Jawa 360 + Velorex külgkorv 1967 (Taastamine)
-
- Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS
Re: Jawa 360 + Velorex külgkorv 1967 (Taastamine)
XL1000 kirjutas:eerikkarts kirjutas:Siin komentaaris kuskil tehti maha pulbervärvi, mis need argumendid on selle vastu? Jah kui taastamine käib 99% originaali lähedusse siis on selge et pulbervärv rikub autentsust. Kuid pulbervärv oma omadustelt, kvaliteedi, odavuselt konkurentsitult parim mu meelest! Kui ei jahi mingeid eri super duper pärla või 3D effekti.
Ei puutu küll siia teemasse,aga teemaalgatajal oli ka sel teemal mõtteid.
Pulber värvide kõige halvem omadus on see,et värvikiht on poorne ehk niiskust läbilaskev.Mõeldud on see ikka eelkõige sisetingimustes kasutatavate asjade katmiseks.Ei kaitse metalli piisavalt ja see võib roostetama hakata.Eriti veel,kui värvitud asi ka välis temperatuuri juures asub ja vihma näiteks saab.
No see on nüüd küll täielik jura! Pulber värvi kate on on kordades ühtlasem ja tänu staatikale poeb igasse prakku seal kus vedel värvi sisse puhuda on raske ja sealjuures säilitada ühtlane kiht. Pind küll rohkem poorne pole kui tava värv. Ma usaldan ennem pulbrit kui eesmärk on detaili korosiooni kindlus!
Olen tsikli raame värvinud pulbriga ja ainult sellega ka lasen teha, tänu lihtsusele, kiirusele ja odavusele, ükski raam pole roostetama hakkanud.
Aga veelkord kui eesmärk on autentsus ja musta numbri saamine, siis pulberv keerab selle numbri saamise metsa
Ja kui olulisest pulbervärvi miinusest rääkida, siis kaetakse enamasti metalli, ja pahteldatud parandatud või eelvärvitud detaile korralikult ja kvaliteetselt katta on raske
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi
5Okuus856üheksa
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.