Avatud krossi- või jäärajad?

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

HRQ
Kaupmees
Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
Kontakt:

Re: Avatud krossi- või jäärajad?

Lugemata postitus Postitas HRQ »

Alestil käidud. Rada korralik, lai, rehvidega märgistatud. Enamus rada on kurve, pikad sirged puuduvad. Kui siin ülekannetest juttu oli, siis 14-49 kxf 250 oli täpselt paras.

Valmistan KROSSI NAASTREHVE ja JÄÄPIIKE
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee

sandman1111
Tsikkel: CRF450R13

Lugemata postitus Postitas sandman1111 »

HRQ kirjutas:

Alestil käidud. Rada korralik, lai, rehvidega märgistatud. Enamus rada on kurve, pikad sirged puuduvad. Kui siin ülekannetest juttu oli, siis 14-49 kxf 250 oli täpselt paras.

Kuda homsega on?

Kasutaja avatar

HRQ
Kaupmees
Kontakt:

Minu teada sõidetakse. Kui sünnipäev pikale ei veni, siis kohal igatahes 8)

sandman1111

HRQ kirjutas:

Minu teada sõidetakse. Kui sünnipäev pikale ei veni, siis kohal igatahes 8)

Meid oleks homme 2 tükki, kes suure tõesnäosusega tahaks tulla varakult.

Ma saan aru, et vist niisama ei tohi peale ronida? On mingi võimalus teada saada? Tallinnast natuke liiga pikk sõit, et lihtsalt kaema tulla.

Kasutaja avatar

HRQ
Kaupmees
Kontakt:

Värav on lukus, niisama peale ei saa. Saadan sulle ps tema kontaktid.

Kasutaja avatar

YZ 250 2t
Tsikkel: YAMAHA YZ 250

Lugemata postitus Postitas YZ 250 2t »

HRQ kirjutas:

Palju külma oli päeval teil sealkandis kus sõitsite? Külm ei olnud/hakanud?

Krossimees Aare :)
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Täna oli ainult 9 kraadi

Kasutaja avatar

HRQ
Kaupmees
Kontakt:

Paar kraadi üle kümne ehk. Külm ei olnud. Ise kasutan Kolpin soojakotte ja on parimad paarist eelmisest variandist. Õhu avad on minimaalsed, paksud ning tugevad. Muidugi maksavad ka rohkem ... Krossikindad olid käes.

Tellisin sellise maski ära ja kui käes, katsetan tänavasõidu kiivriga sõita. Korra eelmine aasta proovisin, päris hea oli aga isegi topelt klaas kippus uduseks minema. Samas ei ole vast paha krossikiivri alla panna. Vähem udu ;)

http://www.ruoutside.com/fog-evader.html

Selline uudis siis

http://www.msport.ee/et/uudised/speedli ... a-lahedal/

YZ 250 2t kirjutas:
HRQ kirjutas:

Palju külma oli päeval teil sealkandis kus sõitsite? Külm ei olnud/hakanud?

sandman1111

Käisi ka Alesti järvel ära. Selline väike rada oli, kus ma ainult kolmandat ja ühel sirgemal lõigul korraks neljandat käikku kasutasin (13/49 ülekanne) :D. Aga esimeseks korraks oli väga mõnus kogemus. Kohalik vend pidevalt lükkas lund rajalt ära, mis oli väga normaalne. Rajatasu oli 5 eurtsi, mis on sellise teenuse puhul väga mõistlik. Varbad tahtsid külmuda kui just sõitmas polnud, muidu polnud hullu. Tegin ka päris mitu videot, aga mu teine arvuti töötleb neid file nii kaua, et ei oska öelda, millal need siia saan postitada. Vaatasin paari lõiku, siis tuule hääl on päris kõva. Suht pettunud uues gopros, ma ei arvanud küll, et 60 sees ja nii hirmsalt karjub.

Sellise kulunud krossinaelaga oli ikka paras uisutamine, pärast esimest sõitu tahaks küll midagi karmimat alla.

Ilge probleem oli prillidega. Need kurat läksid kohe uduseks ja jäätusid ära. Ma hoidsin hinge kinni kui prillid ette panin ja siis esimeses kurvis hakkasin hingama :D Nii sai ilma seisma jäämata sõita. Kuidas selle jama vastu võidelda?

Videod jõuavad ilmselt homme.

