Buell ratastest

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
cretzky
Tsikkel: HONDA VFR 800 VTEC V4

Buell ratastest

Lugemata postitus Postitas cretzky »

Tere,

Ma pole isiklikult kunagi kokku puutunud nende ratastega. Olen küll sõitnud erinevate aparaatidega ja selja taga mõnikümmend tuhat kilomeetrit. Plaanis oleks omale selline 2008 isend soetada.
Tean , et masin on HD toega siia ilma sündinud. Kas keegi oskab kommenteerida nende hooldamise ja varuosade saadavuse kohta meie riigis. Nimelt mulle väga meeldivad need naked biked ja V2 tundub mõnus asi olevat. Samuti mulle meeldib , et ülekanne on rihmaga. Jah seal on küll mõned riskid suuremad aga selline vähe õlivabam olek meeldib mulle rohkem kui tsikli pidev puhastamine. Oskate äkki kommenteerida veidi neid pille, vastupidavus ja äkki ka mõned levinud vead?

Tänud juba ette asjalike kommentaaride eest!

Kasutaja avatar

RD
Tsikkel: Ducati XDiavel

Re: Buell ratastest

Lugemata postitus Postitas RD »

Räägi lähemalt, millist Buelli (XB9S/R, XB12S/R, või uuemaid 1125 seeriast) täpsemalt silmas pead? Oma XB12S ja XB9S kogemusest võin rääkida niipalju, et eks ta ikka üks nišikas ole. Suvel kuuma ilmaga kuskil foori taga seista temaga kõige mugavam just pole, kipub teine "natuke" kuumaks minema, suuremaid probleeme pole ise küll täheldanud. Varuosadega seoses võib ju vabalt ameerika turule vaadata, meie oma mehed võivad sulle sealt asju kodumaale toimetada.

Yamaha FZS600 --> Buell XB12s --> Aprilia RSV 1000R Tuono --> KTM SuperDuke --> Buell XB9s --> Mean Streak
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

mina pole seda täheldanud,et buelliga oleks mul linnas palavam kui yamu baigiga.
Sul paremale ka scoop pandud?

teemasse ka.. oman xb12s mulle meeldib ja olen rahul,kuigi on olnud ka jamasid selle rattaga. Probleemiks on korduv pingeregulaatori läbipõlemine ja selle põhjust ei ole suudetud siiani tuvastada kahjuks.
varuosadega on nagu on.. kergem on tellida kui eestist otsida.

Kas kellegil on veel buellil olnud pingekaga probleeme? Oleks huvitav kuulda.
töökoja seletus selle pingeka järjekordsele läbipõlemisele on see,et eestis on liiga kuum ja kuna pingekas asub pm esimese silindri küljes,et selle pärast see põlebki läbi. Samas selle loogika järgi peaks ju kõikidel buellidel mis eestis sõidavad koguaeg pingekad põlema läbi??

Teema algataja
cretzky

Ma pigem olen silmitsenud seda XB12S versiooni. Ka bikepointis neid seal hetkel paar olemas. Ka Euroopast saaks neid tellida. Vanus mida tahaks oleks sinna 2006-2009 vahele.
Olen ise õsitnud customite, sportbikede ja touringutega. Selgeks on saanud, et püstisem asend sobib mulle sõiduks paremini. Hirmutab muidugi see, et klaasi tal ees pole aga õnneks on võimalik ikka midagi ka hankida.
Teine murekoht on see, et tõepoolest tal on ainult õhk jahutus, siiani kõik olnud vesi jahutusega.
MIs aga eriti meeldib on rihmülekanne. Tean, et see on mõnus vaikne ja ka sõites sujuvam.

Kas Vibra tühikäigul on väga jube. Olen selle kohta palju lugenud?

p6rguline
Tsikkel: vn 1500

Lugemata postitus Postitas p6rguline »

Sepp, massid ja pistikud. Mujal eriti ei usu, et on.

Kasutaja avatar

võll
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas võll »

arvesta, et kui pikemat kasvu oled, siis võta looteasend sisse ja katsu näppudega oma varbaid puudutada, kui ei õnnestu siis pole Buell sinu jaoks.

Kasutaja avatar

RD
Tsikkel: Ducati XDiavel

Lugemata postitus Postitas RD »

Sepp - scoopi pole neh, Buellidel pole pingekaga probleeme olnd, see oli mu KTM´il pigem pidevalt probleemiks.

