahel.
tev.j
BMW R1150R
KepsKotti
uus põhi mul nüüd ka küljes.vahele läks papist tihend,kuna uue tellimine võtab aega ca 10 päeva.mul ei ole ju kannatust niikaua oodata.seoses sellega sai ka täna ca 80km maanteesõit tehtud
Tänud Eerikule
BMW R1150R
KepsKotti
-
aga palun, hea meel et asjast kasu on Pikka sõidumõnu sulle
5Okuus856üheksa
eilse päeva trip oli siis läbida rohkem kui 900 km.see õnnestus ilusti.poole peal oli küll veidi väsimus,kuid kui selle üle elasime,siis oli ainult tuim sõit.enam ei valutanud ükski liiges.pausid olid vaid tankimised.minu ratta kütusekuluks oli ca 4,9l/100.keskmiseks sõidukiiruseks oli üle 90 ja keskmiseks liikumiskiiruseks oli üle 70.
seega olime pähimõtteliselt koguaeg ratastel.
ära käisime 12 tunniga.
tdm sellisteks sõitudeks minu meelest täitsa ok ratas.ma ise selline väike jupats ka.
ainuke häiriv faktor oli tuulesahin.tegelikult oli mul ka isetehtud tuuleklaasi kõrgendus.veidi tegi asja paremaks,kui imelik kõmin jäi ikka alles.
ettepoole sai enne sõitu tehtud ka ajutised jalatoed.need tegelikult päris head asjad.saab vahepeal jalgu toetada.
võike pilt ka.
see tehtud siis panevezize külje peal olevas peatumiskohas.
BMW R1150R
KepsKotti
hetkel siis kolmekes otsapidi juba austrias.ratas igati tubli olnud.kuigi kiirteel päris juba sõita.õhtuks plaan veneetsiasse jõuda.
BMW R1150R
KepsKotti
ja nüüd oleme siis otsapidi veneetsias.päris huvitav linn.rattad on ka isegi väga ustavalt meid teeninud.kiirteel sai päris pikalt ja kiiresti liigutud.põhimõtteliselt ainult tankimispeatused jne.
pildike ka.
BMW R1150R
KepsKotti
selleks hooajaks on siis sõidud sõidetud.Kokku sai see aasta läbitud 12890km.Selle aja peale kulus õli ca 5l.Kuna ajad kiired,siis töenõoliselt mootori kapitaalremonti ette siiski ei võta.Plaan on klappide vahed paika ajada ja võimalusel klapisääretihendid ära vahetada.Sellega seoses ka võike küsimus.Kas tdm-i mootoril kannatab klapisääretihendid ilma kaant maha võtmatta ära vahetada?Autodel seda tehtud palju,kuid ka sellisel väikesel mootoril ka keegi asjaga nikerdanud on?
Lisaks sai rattaga ka korra kukutud.Küll kohapeal,kuid ikkagi suutsin paaki mõlgi sisse suruda.Kas kellegil vedeleb tdm-i paaki?või teab kedagi kellel vedeleks.
Selle talve hooldusnimekiri oleks iseenesest järgmine:
Klappide vahed paika
Sääretihendid vahetada
Kütusepaak asendada või korda teha
Mõlemad uued rehvid(Uskumatu,et ühe suvega sain tutikast tagarehvist täiesti jagu)
Ühed lisalenksukõrgendused installida
Karburaatorite puhastamine ja sünkimine
Õhufiltri vahetus
Kui miskit veel meenub,siis panen kirja.
BMW R1150R
KepsKotti
Ma arvasin, et jagad siin juba oma lume sees mõllamise pilte, aga ei olegi.
Pean vist korra ette näitama?
-
Klapisääre peaks teoreetiliselt saama vahetada, kõik sõltub rakisest millega saaksid vedru/taldriku kokku suruda et vedru kätte saada, ja muidugi veenduma et selles silindris mille kallal tööd teed kolb on ÜSS. Ja vist mootor tuleks lahti lasta ja maha tõsta et saaks normaalselt tegutseda mitte mandleid opereerida läbi sitaaugu.