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Lugemata postitus Postitas will111 »

ma ei tea, mul ainult 4 käiku ongi, ja 3ndaga on kiirus ikka päris kuradi jube juba :lol: mis seal jää peal nii hirmsasti on vaja ulmekiiresti sõita? fun on ju siiski kurvide võtmine ja seda ma ei usu, et keegi siin teeb kiirusel 100+
kui soovi krossikat pikalt lahti hoida ja sirgelt kiirusrekordeid teha siis selleks on olemas selline tore koht nagu rummu järv. ma arvan seal pole suurt sittagi lundki peal hetkel. sõida ainult peale (tasuta) ja hoia aga põhjal kuni mootor kotti jookseb :D

gopro'le tuleb ilmselt mingi korralik poroloon ümber toppida, et tuulevihina maha võtaks...

Kasutaja avatar

renXx
Tsikkel: Aprilia Tuono RSV 1000r

Lugemata postitus Postitas renXx »

Kuna ise pole viitsinud piike treida, siis seekord käisin pildimasinaga.
Mõned klõpsud saavutustes on siin.

Pilt

Pilt

Deiv
Tsikkel: HayabusaTurbo 350 HP/300 TQ
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Deiv »

FAK - RSK. täiega lahedad pildid ....... (w) Või õigemini poltpiigimehed :bsmile:

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

sandman1111 kirjutas:

Ilge probleem oli prillidega. Need kurat läksid kohe uduseks ja jäätusid ära. Ma hoidsin hinge kinni kui prillid ette panin ja siis esimeses kurvis hakkasin hingama :D Nii sai ilma seisma jäämata sõita. Kuidas selle jama vastu võidelda?

Topeltklaas

Kasutaja avatar

YZ 250 2t

will111 kirjutas:

ma ei tea, mul ainult 4 käiku ongi, ja 3ndaga on kiirus ikka päris kuradi jube juba :lol: mis seal jää peal nii hirmsasti on vaja ulmekiiresti sõita? fun on ju siiski kurvide võtmine ja seda ma ei usu, et keegi siin teeb kiirusel 100+
kui soovi krossikat pikalt lahti hoida ja sirgelt kiirusrekordeid teha siis selleks on olemas selline tore koht nagu rummu järv. ma arvan seal pole suurt sittagi lundki peal hetkel. sõida ainult peale (tasuta) ja hoia aga põhjal kuni mootor kotti jookseb :D

gopro'le tuleb ilmselt mingi korralik poroloon ümber toppida, et tuulevihina maha võtaks...

Tule käi Seljametsas ära ja siis räägime uuesti exju... fun ongi siis kui 100+ hakkad kurveid võtma... :) Niisama libistada võid tõukekelguga samuti... :) Ja kui on soovi krossikat pikalt lahti hoida, siis tuleb ülekanne kiireks panna ja mootor toimib ok. Iseasi on see, kas kõik ikka oskavad külma ilma seadistust mootorile teha? Suvise seadistusega lasedki kergelt mootori laiali, õppige timmima ja sõit on nauding.

02.02.14 jälle Seljametsas siis, tulge ja imetlege kui hea on kiiresti sõita! Rada on superluks...

Prillide koha pealt peaks jah olema topeltklaasiga variant siis ei lähe auruseks või siis selline ühekihiline spets klaas, mis ka ei võta auru külge... Ostsin omale kunagi mäesuusataja topeltklaasiga prillid ja väga hästi toimivad muide, vaadake kuhugile poodi, kes sellist staffi müüb ning proovige sobivust kiivriga, võimalik on, et ei mahu ära...

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Laupäeval 1 kihiline Scotti klaas küll ei tõmmanud vähimatki udu peale.
Ilmselt on sõitjas kinni - pole vaja puhkida nagu auruvedur.

Kasutaja avatar

YZ 250 2t

mella kirjutas:

Laupäeval 1 kihiline Scotti klaas küll ei tõmmanud vähimatki udu peale.
Ilmselt on sõitjas kinni - pole vaja puhkida nagu auruvedur.

Võimalik, et see ongi sul see kattega klaas, selliseid olen varem ise ka kohanud aga ise sõitsin tavalisega viimati ja hingata ei tohi seistes otse ette suust välja vaid alla, siis ei lähe klaas uduseks, muidu tavalisel prillil läheb kohe, kui kiivrisse sisse hingad... Sõidu ajal pole probleemi, vähemalt minul pole olnud...

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Ma sain aru, et te käite sõitmas, mitte seismas ;)
Kui ette kujutada, päris naljakas pilt oleks - mehed viivad tsikli -10 kraadiga kaubikus järvele, võtavad ritta ja hakkavad seisma.

Ja ei ole mingi spets klaas - täiest tavaline vana ja kulunud Scotti klaas.

YZ 250 2t kirjutas:

hingata ei tohi seistes otse ette suust välja vaid alla, siis ei lähe klaas uduseks, muidu tavalisel prillil läheb kohe, kui kiivrisse sisse hingad... Sõidu ajal pole probleemi, vähemalt minul pole olnud...