Mingist aastast alates (2008?) tehti mootori juures ka mingeid muudatusi minuteada. S´ile küll mingit klaasi ette toppida ei tahaks, kaob kogu see bulldog´ilik välimus. Kui vibra häirib, siis on see küll väga vale ratas, mida endale vaadata :)

Yamaha FZS600 --> Buell XB12s --> Aprilia RSV 1000R Tuono --> KTM SuperDuke --> Buell XB9s --> Mean Streak
Kasutaja avatar

sepp

xb-le olen näinud tegelikult ka ainult vist paar cm kõrgemat klaasi müügil,välimust väga ei muuda,aga tuult võib palju juhtida mujale - pole katsetanud.
Vibrab kõvasti,aga sellega harjusin väga kiirelt ära.
Pilt

Teema algataja
cretzky

Ilmselt tuleb minna reaalselt kaema ratast ja proovima. Peab ilmad ära ootama.

Kasutaja avatar

Andrea
Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Andrea »

Buell muidu mõnus masin aga suuremakasvulisel ja teinekord seljakotiga liikleval ratturil soovitaks küll midagi muud vaadata. Jube pisike riistapuu on ikka, kahjuks. :roll:

Suzuki SV650 S 2001 -> Yamaha YZF750R 1995 -> Aprilia RSV 1000 Tuono 2003 -> Ducati 999 Biposto 2005 -> Ducati 1098 Streetfighter S 2009 -> Ducati Diavel Carbon 2011 -> Aprilia Tuono V4R APRC 2012 -> KTM SuperDuke 1290 R 2015 -> Kawasaki KX250F 2008 -> Aprilia Tuono V4R APRC ABS 2014 -> Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 -> KTM Superduke 1290 R 2020 -> Ducati Streetfighter V4 2020 -> Ducati Streetfighter V4S 2021
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas speedvana »

sepp kirjutas:

töökoja seletus selle pingeka järjekordsele läbipõlemisele on see,et eestis on liiga kuum ja kuna pingekas asub pm esimese silindri küljes,et selle pärast see põlebki läbi. S?

oh tussi, mis töökoda? :bsmile:

Kasutaja avatar

Kox
Tsikkel: Intruder 1800 / 500 EXC
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Kox »

Sai eelmisel aastal Firebolti (xb9r) omatud ja väga huvitav ratas oli.
Mul läksid õlivoolikud katki, aga see oli ka tänu sellele, et eelmine omanik oli nad teadmata põhjusel nipukaga kokku tõmmanud ja vibra tegi oma töö. Muidu oli ainult sõidurõõmu.
Kindlasti tahan tulevikus ka Lightningu või üldse viimase generatsiooni ära proovida, seega soovitan!!!

Omatud: Yamaha R6 99/Yamaha R6 02/Suzuki GsxR 600 04/Kawasaki Zx6R 03/Kawasaki Zx10R 04/Yamaha R1 04/Buell Xb9R Firebolt 02/Yamaha R6 07/KTM 950 SM 07/Kawasaki Zx10R 09/Buell Xb9S Lightning 04/KTM Super Duke 05/Aprilia Shiver 08/Yamaha R6 07/3x Yamaha FZ1N 07&08/Aprilia Tuono 07/Aprilia Tuono V4R 11/KTM 1290 Superduke R 14/KTM 1190 Adventure 14/BMW R 1250 GS Adventure 19/Husq 701Enduro 20/Suzu VZR 1800 08/KTM 500EXC 24
Kasutaja avatar

sepp

speedvana kirjutas:
sepp kirjutas:

töökoja seletus selle pingeka järjekordsele läbipõlemisele on see,et eestis on liiga kuum ja kuna pingekas asub pm esimese silindri küljes,et selle pärast see põlebki läbi. S?

oh tussi, mis töökoda? :bsmile:

Polnud eesmärk mingit töökoja teemat arendada vaid pigem,et ehk kellegil olnud veel mingi sarnane teema pingekaga ja oskab tähelepanu juhtida kuhugile..

Begemot
Tsikkel: suzuki Bandit
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Begemot »

Rattas ei olnud küll Buell'i aga sama probleem, pingeregulaator põles läbi korduvalt. Rattal oli vahetatud originaal tuled LED tulede vastu aga mootorratastel pingeregulaator muudab üleliigse elektri soojuseks siit ka põhjus, miks regulaator läbi kärssas tarbijad puudusid ja lihtsalt põles läbi.
Lahenduseks pandi lisa tarbijaid(takistid).
Äkki sul sama probleem....