Mina küll kisuks lahti siis saad aimdust mis seisus kolvi paar. Aga sinu otsustada
5Okuus856üheksa
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Nagu eelnevast aru sain,siis sul juba ühed lenksukõrgendused olid.Kui kõrged need olid ja miks lisa veel tahad panna?Küsin,sest omal ka plaan need kevadeks soetada.Ise arvasin,et vist mingi 5cm peaks vähemalt panema.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Tahan panna lisaks veel sellised:[image]http://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/ ... D9ZAxw.jpg[/image]
Nendega saab lenksu lähemale ja kõrgemale!
BMW R1150R
KepsKotti
-
- Toetajaliige
Tundub päris huvitav idee,kust selliseid saab ja mis maksavad?
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: Joone all on miskit
- Tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Kui ma meie pere TDMi lenksule 3cm üles, 2cm tagasi kõrgendused panin, siis läks käiku siduritrossil viimane pikkuse varu ja piduri voolik ka rohkemat väga ei kannataks. Seega pildil näha oleva tõusu juures võib tulla nende asjade pikendamise teema ka mängu. Gasitrossidega ka väga suurt varu ple. Lihtsalt mõtteaineks.
Kk
ST1100N
XL600R
R1100GS
STS Pelikan MK I
-
- Toetajaliige
Peab vaatama,kui pikad need voolikud trossid mul on,kohe ei tulnudki selle peale.Mul nagu pigem vajadus kõrgemale natuke tõsta.Tagasi väga ei tahakski,kui siis veidi kallet regullida,et mugav oleks.Leidsin need pildil olevad otsinguga ülesse ka.Maksid sellel saidil 75-150€
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280
Niipalju kui mina neid TDM i mootoreid teinud olen, siis klapisääre tihenditega heaks ei saa.
Kui surve rõngad veel kestavad, siis õli rõngad on suht kiire kulumisega, õlivõtt kadus, kui said uued rõngad pandud!
Need klapid on sellel riistal suht sügaval peidus, et kaan peal sääre tihendeid vahetada peab väga hea rakis olema ja võbolla ka tinapulk, mida kolvi ja klapi vahele sättida( võib muidugi olla, et 4TX il kõrgemad kolvid ja lisa kolvi ja klapi vahele pole vaja)!
Soovitan ka pea maha võtta ja vaadata üle nii kolvigrupp kui ka klappide olukord!(need 2 tihendit(kaane ja silindri alumine tihend) nii palju ka nüüd ei maksa!)
Jõudu.
-
- Tsikkel: jawaha
- Tänanud: 50 korda
- Tänatud: 6 korda
jargo kirjutas:Tahan panna lisaks veel sellised:[image]http://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/ ... D9ZAxw.jpg[/image]
Nendega saab lenksu lähemale ja kõrgemale!
Mul on riiulis http://www.mv-motorrad.de toodetud jubinad olemas.
Klapisääretihendid jäid jälle vahetamata. Hooaeg tuli liiga kiiresti peale.
Aga lenksukõrgendused sai küll paika pandud,Nüüd hea sirge seljaga sõita.Siduritross ulatas täpselt.Varu enam ei jäänud.
Lisaks sai ka alla pandud mõlemad uued rehvid,lisatud telefoni hoidja,korrastatud esipidurid ja tehtud muu elementaarne hooldus.
Esmaspäeval läheb veel masin Streetmotosse karpade puhastusse ja sünkimisse.
Ehk saab hea.
Varsti jälle vaja euroopa peale tuuritama minna.Selle aasta sihtpunktiks siis Horvaatia
Hiljem ka muudest muudatustest mõned pildid!
BMW R1150R
KepsKotti
Kuna paak vajas ülevärvi,siis mõtlesin ka rattale uue värvilahenduse:
Mulle täitsa meeldib!
Ja Streetmotost jäi pihku veljeteip.Sai ka see rattale külge teibitud.Välguga pilti tehes jäi päris hea:
Viimase aja õnnetusi vaadates,peab ratas ikka igalt küljelt võimalikult silmatorkav olema.
BMW R1150R
KepsKotti
Nii Horvaatiast elusalt tagasi
Oli ikka ilus maa küll.Rannaäärsed mägiteed jne.
Mõned pildid loodusest ka.
Korralik Ungari menüü
Ööbimine Ungaris
BMW R1150R
KepsKotti
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.