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

meelis, no mis me sinust räägime - sinu kõrval on ju ka chuck norris poisike :D.

elik siis anekdoote muutes - vesi ei jäätunud sellepärast ära, et külmaks läks, vaid et meelis käskis :D

sandman1111

Ma vaatan, et igas teemas peab keegi ikka kõvatama tulema :D

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Mina olen Mella'ga nõus!
Käisin eile puurimas, kasutusel olid mingid tavalised ühekordse klaasiga mäesuusaprillid '80ndatest.
Seistes võttis korra uduseks aga sõites polnud mingit probleemi.

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

will111

YZ 250 2t, suht lauged kurvid peavad olema selle jaoks, et neid 100+ võtta saaks. see tähendab üsna suurt järve ja pikki ringe, kõva külmetamist ka kusjuures sest wind factor on ikka meeletu sellise kiiruse juures. ei noh, eks siis igaühel oma kujutlus sellest funist...endale meeldib see "niisama libistamine" rohkem kui mingi jube põhjagaasiga otse täristamine. talvel ja jää peal pigem sõidaks koguaeg ühest kurvist teise, libistades. aga ju ma siis olen amatöör või midagi :lol:

aga jah, pole millegagi tulla sinna pärnusse. pole ei kärukonksu ega käru. seega saab tsiklit kasutada vaid kohalike järvekeste peal :)

Kasutaja avatar

kuroitenshi
Tsikkel: Transalp XL600V 1999

Lugemata postitus Postitas kuroitenshi »

Olen kuulnud erinevaid lugusid jää paksusest. Kas on kedagi siin, kes on käinud Männiku erinevatel veesilmadel mõõtmas ka? Seljametsa jääb Tallinnast natuke kaugele, et see oleks omaette ettevõtmine peab plaani võtma. Eeldan, et tänavu jääolud head võrreldes eelmise aasta sula ja külmade ilmade vaheldumisest tekkinud olukorraga (topeltjää ja jäätunud autojäljed).

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Olen küll selles osas YZ250-ga nõus, et päris jäärajal päris fun ikka hakkab siis, kui lähed 5-da käiguga ja põhjagaasiga kurvi sisse. Väga lahe on kerges külglibisemises lasta jalad raudadel. Midagi sellist:
Pilt

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

kuroitenshi kirjutas:

Olen kuulnud erinevaid lugusid jää paksusest. Kas on kedagi siin, kes on käinud Männiku erinevatel veesilmadel mõõtmas ka? Seljametsa jääb Tallinnast natuke kaugele, et see oleks omaette ettevõtmine peab plaani võtma. Eeldan, et tänavu jääolud head võrreldes eelmise aasta sula ja külmade ilmade vaheldumisest tekkinud olukorraga (topeltjää ja jäätunud autojäljed).

Kuulsin, et nädal tagasi oli 3 Motodepoo selli oma rattad Männikul ära uputanud.

Kasutaja avatar

YZ 250 2t

will111 kirjutas:

YZ 250 2t, suht lauged kurvid peavad olema selle jaoks, et neid 100+ võtta saaks. see tähendab üsna suurt järve ja pikki ringe, kõva külmetamist ka kusjuures sest wind factor on ikka meeletu sellise kiiruse juures. ei noh, eks siis igaühel oma kujutlus sellest funist...endale meeldib see "niisama libistamine" rohkem kui mingi jube põhjagaasiga otse täristamine. talvel ja jää peal pigem sõidaks koguaeg ühest kurvist teise, libistades. aga ju ma siis olen amatöör või midagi :lol:

aga jah, pole millegagi tulla sinna pärnusse. pole ei kärukonksu ega käru. seega saab tsiklit kasutada vaid kohalike järvekeste peal :)

No orgunni minekut ise, pane teemasse siia näiteks, et tahaks Pärnusse jääle minna, kas oleks transa pakkujaid ja teisigi minejaid, jagate ju igal juhul kulusid arusaadavalt, muidu poleks mõeldavgi ja siis on juba transa omajal ka mõte sees minna nii kaugele, aga luban, et saad unustamatu elamuse kui ära käid ja hoiatan, et ülekanne kiireks, ükskõik kes sinna minemas ka poleks...
Viimati oli seal autosid päris palju jääl samal ajal, kui tsiklidki sõitsid, see oli väike puudus aga nendest polnud konkurenti tsiklitele, saab rahulikult mööda neist, rada on lai!!! Loodame, et lund väga juurde ei tule, siis peab hakkama keegi lükkama seda seal, hetkeseis oli ikka väga super lux... teiselt poolt on jälle hea see, kui autod ka peal on, sõidavad lume ära vallidesse, siis on rada lux jälle...

