Rumalad küsimused 2
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused 2
zikklimees kirjutas:Kas videos näidatava värgiga on kellegil kogemust.Tundub hea või on tegemist sellise teleturu valdkonda liigitatava kaubaga?
Konkreetset kogemust ei ole aga olles elus nii mõnegi scerw extractori kruvi sisse murdnud, siis saab need tõesti välja vaid kõrgepöördelise minifreesiga. Seda see videos olev asi ka on. Õigemini minifreesi tööelement.
Lõikeriist vajab lõikamiseks mingit kindlat lõikekiirust ja mida väiksema läbimööduga tööelement, seda suuremaid pöördeid on vaja. Hambaarsti puur teeb 100k pööret minutis su suus olles ise vaid millimeetrise läbimööduga, samal ajal kui suurem lauakäi paar tuhat pööret minutis, samas kui mõlema lõikekiirused on nii umbes 80 meetrit sekundis. Seega kui sa selle Originaalse Pääste freesi paned 1000 pööret minutis tegeva drelli padrunisse, ei saavuta sa videos nähtud tulemust kuidagi. Oleks vaja teada mis pööretel on seda asja soovitatav kasutada, kodulehelt ma seda ei leidnud. Ma pakuks 50k rmp-i umbes 1/8" (3,2mm) korral.
Ma usun, et kohalikust kaubandusest leiad võrdväärsete lõikeomadustega tööriista märksa odavamalt kui see videos nähtu. Küll aga on selle jaoks vaja korralikku kõrgepöördelist suruõhu freesi.