Mehed/naised, kes parasjagu joovad
-
GeiuLiisi
- Tsikkel: Hayabusa aka Triinu :)
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:
Re: Mehed/naised, kes parasjagu joovad
M.T. kirjutas:sinilind123 kirjutas:Ma pole kunagi kahesaja euroseid šampasid ega sama kalleid viskisid, konjakke joonu. On nad tõsiselt ka siis nii tuntava maitse erinevusega või pigem showoffimiseks, et ma joon, sest ma saan?
Nagu ma ütlesin, siis hind=kvaliteet ei ole 1:1-le seoses. Šampus on oma põhiolemuselt ikka šampus, loomulikult on erinevaid maitsenüansse, mullisus on erinev (mulli suurus, kestvus jne)jne. Aga seda, et 200€ on 10x parem kui 20€, seda ei ole. Kuhugi maale peab see hinna-kvaliteedi suhe paika, aga kusagilt alates on marketing see mis hinna kosmosesse viib.
Teine asi on muidugi maitsemeelte erinevus, kes mida tunneb või tajub sama joogi maitses. Inimeste maitsemeeled on erinevad ja kõik ei tunneta ühte asja samamoodi. Maitsemeel on väga palju ka lõhnatajus kinni. Näiteks nohu korral või kinnise ninaga maitsevad asjad teisiti kui tavaliselt. Maitsetunnetus on nii paljudes pisikestes asjades kinni.
Aga omast kogemusest rääkides, siis olen joonud nii 40€ kui ka 200+€ šampust. Proovida on saanud nii mõndagi Moet, Mumm, Billecart-Salmon,... kui ka eelpool mainitud Armand de Brignac. Jah, igaühes on midagi oma, aga et ma näeks mõtet šampuse eest 200€ maksta, seda ei. 40-50€ eest leiab väga hea šampuse. Aga mis on hea, seda peab igaüks ise proovima. Sest see mis maitseb mulle, ei pruugi sulle maitseda. Ja mõnele ei maitse ükski, sest suhkrut ju sinna lisatud pole ja siis on ju jook kuiv ja hapu paljude meelestIse oleks ma 20 aastat tagasi sama arvanud, tänaseks on maitsemeel edasi arenenud ja 5 aasta pärast hindan jälle tänaseid lemmikuid võibolla teisiti.
Aga, et asjadel vahet teha ja seda erinevuse leidmist arendada, siis eelkõige tuleb selleks testida. Juua-proovida erinevaid jooke ja kindlasti teha seda ka õigetes tingimustes. Joogi temperatuur, klaas jne. Sest näiteks kui valge vein on ikka +20 temperatuuril, siis on ikka solk. Ükskõik kui kallis vein pole.
Joomine on tegelt üks paras tuumafüüsika, kui seda õigesti (kõikide etiketi nõuete kohaselt ka) teha. Huvi pärast võiks kuskile degusteerimis vms koolitusele minna... Siis võibolla hakkaksin kah "headest" jookidest lugu pidama... Seni aga "šampustest" Martini Asti või Törley Charmant. Teised on "Ja mõnele ei maitse ükski, sest suhkrut ju sinna lisatud pole ja siis on ju jook kuiv ja hapu paljude meelest"
Kuidas Sa nii tark oled alko koha pealt M.T.? Räägi lähemalt - mis koolitused või kogemused või on tegemist lihtsalt elutarkusega? ![]()
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.