Ja veel, kui soovid olla sõltumatu, siis pead ikka selle kärukonksu panema ja kasvõi käru laenama siis, muud varianti nagu pole eriti, kõik maksab kõigile ja tasuta ei lasta isegi surra tänapäeval... :)

will111

mx77, tõsi on, see kõige funim...aga ma eelistan seda teha natuke vähem kui põhjagaasiga 5nda käiguga sest nende jalad raudedel libistamistega on see värk, et teinekord võib alt ära ka minna kuna sellise kiirusega ja sellest asendist ei jõua reageerida ega midagi väga päästa enam. ja siis on säherduse lennuga ikka paras bambus soolas :D seal, kus mina enamasti sõidan, ei ole tihtipeale erilist libisemisruumi ka, kaljusein tuleb vastu! surma veel saada ei taha...

Yz 250, no see kõik arusaadav jah, aga eks raha läheb praegu suurtes kogustes muudesse tegemistesse ka, ei ole võimalik kärusse investeerida ja paraku pole isegi väga aega kaugemates kohtades sõitmas käia (kui ka transport endal olemas oleks). mingi aja pärast muidugi tahaks kaugemaid järvekesi ka ära proovida talvisel ajal, eks jätan selle kohanime meelde :wink:

Kasutaja avatar

YZ 250 2t

kuroitenshi kirjutas:

See plaanivõtmine on seda väärt igatahes, et sinna Seljametsa kaema minna, mina olen järgmine pühapäev käsi jälle, kui ilm mäkra ei mängi... siis pole nii head lusti kui hea ilmaga, lubab siin lund ma vaatasin järgmise nädalalõpu aegu, eks näis seda...

Jääolud on tõesti head hetkel, nagu tellimise peale hea paks ja suht sile ka veel... Näiteks anti minna ka Pärnu jõel sel pühapäeval ja paljudes muudes kohtades kindlasti veel...

Kasutaja avatar

YZ 250 2t

will111 kirjutas:

mx77, tõsi on, see kõige funim...aga ma eelistan seda teha natuke vähem kui põhjagaasiga 5nda käiguga sest nende jalad raudedel libistamistega on see värk, et teinekord võib alt ära ka minna kuna sellise kiirusega ja sellest asendist ei jõua reageerida ega midagi väga päästa enam. ja siis on säherduse lennuga ikka paras bambus soolas :D seal, kus mina enamasti sõidan, ei ole tihtipeale erilist libisemisruumi ka, kaljusein tuleb vastu! surma veel saada ei taha...

Yz 250, no see kõik arusaadav jah, aga eks raha läheb praegu suurtes kogustes muudesse tegemistesse ka, ei ole võimalik kärusse investeerida ja paraku pole isegi väga aega kaugemates kohtades sõitmas käia (kui ka transport endal olemas oleks). mingi aja pärast muidugi tahaks kaugemaid järvekesi ka ära proovida talvisel ajal, eks jätan selle kohanime meelde :wink:

Tõsi ta on, et raha paneb rattad käima... sellevastu tõesti ei saa... kuid kahasse on alati odavam ja kui näit Tallinnast tulla siis kell 9-10 stratida on ok ja mingi 3-4 tagasi hakata sõitma, nii et, pea terve päev läheb ära ikka, kuid ma kordan veel, see on seda väärt ja kui meeldima hakkab, jääbki hammas verele ja tahad uuesti tulla... :)

sandman1111

Männiku kohta niipalju, et Pühapäeval seal peale paari atv jälje jääl ei olnud. Ei bäinud ka ühtegi uppumise kohta vms. Kalamehi oki aga küllaga.

Ühe video Alesti jäärajast olen saanud lõpuks uploaditud. :D see vist küll kõige mõttetum, aga saate vähemalt aru, milline rada on:

[youtube][/youtube]

Viimati muutis sandman1111, 27 Jaan 2014, 22:06, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

hevimees
Tsikkel: VFR1200F,VFR800V-TEC
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas hevimees »

[quote="sandman1111"]Männiku kohta niipalju, et Pühapäeval seal peale paari atv jälje jääl ei olnud. Ei bäinud ka ühtegi uppumise kohta vms. Kalamehi oki aga küllaga.

Ühe video Alesti jäärajast olen saanud lõpuks uploaditud. :D see vist küll kõige mõttetum, aga saate vähemalt aru, milline rada on:

Mis päeval sa selle tegid? Kuidagi vähevõitu on rattaid näha ,kas tänavasõidumotikaid ja mind oma matkamotikaga polnud veel kohal ?

Heavymetal nonstop! 56479145
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”