Ma ei karda kuradit, olen põrgu Jüriga juttu rääkinud.

p6rguline
Tsikkel: vn 1500

Lugemata postitus Postitas p6rguline »

Minu mittebuellil oli massi juhe isolatsiooni all ära surnud. Mõõtes oli ühendus olemas aga pinget ei kannatanud. Avastasin selle kodus kui vihaga kogu süsteemi maha otsustasin võtta, et laua peal üksipulgi üle vaadata. Olin selleks hetkeks käinud kahe mootorratta-elektriku juures ja vahetanud kolm pingekat ja geneka.

Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

Ilmselt on suhteliselt loll siinkohal teemaalgatajale Buelli remondi, varuosade ja muu tehnilise poole pealt soovitada kontakteeruda Fredy Jäätesega, www.fredy.ee
Kui oled Buelli pikemalt piilunud siis ilmselt tead Fredy't juba küll.

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kasutaja avatar

Ilgekepp
Tsikkel: Jamaha VIBRAGO
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Ilgekepp »

pidasin ka ühte xb12r i 2009a ,kurvides junnab suurel kiirusel nagu tõbras,peale esi piduri pole kiita midagi ,ei osata seal maal rattaid teha.

Ole kasvõi loll aga ole motäkamees! ja teine asi: Tegija kannab kiivrit!
Kasutaja avatar

sepp

Begemot kirjutas:

Rattas ei olnud küll Buell'i aga sama probleem, pingeregulaator põles läbi korduvalt. Rattal oli vahetatud originaal tuled LED tulede vastu aga mootorratastel pingeregulaator muudab üleliigse elektri soojuseks siit ka põhjus, miks regulaator läbi kärssas tarbijad puudusid ja lihtsalt põles läbi.

Ma ei ole ühtegi vahetanud ledi vastu, st kõik on originaal.

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

sepp kirjutas:
Begemot kirjutas:

Ma ei ole ühtegi vahetanud ledi vastu, st kõik on originaal.

Täistuledega 24/7 sõitmine ei tule kah kasuks pingekale.

NB! Alati on kasulik, kui hoiad varupingekat alati käeulatuses.

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Enamus rattaid vahetab kaugtule nuppu vajutades 55w lähitule 60w kaugtule vastu, mitte ei lülita kaugtuld lisaks, seega see ei tohiks nagu rolli mängida.

Kasutaja avatar

Pontus

Piipz kirjutas:

Enamus rattaid vahetab kaugtule nuppu vajutades 55w lähitule 60w kaugtule vastu, mitte ei lülita kaugtuld lisaks, seega see ei tohiks nagu rolli mängida.

Siin biker.ee-s oli ju isegi eraldi teema, et osavad linnapoisid sõidavad koguaeg täistuledega, et eriti nähtav olla liikluses. Eks need ongi need pingekamehed :idea:

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...
Kasutaja avatar

stev666
Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas stev666 »

kahe tulega bikelised just lykkavad lisaks enamus

dr800 2x
Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Begemot kirjutas:

Sul olid vahetatud siis esi ja tagatuled LED vastu?
Tahaks pilti kui sul on kuidas need esitulede lahendus tehtud on.
Kui mõtlesid suundasi siis see on müüt ilmselt kuna siis peaks need pingekad pidevalt minema kuna pole pidevat tarbimist taga.
Kehvad massi ühendused teevad palju muudki kurja.
Ah jaa see sooja eesti suvejutt on purjus saunameeste möla.

Kasutaja avatar

sepp

ei ole harrastanud ka päeval täistulega sõitmist kunagi.

Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

sepp kirjutas:

Sepp sa teist akut pole proovinud?
On kaks juhust teiste ratastega kus selle kammi põhjustas aku kuigi kuidagi ei tundunud läbi olema :roll:

--R1-- / Polaris Scrambler 500 4*4 / KTM 450 EXC & VTX 1800 ja nende vahel natuke USA rauda
Kasutaja avatar

Pontus

sepp kirjutas:

Bla-bla-bla see on see kui üritatakse meest mängida ja miski pläristajaga ringi sõita. Rõhk sõnal Suzuki...

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”